Любители на кучета - 109

• 26 081
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
И аз го мисля  ,тоя  малък рошльо  Чарли .Да оздравява по -бързо .

# 646
Ох,духче..знам какво е! Аз бях в средата на 9я месец,когато една изгубена овчарка нападна Арес..и аз дърпам,викам,крещя.. имах чувство после,че ще родя. Почивай и се успокой. Дано Джина е добре,да си спокойна и ти. Бързо оздравяване на всичкии! Heart

# 647
Здравейте. Всеки момент чакаме да се роди едно кокерче, което ще стане кученце на дъщеря ми като стане на 45 дни. Тя е страшно въодушавена и с нетърпение го очаква. Не е решила мъжко или женско да вземе. Помагайте със съвети.
Предполагам ще има много въпроси в началото и ще разчита на вашата помощ. Сега търси добър ветеринар около Симеоновско шосе. Там е Националната ветеринарна клиника и, ако има доволни, моля да споделят от кой ветеринар точно имат хубави впечатления там. Или пък за друга клиника?
Предварително благодаря Simple Smile
Здравейте!
Нашето кокер шпаньолче се роди на 31.10 - момиченце. Дъщеря ми вече започва с подготовките преди да си го прибере, надяваме се преди Коледа. За сега сме измислили кратък списък с първоначални покупки, но тъй като в къщи за последно сме гледали малко кученце преди 20 години, ще се радваме на вашите съвети и препоръки.
• Легълце
• Купички за храна и вода
• Постелки за пишкане/памперси
• Играчки за дъвчене
• Нашийник и нагръдник
• Четка за козина
• Храна и лакомства

Имате ли любими по-големи зоо магазини, откъдето да се купи всичко наведнъж, предвид ситуацията?Особено по въпроса за храната, имате ли предпочитани марки или залагате на домашна храна? Подходящи лакомства за периода на обучение? Също така, ако може да препоръчате ветеринарен лекар в София, от когото сте доволни.

# 648
  • о`майна лунна нощ е
Мая, списъкът е  ОК. Само не бих бързала с купуването на нагръдник. След като го вземете, ще постои вкъщи до третата ваксина, а растат с часове. Ще вземете нагръдник като наближи време да минете ваксинациите и да ви разрешат да излизате. Не се хвърляйте в купуването на стотици неща.  Преди да го вземете ще бъде захранено от стопаните на майката и е добре първоначално да имате от същата храна като постепенно я заместите с избрана от вас.
Но - всичко с времето си.
Пожелавам ви една космата и не много мокра Коледа.

# 649
Тоз красавец Дио има ли нещо общо с музиката ?Wink
На Рони Джеймс Дио е кръстен, но още си мълчи гадът, не пее в наше присъствие!

И бременна, и с дете все съм в боя и аз. Даже онзи ден една циганка ми подвиква "ама ти пазиш кучето, не пазиш детето". Еми, аз виждам кой от двамата смята да нападне приближаващият се пес и пазя когото трябва!

maq-mi, съветвам да отидете в Хаджи Димитър на борсата (Веден) - тя вече си е баш магазин, де. Там ще се обзавете с всичко на най-ниска цена. Точно отсреща е и ветеринарната аптека, където също са най-ниските цени, които съм срещала. Иначе онлайн поръчвам от Д-р Стефанов гранули, че там имам 5% отстъпка + още 7% за взимане от място. Те имат 15% отстъпка на рожденния ден на кучето също.
Ветеринар вече зависи къде ви е удобно. Като цяло най-доволна съм от Добро хрумване в центъра и едни ветеринари в Надежда.

# 650
  • под тепетата
Значи ставаме двама с музиканти 😂Пращай го на уроци при Ози. Толкова е гласовит, че на моменти трудно се търпи 😬

# 651
Имах една костенурка на име Ози и една Тил (Линдеман), която първоначално беше кръстена Леми (Килмистер).
Забравих да добавя, че като взехме Дио минахме през Джъмбо в Пловдив и си купихме повечето неща от там. Специално за легло, играчки и пелени не бих търсила по зоомагазините, защото там малко попрекаляват с цените.

# 652
Мтакааа, да се разпиша. Благодаря, че ни мислите. Мина и днешния преглед. Пак са му нацвъкали инжекцийки, този път 3 бр. Според вет няма нищо притеснително, щом като не е повръщал повече.
Едвам успях да му дам лекарството снощи... голяма борба падна. Малък, а дивак и магаре. От консервата снощи хапна малко, а после се въртеше около паницата и я заобикаляше. Май не му хареса. Гледаше гладно към нас, но не получи друго. Лошото беше, че и вода не искаше да пие. Сутринта пак така.
Е, мина прегледа му и се прибра озлобен, нервен и нещастен. Близа мястото на инжекциите, гони си опашката и заспа.
Казаха да му дадем довечера каквото си му даваме, да видим как ще е. Факт е, че изяде един дентастик и беше доволен. И най-доброто е, че се напи с вода... Боже, на какво почнах да се радвам значи...
Та така, ще го видим довечера - ще яде ли или ще стои гладен Confused Дано глада му надвие и да почне да хапва, че е позаслабнал милия. Ще му мине кат на кученце JoyJoyJoy
mariat, да се оправя бързо кучо!

Да му минава бързо.Така е,притесняваме се за тях.И аз не съм вярвала.Ама ето-на.Те не са само част от семейството,те са нашите деца.

# 653
  • София/Севлиево
Добро утро.Добре дошли на новите попълнения,прекрасни са.
Духче като те прочетох и настръхнах,добре че всички сте добре.
На Рексунчо тамън му оправихме очите и хайде пък проблем с ушите.Ама не даде на вета да погледне в тях,скача,лае,че даже се опита да хапе...И се чудя дали е възможно да се получава така от това,че през деня седи вътре,а през нощта спи навън(в оборудвана и изолирана къща,има си и завивка,ама знам ли,да не му е студено)...На всичко отгоре някакъв лек обрив има по корема и казаха,че може да е от храната(втори чувал еукануба яде ,между двата изяде и един чувал Concept for life ,за пръв път му излиза подобно нещо)...

# 654
Благодаря за разбирането, момичета.
Билянка така е, обаче хич не ми пукаше за нищо, исках просто момичето ми да е добре. Той човекът веднага изскочи и хвана другото куче за врата, аз почнах да успокоявам Шуша, а мъжът ми се опита да разплете повода от крака на другото куче, та не бях сама. Може би ако бях щях друго яче да реагирам, а може би не - не знам, то в тоя момент мозъкът изключва и нещо друго включва.

# 655
  • о`майна лунна нощ е
Ама наистина си за бой, Дух. Напълно разбирам защо си реагирала така и знам, че всеки от нас би се хвърлил по този начин да спасява кучето, но се пази, бе, момиче. Двойна си в момента в пряк и преносен смисъл. Пази се!

# 656
Духче реагирала си първосигнално без да мислиш за бебока в корема. Ама то всеки обичащ кучето си май ще реагира по същия начин. Важното е, че всички сте добре и се пази до финала 🤗😘

Ели не знам дали за самото куче не е проблем денем да е вътре, а нощем на терасата. По принцип кучетата, които живеят вън образуват по-дебел подкосъм, а кучетата които живеят вътре съответно по рехав подкосъм. Така само обърквате организма и ту на топло, ту на студено не знае как да се "обзаведе". Въпреки, че съм против гледане на куче на терсата, ама решетв кое от двете ще е за да може Рекс да се подготви за идващата зима и минусови температури. Иначе рискувате да посрещне големите студове без необходимия подкосъм и да настива често.
maq-mi изберете си нагръдник или нашийник, няма нужда в началото от двете. Идеята на ранното взимане на нашийника/нагръдника е евентуално да му го слагате у дома за да свикне с него докато дойде време за разходки. За храната вече са ви казали. Поискайте си от хората малко гранули и питайте каква марка и вид са. Важно е да няма рязка смяна от един вид храна на друг, защото ще се разстрои стомаха на мъничето.
Някой по-напред беше писал за слузесто разстройство. От настинка е. И Виви и Макс минаха през това. Оправиха им се дупетата с прахчета и хапчета от вет. На Макс дупарата отнесе и една инжекция и му мина топно за 2 дена, а Вивата не я водихме на преглед и при нея се проточи малко по-дълго.
Но пък откакто застудя забелязвам, че Вивата започна да се изпуска докато спи. Лошото е, че най обича да си легне на дивана, ама за тая седмица за трети път го мия. Ще трябва да минем на преглед и да предпишат някоя добавка. Пролетта пак го имаше и цяло лято никакъв проблем.

# 657
Олеле, Духче, големи премеждия си имала. Дано всичко е наред с кученце. Спокойствие и кураж!

Ели, ние с теб май се преследваме из темите. Точно се чудех този ник защо ми е така познат Heart
Рекси ако е постоянно навън сигурно ще свикне. Аз каквато съм мека Мария, бих го прибрала.
Иза, дето е с доста дебел кожух и е постоянно навряна при нас, все ме е страх да не настине, ако лежи директно на паркета без постелка. За тази цел й разнасям леглото из целия апартамент. На ММ му е смешно, но аз си знам, че боледува ли  тя, и аз се тръшвам с нея. Случвало се е да карам стомашно разстройство заедно с нея на психическа основа най-вероятно.
Иначе и тя нещо ми се чешонти напоследък по корема. Нищо не виждам да има там...ама сигурно на мен се е метнала. И аз зимата много се дръгна заради дрехите Grinning
Ето една снимка от селския ни туризъм Wink

# 658
  • София
Потвърждавам, че подложките за пишкане са най-евтини в Джъмбо. Наполовина излизат спрямо другите магазини. И легло и одеяло от там взехме, но моят видя сметката на леглото за два дена. Затова сега е с една подложка от Декатлон за ловни кучета и отгоре одеялото. Иначе нас ни го дадоха захранен с Роял Канин пъпи, но на 3 месец му я смених.

# 659
  • София
Мая, за ветеринари, аз не си сменям нашите в GreenDo за никой друг (а съм убедена, че има и други добри). Буба я хранихме с Роял канин като бебе, но беше грешка според мен. Поне за бебешките години бих хранила дори и едра порода с Orijen Puppy.

Освен, че обичам всичките ви кучета (и не само вашите), рокаджиите направо ме вдъхновиха. Като си вземем голямо, ще гледам да прилъжа ММ да го кръстя и аз на някой велик... може би на любимия сред любимите - Фреди Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 11:32 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт