Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 34 565
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Да, този продукт имах предвид, Стела! Супер, че подходяща форма, защото понякога не ги описват добре съставките и е объркващо.
Ендото много одобри идеята за МИО инозитола при мен. Аз всички добавки, които си бях избрала сама за мен и мм ги съгласувах с нея. Само за б- витамините не беше съгласна, но пък тях ми ги е назначил Сигридов и си слушам него. Дано се върне скоро този човек. Ако го бях послушала за спорта още преди година, сега вероятно нямаше да имам и помен от проблеми с кз.
Д3 май нормализира всичко Wink и АМХ, и много други неща. За Вит. Е и аз знам същата форма, обаче с мастно разтворимите витамини човек трябва много да внимава. Аз го пия временно за възстановяване на лигавица, но предозирането им е опасно, токсични са, трудно се изчиства организма, при бременност не трябва да се приемат и т.н. За Вит а даже казват, че никакви синтетични негови форми са токсични. Иска много четене и все има някой маркетингов гений, който да започне да описва по подвеждащ начин съставките на хранителните добавки.

Подобрението при мен на кз в за 6 седмици - трайно понижение на кз сутрин 5 или под 5, след хранене много малка промяна. Единствено след глупави неща като ябълка, хляб, паста - скача над 6. И това без да съм кето, ям вх, но малко и основно от зеленчуци.
Иначе да, и на мен ми скача инцидентно понякога  и то без храна - приемам го като част от процеса. Не може нещо, върху което съм издевателствала десетилетия, да се оправи за дни. Шашкам се, после се стягам и се старая да си следвам режима. Правя грешки, научавам ги и гледам да не повтарям. Изводът ми е, че едно чийтване/малка грешка дава отражение за няколко дни напред. Но всеки път отражението е по-малко. Затова е много важно да се стремя да нямам често подобни грешки/отклонения от режима.

# 316
Деси, и на мен ендокринолога сам ми предписа инозитол за ИР. Ама аз бях с една стъпка напред и вече го пиех Grinning

А за Б витамините защо не ти ги препоръча?

# 317
Не даде големи обяснения. Било добре само от храна да се набавяли и нещо били уж опасни, но по тази тема реших да следвам практиката на хора, които са успели да помогнат на много жени с последователни аборти. От както пия б-витамини в подходящи форми се чувствам по-добре и съм по-здрава. Следя си да не ги предозирам

# 318
Как стоят нещата с вит. Д и пиенето на кафе, трябва ли да има интервал?
Аз не се съобразявам, даже понякога пия хапчето (щото моите са на бели хапченца) с кафето. Grin

# 319
  • София
Нищо не мога да разбера от тия добавки. Толкова много неща коментирате и препоръчвате, че ако взема всичко трябва да се разоря и от сутрин до вечер да пия хапчета.

# 320
Ама ти защо реши, че трябва да пиеш всичко? Пий си вит.Д и магнезия, оправи си храненето. Хапчетата може да пропуснеш, поне докато не събереш достатъчно информация и разбереш от какво ти имаш нужда.
Карай го максимално опростено в началото и от там надграждай.

# 321
И аз съм с голям дефицит на вит Д и пия по рецепта 4000 мг, а освен това пия Омега, Evening Primrose oil, Магнезий, Биотин и Колаген и вит Б.
С

# 322
Момичета, жива съм.
Ама от лапаро е станала коремна.
Съквартирантката е чисто лапаро и е много по добре.

# 323
Бързо оздравяване! И това ще мине 🤗

# 324
  • София
Момичета, жива съм.

Каква операция Елора? Извинявам се, ако не е удобно.

Миоки, така е. Няма как да пия всичко, но нали все ми се иска да се случват нещата при мен.

# 325
  • Paris, France
Момичета, жива съм.

Елече, съчувствам ти, но явно не е имало начин да не те отворят. Едва ли по тяхно желание са си играли да те отворят допълнително. Съквартирантката ти е с друг организъм и миома с други размери, на друго място. Добре, че поне са я махнали тази гад.

Ще се оправиш и ти. Почивай си и пий вода. И цитрат 😎.

# 326
Момичета, жива съм.
Фу, гадно, ама по-важното е че е в миналото вече. Бързо възстановяване!

Elena_of_Avalor, храната ти е най-важна, оправи нея, другото е от второстепено значение.

# 327
Вода днес не ми дават.

# 328
  • София
Първата седмица ще боли и ще ходиш превита. Вероятно си с катетър. Като го махнат, да те предупредя - ще те боли при напъните да пишкаш и при по-свриозната работа. Раздвижвай се планово (аз от залежаване на дивана вкъщи успях да припадна в тоалетната, някъде на 6-7 ден), кръвта ти трябва да движи из вените.

# 329
Да, колкото повече се движиш, толкова по-бързо ще се възстановиш и ще спре да боли.

Общи условия

Активация на акаунт