Февруарчето расте не спира, мама скоро РД парти ще планира

• 40 895
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Детски гледа сутрин и вечер докато си пие млякото, на обяд и вечер докато го храня,събира се 1ч общо . През другото време тв е включен но не гледа,така за фон си свири нещо. Таблет и телефон не давам, както каза въртоглава телефона само ми го носи когато звъни или му кажа да го донесе, бута ми го от ръцете като иска внимание. За сладки неща яде много рядко 1/2 от шоколадово яйце киндер може би 2-3 пъти месечно другата 1/2 за мен😆 и вафла Ная  1 -2 пъти седмично когато поиска , като цяло не обича сладко предпочита солено. Труден е с яденето и гледам да не го ограничавам ако прояви желание да опита нещо, с условие че 1во ще си изяде супата и тогава ще дам еди какво си. Почти на всичко казва бляк ,не желае да опита дори.
В този ред на мисли има ли храна която още не сте дали?, аз например не съм му давала гъби и фъстъци. Мисля всичко друго е опитвал.

# 151
  • Велико Търново
Моят син почти не гледа, но се храни с телефона ми и Ютюб. Т.е. дневно ако не е на градина има поне 1 ч пред телефона (3*20/30 мин), ако е на градина - до 30мин макс
Сладко тип шоколад/бисквити/вафли не яде, но желирани бонбони всеки ден! Дори си и знае колко е имал в пакета от предишния ден и ако му скрия половината си ги търси. Дневно макс дА изяжда по 3/5 бонбона, не го намирам за драма предвид, че друго сладко не яде.

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 06:43 от skk007

# 152
  • Down Under
Ох, моят от както направи 2г стана ужасно злояд. Отказва всичко готвено тип манджа, супа никога не е ял. Става все по-зле. Аз готвя, той отказва дори да близне. Сладко не яде, само едни бисквити обикновени без добавена захар. Караме на макарони и основно плодове. Дано е фаза и отмине, че всееееки ден ми е драма с яденето 🙄

# 153
Аз също се чудя какво да предлагам за ядене. Всичко, което сготвя е "гадно". Хапва по една мазана филийка на ядене(и то без коричките). Много рядко, може би веднъж в месеца се случва да си изяде цялата супа примерно или основно, но това пак в количество за врабче. А и никога не си казва, че е гладна. Ако не я подсетя сигурно няма да потърси цял ден. Иначе мисля, че не е слаба- 13 кг е. Знам ли...

# 154
Моят син също беше така. Много помогна яслата, в началото поне там ядеше всичко, а вкъщи трошички. Поне бях спокойна, че там хапва. Това е от инат, защото виждат, че се впрягаме, убедена съм. Моя приятелка, със същия проблем беше разговаряла с детска психоложка, и тя й беше обяснила, че това е начин за манипулиране и получаване каквото детето поиска. Аз, откакто забременях и имах грижи в началото покрай това, спрях да му се впрягам и постепенно нещата си дойдоха на мястото. Не бих казала, че яде всичко, но поне вече казва, когато е гладен и има желание.

# 155
Gordi, и моят стана така избирателен. Някъде в началото на лятото мина основно на сурови плодове и зеленчуци и всичко, което до тогава хапваше с удоволствие и в големи количества, сега не яде или хапва една-две хапки. Беше луд по маслини, не смогвах да му ги отсолявам, сега не иска и да ги помирише. Баница дори не иска.Яйца обичаше всякакви - сега само варени. 2-3 яденета обича и от тях яде стабилно. Бял ориз, мусака, боб и пълнени чушки. Това яде. Сладко дадох на 2 за първи път шоколадов бонбон на рождения му ден. И по повод хапва шоколадов бонбон. 2 пъти е получавал шоколадово яйце. Обича обикновени бисквити и когато нямам време да направя някакви домашни, купувам. По 1-2 на ден изяжда. Ако му сервират торта на рожден ден, много се радва, чака я с нетърпение и после изяжда 1-2 хапки.
Дано е само период това хранене на настроения. Гледам да не правя проблем от това, но ми тежи, особено при готвенето и приготвянето на храна за всички ни.

# 156
  • Down Under
Да, определено и на мен ми тежи. Ако ходеше на градина, щеше да е друго със сигурност. Изпитвам едно такова чувство, че не го отглеждам правилно и се връщам назад и мисля къде сгреших. Но виждам и чета, че 80% от децата са така. Аз не му се впрягам, питам го какво иска и давам. Днес за закуска филия без кората с мед, обяд две парчета ананас и сега за вечеря кисело мляко. Това му е яденето. А е 95 см, 15кг. Само да са ни здрави пък и това ще отмине и друго ще дойде 🤪

# 157
Майките с две и повече деца...
Моля ви, вдъхнете ми кураж.

Раждането е съвсем близо и изпадам п топли/студени вълни от притеснение как ще се справя. Не мисля, че с първото бях толкова притеснена, колкото съм сега Confused

# 158
Майките с две и повече деца...
Моля ви, вдъхнете ми кураж.

Раждането е съвсем близо и изпадам п топли/студени вълни от притеснение как ще се справя. Не мисля, че с първото бях толкова притеснена, колкото съм сега Confused
Верче,  спокойно бе.  Пий половин чаша вино за успокоение.  Ще се справиш.
Нямам породени деца,  но пък са близнаци....
Любимият ми отговор,  когато ме питат как се справям с две едновременно е -  Ми кат' та прекара живота и луканка без 'ляб хапваш,  нали?
😉😁😁😁
Всичко се нарежда, ще се нареди и при теб,  само вяра и кураж да имаш,  ще се справиш с всичко.

# 159
Joy
Хем ми се допи вино, хем ми се дояде луканка Joy
Не знам с какво трябва да ме надрусат, за да се успокоя. Яко съм спекла.

# 160
Искай си Райски газ 😇 шегата на страна но на мен ми пуснаха някакво успокойтелно по време на секциото,че пулса ми щеше да гръмне. Анестезиолога ме предупреди, че ако не се успокоя ще ме приспи,не се наложи след като ме упоиха 😄
Стискам палци всичко да е наред. Пък после майчинския инстинкт ще е в двойна доза и вярвам че ще си свърши работата ❤

# 161
Верче,  някой беше казал, че две деца не се гледат като два пъти по едно. Така, че ще се справиш. Децата ни стават все по-самостоятелни, а с това се надявам и физическата умора да намалява. Едни приятели разказаха, че като се родило бебето им, подарили на големия си син подарък от името на бебето. Това да не се появи ревност и баткото с радост помагал в малки грижи за бебето.

# 162
  • София
Верче, нормално е да се притесняваш. Ако не се притесняваше щеше да е притеснително.
Вече нямаш розови представи за гледането на деца. Гърмян заек си!
Ще се справиш, защото просто няма да имаш друг избор. Ще видиш как ще се мобилизираш и ще се чудиш как изобщо си живяла само с едно дете Simple Smile.
Най-хубавото ти предстои Simple Smile.

# 163
Търся съвет.
Миналия месец една вечер ни валя дъжд и ни надуха вятър с малкия. Веднага му тръгна хрема, която пресякох за 1 ден. Не е имал Т или друго неразположение от тогава. Обаче носът му е запушен и прихърква и не му е комфортно да диша през него, гледам че с отворена уста диша. Почиствам носа с назален душ и излиза прозрачен секрет (няма жълт/зелен) сопол.
Педиатърката ми каза, че е възпалена третата сливица. Няма сопол напред, не се стича и назад. Нищо не ми изписа освен ФР.

Как да му помогна?
Мисля да опитам да му взема носен секрет и да го занеса на изследване в лаборатория. Просто вече друго не ми идва на ум.
Идеи? Съвети?

# 164
  • Велико Търново
Бабин метод - в топла вода разтваряш морска сол. Пръскаш в носа и би трябвало да спре секрета. Малкия редовно е така след разходки в по-ветровито време. Знам, че реално това си е фр, но когато го прилагам така има по-голям ефект.

Общи условия

Активация на акаунт