Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 32

• 33 642
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
Пак се включвам, но няма да се хваля, ами ми е тъпо и да споделя и ако някой знае да каже. От миналата седмица не съм мръднала, както се Фалех, за съжаление имахме смърт в семейството, направих един почти 24 фаст /ако не се броят 2 парченца луканка/ (тогава имаше движение в кг.и пак обратно после)....та възможно ли е от стрес? Другото, което е имам някакви странни усещания в областта на гушата от време на време, незнам въобразявам ли си, вече, че малко хипохондрията ме гони... Sad . Ясно ми е, че не мога да очаквам някакви свръх спадове, но поне дори и бавно да има движение надолу... Unamused

# 76
  • София
Приключих днес с лабораторията. Това са изследванията. Сутринта на гладно, лсед вземането на кръв закуска, на обяд се взема кръв преди храна, после се обядва и последната захар е в 15ч.
В холестерола смятам отклоненията за незначителни.

Елена, това не е натоварване с глюкоза нали?
Или е някакъв подобен вид изследване?

Няма натоварване с глюкоза. Просто сутрин на гладно се взема кръв, после се закусва, на обяд се взема кръв, тоест няколко часа след храна, после се обядва и следобед в 15ч отново се взема кръв. Това е. Личния ми го беше назначил.

# 77
Здравейте,
Пак се включвам, но няма да се хваля, ами ми е тъпо и да споделя и ако някой знае да каже. От миналата седмица не съм мръднала, както се Фалех, за съжаление имахме смърт в семейството, направих един почти 24 фаст /ако не се броят 2 парченца луканка/ (тогава имаше движение в кг.и пак обратно после)....та възможно ли е от стрес? Другото, което е имам някакви странни усещания в областта на гушата от време на време, незнам въобразявам ли си, вече, че малко хипохондрията ме гони... Sad . Ясно ми е, че не мога да очаквам някакви свръх спадове, но поне дори и бавно да има движение надолу... Unamused
Провери си щитовидната, щом имаш усещания в тази област. Може и да не си въобразяваш.
Иначе стресът е проблем когато е хроничен, но ако вече си подложена на такъв, този допълнителен може да е дошъл в повече. 2 седмици не са много, така че този застой може и да е временен.

# 78
Здравейте,
Провери си щитовидната, щом имаш усещания в тази област. Може и да не си въобразяваш.
Иначе стресът е проблем когато е хроничен, но ако вече си подложена на такъв, този допълнителен може да е дошъл в повече. 2 седмици не са много, така че този застой може и да е временен.
За съжаление съм подложена на огромен стрес, чудя се понякога кога ще избие съвсем... На ехограф ли или кръвни изследвания да направя /така и не пуснах нищо, когато Ви питах, поради "технически причини", но май е време.../? В началото на септември уж ме гледаха, каза докторката хипофункция...

# 79
Just а Woman, щом си имаш диагноза Хипофункция, напълно е възможно да са реални болежките в областта на гушата. Усеща се като стягане, задушаване и т.н.

На Elena_of_Avalor е кръвно-захарен профил. Различно е от обременяване с глюкоза.

# 80
  • Paris, France
Добре, Невена, моя инсулин като е 17, какво, да се откажа ли?Няма как с магическа пръчка да го понижа.И не, не ям нито мазно, нито много вх.Просто нещата стават бавно.Ти от колко инсулин на гладно тръгна и за колко време го понижи? От групата очаквам подкрепа, а не критика.

Ох, написах ти един дълъг пост по нощите и взе, че се изтри. Имам идея да направим друга тема с успешни истории за отслабване с ИР,така че всеки да може да изчете резултатите на други хора и какво са направили за да ги постигнат.

Не да се отказваш, а да положиш повече усилия да влезеш в кетоза. То това е и смисълът на този режим.

С магическа пръчка няма как, но с глад, неядене на ВХ и неядене на мазнини в началото се постига за доста по-нататък период от 2 месеца.

Моят инсулин на гладно беше 11 или 14 мисля, нищо особено. Не зная за колко време съм го свалила до под 5, защото не съм го мерила в началото. Пих Метформин, намалих бавно и спрях макаронени, хляб, ориз, до оставане на магданоз,зелени чушки, маруля, спанак и по един среден домат и среден морков дневно. После, като се разбра, че ми е мазен дроба ги махнах и тях (моркова и домата) за десетина дена. Тогава махнах млечните. Плодовете ги спрях още в началото.

Аз мерех КЗ и кетони с глюкомер на Abott. Инсулин нямаше как да меря, а и моят огромен проблем беше на първи час, 190. Мерила съм инсулин на гладно понякога и беше 3-4. Спрях, защото от лабораторията взеха да искат да ме пращат в болница заради ниска КЗ от 2, примерно. Омръзна ми да обяснявам, че кетоза и кетоацидоза са две различни понятия

Вкарах всичко в норма за 3 години, като след драстичната диета не съм била на кетогенна за повече от месец освен тази година. Е, гледах да натискам инсулина да седи нисък с изгаряне на ВХ след спорт, магнезий, омега 3 итн, но не на кетогенна диета. Досега внимавам с наситени мазнини, фруктоза и не пия алкохол.

След 6тия месец инсулинът си седеше под 5 на гладно, но когато спрях витамини и спорт и почнех да се храня ВВ и след 10 дена го изследвах с ОГТТ скачаше от 4-5 на 7-8. На първи час след 6 месеца беше 80, след година 75, след още година 40 и след година 20. Оттогава си е ОК и в норма.

Та, с диета може да се държи нормален, а като поседи нисък той си пада сам. Това исках да кажа.

Браво! Продължавай!

Just a woman, моите съболезнования. Не е ненормално да спреш да отслабваш от стрес. Спри да го мислиш. Всеки в един момент достига плато.

# 81
Аз спрях всички вх от раз.Може би проблема ми е в млечните, обичам ги, а и не ми се яде само месо.Сутрин ям кисело мляко или котидж.А и другото прегрешение отвреме-навреме ми е алкохола.Сладкото не ме изкушава, но чаша, две...Знам, че не ок, но се чуствам и без това зле, че не мога да ям толкова неща и ми се ще нещо за душата.Иначе свалих 9 кг за тези 2м. и половина, но имам още 20🙄.В момента и аз задържам последните 10 дена.

# 82
Алкохолът е по-зле и от сладкишите - лично мнение.

# 83
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
т.е при висок инсулин и затлъстяване трябва да се мине на магданоз,зелени чушки, маруля, спанак?

Цитат
спрях макаронени, хляб, ориз, до оставане на магданоз,зелени чушки, маруля, спанак и по един среден домат и среден морков дневно. После, като се разбра, че ми е мазен дроба ги махнах и тях (моркова и домата) за десетина дена. Тогава махнах млечните. Плодовете ги спрях още в началото.

обърках се съвсем. Sad

# 84
  • Paris, France
Добри, писах откъде ми идваха ВХ. Ядяхняйца, гъби, сирене, кисело мляко, риба, месо, най-вече агнешки и кози вътрешни органи за допълнителен протеин. Като се разбра, че имам мазен дроб махнах млечните докато го отмазня.

Аз нямах телесно затлъстяване. Имах мазен черен дроб.

Алкохолът е по-зле и от сладкишите - лично мнение.

Така е, да.

# 85
Алкохолът на мен ми е най-малкият проблем. Ако ще до края на живота си на не пия изобщо , не ми е проблем. Като, че ли в момента най-много ми се ядат картофи. Вкъщи има отворена кутия от любимите ми бонбони от рожденият ден на детето. Никой не ги яде и отлежават. Не ми се ядат изобщо, но замирише ли ми на картофи.... Пустите картофи, само тях не можах да прежаля и още ми се ядат. Обаче съм железна и не ги поглеждам.
За душата си измислям други глезотиики, които не ми вредят на здравето (само на портфейла). Запалих се по козметика и парфюми. Добре, че ММ не е стиснат 😂

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 12:00 от _limonche_

# 86
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, невена.
опитвам се да заформя режим и болднатото в твоето изречение ме уплаши. Simple Smile
няма как да оставя детето и мъжа на магданоз и зелена чушка - ще вдигнат бунт. Simple Smile

# 87
В края на месеца на 2те с детето ни предстой поредната контрола на Б12 и щитовидна жлеза.Докторката,обаче иска от мен да си направя изследвания и за инсулинова резистентност без да пия глюкоза.Кой са показателите,който трябва да пусна?Трикратно изследване на кръвна захар 0 , 60 , 120 мин.,Гликиран хемоглобин / HbA1c/,HOMA Index? Има ли още?(трикратното изследване на кръвната захар ми го иска със сигурност).Тъй като искам да пусна и на детето(на своя глава),а него няма как да му направя трикратно,кой от показателите би засекъл най-точно евентуален проблем?

# 88
  • Paris, France
благодаря, невена.
опитвам се да заформя режим и болднатото в твоето изречение ме уплаши. Simple Smile
няма как да оставя детето и мъжа на магданоз и зелена чушка - ще вдигнат бунт. Simple Smile

Е, че аз ако сервирам магданоз със зелени чушки ще ме изгонят на момента, бря. Още преди повече от година ти писах, че най-лесно е да се готвят месо, гъби, ниско въглехидратни зеленчуци отделно от картофи, ориз и макаронени. Ти си сипваш само от ниско ВХ храната + салата или зеленчуци, а останалите си ядат ВХ. В къщи мъжете са елегантни и атлетични, а нагъват ВХ за световно. Моят 52 годишен мъж може преспокойно да закусва всеки ден с 3 кроасана с масло (Не с маргарин, разбира се) и триглицеридоте му никога не се качват над 0.80. Пробвах да се изследва и той, че да ядем еднакво, ама мъж, всичко си му е идеално и КЗ не се качва над 5 никога.  А как вкусно миришат топлите кроасани сутрин! Вчера вечерята беше пенне с гъби със зехтин, чесън, магданоз на тиган и отделно зеле, моркови,зелен лук, чесън в друг тиган. Ако съм кето ям зелето с гъбите без макарони,ако съм ВВ ям макароните с гъби и зеле,но моите ги размеквам в микровълновата без мазнина.  Не е трудно.

Тази вечер сме на пържена сьомга с ориз за гарнитура и броколи. Всеки си сипва колкото прецени. Сьомгата в тигана, оризът в оризоварката и броколи на пара в сито над ориза.

Всеки ден въртя картофи, пащърнак, моркови, цвекло, ямс, грис (рядко),  ориз, макаронени, кускус, но винаги сервирам отделно. Изключение е петъчния кускус, който понякога слагам под месо и зеленчуци ако имаме гости. Морковите и картофите с печеното агнешко заедно, но всеки си сервира колкото иска и ако съм кето си слагам само от печен лук и целина.

бебешок, на първа страница е обяснено -  само ОГТТ с трикратен инсулин и КЗ дават добра представа има ли или няма ИР. На гладно след 6 месеца диета всичко при мене стана перфектно, но на първи час си лъсваше тежка ИР с инсулин 75-80. Има и примери в първия пост.

# 89
въпроса ми е какво без ОГТТ?(изрично ми е казано без него)

Общи условия

Активация на акаунт