ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 880
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • о`майна лунна нощ е
Дано оправим навреме проблема с микрофона при нас, че в противен случай ще присъствам тиха като риба на родителската. Камерата работи, звукът също, но микрофонът нещо не става, дори като го заместим с външен. Довечера ще има "обади се на приятел" и настройка онлайн.

# 691
  • София
Аз й по-рано  писах как  наборката изкара за пръв път в живота си грип.Ден след обявяване на грипната вакнация.( тя ликуваше в петък че просто  ще си почине малко от уроците, а в съботата се тръшна).Та- имахме потвърждение с тест и си излезе грип тип Б.Беше 3 дни на легло.СЛед като  приключи нейното  боледуване и аз и баща й започнахме нещо  безумно..зверска кашлица.Ама  таква, от която не можеш да си стоиш на краката, не можеш да спиш...Само кашлица- никаква отпадналост, никакво гърло- нищо! Дълго време се влачи това чудо.Аз дори ходих да ми снимат дробовете.След време като си говорихме с личната, тя поклати глава многозначително  и ми каза- иди  ако искаш и си направи  тест  и ще видиш че си го изкарала..Не искам да мисля за ковид.Наистина ми писна постоятнно  да виси  тая заплаха над съзнанието ми.Не че като  се опитвам да я игнорирам, тя ще  отшуми..НО - предпочитам да насоча мислите си към   някакви  неща, които поне завсият от мен.
И да си похваля гарджето- вчера ми пише по едно време през деня"мамо, госпожата ми писа  6 по френски на домашното.Само на мен.Каза ми няколко пъти  браво, отлично , и ме похвали .И пред целия клас каза- ето една наистина заслужена шестица..."
Беше на седмото небе от щастие и готдост.Аз също.Не знам колко феноменална е тая шестица, но определено окрили и вдъхна увереност в детето  с езика.
Грийн, по повод учителката по БЕЛ,  класната е провела разговора с нея по повод многото домашни   задаването им  през всякакви източници, което обърква   децата.И  вчера същата  като е влязла в клас е казала- ок, само вие се оплаквате, ама щом ви е много, ще намаля обема(което мен ме устройва).Очаквам все още уточнение за зададените до момента през платформата задания и сроковете за изпълнението им.
Аманда, какво стана  с Иво? Те не са малки-  толкова ли не са могли да  се организират и да го придружат, ако трябва и да финансират преглед в  кабинет, както  казва Мария...Пиши как е

# 692
Сани, преди малко се прибра - зачервено е едното око в ъгъла. Аз си мислех, че е нещо по-страшно, но сега не ми се струва плашещо. Даже не знам дали изобщо да го водя по лекари. Явно го е напрегнал от кихането. Ще мине.

# 693
  • София
sssani, напълно възможно е това, което дава като обем при вас да идва нанагорно предвид големия обем неща, които трябва да се учат по френски. С японския на мен за момента ми струват лежерни нещата (ама от профан като мен толкова), но със сигурност има време и за БЕЛ и за математика да си изпипа заданията. Освен това по БЕЛ специално има нужда. Днес му е пуснала по вайбър рецензираното домашно с пълни корекции. Ами и той почувства, че е имало смисъл да се постарае повечко.
Но ме застреля преди няколко дни с коментар: "Защо не е като другите учители - да каже домашното ви е от 1 до 5 задача след урока, а то проекти, видеа, презентации. Какво се прави на интересна..." С баща му веднага му свихме сърмите за тези коментари, но той все пак си го мисли... Аз го отдавам на това, че тя за първа година преподава и има нужда се настрои и към децата, но честно казано не одобрявам коментара, който е направила пред вашия клас. Така най-много да ги накара съвсем да не я харесват.

# 694
Според мен съвсем целенасочено повдигат градуса на тревожност сред населението. Особено с личните разкази по телевизията, визирам болният директор на болница и други известни личности. Защо няма разкази на хора, изкарали го без симптоми, или с леки болки в гърлото?
Да не говорим за психирането с носене на маски, прочетох че в Италия било препоръчано и вкъщи да се носят.... Силно се надявам децата да си ходят на училище и да няма излишно пренатягане на обстановката.

# 695
  • София
В Чехия затварят за 2 седмици училищата. Там междудругото гимназиите и 5-7 клас си бяха дистанционно от по-рано. Но при тях бройката на новозаразен е 8 пъти повече на 100 000 население спрямо нас.

# 696
  • София
В нашият клас и без това не учат-дистанционно обучение няма да ни уплаши Честно ви казвам-изумена съм от безхаберието в 31 уч.Както е писала една майка преди мен,основната учителка по испански  я няма повече от седмица и децата имат "Гражд.образование"със заместващи учители.Гледат филми и си цъкат на телефоните според сина ми...имат само по една оценка от входно по БЕЛ и по И Т...в кварталното 125 да беше останал,много повече щеше да учи...Направо съм обезверена-толкова нерви от моя страна,натискане,уроци,пари,извозване из София за школи за да влезе детето да учи в хубаво училище😔😔 ..и накрая-греда..

# 697
В нашият клас и без това не учат-дистанционно обучение няма да ни уплаши Честно ви казвам-изумена съм от безхаберието в 31 уч.Както е писала една майка преди мен,основната учителка по испански  я няма повече от седмица и децата имат "Гражд.образование"със заместващи учители.Гледат филми и си цъкат на телефоните според сина ми...имат само по една оценка от входно по БЕЛ и по И Т...в кварталното 125 да беше останал,много повече щеше да учи...Направо съм обезверена-толкова нерви от моя страна,натискане,уроци,пари,извозване из София за школи за да влезе детето да учи в хубаво училище😔😔 ..и накрая-греда..

Това звучи наистина ужасно!
Говорете с директора. Това не бива да продължава така. Не може езиковите часове да се заменят произволно с други, според това какви учители имали били под ръка. На нищо не прилича.
При нас имахме болна учителка по БЕЛ, ми влезе си заместник по БЕЛ.

# 698
  • София
На въпрос от родител от класа,официалният отговор от ръководството е,че в четвъртък учителката ще се върне на работа и ще навакса с по-интезивно учене...то и без това тя никак не ги натискане досега, думите все не били за учене,не ги изпитва,абе-свободия от всякъде....това ако беше търг.дружество-с този начин на работа да е останало без клиенти. Но ние сме в безизходна позиция....училището не е търг.дружество и полезни ходове нямаме.....евентуално чак догодина....

# 699
На въпрос от родител от класа,официалният отговор от ръководството е,че в четвъртък учителката ще се върне на работа и ще навакса с по-интезивно учене...то и без това тя никак не ги натискане досега, думите все не били за учене,не ги изпитва,абе-свободия от всякъде....това ако беше търг.дружество-с този начин на работа да е останало без клиенти. Но ние сме в безизходна позиция....училището не е търг.дружество и полезни ходове нямаме.....евентуално чак догодина....

И това не е допустимо. Значи веднъж децата си губят времето в празните напрактика часова. А после - на юруш ще овладяват нов материал. Глупост след глупост!

По повод това, което съм цитирала с подчертаване, един познат собственик на фабрика, тъй беше рекъл на местния ректор: "Добре си си ти, мама му стара - 100% брак произвеждаш и не фалираш!"

# 700
  • София
Незнам какво може да се направи-на тази учителка и оставали 2 г.до пенсия-тоест е несменяема.Другата,която е на упражненията,според сина ми живее в мин.век,много е бавна,отнесена,скучна.
До коя институция може да се подаде евентуално жалба от част от родителите?

# 701
  • у дома...
Миналата седмица отсъстваше учителката по БЕЛ - заместиха я двама други учители по предмета. В другата испанска паралелка отсъства учителката им по испански - и там имат заместник. Организацията в 30-то за сега е доста на ниво.
Рекапитулацията от входните е 3 по математика, 5 по БЕЛ и ИТ. Доволна съм.

# 702
Явно не трябва да съжалявам за 31-во. Звучи доста неприятно за подготвителен клас да няма учител по език толкова дълго време.
Накарах го да решава задачи от сборника. По френски с нищо не мога да помогна, дано му пратят какво са учили, защото в петък ще имат контролно.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 16:38 от Amanda.D

# 703
Незнам какво може да се направи-на тази учителка и оставали 2 г.до пенсия-тоест е несменяема.Другата,която е на упражненията,според сина ми живее в мин.век,много е бавна,отнесена,скучна.
До коя институция може да се подаде евентуално жалба от част от родителите?

РУО и директор.
Никой не ви гарантира, че нещата няма да продължат така. И ще губите часове по предмета. Не е въпрос да се сменя учителката, а да й се намери нормален заместник, който да води по същия предмет.

# 704
  • о`майна лунна нощ е
В пети клас наборът започна със заместващи учители по математика. Беше математическа паралелка. Директорката впрегна целия учителски ресурс, с който разполагаше, вкл. един от помощник-директорите. Часове пое и преподавател от гимназията. Децата не са пропуснали, а математичката я нямаше месец и половина близо. Не се отрази по никакъв начин на учебния процес. Това за мен е добър ръководител.

Общи условия

Активация на акаунт