ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 933
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Между гори и планини
Ужасна тема за болести и травми сте отворили.
Моя син е наследил алергии от баща си, списъка е дълъг, като основни са към орехи, фъстъци, всякакви видове насекоми. Като беше по-малък имаше още, някои затихнаха, израсти ги. Но често сме ходили на урбазон, последно преди 3 години, от едни скариди се поду целият - гърло, ларингс, нос, очи, уши, цялото тяло. Добре , че бяхме във Варна, таксито дойде за 2 минути след казах за какво е на оператора, дори пари не ми взе, в спешният кабинет го приеха преди всички, два урбазона в двата крака, той крещи, аз едвам го удържам, много болял пустия урбазон. За малко в болница да влезем. След всяка хранителна алергия, започваме захранване на ново. Като малък имаше и атопичен дерматит, още му е много суха кожата ( поне няма акне), къпе се със специално олио. Парфюм директно му изгаря кожата, всяка пъпка от комар го подува. А насекомите го обожават!
На 3 г го блъсна колело и му изби предните млечни горни зъби, ходи с шина и изкуствени зъби 3 години. Но не си личеше, никой не разбра. Той и брат му имат моите зъби - здрави, бели, прави. Дано успее да ги опази.
Другият понеделник контролно по философия. Можело чрез телефон директно в Тиймс по време на час, веднага да си разберяли грешките и оценката, можело и на хартия. Ей, учителите вече се изхитряват. Вместо да провери 30 теста, само задава параметри на теста и готово.
Хич не съм съгласна на зверене и писане на телефон.

# 601
При нас мина входното по мат. 8 задачи с подробно описване за 30 минути. Интересно, че задачите са раздадени за всеки индивидуално, отгоре с името му. При Ния геометричните са били с допълнително построяване. Едната я е запънала. Естествено й е изяла времето и не е проверила. Седнах да се пробвам. С даденото условие е нерешима, тествах я и със софтуеър Simple Smile. Да видим печатна грешка ли е имало кое лице се търси или Ния е прочела буква N като А няколко пъти Simple Smile. Задачите са били с нормална трудност и точно за времето. Обнадеждих се, че има шанс да се учи математика и във фег, щом се решават хубави задачи.

Интересно, чак сега входното?
И при нас вече второ контролно по математика имаха - всеки си е с различни задачи. Няма групи, няма общо, няма сверка с друг. Всеки си решава сам това, което му се е паднало.
Моят каза, че си е решил задачите от първия раздел, не били трудни, дано да не е оплел много конците... Нямахме време да тренираме изобщо. В четвъртък приключиха, в петък - контролно.

# 602
  • софия
И при нас това беше първо контролно.

Масовата психоза, която от пролетта се внушава с тъпия корона вирус, прави и най-невинните и стандартни настинки да изглеждат като смъртоносни болести. Започва да се оформя стигма по отношение на всякакви болести и най-прости настинки с някои от симптомите на короната. Не знам до къде ще стигнем. Пролетта се кълнях, че няма как да се създаде такова масово облъчване. За съжаление съм грешала.

# 603
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами аз не смея да кихна, подсмръкна или да се закашлям като има хора около мен.

# 604
  • о`майна лунна нощ е
Нали го знаете лафа, че настанаха времена, в които да пръ*неш на обществено място, е по-безопасно от това да кихнеш. Жалко е, но е истина. Грубо, но факт.

# 605
И при нас това беше първо контролно.

Масовата психоза, която от пролетта се внушава с тъпия корона вирус, прави и най-невинните и стандартни настинки да изглеждат като смъртоносни болести. Започва да се оформя стигма по отношение на всякакви болести и най-прости настинки с някои от симптомите на короната. Не знам до къде ще стигнем. Пролетта се кълнях, че няма как да се създаде такова масово облъчване. За съжаление съм грешала.

Аз съм щастлива, че край мен хипохондрици има 1-2 парчета само. Всичкото другото си е нормално в главата.
И в училище е нормално. Спазват там за из коридорите, понеже така им е спуснато като задължение и това е. Всичко, което е "пожелателно", слава богу не го вкарват в задължителен цирк.
Надявам се децата да си учат все така и така да си приключат годината.

Ако ми се наложи - върша си физиологичната нужда и това е. Не кашлям в на хората лицата, все пак. Било със, било без поредния нов вирус. Айде, чоджум, то човечеството от таз година е на тоя свят!

# 606
  • sofia
Ох, като прочетох пръднеш...
Скрит текст:

На големия учителката по български била с ковид... и го питам и какво правим ... ми нищо, ще имаме свободни часове.

# 607
Нали го знаете лафа, че настанаха времена, в които да пръ*неш на обществено място, е по-безопасно от това да кихнеш. Жалко е, но е истина.
Аз към вируса се отнасям сериозно, но напоследък гледам от забавната страна (ако въобще може да се каже, че има такава)
Пазаруваме в "Кауфланд". Естествено като стриктни граждани - с маски. На мен изведнъж много ми се докиха. А аз понякога като кихам, кихам много дълбоко. Оказва се, че това е точно такова кихане - разкънтя се из целия "Кауфланд" и хората замръзнаха и взеха да се оглеждат от къде идва тази страшна заплаха. Joy
Надявам се да не съм докарала инфаркт на някого...

Какво да се прави, дошло ни е до главата, ще го преживеем. И да си разкъсаме дрехите от мъка - все тая...

При сина май ще си останем в неведение как се е справил на входното по математика. Правиха го първата седмица, но резултати още няма. Те понеже резултатите от входните нива им служат само за определяне на ниво, не нанасят оценките като текущи, та явно са счели, че това си е информативно само за учителя...

# 608
  • София

Сутринта кихнах в метрото. Леле как ме изгледаха...Направо ме хвана срам, че съм си позволила такова кощунство.

И на Митко входното по мат. беше днес. 4,5 групи са били - неговите задачи най-трудни Simple Smile

# 609
  • Отвъд алеята зад шкафа
ММ също киха много силно и в серия, а и има сенна хрема пролетно време. И вървим април месец един ден по тротоара, а на отсрещния тротоар върви една жена. И ММ от някакви треви започва да киха здраво и пронизително. Онази жена като подскочи, забърза крачка, как не побягна. Обаче ние продължаваме да вървим успоредно с нея още доста време, а мъжът ми да киха. Хахаха, толкова беше смешна. То тогава вървеше щабът по ТВ, кой знае какво си е помислила.

# 610
ММ също киха много силно и в серия, а и има сенна хрема пролетно време. И вървим април месец един ден по тротоара, а на отсрещния тротоар върви една жена. И ММ от някакви треви започва да киха здраво и пронизително. Онази жена като подскочи, забърза крачка, как не побягна. Обаче ние продължаваме да вървим успоредно с нея още доста време, а мъжът ми да киха. Хахаха, толкова беше смешна. То тогава вървеше щабът по ТВ, кой знае какво си е помислила.
Човешка психика, какво да се прави...

ММ понякога кашля зверски от киселини в стомаха. Направо го изгарят и се дере, та знае ли се. Един ден, ама преди пандемията още, с децата отишъл до магазина и на входа като се разкашлял, та изплашил една баба с бастун, която се врътнала кръгом и забравила за бастуна, рипнала чевръсто да бега. Децата милите не знаели да се смеят ли, на бабата ли да помагат... Та най-доброто решение - замръзнали безмълвно. Joy

# 611
И учителят на набора по английски е с Ковид. Втора седмица карат със заместник. На още учители чакат резултати от тестове. В тяхното училище има два карантинирали класа. В други училища също има паралелки под карантина. Ами така ще е явно тази година. Надявам се да устискат и да успеят да си изкарат годината присъствено. Нямаме учители радетели за ДО при нас.

# 612
  • софия
Ето, не разбирам защо, когато има дете от класа с положителна проба, целият клас се карантинира, а когато учител, преподавал на класа е с положителен тест, класовете, на които е преподавал не се карантинират.
То е ясно, че ако се започне така, за месец цялото училище ще бъде затворено, но нали уж има някакъв научен подход и той би трябвало да е единен?

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 18:43 от zvаnchе

# 613
Аз мисля друго. Сега положителен за ковид може да се приеме, че го е имал достатъчно в училището. Защо не тестват при положително дете целия клас. Та да видим колко се разпространява пустия вирус. Положителният учител е не по-малко опасен от положителния ученик. Нали уж, страхотията на училищата е това че 25+ дишат един и същи въздух достатъчно дълго.

# 614
Не карантинират класове при болен учител, защото се смята, че заради маските не са имали контакт.
Не знам до колко е редно, но примерно учителите по музика и ИИ са по един за цялата гимназия, тяхно заболяване следва карантина за цялото училище.
При децата вече е друго! Те са без маски и разболяването на едно дете, води до карантина на целия клас, но без карантина на учителите, които му преподават !
Стон, вие ли бяхте в Търговище.. Там положението според леля ми е доста зле, откриват огнища, хората не се тестват. Мой съученик работи в Шишеджам, та каза че негов колега е ходил със симптоми 3-4 дни на работа, сега е в болнични, но така и не си знае резултата от ПСР теста

Общи условия

Активация на акаунт