Майчин дом Варна - тема 12

• 59 843
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Аз се следя по ЗК в МД. Записаха ми тонове в 31 г.с. за първи път, пари не са ми искали,
но там се заплаща допълнително 335 лв. в началото за допълнителни изследвания,
може да влизат в цената, не знам, но досега не съм заплащала за нищо.

# 391
Това ми беше казано преди около седмица на рецепция. Изборът на екип + раждане ми казаха че струва 770. Виждам че при вас пише 900. Нямам идея от къде идва разликата. Да уточня, че аз говоря за нормално раждане.

Аз платих 1440лв. без епидурална упойка

1440лв. е цената с епидурална упойка. Ехографът при Анна Атанасова също е 40лв., предполагам за всички доктори това е фиксираната цена. За тоновете не знам как стоят нещата обаче, понеже съм с пакет. Иначе измерването на тоновете при мен започнаха около 31 г.с.

# 392
Аз родих преди седмица, с епидурална без избор на лекар. При дежурният който беше на смяна-860 лв.

# 393
Аз родих преди седмица, с епидурална без избор на лекар. При дежурният който беше на смяна-860 лв.
А при кой лекар беше раждането?

# 394
А при кой лекар беше раждането?
При д-р Елена Димитрова. По принцип имах уговорка с друг лекар, щях да бъда с избор, но моят син реши да се роди на рождения ден на доктора и той отсъстваше😁
Както и да е, лекарите са там за да ни помогнат, независимо при кой сте 🙂

# 395
Здравейте,
Има ли някой, който скоро е ходил на частен преглед в МД, каква е цената?
Знам, че някой беше споделил и ценоразпис, но не го открих.
Благодаря предварително!

# 396
Здравейте,
Благодаря предварително!
Ехограф +консулт=70лв.

# 397
Копирам коментара си отпреди известно време, поради въпросите. Не съм заплащала допълнителни консумативи.

Здравейте Blush

Пиша, за да споделя мнение. Родих на 27.12.2020г. в МД с д-р Анна Атанасова.
Не съм се следяла там, но отидох в началото на 9-ти месец на преглед при нея.
Може би и затова цената за нормално раждане без упойка е 900лв. и тридневен престой 540лв. във вип стая.
Това ми е първо раждане и за щастие същинската част с напъните беше буквално 30мин.. Изключително благодарна и доволна съм от избора си на лекар, както и от акушерката Дени.
Изобщо целият ми престой беше отличен, всички се държаха много мило и отзивчиво. А като се има предвид, че аз много се притеснявах от отношението.

# 398
Аз бях на преглед преди няколко дни при Яков - 55 лв, с ехограф.
Здравейте,
Благодаря предварително!

# 399
Здравейте,
В МД нали си има дежурен АГ през нощта? На спешния телефон ли се звъни?
Благодаря предварително!
И от къде се влиза, където е входа за линейки ли?

# 400
Здравейте,
Благодаря предварително!

Привет.
Има дежурен АГ, да. Влиза се през централния вход. Охранителят сигнализира на дежурния екип, че има пациент и лекарят слиза, за да Ви прегледа. За телефон не знам.
Успех и дано не Ви се налага Simple Smile

# 401
Здравейте,
Благодаря предварително!
052332000 това е номера на който звъннах в 22 ч. когато отидох с изтекли води, влизате от централния вход и както дамата по горе написа, охранителя съобщава за вас и слиза лекар.
Успех!

# 402
383868 на мен ми дадоха и този номер на дежурен кабинет:)

# 403
Днес мъжът ми ходи до Майчин дом, но основно информацията ни е за естественото раждане.
Нормалното раждане без епидурална упойка струва 770 лв - това включва избор на лекар, престой и грижите за майката и бебето за 3 дни, като се нощува в двойна стая. Ако се наложи да се удължи престоят, нощувката е 120 лв на вечер.
Същите условия с включена епидурална упойка струват 1170 лв.
1440 лв- нормално раждане, но престой в самостоятелна стая за 3 дни, но нещо се е объркал и не е разбрал тази цена с епидурална ли е, или без.
За секциото цената е 1260 лв.
Всички цени са за здравноосигурени лица.
Тъй като и аз се следя при лекар в друга болница, няма никакъв проблем да продължа при новоизбрания. Аз съм в 31 седмица и съм използвала всички прегледи по здравна каса, т.е. вече трябва да си плащам, което се отнася и за прегледите при сегашния ми следящ лекар. Ехографският преглед в МД ще струва 40 лв, но не знам дали се отнася за всички лекари, тъй като той е попитал само за цените при Жасмин Костов.
При смяната на лекарите трябва да си вземеш цялата информация от проследяващия гинеколог. Ако имаш още полагащи се прегледи по здравна каса съответно те ще продължат и при новия лекар. Мисля, че е необходимо в този случай да се вземе ново направление за женска консултация от личния лекар. Имаме право само на 1 смяна.
За болничните - скоро ми предстои 45-дневният и ще си го взема от сегашния лекар, тъй като още умувам при кого и къде да съм.
Това е общо взето.

И аз съм по същата схема - следя се в АГ, но ще раждам в МД и прегледите вече ще си ги плащам директно там. Само че, прегледа не можело да е само ехограф, а консулт + ехограф (според рецепция), което е 70 лв. Другия месец ще съм на преглед и ще видим кое как.

Тоновете ще ги следя при акушерката в АГ, като 20 лв. е записа по желание. Иначе, ако решиш да не си плащаш, слуша за кратко на слушалка, но тогава не можело да се види, ако има някакви отклонения.

Ако ударя чертата, много по-добре щеше да си е да се следя пак в МД, както при първата бременност. И като отношение, и като условия, и като цена...

А някой знае ли как се процедира в МД, ако раждането тръгне преди да е издадено направление за хоспитализация от следящия АГ? Казаха ми, че се издава чак в 38 г.с.

# 404
Може и преди 38ма седмица да се издаде.
Днес мъжът ми ходи до Майчин дом, но основно информацията ни е за естественото раждане.
Нормалното раждане без епидурална упойка струва 770 лв - това включва избор на лекар, престой и грижите за майката и бебето за 3 дни, като се нощува в двойна стая. Ако се наложи да се удължи престоят, нощувката е 120 лв на вечер.
Същите условия с включена епидурална упойка струват 1170 лв.
1440 лв- нормално раждане, но престой в самостоятелна стая за 3 дни, но нещо се е объркал и не е разбрал тази цена с епидурална ли е, или без.
За секциото цената е 1260 лв.
Всички цени са за здравноосигурени лица.
Тъй като и аз се следя при лекар в друга болница, няма никакъв проблем да продължа при новоизбрания. Аз съм в 31 седмица и съм използвала всички прегледи по здравна каса, т.е. вече трябва да си плащам, което се отнася и за прегледите при сегашния ми следящ лекар. Ехографският преглед в МД ще струва 40 лв, но не знам дали се отнася за всички лекари, тъй като той е попитал само за цените при Жасмин Костов.
При смяната на лекарите трябва да си вземеш цялата информация от проследяващия гинеколог. Ако имаш още полагащи се прегледи по здравна каса съответно те ще продължат и при новия лекар. Мисля, че е необходимо в този случай да се вземе ново направление за женска консултация от личния лекар. Имаме право само на 1 смяна.
За болничните - скоро ми предстои 45-дневният и ще си го взема от сегашния лекар, тъй като още умувам при кого и къде да съм.
Това е общо взето.

И аз съм по същата схема - следя се в АГ, но ще раждам в МД и прегледите вече ще си ги плащам директно там. Само че, прегледа не можело да е само ехограф, а консулт + ехограф (според рецепция), което е 70 лв. Другия месец ще съм на преглед и ще видим кое как.

Тоновете ще ги следя при акушерката в АГ, като 20 лв. е записа по желание. Иначе, ако решиш да не си плащаш, слуша за кратко на слушалка, но тогава не можело да се види, ако има някакви отклонения.

Ако ударя чертата, много по-добре щеше да си е да се следя пак в МД, както при първата бременност. И като отношение, и като условия, и като цена...

А някой знае ли как се процедира в МД, ако раждането тръгне преди да е издадено направление за хоспитализация от следящия АГ? Казаха ми, че се издава чак в 38 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт