Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 33 998
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Звучиш обнадеждаващо! При мен със сигурност няма да стане толкова бързо, но важното е все пак да стане, трябва да махна поне още 12.

# 691
При мен със сигурност имаше и доста задържана вода. Simple Smile Но определено със всеки свален килограм се чувствам по-добре.
Вчера правих меки тиквени сладки за домашните. Вечерях си пилешко бутче и после реших да хапна 1 сладка. Нали беше Хелоуин. Trollface Ами, беше ми неутрална на вкус. Вярно, че бях сложила по-малко захар и мед, отколкото беше в рецептата...но дали не ми се стори безвкусна сладката, защото вече се бях наяла с бутчето? Grinning Нали казват, че като си се наял храната спира да ти е така вкусна...По-странното е, че никой вкъщи не се оплака, че сладките не са достатъчно сладки Joy Харесаха си им Laughing При това, бяха яли преди това и шоколад. Wink

# 692
  • София
Елора - много си права, не се изразих правилно. Глюкофажа ми дава едни позиви за непрестанен глад и вечер особено за въглехидрат. Ендото каза, че е нормално в началото докато свикне организма. Ама вече 3 месеца така и +6 кила. Отбелязвам, че преди да го почна нямах проблем с глад, въздържание, хипогликемии, сладко и тесто не вкусвах.
dolce miele - Имам проблем с щитовидната жлеза. Но при прегледа се установиха малки изменения и казаха, че няма нужда от лечение на този етап. Само наблюдение.
Прибавям и желязо дефицитна анемия.
И липса на вит Д, който започнах да си набавям по схема.
Примерно меню : сутрин яйца или кисело мляко с горски плодове или кисела ябълка до 100 гр. Обяда е протеин със салата и вечер пак същото. Следобяд пак кисело мляко или плод с ГИ до 50. Общо взето диетата ми е с храни с ги до 50. Това ми казаха ям. Позволявам си от време на време нещо пълнозърнесто.
Ноо в последните 2 месеца не мога да кажа, че се придържам на 100% и резултата е налице. Не знам как да спра тези позиви на глад.

# 693
Инсулинът ти на първи и втори час е много зле! А също и глюкозата. И антителата на ЩЗ...А Т3 и Т4 как са? Те са важни. При мен ниско желязо и феритин влияят зле на ЩЗ, а също и на отслабването (че и съответно започвам и много по-лесно да качвам кг). Този инсулин повишаващ се след хранене те кара да чувстваш пристъпи на глад...Махни ги тези ябълки и плодове с гликемичен индекс до 50...аз бих консумирала примерно плодове с ГИ до 20...По малко горски плод може. Намали киселото мляко, добавяй му фибри- смляно ленено семе, малко горски плод, лъжица заквасена сметана (ако нямаш проблем с млечните по принцип)...Започни плавно да намаляваш въглехидратите- аз бих предпочела малко количество грах, салата от червено цвекло, морков и целина и подобни да си оставя вместо плодове като ябълки (някои тук имат "завидна" КЗ след консумация на ябълки...).
При теб КЗ не пада на 60 и 120 минута- въпреки голямото количество отделен инсулин. Т. е. не правиш хипогликемии, но се чувстваш зле от повишената КЗ, а гладна от високия инсулин...

# 694
  • Paris, France
dolce miele, официално честито 💐. Приятно доотслабване и много се радвам точно за тебе. Дано да повлечеш  крак и на други. Направо квичах от радост като прочетох резултатите ти. Браво! Ако може, бих искала рецептата за тиквените сладки, на лични, разбира се, предвид  естеството на темата.

ванеса , инсулинът ти е ужасно зле на първи час, а най-лошото е, че продължава да се покачва на втори вместо да пада и е нещо като 15 и 30 пъти над норма на тези часове. Захарта на първи час е такава, че почва да уврежда бъбреците, освен, че ти сгъстява кръвта. Понеже тялото ти използува много цинк и магнезий за производство на инсулин, няма за щитовидна и други.

Селенът ти как е след като си с Хашимото? Важно е.

Цинк и магнезий ти трябват допълнително.

Метформин, обаче не ти трябва, защото и инсулин и КЗ на гладно са ти направо идеални. Ако ти спреш да ядеш всякакви ВХ инсулинът ти ще си седи нисък.

Не може при такива резултати да ядеш плодове.  Не сега, не и след година. След време ще можеш.

Кисело мляко и плод не е добра закуска. Ок е да хапваш малко мляко с няколко малини или къпини  но не и с ябълка. Можеш да ядеш обелки от кисели ябълки, но не и ябълки. Така правя аз 🤩😎😇. 

А какви протеини ядеш и с каква мазнина? Това също е много важно. Протеини от морски дарове и други мекотели вдигат инсулина поне колкото ВХ, ако не и повече.

Изчвти първия пост и добавките. Омега 3,  Магнезий, цинк, К1, Д3, инозитол и фолат ще ти помогнат бързо да спреш да изпитваш глад и ще намалят ИР.

# 695
Благодаря, Невена Blush Ще ти пусна рецептата на ЛС.

# 696
Здравейте,
Най-после си взех глюкомер, причината разбира се е, че от 2 дни треперя нещо, в някакъв тих ужас съм. Все още го няма цикълът, разбира се правих и тест. За да пробвам как работи глюкомера си измерих КЗ след 3часа хранене или 2 часа преди вечерното, вечеря  (салата домати и краставици, зИлен боб с л.к.мляко и пилешка пържола) КЗ на 60 - 5.1, на 120 - 5.4. Да Ви питам дали се доближават тези резултати за евентуална хиперинсулимия, предполагам, че все още не са розови нещата, предвид, че няма/закъснява цикъл, но пък започнах пак да свалям кг. дотук за почти 2 месеца -7кг., и възможно ли е, има ли някаква вероятно да имам висок инсулин и да смъквам.... Triumph
Допълнение: Прегледах по назад, че ми се стори, че вече е коментиран подобен случай, благодаря

Последна редакция: пн, 02 ное 2020, 08:55 от Just а Woman

# 697
Здравейте, включвам се по темата  с магнезия малко със закъснение - аз взимам в момента цитрат на NOW Foods, много съм доволна като цяло, само не ми харесва колко са огромни таблетките. Аз лично нямам проблем с преглъщането им, не е много приятно де, но имам приятелки, които трудно пият и аналгин, та нека се има предвид, че са гига таблетки. Оставям и една полезна статия от ББ тийм, в която има насоки как да се приемат добавки https://www.bb-team.org/articles/4454_kak-da-priemame-hranitelnite-si-dobavki

Искам и да ви благодаря за съветите, които ми дадохте преди месец и половина. Вече съм 4 кг надолу, но всички дрехи ми висят сякаш са 2 пъти повече килограмите.

# 698
  • София
Първия пост го изчетох преди да пиша в темата. Постоянно чета някакви неща, обаче пустото хранене ми се опъва.
Юли месец си правих пълни излседвания в ендокринологията. Излседванията бяха няколко дни. Т3 и Т4 не разбрах как са реално, но от всички останали показатели вит.Д, калции и желязо не са ок. Всичко друго си е в норма.
Бях с чип един месец, който мери кз и свалихме резултатите. При смесено хранане не вдигам много кз, дори е много леко завишена. Но там си излизат хипогликемиите няколко часа след хранене. Когато тренирам сутрин, дори и да ям след това кз стои равна докъм 2-3 ч следобяд. Т.е спорт и смесена храна дават добри резултати.
Като храна наблягам на пилешко, свинско, скумрия и яйца, кашкавал, козе сирене, зеленчуците са ясни. Мазнина - по едно време авокадо и ленено семе. В момента си ползвам олио и зехтин, а знам, че трябва да спра. Ядки също ям много.
Относно добавките, не знам какво да кажа. Ясно е, че са за добро, обаче има моменти, в които ми става лошо като пия и витамин Д, затова не искам да слагам нищо в устата си, което не знам дали ще ми понесе. Както писах, става ми лошо и от нормални храни, от които не би трябвало да ми става. Затова ям някакви определни неща и ме е страх да пробвам нещо ново.
Ще се радвам да споделите едно меню за ден ваше? Интересува ме най-вече  закуските сутрин и следобяд - те са ми мъка голяма.
Flowers Four Leaf Clover

# 699
Аз да се похваля с 4.7 и 4.1 на гладно вчера и днес. Плодовете ги махнах. Дано се стабилизира кз.

# 700
Ванеса, лоши резултати. Ето пак резултати, които ако се направят само на гладно уж няма проблем.
Имаш и ИР и хиперинсулинемия за мен.
За антителата не знам какво да ти кажа. При мен се регулираха с хормона, но аз си имах проблем с ТСХ-то.
Сама виждаш, че като не се придържаш и резултатите са лоши. Трябва ти много дълго време рестрикции и да не пипваш нищо. Може би само на цикъл заради загубата на кръв, но и тогава трябва да внимаваш и да е малко количество.
Колко кила си?
Магнезия как ти е?
Колко вода пиеш?
Невена е писала.
Вкарай по връзка магданоз в салатата. В салатите ползвай зехтин, не олио. Дъвчи бавно, смилай храната хубаво преди да гълташ. Салатите да са по-големи. Какви са тия следобедни закуски. Пий вода, стига яде.
Аз бих разкарала глюкофажа. Ако решиш, го спирай бавно. Дели таблетката.
Какво спортуваш?
Ходиш ли повечко навън?

Rayy, недей се оплаква за дрехите. Аз какво да кажа с моите почти 50 свалени кила. Знаеш ли колко пъти съм сменяла гардероба Grinning
Да живеят дрехите втора употреба Grinning
Тамън го сменя и пак се почваше смяната. Бая дрехи раздадох.
Онзи ден намерих пак дрехи, които съм носила като съм била 110.
Една огромна тениска, която ми седи смешно и един домашен анцунг. Който като сложих просто тупна на земята Grinning
Много се смяха домашните. И те все още като ме гледат на моменти не могат да ме познаят. То е трудно 20 години да си свикнал един човек да го гледаш двоен и сега да е слаб.

# 701
vanessка, проблемите ти са с инсулина не с КЗ (за сега). Смесеното хранене и спортът явно не дават добри резултати, щом имаш висок инсулин.
Хайде сутрин разбирам, някои хора закусват, но какви са тези закуски следобяд? Трябва да се научиш да ядеш максимум 3 пъти дневно.
Дай едно точно дневно меню.
Ако храненето ти не работи, мисли в посока фастове.

# 702
О да, фастовете забравихме.

Като за начало пробвай половин фаст.
Закусваш и обядваш по режим, а после само вода, много вода. Не вечеряш естествено.
Направи 2-3 такива фастове и после премини на 24 часов фаст. Само вода, много вода. Може и малко морска сол да прибавиш.
Също така пий сутрин на гладно топла вода. Ставаш, миеш зъби и топла вода. Топлиш с ел. каната, сипваш половин чаша вряла вода, разреждаш със студена и става топла.
Няма кафе, няма закуска. Чак след 15 минути ще ядеш или пиеш кафе.

# 703
  • София
Елора - в момента съм 59 кг при ръст 157. Най-добре се чувствам в 48 кг, но и на 50 съм съгласна. Може да ви се сторят малко кг, но повярвайте ми тежат като 30 поне за миньонче като мен. Магнезият ми е в норма. Вода, едвам докарвам 1,5 л , а трябва да е много повече.
Миоки - Спорт и диета дават отлични резултати, ако ги пазя. До юли бях желязна. Стигнах 53 кг и си стегнах тялото. Харесвах се, ама после изпуснах юздите.
Лошото е, че ми пригладнява жестоко, ако не хапна ще тупна на земята - буквално. Затова си позволявам да хапна нещо следобяд - гледам да са ядки, плод или мляко.
Лекарката не искаше да ми изписва хапчета изобщо, но след много мислене и обсъждане двете решихме да го пия 6 месеца по минимална доза, за да смъкнем стойностите на инсулина и после да продължа само с диета. То това хубаво, ама аз като не пазя стриктна диета и файда никва. Но преди хапчетата не вечерях и определено имаше големи резултати, както казвате.
Ето дневно меню, което изобщо не казвам , че е 100% режимно.
Закуска: пълнозърнесто хлебче с кашкавал , понякога добавям и айрян
Обяд: месо / риба/ айца + слата + понякога до 100 гр червен картоф или 40 гр кафяв ориз
След обед: ядки до 30 гр сурови или плод (горски или ябълка, сини сливи)
Вечеря: ако не е месо и яйца е какавал или сирене със зеленчуци.
Кафе не пия, защото не ми понася също.

# 704
Аз съм със същите мерки и е ужасно много. Ендото първото нещо, което ми каза, е имаш наднормено тегло 😐

Общи условия

Активация на акаунт