Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 817
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 90
Ако темата е истина, то явно авторката друго си е представяла за екскурзия. Явно си е мислила, че е намерила богата приятелка, която да я развозва без пари, а като се е оказало, че трябва да плати нещо се вдига олелия. Че пък чак и луда я изкара.
Ходила съм на екскурзия с приятелка с по малко възможности, винаги съм се съобразявала. Ходила съм и с такава със сходни на моите възможности - е по добре е, може да си поотпуснеш душата.

# 91
Това с чистенето и преценкте на чистачката ме разби. Добре, че съм си намерила жена, която помага само на мен, че иначе като ме сравни с потомствените аристократи, нямаше да стъпи у на сигурно повече. И аз не шия кръпки, изобщо нищо не шия, даже нямам игла и конец вкъщи май. Сега да не излезе, че потомствените снахи - аристократки и чорапите замрежват и затова са заможни Simple Smile

Аз друго си представям: Шие им кръпки на панталоните, защото след едно обличане са с дупка. Моят син така прави, откакто се е родил, нов панталон - отива с него на Детска градина, а сега на училище и вечерта дупка. Та, дори аристократ да си, всеки път нов панталон за един ден не става. Та и аз само пришивах кръпки на коленете. Добре, че излезе модата с дупките, та си отдъхнах малко.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 92
А (подходящи) (качествени) кръпки откъде взимате?
На мен кръпките са ми безсмислени. Дали ще е дупка, или ще е кръпка, еднакво изглежда. Освен да не вее през дупката...

# 93
  • Paris, France
На мен кръпките са ми безсмислени. Дали ще е дупка, или ще е кръпка, еднакво изглежда. Освен да не вее през дупката...

От стари дънки, от друга стара дреха. Има го момента с веенето, но и това, че често падат и си охлузват до кръв коленете. По едно време перях всяка пералня с дрехи по 2 пъти - веднъж с ензими и студена вода за махане на кръв, петна от трева, храна и втори път на висока температура за дезинфекция.

# 94
  • София
Аз зашивам дупките с конец. Не обичам кръпки. Пък и на памучно долнище едноцветно, каквато и кръпка да му сложа ще стои грозно.

Аз съм най-фалшиво богатият човек. Де юре, имам къща в Гърция. Де факто, кисна на дивана в София и никъде не мога да мръдна.

# 95
В кинкалериите продават едни апликации, които могат да се сложат на дрехата без шиене, с нагряване с ютия. За дечица стават, на любими дънки също бях сложила, след като ги накапах с белина. Намерих нещо подходящо и за възрастен с малко зор. Е, за инфантилен възрастен, за който е ок да има малка фигурка на котка на дънките си. Grinning

# 96
В доброто старо време се използваше естествена кожа за кръпки на коленете. И не стои лошо на дънки. Когато имате стари ботуши не ги изхвърляйте направо, а си изрежете широките кожени парчета от прасците и като им се махнат хастарите остават прекрасни дебели кожени парчета. Аз си пазя няколко да имам, макар да не кърпя дънки Simple Smile

# 97
Не е ли принципно дрехите да се използват за защита на тялото, от студ, дъжд и прочие? Или са само за "изглеждане"?

# 98
Не е ли принципно дрехите да се използват за защита на тялото, от студ, дъжд и прочие? Или са само за "изглеждане"?
Аз не съм чула на някого, освен клошар, да не му пука как изглежда това, което го пази. Ако беше само за пазенето, щяхме да ходим с препаски и наметнати с одрани кожи.
Не съм чула и да се кърпят официално и бизнес облекло. А пък в ежедневното облекло има такива 'сръчни' извращения, дето не знам какъв им е смисълът, освен да се прави пачуърк на принципа мога да шия и имам едни непотребни парчета.

# 99

От кинкалериите. Но основно кърпех дънки, та не ми беше проблем. Ползвам самозалепящи се, но все пак ги пришивам, защото са големи колкото длан и след 1 пране падат.

Галинор, ти си възрастен. За деца, които основно тичат, скачат, играят футбол и се пада по земята, панталонът с кръпки е добро решение. Един нов, за официални мероприятия, 2 пъти в годината стига.
Дъщеря ми такъв проблем няма, тя каквото облече, така си седи.

# 100
Гал, сума ти неща не си чувала. Не е защото не съществуват. И аз така,де. И всеки така.
Между другото,препаските са много секси и оптически издължават краката, обаче не пазят много, та не се и носят много в наши дни. 😄

# 101
Останах с впечатление за кърпене по принцип, не само на детски дрехи, затова питам. А и да съм се заблудила, наистина има възрастни с кръпки по дрехите или сглобени от остатъци дрехи, които просто не изглеждат добре, колкото и шарени, весели, хитроумно направени да ги вижда авторът/носещият.

Рамкин, като казвам, че не съм чувала, може пък да имам предвид, че за достатъчно хора някоя глупост не е най-умното решение.

# 102
Досега ми се е случвало да не разбера, поне на пръв поглед, че заможен човек е заможен заради скромно поведение и облекло. Но никога не ми се е случвало да се объркам, че човек с малки до средни финансови възможности е богат.

Малко от малко да познаваш човека и ти става ясно къде се намира. По някакви дори малки детайли се познава кой с пари и кой с не толкова.

Настрана от това - не, че не можеш да си приятел с някой в мнооого различно от твоето финансово състояние, но обичайно хората запазват приятелство приоритетно с такива от тяхната черга. Точно заради такива неща - къде ще се пътува, вечеря и т.н. На мен не ми се е случвало заради такива неща да си разваля отношенията с някого, но в женска компания съм се наслушала на много правене на сметки на финансите на приятелски семейства, плюс доста злобни коментари за жилища, заплати на съпрузи и прочие.

# 103
  • София
С таратайка не знам, но познавам тираджии, които са го правили. Не точно на този площад, но Париж центъра горе-долу.

# 104
Хайде стига, ако най-добрата ти приятелка от студентските години стане учителка, а ти шефка в ИТ фирма ще се загърбите ли? Само защото ти си много по-богата? Ми няма да ходите заедно на море или на ски, разбира се, но какво пречи да се видите на кафе или на чаша вино в евтино заведение? Светът все пак не са само пари.
Когато ние се събираме съучениците винаги се търси нескъпо място. Все пак целта е да дойдат повече хора, а не само тези с пълни портфейли. ММ дълги години ходеше да пийват със стари приятели от основното училище по разни квартални кръчми и даже казваше, че му харесва. Различно било, други хора, други приказки, друго изживяване. Вярно е, че някъде като минаха четиридесетака спряха, но не заради парите, а някак се раздалечиха. Но над 30 години си бяха много близки приятели.

Общи условия

Активация на акаунт