Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 231
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 360
А фалшиво трениращите все говорят как щяли да ходят на фитнес, ходили на фитнес. А не им личи.
Фалшиво работещите пък все обясняват колко работили, и как на работата всички са мързеливи глупаци.
За фалшиво вървежните няма да споменаваме Simple Smile

На фитнес не се ходи само за ваене на мускули и не е нужно "да си личи", че някой да му признае ходенето. Това го казвам като човек, работил дълго време във фитнес. Много хора идват по-скоро за разтуха след дългия работен ден, за тонус или за кеф. Не спазват хранителни режими, не правят силови тренировки, някои дори не доближават уред, различен от кардио машините, но са били редовни с години.

Абсолютно е така.
Аз ходя, например, за да раздвижвам онези части на тялото си, които по друг начин не мога. Работата ми е стояща, ходя много, но това ми раздвижва почти само краката. На фитнес ходя да раздвижа торса и ръцете основно. Нямам за идея нито да слабея, нито да заяквам особено. Та "личенето" при мен, например, е само в подвижността. И най-вече в собственото ми усещане за нея. Целта ми е изцяло от здравословен характер, така че личи ли ми, не ми ли личи - за мен няма никакво значение. Защото не ми е цел да ми личи. Smile Споделям само когато стане въпрос, както сега.

А Ал Бънди е много прав - всеки парадира не толкова с това, което има, а което иска да има.
Ако някой ти промива ушите на дадена тема, бъди сигурен - има някакви проблеми с нея. 
Освен ако не е търговец или не му плащат по друг начин, за да промива мозъци по дадена тема. Laughing

Цитат
То и с кардио ако се занимаваш "редовно с години" ще има видим ефект. Освен ако не си отишъл на приказки.
Категорично не. Може да свърши работа само на някой, който е решил да отслабва, не и за оформяне на балансирана цялостна мускулатура, нито за моите цели върши работа, освен за загрявка и разгрявка. Ползвам основно уреди и тежести за частите от  тялото, които тренирам за деня, което е центърът на ходенето ми там.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 12:57 от Judy

# 361
  • Пловдив
А Ал Бънди е много прав - всеки парадира не толкова с това, което има, а което иска да има.
Ако някой ти промива ушите на дадена тема, бъди сигурен - има някакви проблеми с нея.  
Освен ако не е търговец или не му плащат по друг начин, за да промива мозъци по дадена тема. Laughing
Не е баш така, защото в този форум много потребителки във всяка тема, независимо за какво е, "промиват ушите" (по-точно очите) на четящите с това как са родили и изтъкват това като огромно постижение на фона на постиженията на всички останали хора. А кой всъщност ражда? Ами, кажи-речи всяка жена, която е решила да забременее + част от тези, които не са го планирали. Но това често бива пробутвано като постижение, когато някоя потребителка иска да се изтъкне. И то във форум за майки, забравяйки, че повечето четящи жени тук са също като нея.

Сещам се как няколко пъти, например, в някаква тема разискваме равното начало на жените и мъжете след завършване на образованието, и някоя жена метне бомбата с "Да, ама аз някой ден ще раждам (може на 30, може на 40) и затова мъжът трябва да плаща още от началото на връзката ни за всичко и няма нужда аз да имам нито доходи, нито кола, нито жилище; но той трябва да ги има!". Нищо, че тя е още на 20 и няма въобще планове да ражда в близките 1-2 десетилетия. Но да изисква от другия - знае; обаче да не се налага и тя да има постижения и отговорности от същия тип.

Плюс това, ако някой спомене, че има пари, не означава непременно, че няма. Може просто да е искрен/а. Едва ли всяка дума във форума е лъжа.

Същото важи и за хубавата фигура или красотата - не е задължително въпросната жена (рядко мъж) да лъже останалите, че е такава. Има достатъчно примери, потвърждаващи това в темата "Покажи се". Хубави жени във форума - бол. Но го има и другият момент, че някои преувеличават с хвалбите за себе си. Просто няма писано правило, което да потвърждава или отрича дадено нещо, преди да бъде проверено на практика.

# 362
Не е баш така, защото в този форум много потребителки във всяка тема, независимо за какво е, "промиват ушите" (по-точно очите) на четящите с това как са родили и изтъкват това като огромно постижение на фона на постиженията на всички останали хора. А кой всъщност ражда? Ами, кажи-речи всяка жена, която е решила да забременее + част от тези, които не са го планирали. Но това често бива пробутвано като постижение, когато някоя потребителка иска да се изтъкне. И то във форум за майки, забравяйки, че повечето четящи жени тук са също като нея.
Няма никакво разминаване с това, което цитираш. Не твърдя обратното.

Сещам се как няколко пъти, например, в някаква тема разискваме равното начало на жените и мъжете след завършване на образованието, и някоя жена метне бомбата с "Да, ама аз някой ден ще раждам (може на 30, може на 40) и затова мъжът трябва да плаща още от началото на връзката ни за всичко и няма нужда аз да имам нито доходи, нито кола, нито жилище; но той трябва да ги има!". Нищо, че тя е още на 20 и няма въобще планове да ражда в близките 1-2 десетилетия. Но да изисква от другия - знае; обаче да не се налага и тя да има постижения и отговорности от същия тип.

Плюс това, ако някой спомене, че има пари, не означава непременно, че няма. Може просто да е искрен/а. Едва ли всяка дума във форума е лъжа.
Отново казвам - не твърдя обратното. Затова те накарах първо да прочетеш и да помислиш.

Същото важи и за хубавата фигура или красотата - не е задължително въпросната жена (рядко мъж) да лъже останалите, че е такава. Има достатъчно примери, потвърждаващи това в темата "Покажи се". Хубави жени във форума - бол. Но го има и другият момент, че някои преувеличават с хвалбите за себе си. Просто няма писано правило, което да потвърждава или отрича дадено нещо, преди да бъде проверено на практика.

Точно същото е - понеже друга важна работа не са свършили някои майки, както мъжете с казармата навремето, остава им да промиват ушите на останалите само или основно с това.
Жена без духовен богат живот и с малко пипе в главата има за особена ценност външния вид и, съответно, това е Темата й /същото важи за мъжете, както и за други теми: жени, коли, купони и т.н./, поради липсата на друга. Една наистина много красива жена, която има и други позитиви, не парадира с външния си вид. Може да го използва, но това обикновено не е словестно и пряко.
Егоцентрикът пък има за своя тема себе си - върти го, суче го - все избива на там какъв бил Той.Трудно ще намериш по-голям комплексар като цяло от него.
Отново говорим за свръхценни идеи в лошите варианти и за обсебване на определени теми, поради някакви липси.
Да "споменеш" не означава нито да парадираш, нито да "промиваш уши". Едно е да участваш в разговори по теми, които са интересни, друго - да имаш 1-2 и да ангажираш съзнанието си и околните с тях.
Изрично казвам, че: "...всеки парадира не толкова с това, което има, а което иска да има" - което не означава, че липсата е точно в прекомерно употребената тема. Понякога тя запълва други - дадох пример вече по-горе. Не заявявам, че се парадира с това,  което нямаш - това е друго нещо.
Виж първо какво пиша и помисли.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 13:09 от Judy

# 363
  • Пловдив
Прочел съм ясно какво си написала и съм обсъдил именно редовно парадиращите с раждането (или заплануваното раждане след десетилетия) на някои потребителки тук. Направо не се усещат колко често използват това раждане като оправдание или себеизтъкване.

Също и някои други жени и мъже постоянно пишат колко били красиви, стегнати, заобиколени с ухажори и чак им омръзнало от предложения, купища пари имали, колко са напред с кариерата и какво ли още не. За някои може и да е истина, за други може и да не е. Няма еднозначен отговор.

# 364
Има разлика в това, което пишеш, като отговор, затова го отбелязвам.

Прочел съм ясно какво си написала и съм обсъдил именно редовно парадиращите с раждането (или заплануваното раждане след десетилетия) на някои потребителки тук. Направо не се усещат колко често използват това раждане като оправдание или себеизтъкване.

Също и някои други жени и мъже постоянно пишат колко били красиви, стегнати, заобиколени с ухажори и чак им омръзнало от предложения, купища пари имали, колко са напред с кариерата и какво ли още не. За някои може и да е истина, за други може и да не е. Няма еднозначен отговор.

Тук аз обсъждам друго - кога човек е склонен да парадира с дадена тема. А не че има/няма такива хора - ми има си ги, и темите са разнообразни. За всеки, склонен към подобна крайност, си има по някаква. Smile Въпросът беше в друго.
Пак казвам, за да съм ясна - не твърдя, че липсата, която компенсира, е точно в същото поле. Може и друго да е. Но все за компенсация иде реч.
Ако обаче дадена тема е наистина силно изразена при един индивид, той няма неистова нужда постоянно да я обсъжда, като го заявява пряко. Обикновено това се прави от човек, за когото нещото е свръх-важно, свръх-ценно. Може да не е в реална липса, но на него му се иска, той има желание за още и още.  Т.е. той си го усеща като липса. Защо се стига до подобно изкривявавен в даден конкретен случай - това е друг въпрос.

Не е нужно тая/тоя, дето постоянно изтъква външен вид, ухажори, пари и т.н., да ги няма изобщо. Но със сигурност има нещо гнило в Дания,  щом толкоз прекомерно и прекалено стои в дадената тема.
Особено пък що се касае до комуникация във форум, където нито се познаваме, нито можем да си проверим нещата, които пишем, какви са. На такова място подобно залита особено много личи, дразни и кара хората да имат не едно, ами доста повече на ум.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 13:18 от Judy

# 365
  • Пловдив
За ходещите в зала за укрепване също не важи това. При някои си личи, при някои не. Мой приятел редовно посещава залата и колкото и да прави силови упражнения с тежести, той така се тъпче с калорична храна, че се е напържолил почти като сумист и макар да е физически силен, външно си му личат сланинките. Аз пък в зала за укрепване не стъпвам и съм фиданка в сравнение с него, но пък нямам същата физическа сила, защото той е маниак на големите тежести. Но дотам. Мускулите му са големи, но обилно покрити със сланина.
 От друга страна, има спортуващи момчета и мъже, които като ген са с много слаба фигура (някои направо като жени) и при тях дори и малкото количество мускулна маса изпъква моментално, просто защото нямат грам мръвчица.
 Някои хора (обикновено в 20-те си години) могат да си позволят да ядат в промишлени количества и си стоят слаби, докато при други дори и дребна доза храна им се лепи моментално по тялото.

# 366
...
 За да напиша, че ми се е налагало да се пазя от севернячки...

Из народното творчество:
-Я че да си земем мамо, мома севернячка,
че много работи, мамо, като мъж е ячка.
-Синко, що ти требе севернячка на тебе,
тя е прочута, че е зла и люта.

-Я че да си земем, мамо, мома от селото,
че ни е от близо мамо и ни знай живото.
-Синко, щом е ала и ти й аресала,
земи я и пати, както яз с баща ти".

# 367
За ходещите в зала за укрепване също не важи това. ...

Кое, точно? Smile
Стана наслагване на теми и мнения и не е ясно какво имаш предвид.

# 368
  • Пловдив
Скрит текст:
За ходещите в зала за укрепване също не важи това. ...

Кое, точно? Smile
Стана наслагване на теми и мнения и не е ясно какво имаш предвид.
Невинаги си личи, дали някой посещава залата за укрепване или не. Дадох и пример в по-предно мнение. Би трябвало да си го прочела още преди да напишеш въпроса си.
 От друга страна, има доста бачкатори (строители, кранисти, багеристи, монтажисти, товарачи, шофьори, механици, огъвачи на тръби, заварчици, ковачи), които никога не са посещавали залата, но са яки като бикове.

# 369
Това за тренировките с Антигона също вече го споделихме - не винаги личи. А не е и нужно. Не всеки ходи там с такава цел, също.
Запитах те не случайно - до последно точно с теб обсъждахме друг въпрос. За последователност и яснота бе необходимо уточнение. Защото скачането от тема в тема води до объркване.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 13:34 от Judy

# 370
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
...
 За да напиша, че ми се е налагало да се пазя от севернячки...

Из народното творчество:
-Я че да си земем мамо, мома севернячка,
че много работи, мамо, като мъж е ячка.
-Синко, що ти требе севернячка на тебе,
тя е прочута, че е зла и люта.

-Я че да си земем, мамо, мома от селото,
че ни е от близо мамо и ни знай живото.
-Синко, щом е ала и ти й аресала,
земи я и пати, както яз с баща ти".

Е тук се изхилих с глас! Обичам народното творчество!

# 371
  • Най-красивата страна
Изискванията са първо според средата и образованието, интелекта. Няма как да се вържа с мъж, който е с по-ниско образование от мен и по-глупав от мен или с професия, която  предполага по-непривлекателна среда.  Едното върви с другото. Няма и да обърна внимание на мъж, който не ми отговаря на средата, която съм имала през целия си съзнателен живот, защото и на културно ниво нещата ще са различни непреодолимо.

Подкрепям този пост.

# 372
  • Пловдив
Изискванията са първо според средата и образованието, интелекта. Няма как да се вържа с мъж, който е с по-ниско образование от мен и по-глупав от мен или с професия, която  предполага по-непривлекателна среда.  Едното върви с другото. Няма и да обърна внимание на мъж, който не ми отговаря на средата, която съм имала през целия си съзнателен живот, защото и на културно ниво нещата ще са различни непреодолимо.
Искаш мъжът да е наравно умен с теб, или държиш непременно ти да си по-глупавата, а той по-умният от двама ви? Образованието - пак ли неговото трябва да е по-висше от твоето, или да ви е еднакво/сходно?
 Това за "средата" на професията пък е доста разтегливо понятие. Ако неговата не е изцяло еднаква с твоята такова, винаги ще са ви различни "средите" (не си уточнила дали се касае за условия на труд или за хора във въпросната професия).

Веднага се сещам за професията на самолетния пилот, чиято среда включва доста шум, двишвани изпарения от налято или вече изгорено гориво, огромно излагане на слънчево облъчване по време на полет, дълги отсъствия от дома (направо е в чужбина в повечето време), спане по хотелски стаи в съседство с красиви стюардеси, стрес. Като се върне у дома, ще иска да си поспи и няма да те огрее да излизате с него на ресторант в такъв момент или да свърши нещо по домакинството. А и, както е свикнал с красиви каки около себе си и има висока заплата, ще очаква и ти да си на подобаващо високо равнище като женска хубост, поддръжка и ум, че и да си вечно усмихната и отзивчива пред него. Ти дали ще го искаш е едно, но той дали ще те иска, е съвсем отделен въпрос.

Друг пример за професия със среда, която "не отговаря на твоята среда". Стругаро-фрезист, където средата на общуване е предимно с платежоспособни поръчители със скъпи коли. Познавам такива няколко доста добри в тази област, включително и чужденци. Средата им на общуване е една, но средата им на работа е шумна, физически натоварваща, опасна (миг невнимание или повреда/счупване на нож или свредло може да му струва пръста, ръката, окото и да живееш с инвалид), изискваща точност и поемане на лична отговорност при допусната грешка. Обикновено са и по-заякнали физически. Един такъв тъкмо преди два часа ми възложи поръчка за свестни пари.
 Иначе по малките градчета и селата има и стругаро-фрезисти с акъл като на пиле и почитатели на чашката с ракийка, но те са обикновено нископлатени служители в някакви изтърбушени цехове и на минимална заплата.

Следващ пример за професия с различна (предполагам) на твоята среда - специалистите по смесени материали, като стъклопласти, смоли с въглеродни влакна и прочее. Общуват с технически грамотни и умни хора, както и с платежоспособни поръчители (правят лодки, брони, надстройки за камионни кабини, седалки за стадиони, декори за филмовата промишленост, пана, облицовки и мебели за дискотеки и т.н.). Колкото и да разполагат с изключително добри средства за предпазване, все пак с малки дози дишат опасни изпарения, които причиняват рак. Обикновено разполагат с високи доходи, които (отново предполагам) са доста над твоите такива.

И още един пример с моята професия. Общувам също със заможни хора с хубави коли, повечето и технически грамотни и доста умни. Но средата ми на работа е два типа, според етапа на разработката:
а) Стоене на чистичко и топличко на стол и взиране в екрана по доста часове на ден. Всяко движение и спортуване навън преди и след работа е добре дошло, защото без движение - лошо.
б) Сглобяване, заваряване (при него има пушеци колкото щеш), струговане, боядисване, работа със стъклопласти, окабеляване, двигане на тежки батерии, двигатели, предавателни кутии, полуоски, гуми с джанти, спирачни дискове, цапане на ръцете с масла и т.н. Постоянна вероятност за порязване или други травми, мускулна треска (тук пък е обратното на горното - всяка почивка е добре дошла).

Пореден пример с професия със среда, крайно различна от твоята - собственик на сладкарски цех или верига баничарници. Вади доста добри пари, но средата му на общуване са доставчици и разни служители от простолюдието с основно образование. На съпругата на такъв собственик не ѝ е работа да се навира в такива среди на общуване, но пък ако много държи да се навира там и очаква да общува с херцози и графини, ще удари на камък, защото бай Иван хлебаря и сладкаря обикновено не е от интелигенцията. Ама пък мъжът ѝ има дебел портфейл.

Та... високите доходи невинаги са свързани с височайша среда на общуване, нито с чисто и спретнато място на работа.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 15:14 от Жребчe

# 373
Фалшиво богати ли са хора,които носят дрехи реплики,ама важното е какво пише?Или душевно бедни?

# 374
Аз отдавна нямам претенции към пари, образование, визия и прочие. Ако с даден човек си прекарваме добре, на една вълна сме, искаме едни и същи неща, всичко е шест. Ако е мрънкало, недоволно от живота, ни пари, ни визия могат да му помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт