Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 828
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 105
Черна станция, казах как се случва обичайно, а не, че няма изключения. И да, тези изключения са обичайно по посока приятели от основното училище.

Близките на повечето хора са от сходна социална среда.

# 106
Много млади обикалят света и масово спят по хостели и консумират сандвичи и напитки от магазините. Имат време и за ресторанти и хотели като съзреят, но няма лошо да видят свят като млади, макар да нямат много пари. И какво лошо има в това?
Впрочем, ако не беше нормално да обядваш сандвич,  защо сутрин хладилните витрини в суперите се пръскат от заредени пресни сандвичи навсякъде по Европата? Какво ненормално има да си купиш сандвич и напитка и в обедната почивка да ги хапнеш на пейка при хубаво време? А щом няма лошо за работещ, защо пък за турист да е лошо?  По принцип когато сме на екскурзия и ние ядем два пъти дневно - сутрин в хотела и вече на ресторант. Но през деня мислим как да видим повече неща, а не къде да седнем да ядем. И покупката на някой сандвич и бутилка вода в началото на деня си е съвсем нормално. Така го хапваш когато можеш и където е удобно с оглед на дневната програма.

# 107
Темата е по-скоро, как авторката досега с приятелката си не е ходила на екскурзия и е била неприятно изненадана. Случва се непрекъснато, когато хората се виждат основно по кафета и в компания. Просто си правиш изводите и повече не пътувате заедно.

# 108
  • София
Ами явно не умее да преценява хората. Ние от 2015 ходим в Гърция, почти всяка година с различни хора и досега изпълнения не е имало. Един ден сме пеша, един ден - с кола, един ден - на заведение, друг ден си готвим, на третия отиваме на плаж на друго място, виждаме гироси и купуваме. Няма драма.

# 109
Темата е по-скоро, как авторката досега с приятелката си не е ходила на екскурзия и е била неприятно изненадана. Случва се непрекъснато, когато хората се виждат основно по кафета и в компания. Просто си правиш изводите и повече не пътувате заедно.

Ама кой нормален тръгва с малко дете да го изненадват? Първо се оглежда хубаво къде ще се спи, има ли условия за дете, а не се тръгва на сляпо. Предварително и трябва да имаш някаква идея какво ще го правиш това дете, как ще си прекара времето на почивката, и това трябва сам да можеш да му го осигуриш, а не да имаш очаквания някой друг да организира на момента каквото му скимне. Изключения правя само за природни бедствия, мащабни катастрофи и инциденти, ама не да тръгнеш и да не знаеш какво ще си правиш детето следващите няколко дни.

# 110
Че авторката не писа ли точно, че приятелката не харесвала вариантите, защото й били скъпи?

# 111
  • София
Първо ходенето на екскурзии не те прави богат. Сега с толкова евтини полети човек може да ходи всеки уикенд в Италия примерно.
И второ, не знам защо се очаква, че човек ще иде на екскурзия и трябва да яде само в ресторанти и да спи в 4-5 звездни хотели. Преди Ковид да спре света ходихме на една доста скъпа екскурзия с мъжа ми и една приятелка. Не спахме в лукс, но пък в доста прилични хостели и хижи и 7 дена ядохме скир и сандвичи. Въпреки това екскурзията си излезе бая пари, а щеше да е сигурно двойно ако всеки ден ядяхме на ресторант.  Опитахме и местната кухня, разбира се. За скромните 25 евро за порция фиш енд чипс Simple Smile Но истината е, че винаги ще помним преживяването, а не какво сме яли.

# 112
  • Пловдив
На мен точно в България са ми крайно смешни такива напъни за аристокрация и набиване на канчето на "мизерниците", каквито се демонстрират и в тази тема. ...
Доста сме затънали като общество....
На мен пък са ми смешни въздишките: ах, няма, няма елит в България, няма четвърто поколение не знам какви си, всички са парвенюта и простаци.
По-смешни са ми дори от онова познатото: само в България еди-кво си, затънали сме като общество...

П.П. Кате-св, да знаеш от нас, простаците с "лъскавите прогнили" (?!!) таратайки и прочие бисери: "пАрвеню" се пише с А и не идва от "първи" и "new".

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 16:16 от Магдена

# 113
  • София
Освен това, образованите и богатите така жестоко се разминаха 89-99, че още се наместваме.

# 114
На никой в големите градове не му пука за сиренето и лютеницата, само в малките градове царува какво ще кажат хората и такъв срам неизвестно от какво. Колкото по-голям и космополитен град, толкова по-малко им пука на околните. Хапват по пейките, по поляните на пикници, на никой не му дреме. Това обожавам в големия град.

# 115
  • София
Да, ние лятото редовно си пазарувахме от Била и после сядахме на МЧА с един приятел, който не му знам парите, ама са много - имоти, магазини, акции. Не работи от 2 месеца, а плати цяла година в АВО.

# 116
  • Пловдив
Разбира се. Сигурна съм, че в Париж разполагат самуна хляб и буркана лютеница (не сандвича, както вече подчертах) на предния капак на "таратайката", или, айде, колата, щото само българите имат таратайки, другите имат коли, а нея - насред площад "Етоал".
Пейките, поляните и пикниците не разбрах какво отношение имат към споменатия площад. Там ли се правят пикници?

# 117
  • София
Скрит текст:
Ако я слушаш - на тоя курс щяла да ходи, на оня семинар, тука щяла да ходи на екскурзия, там щяла да ходи, такива дрешки си била купила, онакива щяла да си купи. Ако я слушаш - голяма богаташка се изкарва.
Обаче... отиваме в Гърция и тя само дето не получи аритмия докато не ни накрара да изберем най-евтиния хотел, от София си носеше солети, за да не купува храна там, можеше да пропътува половин град само и само да си купи от евтиния гирос, бира пиеше, ама ако е от магазина.
Това е човек с ограничени средства, който е с различни от твоите приоритети. Имам подобна позната - обича да ходи по екскурзии и да си купува дрехи. Оплюва бг море и затова ходят по 10+ дни в Гърция. Обаче тук е пази Боже да седнеш с нея на маса - винаги вади точни пари, без стотинка бакшиш и все иска да поръчаме едно нещо и да си го делим. Докато с бившият си мъж често ходеха по скъпички заведения и не ми е направило впечатление да седи на по 1 кафе. Обаче сегашният си има други чепатости и обича такива места.
Това, че говори за дрехи, не означава, че задължително си ги купува. Сигурно целенасочено иска да се изфука.
Имам колежка, която го играе богаташка и мамина галена, докато в един момент търсеше да купува жилище из панелките у наше село.
Сещам се и за друга - държи да обядваме в Хепи и си поръчва...1 кебапче и топка ориз

# 118
Може твоята позната да не и е приоритет да дава маса пари по заведения и да предпочита да ги даде за нещо хубаво по собствените си стандарти.

# 119
Може твоята позната да не и е приоритет да дава маса пари по заведения и да предпочита да ги даде за нещо хубаво по собствените си стандарти.
И затова търка леглото в хотела в Гърция?

Общи условия

Активация на акаунт