ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 778
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • Между гори и планини
При нас за ден от 6 часа английски са минали всичките 4 учителки по езика да им преподават. Беше съвсем в началото и съответно такъв ден си е чисто пропилян. Но е факт, че в училище в малък град има повече учители, отколкото при вас... Което е странно.
Моя донесе още една 6 по английски, мислих че е само контролно на думи, но има и разказ за дома. Не, че е кой знае колко трудно, но моя има много готино чувство за хумор на английски и си играе с думите, така както аз не мога. Предишната му учителка му влизаше в тон и винаги драсваше нещо в отговор.
Тук има смешни имена на села, които си е превел. Примерно -
 Яковци е Coolville, Гърдевци - Boobsville, Ребревци - Ribsville и др.
И тук им говорят и ги подготвят за онлайн обучение - имало много болни и за това.

# 706
  • о`майна лунна нощ е
В Пловдив във Френската гимназия се е освободило място в 8-ми клас - профил "Чужди езици" с интензивно изучаване на френски. Кандидатстването е до утре следобед, ако някой се интересува или има приятели, които искат там.

# 707
  • София
Аманда,  нали знаеш че си имат група на класа  и  в месинджър и в инстаграм.Разпращат си домашни и други задания  всеки ден.Мерси за инфото за петъчното контролно Wink
Грийн, учителката ходела  в часовете на преподавтел на други паралелки, за да гледа  едва ли не как се преподава...Мен това повече ме смути.Иначе дъщеря ми  , смея да твърдя, няма пропуски по БЕЛ и това й ес табилния предмет, по който се тюхка ако  има по-малко от 5.50.Това беше и силният й предмет на НВО.Затова се притеснявам  да не дръпне назад.А е важен  все пак и държа на него.Смятам че така е редно

# 708
  • София
Доста съм учудена от информацията за 31-во.
По същия начин около началото на тази учебна година четох не особено впечатляващи неща за 35-то.
Общо взето явно не е толкова просто човек да получи наистина вярна информация.
При всички случаи се чувствам някак подведена, понеже и двете гореспоменати училища смятах за много хубави.
Имам и леко разочароваща информация за 18-то, от нашето приятелско дете, деветокласник.
Онзи великолепен СТЕМ център, който го гледаме по телевизията, учениците всъщност не го ползват особено. Кабинетите стоят под ключ, явно ръководството си ги пази. За 8-ми и 9-ти клас са влезли само веднъж тази година, примерно в кабинета по биология.
Към родителите на деца в 18-то - часовете по ИТ провеждат ли се във въпросния център по природо-математически науки?
Иначе в часовете по профили за 11 клас във ФЕГ са по около 40 деца (БЕЛ+история), натъпкани с маски в една стая, по трима на чин.
Приятелите с дете деветокласничка в НЕГ за втора година не случват на преподавател по немски; м.г. бяха с т.нар. "къса клечка", сега са с ужасно паникьосана на тема Ковид възрастна учителка с маска и шлем; изпада в паника ако някой кихне.
Въобще с една прелестна информация ви удостоих...

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 17:30 от Red

# 709
  • София
По ИТ имат компютърен кабинет и там са им часовете, но мисля, че този кабинет не е част от природо-математическия център. За 8ми клас е нормално да не са влизали вътре, но тази година имат проблем с ползването на центъра заради ковид. Не е заключен, но трябвало да минимизират смесването на потоците. Имам някакъв спомен, че един от дванайстите класове в момента учи например основно в кабинета по физика от природния център. Как е, обаче, на практика, не знам.
sssani, мен ме притеснява, че за млад учител не успява да ги грабне, но съм готова да и дам нужното време, защото реално в момента се осъществява смяна  на поколенията в образванието. Каквото и да си говорим, covid доста неща промени в застиналото ни образование - не всичко за добро, но понякога дори кофти събитие има плодотворен ефект в бъдеще.

# 710
Учителката по български е  много млада. Мисля, че можем да й простим, че още се учи от по-възрастните. А и предполагам, че и затова се старае повечко с домашните. Въпреки че на мен не ми се стори много това, което детето ми описа- да отговорят на въпросите от едно интервю и да напишат думи в речник на диалектите. Но това не му пречеше да си помърмори...

# 711
  • София
Грийн, дано да е така, че моите хора се чувстват леко разочаровани.

# 712
  • София
То и моят си чака извънкласния клуб по автомоделизъм, но засега удря на камък - май няма да го има пак заради ковид.

# 713
  • София
Да,за второто дете ще имам едно на ум да проведа по-щателно проучване за всяка паралелка по отделно. Аз за 31-во имах чудесни отзиви,но от родителите на деца в матем.и немската паралелки,наистина са много доволни.Уж е Бастилията и при всеки удобен случай навират в лицето девиза им "Ако успееш тук,ще успееш навсякъде '.А всъщност се оказа като навсякъде в нашата мила родина-трагедия...Приятелите на сина ми в квартала,които са в Електротехниката сигурно учат повече.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:24 от perunika77

# 714
  • София
А в нашия клас никой не е идвал да предлага каквито и да е извънкласни занимания....Само за португалския разбрах( но не разбрах  как, кога ,по колко.....и т..н... и в крайна сметка дъщеря ми си остана с чуденето и не се е информирала до край.Приятелско дете в немската паралелка, което возих преди няколко дни сподели че се е записала в някакъв журналистически клуб, вестник  щели да списват или нещо такова.ИМало и  някакъв клуб , свързан с библиотекаата, но не запомних.Продължавам да очаквам да минат и през нашия клас с интересни предложения.
Колкото до  въпросния футуристичен кабинет, точно там вкараха децата  вместо в класната им стая на 15. 09 и дъщеря ми  беше супер впечатлена.С такъв възторг разказваше за терасираните  по подиуми чинове...все едно си в космическа совалка едва ли не...При условие че в предишното училище не са имали  нищо онагледяващо по никакви предмети , искрено се надявам да се запали интереса и променят настроенията към тези  предмети.
По ИТ са в някакъв кабинет, който  дъщеря ми описа като много хубав, имало си  за всяко дете устройство и т.н..... Не съм разпитвала за подробности, а тя рядко е спонтанно споделяща.Затова и много се радвам  на всичко, което споделят тук.Так сглобявам  картинката Simple Smile

# 715
И аз ще споделя за учителите от опит - не ги ли грабне от първия момент надежда всяка забравете.Няма значение стар или млад  създаденото мнение трудно се променя.Или можеш или не - средно положение няма.В старото у-ще имаше млад учител виетнамец по БЕЛ и от първия миг децата го обожаваха.Най-висок успех имаха при него.Тъй ,като бях до миналата година хонорован преподавател по практика към СУ,ситуацията ми е напълно ясна.Още в началото нашата не хареса учителката /вече писах за това/ и не мисля,че ще я хареса,защото като попитам обикновено виждам поизкривена иронично физономия и отговор няма.

# 716
Аз мога да кажа, че от 138 с първото дете бях адски разочарована. С второто бях адски, ама адски доволна, 7 прекрасни години със две прекрасни класни!
За ФЕГ- смениха няколко класни и учители, ми има огромно, ама огромно значение при кой са.
А за 2 аег, с ред все едно сме в различни училища.
Та информацията за дадено училище... зависи. От много неща.

# 717
  • София
Абсолютно съм съгласна с Happy!
Универсален извод и универсално добър избор няма!
Само в допълнение мога да кажа, че учител, който не се харесва на едно дете, може да е любим на друго. Като никоя от страните да не е виновна и всеки да е прав за себе си. Е, не говоря за откровените недоразумения, разбира се!

# 718
  • София
И аз съм напълно съгласна с вас. 😊

# 719
  • у дома...
Ани много харесва и двете си учителки по испански. И двете са с чувство за хумор. Когато са учили са прилагателните, с които можеш да опишеш човек, станало на въпрос за фигурата. Испанците си имат дума за дебел, но когато говорели за човек използвали по-нежното пухкав. Българката е закръглена дама, едно от детето казало, че никой не се ражда дебел. Госпожата отговорила усмихнато с "Много ви благодаря деца". Испанката пък им разказвала, че живее сама и коментирала пак с усмивка "No drama". Забавляват се. В момента гледат испански сериал с английски субтитри (имат физическо, но още не им е открит салона).

Общи условия

Активация на акаунт