Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 33 998
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Солиш ли си щедро храната? Солта е много важна, ако не достигат електролити, нищо чудно да се чувстваш зле.
Уж, слагам сол... Трябва са съм по-сериозна с приема на магнезий /все се сещам за него когато не ми е добре Frowning1/, но чак толкова кофти да ми е, ще слагам повече сол, че не съм от много обичащите солено, но не е и съвсем без никаква....

# 166
Аз си правех айряни или сол във водата за пиене иначе ми хлопаше сърцето. Във водата не е много гот, ама беше по-добре от сърцебиене.

# 167
  • Paris, France
При мен нещо нещата не вървят на добре, или не ги правя добре.... Днес (От известно време, но днес по-осезаемо) не се чувствах добре, ако съм е кетоза, доколкото разбирам не трябва да ми е прималяло, замаяно, "треперещо (все едно усещам кръвта как се движи)", сърцебиене и май, започвам да усещам, че изпадам в паника..... На какво може да се дължи, утре ще отида до личната и да казва, какво ще трябва да направя.....може би, да започна Глюкофажа или незнам...

А в кетоза ли си? Какви са нивата на кетоните в кръвта ако си ги мерила? Да не би КЗ да е паднала, но да не успяваш да произведеш кетони? В такъв случай се препоръчва:.

1. Външни кетони, MCT масло. Ако нямаш у вас не става.

2. Да увеличиш ВХ леко, после още малко ако не влизаш в кетоза до отшумяеане на симптомите и после пак да ги намаляващ.

Вода пиеш ли? Сол достатъчно слагаш ли във водата? Електролити?

Яде ли ти се сладко, хляб? Ако да,  иди и си хапки. Пиеш вода с оцет, ядеш голяма салата с протеин и най-накрая ВХ.

Колко грама протеин на ден ядеш? Заместващ ли ВХ с протеин или само ги намаляващ?

Дъхът ти мирише ли на ацетон?

Сега виждам, че си писала. При кето хранене почва да липсва и калий. Лесно се набавя от сол без натрий.

румка, много е сложно при вас, обаче имай предвид, че наднорменото и тегло ще даде болки в ставите, още по-голямо обездвижаване и проблемите ескалират. Младежите с ахондроплазия (джудже с къси крайници) нямат обикновено ИР когато трупат коремни мазнини, но при нея е оплетено.

Говори със специалистите! Има стратегии за поставяне на такива младежи на диета - ако им липсва обем дават гелове, които увеличават обема в корема, разни лекарства, специална нискокалорична храна с вкус на нормална, мазнини, които не се усвояват итн.

За деца има разработени диети  с външни кетони, Дават им малини със сметана, зеленчуци с по-нишестен вкус, но без нишесте, хляб от ядки, но с вкус на нормален. Дават им едни японски спагети без ВХ.  Не са недоволни от режима. Чела съм разкази на майките. За нас е различно, защото нямаме помощ с външни кетони 

Не се отказвай и не се отчайвай! Детето ти има право на нормален, доколкото е възможно живот.

# 168
На мен откакто започнах по-строгия режим все са ми безсолни нещата и сякаш не ми е достатъчно солена храната и добавям повечко. Отдавам го на това, че вече буквално не ям почти никакви преработени продукти - единствено едни суджуци и чоризо, които купуваме от надежден производител понякога и млечни (като специално от сирената на този етап доста по-малко ям от преди).
Добре, че гледах няколко клипчета, където темата за “вредата от солта” доста детайлно се разглежда и сега си соля колкото ми е вкусно без да се тревожа.

# 169
Скрит текст:
При мен нещо нещата не вървят на добре, или не ги правя добре.... Днес (От известно време, но днес по-осезаемо) не се чувствах добре, ако съм е кетоза, доколкото разбирам не трябва да ми е прималяло, замаяно, "треперещо (все едно усещам кръвта как се движи)", сърцебиене и май, започвам да усещам, че изпадам в паника..... На какво може да се дължи, утре ще отида до личната и да казва, какво ще трябва да направя.....може би, да започна Глюкофажа или незнам...

А в кетоза ли си? Какви са нивата на кетоните в кръвта ако си ги мерила? Да не би КЗ да е паднала, но да не успяваш да произведеш кетони? В такъв случай се препоръчва:.

1. Външни кетони, MCT масло. Ако нямаш у вас не става.

2. Да увеличиш ВХ леко, после още малко ако не влизаш в кетоза до отшумяеане на симптомите и после пак да ги намаляващ.

Вода пиеш ли? Сол достатъчно слагаш ли във водата? Електролити?

Яде ли ти се сладко, хляб? Ако да,  иди и си хапки. Пиеш вода с оцет, ядеш голяма салата с протеин и най-накрая ВХ.

Колко грама протеин на ден ядеш? Заместващ ли ВХ с протеин или само ги намаляващ?

Дъхът ти мирише ли на ацетон?

Сега виждам, че си писала. При кето хранене почва да липсва и калий. Лесно се набавя от сол без натрий.

Не съм мерила нищо, нито знам кетоните, нито знам колко ми е КЗ. От известно време не съм смъкнала нищо, което предполагам означава, че не произвеждам кетони /не топя мазнини, нали правилно разбирам/. Ако не гледам от вчера един черен шоколад с малини, който съм купила за децата сигурно няма да ми се иска да го отворя.... Днес изядох една ябълка зелена и малко бадеми, като че ли ми размина и след това пак, особено преди малко, имам чувството, че ще умра. Замислям се, че всъщност от известно време наистина всичко ми е безсолно, уж слагам сол, но гледам и да не прекалявам, ама май трябва да слагам докато я почувствам? ....Пия вода, гледам да не оставам, а и съм "жадна"... Протеини по калкулатора, който ги изчислява примерно вчера са били 90гр., онзи ден 87, преди това 83....95, незнам малко ли е много ли е, гледам да е повече от мазнините, а те да са повече от въглехидратите като съотношение....
Днес гледах за глюкомер да си взема, но незнам какъв..., разбрах, че има и такъв, който измерва и кетоните в кръвта...

# 170
Както казаха в едно видео, нарочили сме за вреден грешния бял кристал.
Солта всъщност е изключително важна за правилното функциониране на телата ни и генерално не е никакъв проблем дори в големи количества, освен ако не сте с последен стадий бъбречна недостатъчност.

# 171
Най- добре едра морска сол, защото в ситната има пластмаса, камъни.
Въпреки, че аз на мястото на момичето щях да спра веднага диетата. Сред като не се чувстваш добре, посети лекар.

# 172
Въпреки, че аз на мястото на момичето щях да спра веднага диетата. Сред като не се чувстваш добре, посети лекар.
Утре ще посетя лекар, защото също взех да се притеснявам. Все си мислех, че може би е нещо моментно и дано да е разбира се. Не ми се иска да започвам лекарствата, а и се притеснявам да не "открият' още нещо, че това /ИР/, честно казано ми дойде малко шокиращо /не се ровех и не бях наясно, избягвах всякакви теми за болести, защото ме гони хипохондрията/, но ето че си навлякох проблеми от невежество. Сега започнах да чета, но стана една....каша и незнам дали не си правя друг проблем

# 173
Не се притеснявай. Почини си малко, храни се нормално, без боклуци, захар, пакетирани и т.н.

# 174
Утре ще посетя лекар, защото също взех да се притеснявам. Все си мислех, че може би е нещо моментно и дано да е разбира се. Не ми се иска да започвам лекарствата, а и се притеснявам да не "открият' още нещо, че това /ИР/, честно казано ми дойде малко шокиращо /не се ровех и не бях наясно, избягвах всякакви теми за болести, защото ме гони хипохондрията/, но ето че си навлякох проблеми от невежество. Сега започнах да чета, но стана една....каша и незнам дали не си правя друг проблем
От колко време си на режим, че не помня вече кой кога започна да пише тук? Май от скоро беше, ако не те бъркам с друга потребителка. Някои хора се адаптират към ВМ-НВ хранене по-трудно, особено ако се метнат направо на кето. Не е лош съветът по-полекичка да намаляваш и да се адаптираш постепенно.
Не ща да звуча гадно, ама ИР няма никъде да ти избяга... ще си я стигнеш и ще си я бориш пак, дори и по-бавно да променяш храненето. Това нещо отнема години да стане зле, някакви дни или седмици на фона на това нищо не са, а иначе ще се мъчиш с кето грипа. Някои така предпочитат - мятат се в дълбокото и да се свършва, обаче предимно не е приятно хич. И се опитай да си създадеш навици с добавките за да попълваш дефицитите по-скоро. За солта са ти казали - и обикновена, и тази с намален натрий дето е за хипертоници уж диетична - нея заради калия. Преди време дискутирахме в темата и хималайската сол, щото на ли я водят много полезна и незнамсикакво... да ама в нея няма йод, а си има причина всичката сол тук да се продава йодирана, та лично аз предпочитам обикновена сол да си използвам.
Лекарите повечето... вероятно биха казали да спираш с тая диета и че е вредна, щото така са ги учили. Вече теб колко те устройва това, ти си знаеш.
Успех

# 175
Стана ми интересно, защо едрата морска сол да е без пластмаса, а фината със? Thinking
Също така, щях да попитам за примерно меню, защото не ми става ясно тези неприятни усещания при какво хранене са, от колко време и т. н. Вече и на мен ми е трудно да помня абсолютно всеки как и откога се храни, извинявам се...А имаше и бременни в темата... Simple Smile

# 176
Защото никой не си прави труда да почиства солта от пластмасови отпадъци, ситни камъни и т.н, направо мелят.
А Емилия Белчева твърди, че обработват солта с химикали, извличат минералите и ги слагат в животинската храна и в добавки. И още интересни неща разказва

https://semma.bg/sol-bqlata-smurt/
Тя между другото яде месо и мазно, без млечни. Така, че си струва да се прочете блога и.

# 177
В ресторанта на нашата работа са работили болни от корона. Това юли месец.
Ама не са ни много заразените.
В събота се тествах. Супер съм си. Sunglasses

# 178
Аз този път като започнах кето си поръчах калиев цитрат. Когато свалях преди 2 години многото килограми, джи пи-то ми все първо калия гледаше в изследванията дали е добре. Тогава към 5-6 месеца бях в кетоза. Пия в момента половината от препоръчителната на опаковката доза. Не мога да кажа, че чувствам някакво действие, защото като цяло съм си добре. Но докато се изследвах редовно, почти винаги имах ниско pH на урината, така че и това една причина да смятам, че ще се повлияя добре от малко допълнителен прием на калий. В дните, когато имам повече зеленчуци в менюто, го пропускам. Пия и магнезий и витамин Д. По-натам, като намалеят свежите продукти, ще пия и мултивитамини през ден. С дефицит бях на вит. Д преди време когато се изследвах, скоро не съм проверявала, но пия малки дози и то не редовно.

# 179
Скрит текст:
От колко време си на режим, че не помня вече кой кога започна да пише тук? Май от скоро беше, ако не те бъркам с друга потребителка. Някои хора се адаптират към ВМ-НВ хранене по-трудно, особено ако се метнат направо на кето. Не е лош съветът по-полекичка да намаляваш и да се адаптираш постепенно.
Не ща да звуча гадно, ама ИР няма никъде да ти избяга... ще си я стигнеш и ще си я бориш пак, дори и по-бавно да променяш храненето. Това нещо отнема години да стане зле, някакви дни или седмици на фона на това нищо не са, а иначе ще се мъчиш с кето грипа. Някои така предпочитат - мятат се в дълбокото и да се свършва, обаче предимно не е приятно хич. И се опитай да си създадеш навици с добавките за да попълваш дефицитите по-скоро. За солта са ти казали - и обикновена, и тази с намален натрий дето е за хипертоници уж диетична - нея заради калия. Преди време дискутирахме в темата и хималайската сол, щото на ли я водят много полезна и незнамсикакво... да ама в нея няма йод, а си има причина всичката сол тук да се продава йодирана, та лично аз предпочитам обикновена сол да си използвам.
Лекарите повечето... вероятно биха казали да спираш с тая диета и че е вредна, щото така са ги учили. Вече теб колко те устройва това, ти си знаеш.
Успех
От скоро съм да, септември ми го диагностицираха и директно с размах спрях всичко сладко, брашно, пакетирано в началото също не ми беше добре, в някакъв момент започна да получавам прилив на енергия, да се чувствам страхотно от режима и от известно време пак започна да не ми е добре. Не съм правила някакви промени в режима, които да ми влияят по някакъв начин или поне не мисля, че има нещо, което чак така да ме докарва до "припадък". Примерни менюта: вчера: чисто кафе, супа -спанак, таратор, сирене, яйце /ей, тука ми стана много зле - на обяд, чак започна да ми се повдига/, следобяд зелена ябълка + малко бадем суров, вечеря супа - спанак и чери домати 2 ден, кафе, кюфте, яйце зелена салата, сирене, бадем - суров, свинско бут, домат - това е за целият ден, като сирене и месо не ги комбинирам.....
Може би, ще трябва да се напасвам с храните, докато не намеря най-подходящото, за да мога, хем да не ми е лошо, хем и да отслабвам по някакъв начин......и да внимавам повече какви комбинации и правя и включвам в менюто - дневното.... Погледнах, в един ден съм включила овесени ядки и шепа /мини/ фъстъци, като това абсолютно не ми е практика, да не кажа, че фъстъци един и последен път ям, а овесени за целият период дали съм си правила 3 пъти за закуска....

Общи условия

Активация на акаунт