Любители на Котки - Тема 150

• 27 920
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Любители на котки, моля за съвет! Преди седмица осинових коте на 2 месеца. Казаха ми, че е много уплашен и тих, но той се оказа истински дивак. Като почне да беснее, тича и скача навсякъде, скача върху нас, посяга с нокти, че и зъби. Разбирам, че е малък и за него е игра, но искам да га отуча. Вечно е гладен и все му се играе. Иначе е сладур и за тоалетна се научи от раз, обаче това дране и беснеене ми писва.

Дааа, аз го минах преди месец, когато прибрахме Кара. Изгледах всички възможни видеа на Джаксън Галакси и променихме няколко неща - сега мога да се похваля, че е по добре. Още дере ако прекалим в мачкането, още понякога просто решава да се бие с ръцете ни, но спи вечер и е по спокойна.

Ако има постоянен достъп до храната - махнете я, създайте и режим сутрин игра, после ядене. Това е естествения процес - да хване плячка и после да яде. Вечер по същия начин - игра до припадане и после храна.
Ние си имаме и пръскало с вода (Джаксън не го препоръчва) което също и помогна да научи думата не.
Осигурихме и място до прозореца (затворен разбира се) за да си гледа и да и е интересно. И....другото е просто че е бебе. Има неща които трябва да се приемат. Аз най много държах да спи нощем, беснеето ще го израсте.
Като цяло ако знаете английски изгледайте нещата на Джаксън и преценете какво да направите, няма как да се преразкаже в един пост.

# 526
  • София
Аз казвам рязко и сериозно Не и вдигам ръката с дланта на пред все едно го спирам в момента в който го забележа че идва. След като се е спрял давам нещо или погалвам и казвам браво на момчето със съвсем различен глас. Той бързо свикна и не ни хапе. Имах котарак с който тренировките бяха ежедневни и ми отнеха два месеца. Лошото беше е че той не хапеше ръце, а крака и то отзад точно над петата. Кошмарни рани ни е правил.
Но това при нас действа, а всяка котка е различна все пак. Пробвай.

Лошото е, че аз не винаги я виждам. Сядам да работя пред лаптопа, вземам мишката и изведнъж от някъде тя се хвърля и ме хапе с най-голямата злоба и бруталност. Никога не съм я била или нещо да съм й направила с тази ръка. Вкъщи ме обвиняват, че стращно я лигавя и й разрешавам всичко да прави. Но това минава границите и на моето търпение.

# 527
Моля ви, кажете ми как наказвате котките си. Моята Фифи брутално ме хапе и дере и жертвата й е моята дясна ръка. В момента имам 16доста дълбоки рани (нарочно ги преброих). В момента, в който седна на компютъра и взема мишката скача и ме хапе брутално. Същото е и като нещо правя с тази ръка - бъркам или дори държа лъжица.
Карам й се като ме ухапе, даже започнах да я удрям леко, за да разбере, че не е добре и ми причинява болка. Но няма ефект. Не е дете да му обясниш, гушкаме се много, общо вземо тя е царицата вкъщи, но това вече минава границите
И аз съм с този проблем. Какво проработи.
Строг тон - не, престани /и държа показалеца нагоре/.
 Ако е суперпрекалил го хващам за врата /както майките носят малките/, така е обезоръжен и му обяснявам като на човек, че прекалява.  
Давам играчка /има такива меки малки мечета/ да хапе тях.
Много се страхува от прахоразпръсквателите.
Скрит текст:
Щом го взема и се е скрил на секундата, знае че е в издънка и става послушен.
Надявам се това да отмине с порастването.
Ноктите ги изрязах - само връхчетата и по малко дере.

# 528
  • Страната на чудесата
Връщаме се от вет с Демон, този оток бил нормална реакция на организма след стягането с гипса. Очакваме да се разнесе в рамките на няколко дни, до седмица.
Бях се притеснила да не би счупването да не е зараснало, ама не изглеждаше така преди гипсирането. Но ще го послушам, бяха и тримата ветеринари там, и го прегледаха.

# 529
Радвам се.
Нори, как е положението?

# 530
I'm sexy and i know it! WinkJoy

# 531
  • Между гори и планини

Кефиш ме, шти звънна 🤣🤣🤣

# 532
За възпитанието - с детско водно пистолетче. С Ади се налага периодично да се учим наново, че не се хапе. Бени пък схвана много бързо, но той ми е умният котарак Grinning
Ивекс, веднъж повърна през нощта, веднъж сутринта. Водих го при Михайлова и според нея също е изял нещо. Сложи му някакво лекарство и ми обясни, че ако само е раздразнена лигавицата ще спре да повръща, а ако продължи значи има външно тяло и ще го водя на ренген или ехограф утре. Не е болен според нея, коремчето е спокойно, а той им овърша кабинета, енергичен си е. Даде ми и лечебни паучове за днес само да давам и каза да не го държа повече гладен. Ще чакам сега.
Между другото тея дни някъде правим два месеца заедно с него, удвоил е кулата от 1,700 на 3,400. Нямам представа на каква възраст е, ама вече прилича на коте Simple Smile)

# 533
  • София
Предишният ни котарак се хвърляше по ръцете, отучих го с една ръкавица. Първоначално я слагах, за да се борим и играем, после му я хвърлях и го оставях да си изкара агресията върху нея. Оставях я на достъпно място и след известно време спря да се мята по нас, а като се разбеснееше я намираше и започваше да я гняви и хапе.

# 534
  • Варна
Мой си, дяволе, мой Joy

За нападането на ръцете и у нас е зле. Напада ми ръката, но аз не я жаля на момента. Подхвръква насам насам там както ме е уловила, раните стават по-кофти и сега сме в порочен кръг.
Знае, че дясната ми ръка е враг и напада, и си носи последствията. Гледам да не навредя на котката, но определено имаме физически сблъсъци, които тя започва.

# 535
Не е доволен, да видим какво ще измисли. Joy

# 536
  • София
Предишният ни котарак се хвърляше по ръцете, отучих го с една ръкавица. Първоначално я слагах, за да се борим и играем, после му я хвърлях и го оставях да си изкара агресията върху нея. Оставях я на достъпно място и след известно време спря да се мята по нас, а като се разбеснееше я намираше и започваше да я гняви и хапе.

Ще си купя пръскалка за цветя или детско пистолетче и такава ръкавици. Дано се справя с този звяр

# 537
Същото е и у нас, знам че не е за смях, но си те представих с детското пистолетче. Joy

# 538
аз имам даже 5-6 разположени навсякъде из къщата, да са ми винаги под ръка, ако някой сгафи Grinning

# 539
съботно

Общи условия

Активация на акаунт