ОСМИ клас - Времето е вече с есенни одежди, а децата думи пишат и превеждат!

• 28 890
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Gadamer, звучиш ми като нулевия пациент в България. Wink
При нас само в детската градина искаха да се подписваме на гърба на бележката. Сега като се сетих и ми стана смешно - измами от деца в градинска възраст ли са подозирали. Simple Smile

# 676
  • софия
Майка ми изкара нещо точно след Нова година, т. е. началото на януари, с описаните от повечето от вас симптоми - треска, не висока Т, като легнеше не можеше да си поеме въздух и спа 3 нощи на фотьойла, кашлица. Казваше, че до сега така не е боледувала, а при нея около коледно-новогодишните празници винаги се случва вирус. Естествено, не отиде на лекар, не пи лекарства. Никой около нея нищо нямаше, а празниците бяхме все заедно.
Приятелка, пак началото на годината, изболедува нещо със същите симптоми. И тя около 2 месеца се възстановява. След това се заговори за короната.
Кой знае колко хора са преболедували. В момента имам усещане, че изкуствено се надуват бройки, заради европейските пари и за да си подготвят възможност да затворят при определени обстоятелства. Кой прави толкова много тестове? Лятото, когато масово се пътуваше, нямаше толкова хора, които да правят тест.

# 677
  • София
Аз искам да похваля електронното приложение Call Sofia. За всеки подаден сигнал има статус и обратна връзка. Нямах затруднения да опиша проблем или да прикача снимка, получих отговор в рамките на 2 дни. Ето така вече нещата се случват бързо, безпроблемно и граждани администрация си сътрудничат успешно. За съжаление за електронно здравеопазване аз също мисля , че само ни мотаят и скоро няма да се случи....
Да питам Дидева и мамите запознати с нормативните разпоредби, има ли регламентиран срок на отсъствие на основен преподавател, за който не е нужно да се търси заместник? Втора седмица сме без испански учител, няма заместник, ръководството смятат, че с по- интензивно наваксване, децата ще се справят....

# 678
  • софия
Аз искам да похваля електронното приложение Call Sofia. За всеки подаден сигнал има статус и обратна връзка. Нямах затруднения да опиша проблем или да прикача снимка, получих отговор в рамките на 2 дни. Ето така вече нещата се случват бързо, безпроблемно и граждани администрация си сътрудничат успешно. За съжаление за електронно здравеопазване аз също мисля , че само ни мотаят и скоро няма да се случи....
Казусът ти е бил прост. Но приложението върши работа. Слагали са шахти след сигнал в рамките на дни. Сега чакам да дойдат да стикират едни коли-паметници на паркинга. За тях е повечко време. До 2 месеца е законоустановеният срок за отговор. Пуснала съм и сигнал за паркиране след знак за забранено паркиране. Него бързо са го препратили към ГМ.

# 679
  • София
Звънче, не знаех това за срока. Благодаря!

# 680
Сестра ми и племенникът също изкараха сериозен грип през февруари. Тя казваше, че никога не е била толкова зле. Възможно е да е бил грип Б, нали казваха, че бил много по-тежък. По-късно си правиха тест за антитела за коронавирус, нямат.
При отсъстващ толкова дълго учител, според мен трябва заместник.

# 681
Детето се обади преди малко с новината, че според него е спукал капиляр в окото. Кихнал, усетил напрежение в окото и лявата страна на едното око станала кървава. Медицинската сестра му е казала, че може да е конюнктивит, но той чел нещо и е убеден, че е спукал капиляр. Сутринта му нямаше нищо на очите, казва, че не е изпитвал никакъв дискомфорт преди това
Случвало ли ви се е? Да го водя ли в ИСУЛ? Лекарката ми каза да му дам витамин С и да капя капки. Според нея също е това според описанията

# 682
Аз бих завела детето на очен. В 11 дкц (на Симеон малко след Опълченска, съвсем до 18то) има страхотен очен (Сурчев), ако е на смяна да скочи при него. В района тук има и още 3 очни клиники, но много се чака и са само с час. ИСУЛ е добра опция, но там все чакам много и са до кабинета за унг, който пък вечно е препълнен с чакащи.

# 683
  • о`майна лунна нощ е
Пукала съм капиляр, и то от нищо. Дори не разбрах. Бяхме на вечеря с приятелки, на тръгване едната ми каза да отида до огледалото и да си видя окото - кървав съсирек /много малък/ блуждаеше вътре.
Ходих на очен, изписа капки, но ме предупреди, че ще се разсее сам с времето. Дискомфортно не е. Просто изглежда страшно, без реално да е опасно.

# 684
Той е тръгнал вече, а и няма пари.Ще го заведа следобед,  въпреки че вече всичко е изчел по темата и ми каза, че не било опасно, но изглеждало стряскащо. Както казва ТуиГ.

# 685
  • софия
За спокойствие бих отишла на очен, но не мога да дам съвет къде биха могли да го прегледат веднага.

# 686
  • sofia
Точно сега големите болници не са за предпочитане, ако може да се свърши работа на друго място.

# 687
Да, сетих се, че близо до нас има Вижън

# 688
Здравейте,
Моят синконвец се прибра преди малко и каза, че в училище усилено ги подготвят за ДО, най-вероятно до две седмици щели да минат според учителите. Дано са само слухове.

# 689
Току-що, съвсем случайно разбрах, че утрешната родителска среща ще е онлайн в зуум.
Изрично прочетох съобщенията (и за на двете класовете) и никъде го няма като информация.
И понеже някоя патка не си е свършила работата, аз щях да набия едни 150 км за този дето духа.
Много ме дразнят такива подробности Imp

Общи условия

Активация на акаунт