ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 918
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Аз мисля друго. Сега положителен за ковид може да се приеме, че го е имал достатъчно в училището. Защо не тестват при положително дете целия клас. Та да видим колко се разпространява пустия вирус. Положителният учител е не по-малко опасен от положителния ученик. Нали уж, страхотията на училищата е това че 25+ дишат един и същи въздух достатъчно дълго.
Защото те много искат, ама нямат желание...

Цялата ни "стратегия" е такова пълно безумие, че не намирим правилните изразни средства да изкажа възмущението си.
От една страна дъщерята на zvаnchе е задължена да стои в клас с маска, но от друга страна е принудена сутрин да се тъпче в градския транспорт лице в лице с недобросъвестни граждани без лични предпазни средства.
Не вземат да организират градския транспорт така, че да не се получават сутрин тия стълпотворения, ами вървят и правят денонощни проверки в училищата дали им изпълняват мерките?
А за да стигнат до училищата - дреме им на кажгодето...

Така че да се въоръжим с търпение и светена вода, да се прекръстим, за се завъртим три пъти, да си плюем в пазвата и да тръгваме да изпълняваме "стратегията".

# 616
  • София
Judy, и аз като теб не бих дремала пред кабинета за едно червено гърло и едни елементарни сополи, но как да му извиня отсъствията?! Не искам да пиша бележка по семейни причини, когато е болен реално. Не искам да си изгърмя правото на тези дни още от сега. Единствено заради това ходихме до ЛЛ.

# 617
  • софия
шмърциплянку, същите тези деца, които седят с маски в часовете, в столовата са без маски и се събират и с деца от други класове без маски.

# 618
шмърциплянку, същите тези деца, които седят с маски в часовете, в столовата са без маски и се събират и с деца от други класове без маски.
Е така ще да е.
Защо пък да си правим труда да създаваме график на различните потоци, след като държим да предпазим децата?
Абсолютно ненужна работа ще да е това. Я по-добре да стоят постоянно с маски в клас...

# 619
Не карантинират класове при болен учител, защото учителите по инструкции трябва да стоят на 2 м от първия чин.

# 620
  • гр.София
В 133 -то вече има карантиниран осми клас.

# 621
  • sofia
За учителите се счита, че са спазвали всички необходими мерки за да не са в достатъчно рисков контакт с децата. На откриването на учебната година имаше учител с маска и шлем едновременно, незнам как е дишал, но беше спазил всичко. Аз ако го срещна, няма да  знам, че е той, защото не го видях на практика. Фактът, че в едно домакинство има и заразени и чисти, говори че само с дишането в едно помещение не става заразяването.

# 622
Скаридка, да в Търговище сме. Ами тука хората си живеят както и преди, но не забелязвам някаква разлика с другите градове, които сме посещавали от май насам. По магазините са с маски. Градски транспорт не ползвам, но съм виждала, че шофьорите са с маски. По учебните коли също ми прави впечатление, че инструктор и курсисти са с маски. Аз с маска не мога да карам. Ограничава ми полезрението.
Учителите при нас са с шлемове основно. С маска, ако са кой ще ги чуе и разбере. Децата са с маски по коридорите. Ама после навън нали са си вкупом с приятели от други класове, от други училища.

# 623
  • София
С мъжа ми се вълнуваме от следния въпрос: а като се целуват тийнейджърите как го правят с маска или без? 😂 😂 😂 До гуша ми дойде, хора.

# 624
Не съм сигурна кое е правилното решение. На мен не ми се струва редно децата с хрема да са без маска, за да могат спокойно да дишат, а здравите с маски. Нали идеята на маските е болните да предпазват здравите?
Или просто да си го караме както винаги е било... На всички ужасно много ни омръзна от този вирус и промяната в живота ни, в навиците, във всичко.
На нашите също не са върнали входното по математика. Имат общо три оценки. Входно по БЕЛ, по информационни технологии и една оценка по френски. Синът ми твърди, че има и оценено домашно по български, но още не съм видяла оценката в електронния дневник, а до платформата, където е оценено, нямам достъп

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 07:45 от Amanda.D

# 625
  • София
Аз когато съм с маска, освен че не мога да дишам, някак спирам и да чувам, пък и да виждам, понеже не знам защо, но май ми изчезва периферното зрение. Ужас. 😁
Онзи ден като подавахме заявление за ЛК, си извадих очилата за да го попълня, и в първия момент не загрях какво става и защо окончателно спрях да виждам с тези очила. Ами те бяха успели да се изпотят за части от секундата.
Може ли някой да каже децата с очила в АК какво правят, след като и под носа не могат да си свалят проклетите маски?

# 626
  • софия
Не съм сигурна кое е правилното решение. На мен не ми се струва редно децата с хрема да са без маска, за да могат спокойно да дишат, а здравите с маски. Нали идеята на маските е болните да предпазват здравите?
...
Дори и не ми е хрумвало подобно нещо и не мисля,че някой коментира подобно положение. Но хремата не винаги е заразна. До преди ковид хората спокойно ходеха с лека хрема или кашлица. Сега вече дори и за настинка, поради смяна на сезона, която не застрашава здравето на другите, трябва да едва ли не да седиш вкъщи. Ами не ми е нормално. Не говоря за състояние на отпадналост и с Т.

Слагат си маската под очилата. Има маски с телче, което ги държи плътно покрай носа. Знам, че доста родители са писали на ръководството относно маските в час и резултатът е, че маските се носят в час 🙃 От миналата седмица има карантиниран клас. Нищо, че са били с маски и в час.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 20:14 от zvаnchе

# 627
  • София
Ясно, мерси, Звънче.
В моя случай това трудно ще проработи, понеже съм с очила за четене, които специално съм си ги избирала да са малки, за да мога като ги бутна надолу да виждам над тях. Не виждам как ще се пъхне маска под тях, освен ако не е от чувалестия гръцки модел.
Адски взе да ми писва.
В карантинирания клас на 133-то е приятелка на дъщеря ми.

# 628
Не разбирам какво предлагате. Ясно е, че не всяка хрема е заразна, но тъй като симптомите на CОVID са толкова различни при всеки, само с тест може да се разбере какво е.  Затова сякаш е по- добре децата да си остават вкъщи при такива състояния, колкото и да е неприятно.

# 629
Не разбирам какво предлагате. Ясно е, че не всяка хрема е заразна, но тъй като симптомите на CОVID са толкова различни при всеки, само с тест може да се разбере какво е.  Затова сякаш е по- добре децата да си остават вкъщи при такива състояния, колкото и да е неприятно.
Аз нямам абсолютно нищо напротив да си оставя детето вкъщи при проявени симптоми. Проблемът е в това, че всеки път ще трябва да ходя да вися на опашка пред лекарския кабинет и да чакам за извинителна бележка, което е рисковано в условията на пандемията и естеството на предаване на вируса.
Лично мен ме дразнят недомислиците, липсата на елементарна логика в прилаганата "стратегия" и факта, че щом всичко ни е наред на хартия, значи сме ток и жица, отличници, та дрънкаме.

И в момента дъщеря ми е вкъщи с хрема. Писах още сутринта на учителката дали може да не ѝ пише отсъствия, все пак е трети клас, земята няма да спре да се върти като не отиде три дни на училище без документ за това. Тя каза, че няма такъв вариант, защото постоянно им минавали на проверки и следят отсъствията. Ще пиша бележка по домашни причини, нямам избор.
Да бяха дали опция за увеличаване на извинителните бележки от родител, ама не... По-"разумно" е да ходим да се бутаме в болните по няколко часа за да може ако сме се разминали до сега с COVID да увеличим шанса да се запознаем лице в лице. Ето такива неща мен ме вбесяват.

Аз от февруари месец  съм ограничила до минимум личните контакти, всъщност цялото ми семейство. До сега не съм забелязала от това да се е получил някакъв фатален дисбаланс във вселената... Трудно ми е да нося маска повече от час, за това и поведението ми е такова, че да ми се налага в редки случаи.

Имам чувството, че умишлено ни подлагат на тая тъпня, че са им малко заразените...

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 20:54 от шмърциплянку

Общи условия

Активация на акаунт