ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 933
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Гугъл сме ползвали за холандски, френски и излизаха наистина ужасни неща. Зарязахме и минахме през английски и след това на български.
Пускаме първо съответния език с превод на английски и след това си превеждахме на български. Така ни се получи. Защото и за другите езици е като при нас - добър в гугъл преводача е преводът с английски.
Предполагам, че се пита за нещо по-надеждно и ако някой е ползвал да го сподели.
Ние сме ползвали преводач за турски език и беше наистина добър, но за руски лично аз не съм ползвала. Предполагам, че момичето търси нещо специално за руски, което да е добро.
Тук са се питали точно за такива неща:
https://www.kaldata.com/forums/topic/96134-%D1%82%D1%8A%D1%80%D1 … 1%81%D0%BA%D0%B8/
но е старо.
За толкова години може и да е измислено нещо.
https://bul.ultracomputersystems.com/5090643-best-online-transla … s-english-russian
Или:
https://www.webtran.eu/bg/rooski_bulgarski_prevodach/
http://www.etranslator.ro/bg/ruski-bulgarski-online-prevodach.php

Но като не съм ги ползвала с руски тези преводачи, не мога лично да дам мнение дали са надеждни.

# 586
  • о`майна лунна нощ е
Гугъл транслейтът ми предложи "гюзлеме с усложнения" в Одрин. От тогава ми е фаворит за превод турски-български.
Сестрата на набора също е със счупени и мъртви /с прекъснат корен/ предни горни зъби, след падане на един рожден ден преди 2 години. Правиха изграждане на корен, пълниха канали и ги доизградиха външно, та сега пак е широка усмивка.
Заради нея видях и влезнах в Пирогов преди година.
През 2014 г. наборът разби с глава задното стъкло на кротко паркиран пред къща в селото ни автомобил. Не го видял, както се бил засилил с колелото, и връхлетял върху него. За късмет се размина само с шев и кройка, зъбите останаха непокътнати. Държа се много мъжки.
Една седмица беше като нинджа с бинтове и превръзки по лицето и плашеше децата в училище. Но честно - едва като го зашиха и залепиха, ми омекнаха краката и се разтреперих. Той не гъкна. Явно от напрежението такъв смях му ударихме после двамата, че изглеждаме като не с акъла си. Белегът под носа му няма да се заличи.
Вече има тройка по немски. Уж знаеше, уж дори излезнал по-доволен от написаното на онзи тест, а накрая ... Най-малкото е да му огранича игрите. Проблемът е, че явно не е осъзнал основни грешки и дупките в материала.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 17:21 от `ТуиГ

# 587
Гугъл транслейт не върши ли работа?

Мерси за идеите! Ще пробва с превод руски - английски - български.
Judy, ще и пратя и другите идеи. Благодаря!

За сега ползва него, и е сравнително добре, но питам за нещо по-добро Simple Smile.
Те не знае руски, но се опитва да отсее текстовете. После с мъжът ми ще се борят Simple Smile
Темите са в областта на психологията, дано се справят.
С Гугъл преводача, положението е приемливо, но първоначално беше пуснала автоматичен превод на страницата (в Хром има такава опция) и било ужас-положението.
Чудех се дали няма нещо по-добро. Ще работи с Гугъл.Simple Smile (Като няма риба и рака е риба Simple Smile )
Много се гордея с това дете (е вече е на 30). Това е втора магистратура. И всичко се прави с желание и усърдие. Тя е дете с проблем. А преди много години, в 7 клас, Синеочка, беше обявила майка й, за "майка-терористка", че иска да я запише в редовно Училище.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 14:36 от citron

# 588
Гугъл транслейтът ми предложи "гюзлеме с усложнения" в Одрин. От тогава ми е фаворит за превод турски-български.

Какви ви бяха усложненията? Laughing

Успех на дамата, Цитрон!

# 589
И аз трябва да пиша дипломна за втората ми магистратура. Никак не ми се почва, защо няма някоя майка терористка да ме натиска...Hug

# 590
  • о`майна лунна нощ е
Какви ви бяха усложненията? Laughing
Успех на дамата, Цитрон!

Сирене и кашкавал 😂 Ама като дОйде сервитьорът и ти връчи телефон с текст "Вашето гюзлеме има усложнения", ококорваш едни големи очи и почваш да плачеш от смях.
Опитвали да ни кажат хората, че няма в момента чисто гюзлеме, а само със сирене и кашкавал, но излезна много комичен превод.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:42 от `ТуиГ

# 591
  • софия
А то е било с екстри Grinning

Моето дете има 3ка по мат. Не се притеснявам и впечатлявам като знам в какво състояние беше на теста, но започвам леко да се изнервям от изискването за постоянно носене на маските. Ако имат леко неразположение, те ги обострят, а за лека хрема и общо добро състояние не смятам, че е необходимо да отсъства. Никога не съм я пускала на градина или училище, когато състоянието ѝ го е изисквало и не съм съгласна да я спирам за глупости. И за двете ни ще е урок. В настоящата ситуация ще е по-добре да се явява сама, а ние да висим пред кабинета на ЛЛ за бележка безпричинно.

# 592
Моето дете има 3ка по мат. Не се притеснявам и впечатлявам като знам в какво състояние беше на теста, но започвам леко да се изнервям от изискването за постоянно носене на маските. Ако имат леко неразположение, те ги обострят, а за лека хрема и общо добро състояние не смятам, че е необходимо да отсъства. Никога не съм я пускала на градина или училище, когато състоянието ѝ го е изисквало и не съм съгласна да я спирам за глупости. И за двете ни ще е урок. В настоящата ситуация ще е по-добре да се явява сама, а ние да висим пред кабинета на ЛЛ за бележка безпричинно.

При вас и в час ли са маскирани?
При лекар не висвам за едната хрема, че чудо да става. Нито ще спра дете от училище за такова нещо.
Хората сме различни. Малкият ми се е влачил с хрема месец, без да има каквото и да било, освен обикновен ринит. До усложнения не е стигал до сега, защото ако почне и да кашля и да се чувства зле си го спирам от училище. Не за друго, а защото когато го спра навреме и си остане у нас 3 дни, не ми се налага да лекувам с тежки лекарства, оправя си се сам за бързо. Стига да се стопли, да се наспи и да си почине. Не се каня да си губим времето заради едната хрема, нито да рискуваме да се заразим с наистина тежки болести, висейки пред кабинет за наистина няма нищо.
Самата аз от години карам основно на хреми, макар и продължителни. Без нищо друго. То остава да спра да работя, щот на някого нещо му хрумнало на акъла.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 15:50 от Judy

# 593
  • Отвъд алеята зад шкафа
Звънче, и моята девойка днес имаше тест по мат, на раздел Комбинторика. Като я видях в какво настроение беше, предвиждам 4-ка. А си е здрава:)

# 594
  • о`майна лунна нощ е
И аз трябва да пиша дипломна за втората ми магистратура. Никак не ми се почва, защо няма някоя майка терористка да ме натиска...Hug

Приеми, че ти се карам. Много. Сега сядай да учиш и пишеш.

# 595
От интервюто на Кастрева
https://m.19min.bg/news/8/140640.html

# 596
  • софия
При вас и в час ли са маскирани?
При лекар не висвам за едната хрема, че чудо да става. Нито ще спра дете от училище за такова нещо.
Хората сме различни. Малкият ми се е влачил с хрема месец, без да има каквото и да било, освен обикновен ринит. До усложнения не е стигал до сега, защото ако почне и да кашля и да се чувства зле си го спирам от училище. Не за друго, а защото когато го спра навреме и си остане у нас 3 дни, не ми се налага да лекувам с тежки лекарства, оправя си се сам за бързо. Стига да се стопли, да се наспи и да си почине. Не се каня да си губим времето заради едната хрема, нито да рискуваме да се заразим с наистина тежки болести, висейки пред кабинет за наистина няма нищо.
Да, и в час са с маски.
Моето разбиране и подход са точно като твоите. Но в ситуацията с маските се налага да ги преразгледам, защото просто нямам избор. Лошото е, че тя също се чувства супер неконфортно и то не заради здравословен проблем. Не е от децата непукисти. Много се впечатлява и от най-малката дума.
Не знам дали щеше да има 6ца, но съм сигурна, че щеше да се справи много по-добре. През цялото време е мислела как да си издуха носа без никой да не я чуе (което е невъзможно) в тихата стая и изобщо не е могла да се съсредоточи. Отделно от това хремата се е засилила, заради маската. А носът ѝ дори не беше запушен преди или след това без маска.
Колкото повече време минава в налагането на някакви псевдо мерки навсякъде, толкова повече се вбесявам.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 15:52 от zvаnchе

# 597
Искрени съжаления за многочасовото маскиране, както и за абсурдната ситуация, в която са поставяни такива деца, Звънче!

# 598
  • София
Това с маските е тъпо. Аз нали се оплаках, че в петък и нашите са ги карали. Днес са си били без маски. Явно само някои се втелясват.

# 599
При нас мина входното по мат. 8 задачи с подробно описване за 30 минути. Интересно, че задачите са раздадени за всеки индивидуално, отгоре с името му. При Ния геометричните са били с допълнително построяване. Едната я е запънала. Естествено й е изяла времето и не е проверила. Седнах да се пробвам. С даденото условие е нерешима, тествах я и със софтуеър Simple Smile. Да видим печатна грешка ли е имало кое лице се търси или Ния е прочела буква N като А няколко пъти Simple Smile. Задачите са били с нормална трудност и точно за времето. Обнадеждих се, че има шанс да се учи математика и във фег, щом се решават хубави задачи.

Общи условия

Активация на акаунт