На море в Гърция 2020/2021

• 66 989
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Тъй като оглеждаме Кефалония за евентуално посещениетази година - краят на Август - началото на Септември...
Ако не оправят пътя, със сигурност ще предложат екскурзии с корабчета, както се ходи до Егремни на Лефкада. Миртос е символът на Кефалония, все пак.

Предимството на района около Лурдата и Влахата е, че има голям избор от настаняване за всякакви вкусове и цени, а също голям наклон на терена, който осигурява прекрасни гледки към морето и Закинтос. Недостатъкът -  повечето от тези т.нар. малки и непренаселени (голяма част са пренаселени всъщност) плажове не са особено добри. Друг кусур е, че районът е оборудван като за англичани - със съответната храна в заведенията и т.н. Но пак има разлики от едно до друго място, може и да случите.
Ние сме отсядали веднъж там, два пъти в района на Аргостоли и два пъти на север, в района на Миртос. Като
Влахата ми идва най-встрани от интересното, сред всички изброени места. Къщата беше супер иначе.
На п-ов Пали наистина са някои от най-хубавите плажове (някои ги открихме късно, чак на третото посещение на острова, други още не сме видели) и в друга ситуация вероятно бих се замислила за преспиване и там. В планирания от вас сезон не мисля, че има риск от студена вода някъде. Имай предвид, че Лепеда е като бебешко басейнче - той е изключително плитък и по-голямата част не става изобщо за възрастни.

Освен всичко друго, има ферибот Ликсури-Аргостоли през половин-един час, билетът за който струва 2 евро.

# 421
Цялата Кефалония е оборудвана за англичани. Пълно е стях. Освен, че почиват там, купуват и имоти. И те са желаните туристи. Мисля, че съм писала, че на Кефалония беше първото място в Гърция, където усетихме, че има по - туристи от нас. Ние отседнахме в Лурдата, съвсем прилично студио. Собствениците имаха малък ресторант и ни носеха вечерята на терасата. Гледките наистина са чудесни. Плажът също е хубав - плитък и пясъчен. Вобще плажовете, които посетихме на юг, бяха такива, но... Големите красоти са на север и ме беше яд, че не запазих там.

# 422
Сирос,
на север и североизток англичанин може със седмици да не видиш, освен на Миртос и Асос по някой приходящ за деня. Има много италианци, по-малко балканци, немци, северноевропейци и т.н.

На мен плажът на Лурдата хич не ми хареса. Тези около летището и Свороната стават, но са пренаселени. Мунда към носа е разкош, но следобед често духа вятър. Това за на юг. Най-хубавият плаж с пясък е Макри Ялос, но там англичаните са побили знамето и не дават пиле друго да прехвъкне. Има 5000 чадъра и шезлонга. Не им стъпвам.

Тази година ли е имало на Лимнос работещи корабчета за Ай Стратис? Заинтригува ме. То няма туризъм на този остров, нито плажове, държали са политически затворници (както на много други изолирани острови по света), но все пак бих отишла.

# 423
А в коя част на Кефалония е подходящо за шнорхелинг?

# 424
Северната, около Фискардо и Агия Ефимия.
Може би и около Порос, където са едни ужасни каменисти плажове (ходи се с лодка до по-интересните), но нямам опит.

# 425
Параход, преди няколко години беше, като ходихме на Лимнос. Може би беше коректно, да напиша, защото явно информацията ми е остаряла, ако и от първа ръка да е.
А за севера на Кефалония - не успяхме градчетата да обиколим, плажовете повече, но имаше много англичани навсякъде. Не, че нещо, ама .... брррррр.

# 426
Здравейте. Тъй като оглеждаме Кефалония за евентуално посещениетази година - краят на Август - началото на Септември...
Ако не оправят пътя, със сигурност ще предложат екскурзии с корабчета, както се ходи до Егремни на Лефкада. Миртос е символът на Кефалония, все пак.

Предимството на района около Лурдата и Влахата е, че има голям избор от настаняване за всякакви вкусове и цени, а също голям наклон на терена, който осигурява прекрасни гледки към морето и Закинтос. Недостатъкът -  повечето от тези т.нар. малки и непренаселени (голяма част са пренаселени всъщност) плажове не са особено добри. Друг кусур е, че районът е оборудван като за англичани - със съответната храна в заведенията и т.н. Но пак има разлики от едно до друго място, може и да случите.
Ние сме отсядали веднъж там, два пъти в района на Аргостоли и два пъти на север, в района на Миртос. Като
Влахата ми идва най-встрани от интересното, сред всички изброени места. Къщата беше супер иначе.
На п-ов Пали наистина са някои от най-хубавите плажове (някои ги открихме късно, чак на третото посещение на острова, други още не сме видели) и в друга ситуация вероятно бих се замислила за преспиване и там. В планирания от вас сезон не мисля, че има риск от студена вода някъде. Имай предвид, че Лепеда е като бебешко басейнче - той е изключително плитък и по-голямата част не става изобщо за възрастни.

Освен всичко друго, има ферибот Ликсури-Аргостоли през половин-един час, билетът за който струва 2 евро.

Много благодаря да бързият и точен отговор ( както винаги Simple Smile)
Районът на Аргостоли не е ли доста шумно, предвид че летището е в близост?
А, тази информация за Лурдата че много голяма част е пригодена за англичани малко ме разколеба Simple Smile, въпреки че тази година едва ли ще има голям наплив от тях, но все пак обстановката и хората като са настроени по този начин, едва ли ще ни допадне. Друго основно изискване ни е да се усеща "типично гръцкият дух" Simple Smile
А пътищата, като цяло на острова как са?

# 427
  • София
Северната, около Фискардо и Агия Ефимия.
Може би и около Порос, където са едни ужасни каменисти плажове (ходи се с лодка до по-интересните), но нямам опит.

Ехххх, Порос, прекрасен плаж има там близо до града, но няма да е по вкуса на повечето хора.

# 428
Районът на Аргостоли не е ли доста шумно, предвид че летището е в близост?
Всъщност не. Долу в Миниес до самата писта също има два плажа и доста къщи/хотели - е там вече не бих отседнала (макар че мястото е популярно и мнозина го правят), но на другите места не съм чула изобщо шум от самолети. Ние спяхме в Хелмата, можеш да видиш къде е - на около 500 метра по въздушна линия от плажовете на Ласи Simple Smile, но по пътя е доста повече.

Що се отнася до местния гръцки дух, на Йонийските острови поначало е трудно да се намери такъв. Първо защото са били венециански по-дълго, отколкото гръцки, второ - на Кефалония и Занте специално земетресението от 1953 г. срива цялата традиционна архитектура и всичко е ново, и най-сетне - доста туристически са. Те са различават и етнически от егейските гърци (не са с толкова "ниско окачване" например Simple Smile.

Въпреки това Кефалония е разкошен остров - като природа, гледки, хора, градове. Като че най съм намирала търсеното в Аргостоли, където преобладава местното население, и разни селца във вътрешността. Поначало ако са ми много туристите и комерсът по крайбрежието, винаги се завирам във вътрешността и няма грешка.

# 429
На Кефалония пътищата се измерват във време, не в километри Grinning
Salex, не всички хора са настроени лошо, само някои собственици на заведения. Островът си струва. Много е красив.

# 430
Настроени лошо хора на Кефалония не съм видяла, всички са били страхотно мили, просто храната в "английските" заведения е типова и посредствена.
Някъде назад през годините писах пост с ресторанти, където това го няма (и друг път се е питало такова нещо), но информацията е отпреди доста години все пак. За последен път бяхме 2017. Та може и да не са никак актуални.

https://www.flickr.com/photos/78710182@N06/albums/72157635609699244
Има доста плажове в албума и може да се добие първоначална представа. Южните не съм ги снимала, никога не ми харесаха достатъчно за тая цел Simple Smile

# 431
Параход,времето края на септември беше чудесно.Около 26-28’ през цялото време.Имаше някъкви дъждове,но то вали час,и после слънце за плаж.Но българката която там запознахме,каза,че най-хубаво е около 6.09 или 15.09. Ние буквално хванахме последната седмица преди да затворят ресторанти и кафета.А бийчбаровете ги разтуриха ден преди да си тръгнем.На Скиатос бяхме след това,и там имаше поне още две седмици сезон,и прекалено много хора за моя вкус.

# 432
Лепеда се и усеща като бебешко басейнче.Grinning
Не съжалявам че се отбих да го видя, пътьом ми беше, плажът си има своята уникалност с тези симпатични джакузита, но повече от 3 минути не изкарах там. Не искам и да си представям какво е в нормален сезон.
Таверната на плажа допълнително влошава обстановката - бира, памперс, бира, памперс...

# 433
  • Бургас
Миналата година много исках да се поразходим от Мирина Лимнос до Агиа Ефстратиус, потърсих инфо в нета, но единствената възможност, която ни казаха беше с ферибота и то в един определен ден в седмицата, ще излъжа сега понеделник или вторник беше деня за да можем и да се върнем.

# 434
Таверната на Лепеда е доста прилична всъщност, т.нар. типично гръцка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт