Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 519
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Диета и евентуално хапчета, но те са патерица, не лекуват. В първия пост на темата има инфо както и какво може и не може да се яде.

# 271
Момичета, днес накарах ММ да си пусне изследвания. Чернодробните и холестерола не ми се виждат много ок, но не разбирам особено. От ЩЖ също не разбирам много. ТСХ ми се вижда ок, но Т4 не трябва ли да е по-високо? КЗ май не е зле, но инсулина ми се вижда висок.

# 272
Поне до колкото аз разбирам, добре са му и инсулина и захарта.
Единия чернодробен показател е завишен, но какво означава точно, не мога да кажа. HDL му е малко нисък, добре е да се вдигне, но пък триглицеридите са добре. Като цяло на мен ми изглеждат добре резултатите. Ако има симптоми някакви, вече е друго и си заслужава по-задълбочено разследване.

# 273
  • Paris, France
Скрит текст:
Тотка, имаш си ИР и много складирана енергия. Инсулинът е висок, никога под 5 и затова не сваляш мазнини. Имаш и възпаление. С-реактивност протеин е над норма. Сваля се с диета и витамини, но не помня какви, защото моят винаги е бил в норма.

Инсулин 16 е три пъти над норма, но с диета бързо може да влезе в релси. За човек с много наднормено тегло той пада като смъкнем килата. За слаб е трудно.

Изчети първия пост! Няколко пъти. После бавно махаш ВХ и заместваш с протеин, салати, често хранене, винаги с протеин и като влезеш в кетоза ще можеш да ядеш все по-рядко, да постиш. Нормализирах подобен инсулин с по-лошо КЗ за 3 години, но два месеца се държах ма строга кетогенна диета, а 10-15 дена на супер ниски калории с много зелени листа.

Важно е да си набавиш Д3, Б12, фолат, ако ти липсват. Зелени листа можеш да ядеш колкото искаш, тонове, ако искаш. 2 квадратчета шоколад 85-90% ми беше дневната дажба ако исках десерт.

Елена от Авалор,  КЗ на гладно не е добре, инсулинът е 4 пъти над норма. Най-хубаво е, че имаш кила за сваляне. Сваляш килата, решаваш въпроса с КЗ и инсулин. Почнах от доста по-малко кила и се справих.

Не пишеш пиеш ли магнезий, Д3, фолат Б12. С ниски нива няма да си добре, както виждаш.

Освен да си поемеш дъх и да започваш да действаш. Знаеш, че сме насреща за подкрепа, но не можем да положим усилията вместо тебе.

Кое те накара да спреш диетата? Какво мислиш да правиш оттук нататък?

За лекарството съм пас. Аз чупех 1 грам Метфогама по резката и пиех половината, но ако няма резка не знам.

А оцет, магнезий, Д3, Б комплекс коензимирани пробва ли? Магданоз? Иногитол и фолат?

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 23:08 от Nevena Virolan

# 274
  • София
Има делителна черта, но пише че не е предназначена да се чупи таблетката. Както и да е. Купих ги, ще ги пия.

Пия витамин Д, ЛЛ каза по 10капки сутрин, тя сега каза по 20 капки два пъти седмично. Пак не знам на кого да вярвам. Този витамин Д пия

Вечер пия този магнезий по една таблетка.

Диетата я спирам само и единствено поради липсата на воля. Това е. Сега обаче мисля че нещата стават все по сериозни и трябва да се взема в ръце. Трудно ми е, постоянно се чувствам гладна, нямам сила и желание за нищо и имам усещането, че се въртя в спирала от която няма излизане.

# 275
Този вит. Д, до колкото успявам да намеря инфо, е 400IU в една капка. Взимай 10 сутрин с нещо мазничко за по-оптимално усвояване. 20 капки 2 пъти седмично е малка доза  при дефицит.

# 276
Елена, за Вит д аз бих пила по 10 капки всеки ден и бих пускала контроли през 1-2 месеца, защото 20 капки седмично са нищо и няма да наваксаш дефицити, особено зимата. Аз пия месеци наред по 7-8 капки всеки ден и то вигантол (който е 500 единици) и Вит д едва помръдва
Този придукт - магне д’оро не е особено хубав, защото формата на витамините не е бионалична, а ако имаш определени мутации, които не са никак редки б12 в тази форма е дори токсичен. Много хубаво, че са ти предписали магнезий и б-витамини, но бих ти препоръчала да са в друга форма - могат да се вземат по отделно. За магнезия не разбирам много и не мога да коментирам. Има една тема за добавки във форума (мисля че е в частта искам бебе, за подобряване на овулация, лигавица и т.н) -там едно момиче Денис може да ти препоръча и продукти, и доза. https://m.bg-mamma.com/?topic=1232275

# 277
  • Paris, France
Елена, на твое място бих пила високата доза Д3 докато вкарам в норма, а после може да се пие рядко.

За магнезият с Б витамините - Б витамини купувам само и единствено коензимирани. Обикновените са направо опасни за някои хора, както Деси писа, ако се предозира става зле.

Препоръчаха ми Б комплекс коензимирани, качествени и пиех само тях. Една таблетка дневно, после през ден. При ИР липсва и биоотин, и ниацин, не само трите показани.

Мисля, че това го сложихме в първия пост, но сега ще ида да го препрочита, защото е много важно, заболяват ни пръстите, по-малко откакто дойде Деси, да е жива и здрава, но си е работа  

Да добавя към казаното от Деси, че голяма доза пиридоксин може да предизвика непоправими увреждания на нервите.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 02:39 от Nevena Virolan

# 278
А какво може да попречи за усвояване на вит. Д от слънцето, уж най-добрият начин за набавяне? Необяснимо ми е защо, след като цяло лято се пържих по плажовете, имам ниво 24 при минимум 30?Frowning

# 279
При наличие на метаболитен синдром, обикновено има и дефицит на Д. Не знам конкретните причини, но е масово и слънцето като че ли не е фактор, въпреки че е най-добрият източник. Освен това е масово, да не може да се навакса и кой знае колко добре с добавки, ако не се направят и други промени, така че да се овладее ИР.

# 280
Знам също, че слънцезащитните кремове пречат много за усвояване чрез слънцето.

# 281
Здравейте,
Чета темата с огромен интерес, не защото имам ИР или диабет, а просто, защото ми е интересна темата за здравето и тези + още няколко болести. Много теми на тази тематика чета и всеки ден научавам нещо ново и полезно с което да помагам на близки и приятели в борбата с коварните болести.

Влизам, за да споделя за книгата на д-р Фънг- "Здравословно гладуване" - засегната е много темата за ИР и диабет, нввмх, кето и обратите при болестите + гладуване и тези режими.
Опитвам се и в блога си да давам цитати и насоки от книгата, за да може повече хора да я прочетат. Няма да оставям линк към блога, защото информацията е пръсната в две статии от тази седмица, а и да не се счете за реклама.
Обаче - препоръчвам! Силно препоръчвам книгата!

Успех на всички с борбата.

# 282
Да, книгата е хубава (поне според мен), имам я и си я чета с огромно удоволствие. Simple Smile Имам и другите 2 книги на д-р Фънг и не съжалявам, че си купих и тази.  
За неусвояване на вит. Д освен това има значение и цветът на кожата. Де факто, колкото повече почерняваме, толкова по-трудно го усвояваме. А и като се добавят слънцезащитните, ИР и разни други хормонални причини...Дефицитът на Б 12 също е масов сред хората с ИР.

# 283
Интересен въпрос е дали дефицитите са резултат от ИР, или по-скоро сред причините за ИР или поне за влошаването й.
Слънцезащитните категорично пречат - с тях никакъв вир д не образуваме. Аз от 2 г по тази причина не ползвам и има подобрение в нивата.
За Вит д има значение и храната - най-богат на Вит д е дробът от треска. Много е вкусен и мнооого мазен. Проблемно може да е, че сигурно съдържа и токсични вещества (най-вече тежки метали), но мисля продават и пречистено масло от дроб от треска - много богат е и на Вит а, омега 3 и други полезни вещества

# 284
Изобщо не ползвам слънцезащитни лосиони, и то от години, тъй като съм наясно, че пречат за вит. Д. Следя го и никога не ми е бил толкова нисък, дори през зимата. Не съм си променяла драстимно режима - по-либерално НВ ВМХ. Направо ми е необяснимо.Hushed

Общи условия

Активация на акаунт