Любители на Котки - Тема 150

• 28 633
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И ние изпращаме положителни мисли към болното коте!

Доколкото знам, проблем има с ваксините за бяс, ако се поставят на едно и също място. Аз лично не смея да пропускам, засега сме слагали всяка година... Не за бяс, разбира се, другата.

# 226
Ивекс, Мая изяжда всяка гад, която докопа. Мухи, хлебарки, молци, миризливки, всичкоооо. Joy
А от миризливките, когато са прясно изядени как намирисвааа. Joy

За ваксините знам, че след втората петвалентна може да се разрежда времето за поставянето им. Коментирали сме тук в темата. В чуденка съм и в това три или петвалентна да сложим. Ще видим, мисля го още. Ваксината за бяс май е самостоятелна и не е включена в тая петвалентната. За бяс не смятам да слагам.

# 227
  • София
Мъчно ми стана и на мен за болничкото котенце. Милото Cry Стискам палци и аз.
А Рижко е същински Том, беше същия мъник като го прибрахме. Сега е голям котарак. И днес му падна първия "кучешки" зъб. Или поне първият, който забелязваме. На каква възраст да го смятам годе долу?

Ето го като мъник. Взехме го на 7 юли:

# 228
  • Велико Търново
amy_nka, конкретно общо нямат ваксините с Рижко. Но поставянето на ваксина понижава имунитета, което може да доведе до доста нежелани реакции. Последните две котенца, които започнаха лечението, разболяването им от гадния фип съвпада с поставянето на противобясната ваксина. Та това е общото - може да е параноично, но не искам да минаваме през същия ужас. А и не е само фип, автоимунни могат да се отключат и т. н. Не съм специалист, за да се ангажирам с мнение, моето е изградено на база доста четене покрай котешкия перитонит.
Ветовете ни като ги питах за ваксина за Пиги, самите те казаха Сигурни ли сте? Случва се да виждаме странични ефекти. След като не излиза, няма досег до обувките и при спазване на хигиена и грижа, няма смисъл.

# 229
Стискаме палци и ние. Много ми е мъчно да чета за болни животни 😣

Ивекс, ти за Ушатото се гнусиш, че яде мириЗливки... Когато щерката беше бебе бях изкарала от устата ѝ една миризливка, загубила цвят и няколко крайника от джвакане.. почти припаднах тогава, това ми е най-омразното насекомо, а тя го дъвчеше 🤣

На лов за котки.. на всяко уличниче обръща внимание, говори им, маха им за чао и здрасти 😁

# 230
  • Sofia
Здравейте. Не съм писала от доста време. Май изпуснах някоя тема. Новото е, че се нанесохме вече в наш апартамент. Предварително купих катерушка за Мъро и Суза, за да имат нещо тяхно в новото жилище. Въпреки това, успяха да понадерат новия диван. Спряха, като купихме спрей против драскане. От робота за почистване Мъро се плашеше и му съскаше. Суза не се впечатли. Но най-хубавото е, че си имат котешка тераса. Има продължение на терасата около 30 см пред прозорците на всекидневната и около 25 см до края на стаята отвън, нещо като декорация. И те се разхождат и там освен на терасата, която е алуминиев парапет с пръчки. Минават през тях и се разхождат и на котешката тераса, гледат, полягват. Преди в квартирата гледаха само през прозорец за малко и двамата са падали от втори етаж и аз много се паникьосвах като са на прозореца. Сега ми е по спокойно. Пак сме на втори етаж, но от пода на втория етаж е по-ниско, а и не е 10 см-во наклонено первазче, а 30 см хоризонтално трегерче.

# 231
  • София
Един мъник, който е в момента при майка ми, ще му търсят дом, сестричката вече е при нови стопани.

Скрит текст:
Не знам как да я убедя да кастрират котката, удрям на камък всеки път, като заговоря за това. До момента малките имат късмет и все някой ги взима, но е трудно.
Кастрацията на Еви ще е след две седмици, обаждах се в клиниката и ми казаха, че трябва да има навършени 7 месеца. Засега няма признаци на разгонване, надявам се да удържи до тогава.

# 232
Напълно вярно, Топче заради това нямаше поставени останалите ваксини, а само първата, беше много опасно при него, а аз глупачката исках да ваксинирам като си мислех, че така ще го защитя, доктора удар получи и ми обясни абсолютно всичко, добре че не попаднахме на 'печалбари'.
Допълвам:Имаше и бяс, заради него не пътувахме никъде след установяването на заболяването, може да се каже, че благодарение на Топче останахме тук....

# 233
  • София
Доколкото знам, проблем има с ваксините за бяс, ако се поставят на едно и също място. Аз лично не смея да пропускам, засега сме слагали всяка година... Не за бяс, разбира се, другата.
МисНели (дълго време пускаше котешката тема) имаше приятелско коте, което често ни показваше. На мястото, на което му слагаха годишната ваксина направи тумор. Тогава за пръв път разбрах за този проблем. Не е споменавала, че е ваксина за бяс. Само повтаряше да помним местата на ваксините, за да не се слага на едно и също място.

# 234
Здравейте. Не съм писала от доста време. Май изпуснах някоя тема. Новото е, че се нанесохме вече в наш апартамент. Предварително купих катерушка за Мъро и Суза, за да имат нещо тяхно в новото жилище. Въпреки това, успяха да понадерат новия диван. Спряха, като купихме спрей против драскане. От робота за почистване Мъро се плашеше и му съскаше. Суза не се впечатли. Но най-хубавото е, че си имат котешка тераса. Има продължение на терасата около 30 см пред прозорците на всекидневната и около 25 см до края на стаята отвън, нещо като декорация. И те се разхождат и там освен на терасата, която е алуминиев парапет с пръчки. Минават през тях и се разхождат и на котешката тераса, гледат, полягват. Преди в квартирата гледаха само през прозорец за малко и двамата са падали от втори етаж и аз много се паникьосвах като са на прозореца. Сега ми е по спокойно. Пак сме на втори етаж, но от пода на втория етаж е по-ниско, а и не е 10 см-во наклонено первазче, а 30 см хоризонтално трегерче.

Може ли да попитам какъв точно спрей купихте?

# 235
  • София
Строшка Слатинска, на която се радвахме само преди няколко дни, е починала. Sad 

https://www.facebook.com/julyvet11/posts/3619123991484532

# 236
  • София
amy_nka, конкретно общо нямат ваксините с Рижко. Но поставянето на ваксина понижава имунитета, което може да доведе до доста нежелани реакции. Последните две котенца, които започнаха лечението, разболяването им от гадния фип съвпада с поставянето на противобясната ваксина. Та това е общото - може да е параноично, но не искам да минаваме през същия ужас. А и не е само фип, автоимунни могат да се отключат и т. н. Не съм специалист, за да се ангажирам с мнение, моето е изградено на база доста четене покрай котешкия перитонит.
Ветовете ни като ги питах за ваксина за Пиги, самите те казаха Сигурни ли сте? Случва се да виждаме странични ефекти. След като не излиза, няма досег до обувките и при спазване на хигиена и грижа, няма смисъл.

# 237
  • София
bublesa,  благодаря за обаждането и споделените мисли. Моето котенце стана звездичка тази вечер в 23.00 часа .
За два дни милата беше прибрана от Господ. Неописуема  е болката ми , а сърцето ми е разбито.  Всичко се случи за два дни. Неочаквано бързо се разви тази коварна болест. Не мога да повярвам,че преди два дни се разхождаше , хранеше, гонеха се с братчето си. Снощи и днес проплакваше леко , гушнах я да се успокои и след две минути издъхна в ръцете ми.

# 238
  • София
Кратер, ужасно съжалявам!!
Поне не се е мъчило много, милото... Disappointed

# 239
Кратер, много, много съжалявам за загубата ти. Милото котенце. Cry
Сега е на място, където няма болка и страдание. Твоето котенце винаги ще е живо в сърцето ти и в спомените ти. То винаги ще е с теб, там в отреденото му кътче на душата ти, която го обича и помни. Прегръщам те силно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт