Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 552
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Инозитола си е реално Б витамин. Май Б8 беше, ако не бъркам.

Иногинола е хранителна добавка, която включва две форми на инозитола - мио и Д-хиро нещо си. Има май и ФК и Д.

# 301
  • Paris, France
А разликата каква е между з и г, че не схващам? Joy

Аз пиша инозитол, защото се пише inositol молекулата:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Inositol

Понеже S Е между две гласни го пиша инозитол, но може и иноситол, предполагам. Инозитол го виждам тук. Деси май го изписва така. Може да е име на добавка с иноситол, инозитол или каквото там е. И на мене ми е интересно как е правилното има.

За тези, които не искат хапове - има го на прах. Inositol powder  потърсете. Ако не пише, че е D chiro е myo.  Лецитинът съдържа холин и инозитол. Д-хиро инозитол има в яйцата.

# 302
Значи, ако хапвам повече яйца не ми трябва? Simple Smile Thinking

# 303
От Денис знам, че за ИР и СПКЯ дневната доза инозитол трябва да е 2 х 2 гр. Не знам от колко яйца би се набавила.

# 304
  • Paris, France
долче, трябва, защото в яйцата не е миоинозитол. На някои хора им трябва повече. За СПКЯ дневната доза е 2-6гр, обаче за биполярни е 15-20гр дневно.

От Денис знам, че за ИР и СПКЯ дневната доза инозитол трябва да е 2 х 2 гр. Не знам от колко яйца би се набавила.

Я метни линк към тема, в която Денис отговаря за да е полезно и на новите! Че тук не сме особено информирани в тази част.

А за СПКЯ трябва да се пие с фолат, не филева киселина, но ако има недостиг на Б12 се приема повече Б12.

Офф- в една група пишеха хора, които си бяха излекували ИР и СПКЯ без особени диети, само добавки и лек спортен режим. Правеха генетични за мутации и тествана нива на витамини и минерали. Е, разбира се изпитваха хранене.

# 305
Иногинол е конкретна марка продукт. Както и инофолик. Много често ги изписват. Проблемът е, че и двете са омешани с обикновена фолиева. Единият продукт, който Стела сподели също е с неметилирана фолиева. Това прави намирането на хубав инозитол много трудно. Бях чела в една книга за разликите в усвояването и ефекта на различните форми на инозитол в една книга - all starts with the egg. Доста полезна за жени, целящи забременяване. Ама ако Денис реши да напише книга ще е 100 пъти по-полезна 😂

# 306
15 дена, но се чудя дали да не го намаля или спра. Май е добър за яйцеклетките, ама понякога пропускам, че байгън от таблетки. Като го изпия вечер с мулти витамин и NAC и съм изпила половин бидон вода ...
Стела, благодаря! Ще ги разгледам тези, които си пила, че да много пари идва, а и е неудобство толкова таблетки
Деси, не го спирай. Аз пиех Ovaboost i DHEА за подобряване качеството на яйцеклетките няколко месеца... дали не беше и 6-7, вече не помня. Една от съставките в тях беше инозитол, другата фолат, както и витамин Е. Отделно пиех и витамин д и б12, на своя глава. Така успях да кача АМХ за 3 месеца, от 0,68 на 1,73 и да кандидатствам по фонд. 4 месеца след това бебето беше факт, още от първия опит.

# 307
  • Paris, France
15 дена, но се чудя дали да не го намаля или спра. Май е добър за яйцеклетките, ама понякога пропускам, че байгън от таблетки. Като го изпия вечер с мулти витамин и NAC и съм изпила половин бидон вода ...
Стела, благодаря! Ще ги разгледам тези, които си пила, че да много пари идва, а и е неудобство толкова таблетки
Деси, не го спирай. Аз пиех Ovaboost i DHEА за подобряване качеството на яйцеклетките няколко месеца... дали не беше и 6-7, вече не помня. Една от съставките в тях беше инозитол, другата фолат, както и витамин Е. Отделно пиех и витамин д и б12, на своя глава. Така успях да кача АМХ за 3 месеца, от 0,68 на 1,73 и да кандидатствам по фонд. 4 месеца след това бебето беше факт, още от първия опит.

Честито!

А при СПКЯ АМХ не трябваше ли да пада, че е високо и хаби яйцеклетки? Пих Д3 и падна при мене, а чета, че някои пият Д3 за да го качват. Нещо се обърках.

Витамин Е трябва да е естествен, ама забравих кой токоферол беше естествения.

# 308
На мен ми е голяма каша инфото за формите  на вит. и добавките. Искате ли да си направим списък с препоръчителни дози при недостиг при ИР и евентуалните препоръчителни форми ,знам,че част от тях ги има на първа страница, много  ми помогнаха в лутането сред необятния онлайн  пазар ?

Сега научавам ,че инозитол е добре да е поне 4 гр . дневен приема .Frowning Аз пия на Now 500 mg дневно и мисля че е ок.
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Inositol-Capsules-500-mg-100-Veg-Capsules/684

https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Folic-Acid-800-mcg-250-Tablets/601

пп Тези дни тотално се чувствам объркана. Вчера след 24 глад, единствено накрая пих капучино, щото, да ме питаш защо, ама навън бях...10 000 крачки , прибирам се  кз 8.8.   Такава цифра досега не съм засичала, дори след чийтване с нережимно сладко. Някак отказвам 100 гр пр мляко  да ми правят подобна беля.   Две вечери си правя чай от коприва преди лягане, тази сутрин съм 2.7 на гладно. предната вечер ядох пържена риба и салата зеле. това ми е за целия ден.Усещам как тези рзултати започват да ме спихват и губя увереност, а вече 9 месеца съм в този кръг. Добре поне че кг не вървят нагоре.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:46 от Птиче

# 309
Благодаря, Невена, ама то вече е на 9 месеца и снощи ме държа будна между 2.30 и 5 часа 😂. Поне кз сутринта беше 4.9, а очаквах с единица нагоре.
Права си за АМХ-то, пропуснах го този момент, тъй като не съм имала СПКЯ. А Деси не си спомням вече имаше ли такъв проблем.
Аз съм от тези, които пиха Д3 за повишаване на АМХ и успях в рамките на 3 месеца без малко. Лекарката ми обаче отрече връзката между двете. Изводите да си ги прави всеки сам...стандартна ситауция с лекарите..

# 310
Иногинол е конкретна марка продукт. Както и инофолик. Много често ги изписват. Проблемът е, че и двете са омешани с обикновена фолиева. Единият продукт, който Стела сподели също е с неметилирана фолиева. Това прави намирането на хубав инозитол много трудно. Бях чела в една книга за разликите в усвояването и ефекта на различните форми на инозитол в една книга - all starts with the egg. Доста полезна за жени, целящи забременяване. Ама ако Денис реши да напише книга ще е 100 пъти по-полезна 😂

Ако визираш продукта на Viridian, специално съм питала Денис за ФК дали е подходяща при мутация. Отговори ми, че е ок.

Невена, ето линк към темата за добавки - https://www.bg-mamma.com/?topic=1232275.255
В тази тема за iherb също има много препоръки - https://www.bg-mamma.com/?topic=1258605.15

Вит.Е трябва да е Д-алфа-токоферол.

# 311

Невена, ето линк към темата за добавки - https://www.bg-mamma.com/?topic=1232275.255
В тази тема за iherb също има много препоръки - https://www.bg-mamma.com/?topic=1258605.15

Вит.Е трябва да е Д-алфа-токоферол.

Благодаря за линковете , СТела. Хич ме няма с форумната търсачка.

# 312
Птиче, много се втелясваш с това мерене на КЗ. Води се от това как се чувстваш и за конпрола си прави изследвания в лаборатория от време на време, ако ти е интересно как се движат нещата във времето. Това постоянно мерене не ти прави услуга явно.

# 313
  • Paris, France
Птиче, при напреднала ИР е нормално да скача КЗ след движение. Савина 33 се оплакваше от същото, но продължи, свали 40 кила и се излекува. Натоварването повишава хормони, които карат черния дроб да бълва захар. Затова не се и препоръчват. някои видове спорт на диабетици.

Ти си постила и инсулинът е паднал. Ударът с кафето и млечните в него е вдигнал кортизол и захарта. Не е болка за умиралка. Следващият път яж нещо като протеин и зеленчуци и не бързай с кафето.

Ако пишеш от компютър, цъкни на профила на Деси 123 и чети прогреса и! Има регрес някои дни, но КЗ на гладно вече почва да се стабилизира стабилно под 5. Това за няма и 2 месеца. След година може и да седи под 5 след спагети болонез с парче пица. А може и да не успее. Но ако не пробва, никак няма да успее.

Инозитол никога не съм пила по 4гр и се оправих и без него. По-важно е да се пие далече от кафе, 2 часа преди и 2 часа след инозитол да няма кафе. Затова го и разкарах 🥳

За добавките идеята е добра, но трябва да се обясни коя за какво и кога. Някой е предложил хром, примерно, а из групите доста хора са го пили без ефект. Преди 2 години направихме списък, но е за преработване. Има и индивидуални особености.

А какъв ти е проблема сега? Само качващата се отвреме навреме КЗ?

аливи, а при мене АМХ падна от Д3 и диета, но аз бях презполовила 40те, та може и да е от възрастта. Точно високото за възрастта АМХ наведе на мисълта за СПКЯ, а кисти аз нямах. При млади също чета, че пада от Д3 и инозитол, та се пообърках. Значи Д3 го нормализира.

*Стелла*, мноооого благодаря.💐 Ще ида да ги видя и ще помоля Елора да ги сложи в първия пост.

Елора е в мислите ми 🙏❤

# 314
Как стоят нещата с вит. Д и пиенето на кафе, трябва ли да има интервал?

Общи условия

Активация на акаунт