Любители на Котки - Тема 150

• 27 930
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! 🤗 Споделям ви един нов член на семейството ми и нов член тук, в темата 😊
Това е Ричард или Рики, Мише, Рикардо, Шуши и още няколко прякора, които не използваме толкова често! 😁 Осиновен от една асоциация за бездомничета преди около 2 месеца и половина и на възраст от около 5-6 месеца ( не знаем с точност)
Когато го донесохме вкъщи беше много, много изплашен, но с много търпение и любов вече е едно малко досадниче, което хапе и драска всичко ( най-вече крака и ръце). Все още се страхува от хора, които не вижда постоянно, но мисля, че не е нещо ненормално.
Чета ви с удоволствие и интерес, и се радвам много на вашите малчовци!
Имам доста въпроси и неяосноти, относно отглеждането на коте и ще се радвам, ако тук ни приемете. 😊
Та, да попитам - поръчах на Рики от зооплюс Роял Канин Китен и днес дойде. Тук прочетох някои коментара, че май не всички я харесват. Аз сменях доста храни и той всичко си яде. Последно беше на Пурина Уан ( в розова опаковка, пак за бебета). Преди малко му дадох от новата храна и нея доста я хареса. Вие на каква храна залагате? Също така видях табличката на Роял Канина и се двоумя - той е както каза на 5-6 месеца, но е малко пълничък за неговата възраст ( така излиза в таблицата) и сега не знам колко да му давам! Да се съобразявам с възрастта или с килограмите?
И друго нещо, сега се сетих - кога е най-добре да се кастрира? Онзи ден бяхме на доктор за втората ваксина и ни казаха, че след около месец би било добре, ако го кастрираме.
Стана много дълго- извинявам се! ( не знам дали успях да кача снимката)
Хубав ден на всички! 🤗

# 616
Здравейте, не съм писала няколко дни, но ви изчетох и стисках палци за малкия палавник Бени! Радвам се, че всичко е наред. Noragami, няма да ти казвам с какви неща си играе Макс и какви неща съм му вадила от устата, вкл. мартеница, която беше погълнал до средата, буквално му я измъкнах от гърлото. Големи са шматковци..
Всички снимки ми пълнят душата, страхотни са ни бебенцата. Heart
mariposarosa, ще срещнеш разнообразни мнения по въпросите, които си задала.
За храната - гледам да е с ниско съдържание на зърно. Макар че е скъпа храна, във форума разбрах, че Роял канин не е качествена в този параграф. Аз залагам на собствените марки на зооплюс - Purizon, Concept for life. Също научих, че не е добре за котетата да ядат само суха храна, тъй като най-добре усвояват вода от храната си, за това редувам с консерви - Animonda Carny или Mac's. Другите момичета, които имат много повече опит от мен ще се включат също.
За кастрирането също има разнополюсни тези, аз след четене на няколко американски проучвания реших да им се доверя, както на ветеринарите ни и кастрирахме на 7 месеца, но има мнения, че е добре да се изчака до годинка.
Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот. Heart

# 617
Здравейте, не съм писала няколко дни, но ви изчетох и стисках палци за малкия палавник Бени! Радвам се, че всичко е наред. Noragami, няма да ти казвам с какви неща си играе Макс и какви неща съм му вадила от устата, вкл. мартеница, която беше погълнал до средата, буквално му я измъкнах от гърлото. Големи са шматковци..
Всички снимки ми пълнят душата, страхотни са ни бебенцата. Heart
mariposarosa, ще срещнеш разнообразни мнения по въпросите, които си задала.
За храната - гледам да е с ниско съдържание на зърно. Макар че е скъпа храна, във форума разбрах, че Роял канин не е качествена в този параграф. Аз залагам на собствените марки на зооплюс - Purizon, Concept for life. Също научих, че не е добре за котетата да ядат само суха храна, тъй като най-добре усвояват вода от храната си, за това редувам с консерви - Animonda Carny или Mac's. Другите момичета, които имат много повече опит от мен ще се включат също.
За кастрирането също има разнополюсни тези, аз след четене на няколко американски проучвания реших да им се доверя, както на ветеринарите ни и кастрирахме на 7 месеца, но има мнения, че е добре да се изчака до годинка.
Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот. Heart

Благодаря за бързия отговор!
Аз редувам суха с мокра, защото и аз знам, че не е хубаво да се дава само суха храна. Досега взимах на Уискас паучовете, сега ги смених с тези на Роял Канин. Той, тези на Уискас не ги харесва особено, предимно облизва това течното, а месцата не ги яде. Сега като пробвам тези на Рояла, ще видим дали ще ги хареса. 😊

# 618
  • Шумен
В Уискас има само нещо, което прилича на месо, но не е. Най-добре е да се купува мокра храна от зоомагазини или ветеринари. Сухата също - да е пакетирана, а не насипна. Изборът в Зооплюс е най-голям, излиза и най-изгодно, но  има минимална сума за поръчка. Горещо препоръчвам консерви и паучове на Shesir - те могат да се намерят и на нашия пазар. Тук съм чела и за храна без зърно и мокра в Лидъл. Вариант е, но  аз не съм купувала от нея. От Рояла само лечебната серия признавам.

# 619
  • София
От зооплюс препоръчвам Wild freedom, Пухчо яде от тези консерви, пилешко и заешко, особено заешкото много харесва

# 620
  • Между гори и планини
Едно време, за да подкупя мъжът ми да приеме Черко, му казах че ще е неговото коте (някога имал любим черен котарак). И толкова много ми разказваше за този котарак, който го чакал от работа, пък ядял дори маслини и приучи Черко на човешка храна, въпреки моето несъгласие. От тогава Чери е винаги с нас на масата и си проси, или краде храна, само от мъжа ми. Това е един страшно умен котарак.
Миналата година като си счупи крака и му сложиха игли, трябваше да стои 10 дена вкъщи. Да, ама не! От лекарствата се почувства добре на следващия ден. Вън 40°, ние сме се затворили заради него! Хванах го два пъти на асмата, заключих предната врата, щото си я отваря. По едно време докато обядваме нашия тихо се измъкна през задната врата 🤪 хванах го баш в крачка. След разговор с вета, решихме , че е по безопасно да го пусна и той ще се пази. Човекът идваше всеки ден да му бие инжекции... В предпоследния ден, моя Пантерко го няма. Обиколих двор, къща - няма. Замина си лекаря и след 2 минути хубостника цъфна - Викаш ли ме? 🙄
Снимките не са за гнусливи, но Чери редовно си взима от чинията на мъжа ми. А мъжът ми всъщност нарочно се прави на разсеян 🤣

# 621
Да утолим жаждата 😂😂😂
https://photos.app.goo.gl/7ctBSKiGZ3PUm9Nq6

# 622
Норагами, как е Бени?
Успокой се! Приеми че имат 9 живота, един е вече изхабен. Остават още 8. Не си виновна ти! Трябвало е да стане, станало е! Бил е малкия дявол! И се е разминало ...

За тоалетната хартия:
Не й обръща внимание. Леля ми има проблем с това но го е решила. Тоалетната хартия е в такава кутия

(лична снимка)
Предупредени сме когато сме на гости при ползване на тоалетната да не се оставя хартия да виси.

За стикитата:
Отказвам се да търся или купувам. Историята с Бени ми беше урок. Ние имахме едно, не знам и къде е скрито. Дано пластмасовите ленти от вино не са проблем. Две има, и те са скрити.

За кокалите:
Не искам да я храня здравословно а да си чеша зъбите. За кучета има какви ли не неща. За котки - само солети, но тя не ги харесва.
Намерила принцесата оставен яден кокал от пилешко бутче или свински малък. И му яде краищата и си върти устата. Изчезна като ме видя, но явно има нужда.
Таня, благодаря ти че ми обясни така че да те разбера!

Аз съм лош стопанин - водя се по нея.
Тя ми е втора.
Но отраснах с дядо Бегинс. Той е гледан с много любов, много грешки. И не беше кастриран.
Много трудно ми беше да убедя майка ми да я кастрира - не било в природата, дали ще оцелее. Тогава много ми помогна тази тема, вие. На 5 месеца дойде в нас, на 8 я кастрирахме. Вече е на 1,6 месеца и ни командва.

Вчера се заговорих с колежка. Цял живот гледала сиамчета, но преди 4 години си взела обикновена женска защото не можела без котка. Сега си взела момченце, май на месец, за 100 лв, подобно на сиамче, от интернет. И решила да кастрира голямата котка. Докторите й казали,  че й е оставало месец живот - матката й се пълнела с течност. Минала операцията, не уцелили размера на фунията, котката изяла конците. Удоволствието струвало 200 лв.
Не разбрах кои са били докторите. Не разбрах и колежката какво е научила. Но поне не е изхвърлила женската котка.
Коментирах с майка ми. Тя се чуди как дядото оцеля толкова дълго без да му резнат нещата, а пък за принцесата е правилно. То и аз нищо не разбирам, но вие сте ми очи и споделен жив опит. И някак обичам тази тема.

# 623
  • София
Намерила принцесата оставен яден кокал от пилешко бутче или свински малък. И му яде краищата и си върти устата.
Не знам колко е правилно, но и Мъро много обичаше да ги гризе и му давах. Гледах да са големите пилешки кокали от бутчето. Обаче го наблюдавах и в момента, в който свършат хрущялите, му взимах твърдата част. Наистина могат да ги начупят като на трески, а такива остри са много опасни. На сегашните не смея, защото са много и няма как да наблюдавам всички. Но пък им давам същите хрущяли, както са си цели, без кокалите. Пак ги дъвчат и им се радват. Но все пак трябва да се има предвид, че за тях са вредни подправките. Ако пилето е било някое пикантно или много солено, по-добре да им се спести.

# 624
Може ли снимка на тия ленти от вино за игра на котките?

# 625
  • София
Момичета, не ми се смейте за въпроса, но... котачетата могат ли да хванат Ковид? От вчера съм се замислила, че ако  се разболя, ще пратя Фифи на гости при майка ми в съседния апартамент и ще се изолирам. Някъде бях чела, че и котетата могат да го карат и ни ми се иска да по слагам на риск

# 626
  • Страната на чудесата
Демонската лапа вече е добре. Поотслабнал е и ме тормози час преди алармата за манджа, гадината. Студено му е, на йорката също и идват да спят и двамата при мен, та се топлим в тандем.

# 627
  • на брега на морето
Нищо  за погнусяване няма, напротив Simple Smile
Веднъж пуснахме Нала на масата за хранене и хитрушата се просна пред  мъжа ми, замърка, затвори очи уж спи, после се протегна и претърколи, той се кефи, а очите й в клетката на канарчето.

# 628
Ох, и аз трябва да си взема такава поставка за тоалетна хартия, че ми е писнало. Добре ми изглежда диването, водихме се за антибиотик преди малко. Качи се на корниза отгоре, играят, изобщо не мога да го накарам да си пази коремчето. Иначе изглежда не го сърби или дразни, защото не посяга към него изобщо, а е без дреха или фуния

# 629
Момичета, не ми се смейте за въпроса, но... котачетата могат ли да хванат Ковид? От вчера съм се замислила, че ако  се разболя, ще пратя Фифи на гости при майка ми в съседния апартамент и ще се изолирам. Някъде бях чела, че и котетата могат да го карат и ни ми се иска да по слагам на риск

Тук има обстойна статия по въпроса:

https://www.purina.bg/purina-v-obshestvoto/covid-19-i-domashnite-lyubimci

Общи условия

Активация на акаунт