ДЕСЕТИ КЛАС сме вече, ново НВО ни очаква, човече

• 33 436
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Бясна съм! На всички онези, които не разбраха, че единственото нещо за защита от тази напаст са ДИСТАНЦИЯТА, ДЕЗИНФЕКЦИЯТА и ДИСЦИПЛИНАТА! Цяло лято живяхме, като безсмъртни. Сега, плащаме за сътвореното безумие. 🤬 СКЪПО! Училищата и болниците, не са развъдници на заразата!!!! В тях заразата влиза отвън!!!! Ако хората бяха по-отговорни и не пращаха децата си в у-ще, когато в семейството има заразЕн, ако в училище се спазваха правилата, щяхме да избегнем ДО. Ако хората, тръгнали за планови операции и манипулации, влизаха в болниците с отрицателен PCR- тест, болниците щяха да продължават да лекуват адекватно. Значи, за Гърция, ще си направим и 100 теста, ако трябва на цялото семейство, но ако в здравно заведение ни поискат това, рев до Бога, че това е задължение на държавата. Барове, дискотеки, масови мероприятия, публика по стадионите и залите и "Мангъров е велик!" 🤬🤬🤬
Сега, ще си платим. С цената на здравето, живота /дано не/ , с лишаването от нормално образование и финансова криза. Е, кой ни е виновен? Единственото, което е несправедливо е, че и спадащите правилата, ще го "отнесат" заради другите. Не е честно, нали?🤬🤬🤬
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!🍀🍀🍀

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 07:28 от ТМ

# 151
  • София
Не че нещо, ТМ, ама доста по-дисциплинирани нации, хората от които съвестно спазват правилата  (независимо, че не им харесва, че протестират и че имат своите Мангъровци)за дезинфекция, дистанция, че даже и  на летищата им се правят безплатни тестове за пристигащите, какво остава за преди влизане в болница, за какво  си/ще си  плащат тогава..Аз не отричам нашенското безхаберие по никакъв начин, просто споделям, че и другаде нещата никак не са розови въпреки  мнооого по-стриктното спазване на мерките.

Последна редакция: вт, 27 окт 2020, 07:44 от пенсионирана русалка

# 152
"За да разрушиш една нация, не са нужни атомни бомби или снаряди с далечен обсег. Достатъчно е да се свали нивото на образованието и да се позволи маменето на изпити от студентите.

Пациенти умират в ръцете на такива лекари.

Сгради падат в ръцете на такива инженери.

Пари се губят в ръцете на такива икономисти и счетоводители.

Човечността загива в ръцете на такива духовници.

Правосъдието умира в ръцете на такива съдии...

Крахът на образованието е крах на нацията."

Натам сме тръгнали ☹️

# 153
  • София
Аз не отричам нашенското безхаберие по никакъв начин, просто споделям, че и другаде нещата никак не са розови въпреки  мнооого по-стриктното спазване на мерките.
Така е, но едва ли, здравеопазването им от години се "задъхва" от недостиг на кадри. Образователните им системи, едва ли, бълват количество с ниско качество. Изказване на проф. Генчо Начев в един сутрешен блок : "Какъв е проблема, студентите да бъдат обучени за 2 седмици, да работят като сестри и лекари? !!!!!!!!!! Е, жалко че не го попитаха, него студенти ли го лекуваха от Ковид-19!
 ЛИЦЕМЕРИЕ! Големи длъжници сме на нашите деца! 😢

# 154
  • София
Аз не мисля,че е само при нас. Световно се увеличават случаите и е нормално. Болестта не е изчезнала,нито има ваксина. А при нас недоверието е следствие на недоверие в институциите и управляващите. И години неглежиране на проблеми и незаинтересованост от гласоподаватели.

# 155
  • София
Мандаринка, как така се допуска дете, контактно на позитивен родител да ходи на училище? То не трябва ли задължително да бъде в карантина у дома си?
Ами ето това е в синхрон с гореписаното. Дете, чиито баща е с положителна проба, болен в къщи, отсъствало там 4-5 учебни дена, които с някакви съботи и недели събирали общо 10 и триумфално се появява в училище. Защо - ами защото иначе много изпуска, няма кой да му дава повече бележки, никой не му изисква отрицателен тест, никой не му осигурява ДО за рамките на карантината. Ако е целият клас - минават на ДО, но за едно дете не може. Е, що пък да не може??? Във всяка класна стая има компютър, часът може да се проведе комбинирано - едни на слушат от къщи, докато учител преподава на останалите "на живо". Дори и да не прави тестове, да не участва в час, а само да слуша. Ама не, това е трудно, изисква някаква космическа технология и е неприложимо. Чудесно, ето, детето след няколко присъствени дни дало симптоми, втори тест и е положително. А детето се снимало с положителният си резултат от някакъв наргиле-бар. No comment...
Както писа Санака за, предполагам, голямата щерка (Санака, като писа, че щерката била с гаджето на хотел няколко дена, реших, че за наборката говориш, но май голямата имаш предвид) - тя не се е заразила, а момчето, да. Въпрос на имунна система, явно.

# 156
  • Варна
Мандаринка, и за мен хибридното обучение беше най-добрият начин да се справим с проблема, но понеже чета и другата тема за ДО, още лятото наскачаха един куп родителки, които бяха против това да има камери в класната стая. Освен това, докато социализацията и невъзможността на родителите да осъществят някакъв контрол върху децата си в свободното им време е приоритет над образованието им и опазването на здравето им и това на околните, ще сме на това дередже.

# 157
  • София
Както писа Санака за, предполагам, голямата щерка (Санака, като писа, че щерката била с гаджето на хотел няколко дена, реших, че за наборката говориш, но май голямата имаш предвид) - тя не се е заразила, а момчето, да. Въпрос на имунна система, явно.
Не, беее! Joy За голямата говоря. Рано й е на наборката да ходи на хотел с гаджето. Тя и гадже няма в момента, де. Натоварвали я. Laughing

# 158
  • София
Санака, много си задръстена, рано й било:joy:... рано им е на нашите младежи, девойките са къде, къде напред Joy

# 159
  • София
Бе, те и младежите не изостават много, не се заблуждавай. Laughing

# 160
  • София
Мхм, от две години не искам да знам подробности, със сигурност! Joy

# 161
  • София
При нас пуснаха анкета дали сме.съгласни за дистанционно.

# 162
  • София
Ох,... Frowning1 Явно най-песимистичната ми прогноза ще се сбъдне - ДО от ноември. А така се надявах на най-оптимистичния вариант - януари!

# 163
  • София
Нали уж трябваше да се видят колко болни има. Говореше се за 20% , а сега след 119 то уще всички ще започнат. Аз обаче ще искам да премахнат и НВО след 10 клас. Полага ни се.

# 164
  • София
То и без да го искаш, изглежда все по-вероятно да отпадне и тази година.

Общи условия

Активация на акаунт