Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 837
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Що, бе, и ако си малко богат, средствата могат да ти стигнат за скромен живот десетки години.

# 136
Колко малко Simple Smile Аз имам и деца Simple Smile

# 137
  • Пловдив
Ми няколко десетки докъм няколкостотин хиляди лева за харчене за в бъдеще плюс готова къща за живеене. Пренебрегваме инфлацията.
Питаш колко богат, а не питаш колко скромен? Wink

# 138
Едно ще ви кажа: богатите също плачат.
Лошо!

# 139
Едно ще ви кажа: богатите също плачат.
Лошо!

Не помня коя известна актриса беше казала, че парите не могат да те направят щастлива, но е много по-добре да плачеш на задната седалка на Ролс Ройс, отколкото на кормилото на велосипед.

# 140
  • София
Въобще няма да плача, ако съм богата. Купувам ебин тристаен, обзаведен, местя се с децата и това е. Отнякъде ми пада и месечна издръжка...

# 141
Как е възможно да не работиш, ако не си много богат? Simple Smile Това е лукс в днешно време.

Ми може. Сутрин ако съм гладна ставам и обикалям контейнерите. Ама имам свободата ако повече ми се лежи да си доспя. Когато ми е кеф, тогава ще направя обиколката на кварталните контейнери. Готино е, няма стрес.
И аз съм така. Беден съм, защото работя по 4-5 дни в месеца максимум. Мързи ме за повече. Случва се по няколко дни да няма какво да ям и да карам само на вода. На екскурзии не ходя. Нямам кола, пътувам с градски транспорт. Въпреки че само трите ми джобни ножчета струват над 4К лева, а запалката ми - €1800... Wink

По темата - мисля, че бедността не е наличие или липса на пари, а състояние на духа. Има широки хора, които и с 5 лева да са останали в джоба, възприемат себе си като аристократи, които по случайно стечение на обстоятелствата в момента не разполагат със средства. Дори когато този момент продължава с години... Има и дребни душици, които може милиони да имат, но пак цепят стотинката на две и винаги първата им мисъл е как да минат по-тънко и да не се прекарат. Едните живеят богато, другите умират богати. Както пише Ерих Фром - "Да имаш и да бъдеш".

Разпознаването на екземплярите от двата вида е много лесно. Видиш ли някой да прави Селски Физиономии (СелФи-та) с последен модел iShit и да ги качва на всеки кръгъл час в социалните мрежи - със сигурност е мишок. А ако ползва телефон с копчета и няма профил във фейса и инстаграм, обаче старите му износени, но изключително удобни обувки струват повече от последен модел GSM - може да не е кой знае колко богат, но в него няма нищо фалшиво.

# 142
Да бе, ти ще караш само на вода, но ако имаш деца, възрастни близки, животни и пр., които разчитат на теб и те гледат в очите, запалката ли ще им дадеш да се занимават с нея, докато седят гладни.

# 143
Всичко в този живот има цена. Цената на пълната свобода е пълната самота. И обратното - удоволстието да имаш близки същества се заплаща с ограничаване на свободата. Всеки сам избира какво иска от живота и е готов да го плати. Важното е да си дадеш сметка за цената преди да направиш избора си. За да не се стига до "Идеален ден за лов на рибка-бананка"...

# 144

Разпознаването на екземплярите от двата вида е много лесно. Видиш ли някой да прави Селски Физиономии (СелФи-та) с последен модел iShit и да ги качва на всеки кръгъл час в социалните мрежи - със сигурност е мишок. А ако ползва телефон с копчета и няма профил във фейса и инстаграм, обаче старите му износени, но изключително удобни обувки струват повече от последен модел GSM - може да не е кой знае колко богат, но в него няма нищо фалшиво.
Оппа, телефонът ми не е с копчета, обувките ми не са скъпи и не са стари - мишок!  Scream

П.П. А за свободата, да, то и аз съм се чудила дали в следващия живот да не стана монах-стълпник, съвсем сериозно, но за сега не съм решила още.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 07:39 от Uncommon

# 145
Прочетох темата и се сетих за една моя "приятелка". Тя не се прави на богата, а на бедна, хората да я съжаляват и да й помагат. Като ходим някъде, аз го изграя такси /тя няма кола/, като дори такси е силно казано, защото за тази услуга се плаща, а тя не се сеща за това. Пътували сме извън града, но не се сеща да ми предложи пари да си поделим разхода за гориво. Като отидем в заведение, изчислява сметката си до стотинка и ми дава парите, а аз да се разплащам със сервитьора, т.е. бакшиша е изцяло за моя сметка. Тъй като съм с кола, винаги имам по някоя дрешка в повече с мен - ако ми стане студено да се облека /най-вече пролет и есен/. Случвало се е да й услужа, а тя все забравя да ми я върне. Изобщо измекярска работа. Тъй като напоследък я отразях, тази моя "приятелка", взела да говори на общи познати, че съм била стисната и съм си правела сметка на парите, че това нашето не било приятелство. То това по принцип не е лошо, но не се отнася за мен, аз не съм такава, просто с нея обърнах палачинката, защото ми писна да ме гледа като касичка и докато има изгода да ми е "първа приятелка".
Та чудя се дали и авторката на темата не изхожда от някакви такива несбъднати очаквания към въпросната дама, която окачествява като фалшива богаташка.

# 146
  • София
Безбрежни са женските интриги. Не можеш да познаеш кой кой е.
И единият вариант е широко срещан в живота, другият, за който авторката пише, също.
А когато започнат да лъжат зад гърба ти, обвинявайки те точно в това, което те правят, става още по-лошо.
Аз лично съм виждал всякакви варианти.

# 147
Айде жените виновни...

# 148
  • София
Айде жените виновни...
Разбира се, че са мъжете! Не бих си помислил друго.

# 149
Ма то смееш ли... с тези безбрежни женски интриги

Общи условия

Активация на акаунт