Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 35 113
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Скрит текст:
Гледам, че разговорът от „приятелката – фалшива богаташка“ през няколко превъплъщения пак е допрял до старата тема за мъжете с пари и комерсиалността на жените.
Добре, дайте веднъж завинаги да уточним що е това „качествен мъж“ и има ли почва у нас.
Да оставим настрана златотърсачките и да се вгледаме в нормалните жени. Какъв мъж търсят и защо? И изобщо – с каква цел го търсят този мъж. За показ, за секс, за семейство?
Отсяваме излишното и стесняваме критерия до „мъж за семейство“.
Лека ретроспекция: в животинския свят право да се размножава има най-силният самец. Най-силният, най-бързият, най-опитният, най-издръжливият, най-хитрият... Най. Останалите или умират в двубоите, или просто не заслужават да продължат гените си. Естествен подбор.
В първобитните общества, като най-близки до животинските, как стоят нещата? Жената я печели най-силният, най-бързият, най-опитният, най-хитрият... Този, който може да осигури оцеляването на поколението си. Най-добрият ловец, най-силният войн... Слабаците или умират, или остават без жена и право да продължат гените си.
По-нататък. Появяват се земеделието и скотовъдството. Жените предпочитат най-добрите земеделци и скотовъдци – най-работните, най-умелите, тези, които могат да осигурят оцеляването на поколението си. Ще блъскат от тъмно до тъмно, но жените и децата им няма да умрат от глад. И ще продължат гените им.
Феодализъм, капитализъм и т.н.... В исторически аспект в един момент размяната на стоки и плащането в натура преминава в парично-стокови отношения. Вече не е важно колко зърно или мляко можеш да произведеш, ако имаш достатъчно пари да ги купиш. Трудът също става стока. И тук вече идваме до наши дни, когато е по-важно за колко пари човек може да продаде труда си, а не дали може да копае през уикенда в двора на село, или колко крави има дядо му в обора. Или колко заека ще простреля през ловния сезон, или колко риба ще улови в язовира.
Напълно нормално е днес жените да оценяват мъжете според способността им да изкарват достатъчно пари, които да позволят на семейството им да оцелее. Базовите нужди като минимум. След тяхното осигуряване вече поглеждаме и към надстройката – духовните нужди, развлеченията, образованието и старта на децата... Като последното изобщо не е на последно място, даже напротив.
Та да се върна на въпроса – какви качества според вас трябва да притежава съвременният мъж, ако иска да привлече вниманието на жените?
Мускули? Може, одобрявам. Но главно с декоративна цел. Не са толкова много мъжете, които изкарват прехраната си днес с мускули.
Маркови дрешки и БМВ амнайста употреба? Някои жени и на шарени пера кълват, да. После реват, ама това си е техен проблем.
Ум? Определено! Но пък не всички могат да се похвалят с достатъчна наличност.
Опит и хитрост? Може. В някои области са задължителни.
И какво се оказва накрая? Кой е универсалният еквивалент на мускулите, ума, опита, хитростта и т.н.? Парите.
И тук не говоря за милиони, а за онзи елементарен минимум, който може да осигури съответстващия на епохата стандарт на живот. Вече няма значение колко противника си убил в двубои, колко мамута имаш в хладилника или колко тона жито в хамбара. Има значение какво можеш да купиш с парите, с които заплащат за труда ти. Пари, с които можеш да осигуриш семейството си – дом, прехрана, режийни, отглеждане на децата с всичките им разходи, докато поемат самостоятелно пътя си.
И защо се учудвате тогава, че мъжете с пари привличат повече жените? Даже и да ги нямат в момента, ако дават заявка, че имат дадености и желание някой ден да печелят достатъчно за семейството си, това е много по-секси, отколкото изкуствено напомпаните мускули, парите на тати или жалкото хленчене: „Ах, какви материалистки са днес жените и не ми обръщат внимание на мен, лузъра...“.
Ами материалистки ще са, защото имат деца да гледат. А гледането е много, много по-различно от просто да ги направиш. Най-малкото, защото струва пари.
Естествен подбор.
Не съм съгласен, че само "най-качественият мъж" (каквото и да значи това определение) правел потомство, а всички останали мъже не. Да не забравяме, че мъжете и жените са сравнително еднакъв брой (+/- няколко процента), така че измежду 100 мъже няма само един да прави деца на другите 100 жени. Аз пък често виждам, чувам и чета за всякакви долнокачествени мъже, които са продължили гените си и има бая жени, които раждат от тях. Че даже и доста от тези жени се оплакват от това какви темерути и готованковци са си избрали навремето (включително и в настоящия раздел). Самото "правене на дете" не е показател доколко някой мъж или някоя жена е "качествена". Защото всички знаем и колко хора от кои групи раждат като невидели, но далеч не са пример за подражание.

Другото ключово, което пропускаш, е това, че далеч не всички жени са качествени. "Най-качественият мъж" обикновено си избира "най-качествената жена" измежду всички останали жени; или поне така и двамата са си мислели в началото, когато са подбирали измежду кандидатите за тях. Жените средна работа се целят в по-качествени от тях мъже, но на повече не им се отваря парашутът с такива (защото не всички мъже са номер едно) и накрая се хващат с мъж на тяхното ниво.

Трето, не всички съвременни жени са склонни да домакинстват и покорно да чакат мъжа си вкъщи, готвейки и чистейки му. Все повече са жените, които държат да са независими, свободни от домакинстване (или поне да не са единствените домакинстващи вкъщи), да пътуват, да излизат с приятелки без ограничения и излишни мъжки ревности. Дори и тези жени да не плащат основната част от сметките, те все пак се чувстват по-добре да не коленичат (образно казано) пред мъжа за пари, а да разполагат със собствени такива с цел да се поглезят с някоя дрешка, грим, театрално представление или пътуване някъде с приятелки за през почивните дни.

Четвърто, но не по значение, е не колко пари изкарва един мъж, а колко от тях би споделил с жената до него! Има безброй примери за червиви с пари мъже, които са отблъскващо стиснати; че и доста властни и неуважителни като отношение. И обратното: Има мъже, които макар и с обикновени доходи, се раздават за жената до тях - и като отношение, и като пари, и като време и разбиране. Качествената жена повече би оценила такъв мъж, отколкото да седи като "птица в клетка" при някакъв стиснат и властен паралия, с който луксът се изчерпва само когато той пряко облагодетелства и него: возене в луксозната му кола, ресторанти (ама задължително с него), хотели и СПА центрове (пак задължително с него), живеене в луксозен палат (отново с него, делейки с него едно легло) и прочее.

Пето, подценяваш важността на мъжката външност за мнооого от жените. Има доста жени, които при каквито и да било суми не биха се хванали да градят семейство с мъж, който не ги привлича чисто физически по онзи първичен, животински начин. Да, често можеш да чуеш или прочетеш жена да каже "Не ме интересуват мускули, маркови дрехи, снажен външен вид и т.н. - искам отношение". Само дето повечето от същите жени все "по случайност" се целят именно в такива добре сложени и красиви мъже. Все едно да вярваш на мъж, който ти казва "Не искам красива жена и раздаваща се в леглото, а ми стига да е само кротка и добричка". Пълни глупости - искат бясна к*чка в леглото, та две не виждат.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 20:39 от Жребчe

# 571
Вероятно става въпрос за жени, които не са осъзнали капацитета си и Кобилкина за тях е като Мастър Йода, който кара Люк Скайуокър да осъзнае, че Силата е с него. Simple Smile
Хаха, успели женички, само не са се бракували и затова всъщност са тъпи Grinning Това също е нещо, което внушава Кобилкина, както и баба ти от Карлово - ако ще да си жена с Нобелова награда, щом нямаш мъж и деца, си некадърна.
Разбира се, Кобилкина го казва малко по-елегантно - Чувстваш се нещастна, въпреки успехите си? Трябва ти мъж, но за жена като теб не става какъв да е мъж, ела на курс да те науча, иначе ще вземеш да слушаш баба си от Карлово и да се хванеш с първия срещнат кавал. Нещо от сорта.

# 572
Хахахах, "порез". Misc LockScissors
Абе, тъкмо тръгвах да пиша новата на каква се изживява. Joy
Совице, седи си на дупенцето, не го знаем голямо ли е, малко ли, и си списвай, има си Джедайчета да си решават кое какво, и автори на темите. От теб се иска да се забавляваш, ама май скучеш. Mr. Green
Сори, пичове, не се сдържах. Smile
Даже не й отворих темата и вече беше с катинар.
Не се заяждам, но хилежът беше сериозен и споделих на глас.
Нали искаше да "сменим завоя" на темата.

Кобилкина оправя енергетиката на жените.😆
Нали, намества им чакрите и бръмбарите в главата. Animal Beetle

Сийке, хареса ми постът ти, чуден. Ок, истини пишеш, има логика.
Моите разсъждения, обаче, са по-скоро насочени към обществените нагласи, отношенията, ценностната система, към една нормалност, която почти изчезва, промиваща се от една масова психоза.
А парите вместо да са средство, са катализатор на фалшивото, има огромна разлика.
Много малко разсъждават, че като е осигурен минимумът "на съвремието", и гледайки потенциала, сме готови да "вървим напред". Всеки иска наготово, и ако може веднага до дъно и душата в рая.
Бързат, веднага заключват, получавал съм подмятания на първа среща "ама аз нищо не научих за теб", веднага се почва кое, какво, как.
За щастие съм срещал и нормални жени, с някои от които и до ден днешен поддържаме познанство.

# 573
Лигавя се, Гал. Тая тема освен за лигня за друго не става вече .

# 574
Абе то и аз не съм уж сериозна, ама някои неща ме хвърлят в потрес. Не мога да разбере изкуствено тролене ли е, или естествена малоумщина.

# 575
И двете, и двете.

# 576
  • София
Може и да бъркам, но жена, която има капацитета да привлече умен, хубав, реализиран мъж, защо ще има нужда от съветите на Кобилка?

Защото е достатъчно глупава, за да може Кобилкина да й вземе парите.

Човек, който работи извънредно, че и без заплащане, е на чиста загуба. Заслужава си да се работи извънредно само срещу високо заплащане, срещу някаква друга компенсация или за себе си.

Уиш, не държиш монопола върхо определен бранш, не ги ядем доматите с колците. И в твоя бранш повечето имат дипломи, включително старите. Много често имат две дипломи като едната е МВА.

Начиии, големи сте завистници! Въртите, сучете, и все по самочувствието на жените да биете, все едно гледам онзи турски сериал, Великолепният век! Wink

# 577
Естествено, че парите изкарвани от мъжа са важен критерий за избор. Защото никой не иска примерно някакъв мухльо, работещ на държавна работа за 600 лв и живеещ при мама, също и някой напомпан батка, за който никоя работа не е достатъчно готина колкото него и съответно редовно няма 2 лв в джоба.
Въпросът и споровете идват от другото- какво ще направите когато намерите мъжът с парите. Дали ще се опитате да продължите заедно да следвате някакви цели- висок стандарт, правене на богатство, възпитаване на децата на ниво или другия вариант да се ползват паричките му срещу хубавеене и отваряне на краката от време на време/редовно. От тук идват разликите и споровете по темата.

# 578
Аз предпочитам да се уча при някой агент на ФСБ (бившето КГБ), там поне имам какво да науча, отколкото при Кобилкина.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 21:03 от Дракарис

# 579
От тук идват разликите и споровете по темата.
Оттук ли идват наистина? Като чета темата, все работещи жени сме, няколко непоносими претенциозни ергени и 1-2 вече успешно женени за цвят.
Проблемите (и споровете) идват от това, че се бъркат първият и вторият посочен тип жени. Кой ги бърка... всеки случай не съм аз.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 21:17 от Анонимен

# 580
Палитрата от хора е богата, иначе няма да има какво да си кажем и ще е скучно.
Без нападки понякога, закачки, леко заядливки, отново ще е скучно.
Важното все пак някакъв добър тон да има, и много ясно и видно да се избягват всякакви обиди.
Никой с нищо никой не бърка и не може да накриви шапка на никой. Всеки си живее неговия си живот, посредством неговите си разбирания, житейски багаж, минало, настояще и бъдеще неопределено.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 23:34 от Не се сърди, човече

# 581
  • София
Скрит текст:
Хахахах, "порез". Misc LockScissors
Абе, тъкмо тръгвах да пиша новата на каква се изживява. Joy
Совице, седи си на дупенцето, не го знаем голямо ли е, малко ли, и си списвай, има си Джедайчета да си решават кое какво, и автори на темите. От теб се иска да се забавляваш, ама май скучеш. Mr. Green
Сори, пичове, не се сдържах. Smile
Даже не й отворих темата и вече беше с катинар.
Не се заяждам, но хилежът беше сериозен и споделих на глас.
Нали искаше да "сменим завоя" на темата.

Кобилкина оправя енергетиката на жените.😆
Нали, намества им чакрите и бръмбарите в главата. Animal Beetle

Сийке, хареса ми постът ти, чуден. Ок, истини пишеш, има логика.
Моите разсъждения, обаче, са по-скоро насочени към обществените нагласи, отношенията, ценностната система, към една нормалност, която почти изчезва, промиваща се от една масова психоза.
А парите вместо да са средство, са катализатор на фалшивото, има огромна разлика.
Много малко разсъждават, че като е осигурен минимумът "на съвремието", и гледайки потенциала, сме готови да "вървим напред". Всеки иска наготово, и ако може веднага до дъно и душата в рая.
Бързат, веднага заключват, получавал съм подмятания на първа среща "ама аз нищо не научих за теб", веднага се почва кое, какво, как.
За щастие съм срещал и нормални жени, с някои от които и до ден днешен поддържаме познанство.
На каква се изживявам със сигурност няма да разбереш. Дали си ми отворил темата или не, за мен е без значение, но за теб явно е важно да го споделиш тук. Щом това те храни, ок. Твоя работа, не е моя, както не е твоя работа какво ми е дупето.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 21:49 от Совичката

# 582
Абе то и аз не съм уж сериозна, ама някои неща ме хвърлят в потрес. Не мога да разбере изкуствено тролене ли е, или естествена малоумщина.

Самотна скука.

Кобилкина има и мъжки почитател/к/и . Сега калко и как са мъжки е по-в страни. Имам познати от мъжки пол, които й ходят на уебинарите /тъй се казваха до преди две години, когато сме си приказвали/. И бяха най-искрено възхитени.

Не я мислете вие нея.

Аз баш богат мъж не хванах, ама моят прави кюнефе за милиони. 😊 Току-що си ометохме чиниите след фитнеса, който не ни личи. Остава удоволствието от всичкото това.
Айде, лека, отивам да изпитвам сина на новите думи.
Не съм Ася, ама ви обичам.

# 583
  • Пловдив
Скрит текст:

Самотна скука.

Кобилкина има и мъжки почитател/к/и . Сега калко и как са мъжки е по-в страни. Имам познати от мъжки пол, които й ходят на уебинарите /тъй се казваха до преди две години, когато сме си приказвали/. И бяха най-искрено възхитени.

Не я мислете вие нея.

Аз баш богат мъж не хванах, ама моят прави кюнефе за милиони. 😊 Току-що си ометохме чиниите след фитнеса, който не ни личи. Остава удоволствието от всичкото това.
Айде, лека, отивам да изпитвам сина на новите думи.
Не съм Ася, ама ви обичам.
Докато някои развиваха теории за Кобилкина и обясняваха на няколко пъти как не са съгласни с нея и как не одобряват нейните способи (ама все за нея пишеха), аз поработих в тон с темата (без да съм твърдял да съм богат, но пък бачкам здраво), повъртях едно кръгче с велосипеда на обяд из града и Гребната база, после пак поработих, следобед пък изкачих Младежкия хълм (фото доказателство: в темата "Покажи се" след малко), отново поработих и сега се връщам от среща с приятели. Някои от мненията ми през деня ги писах от телефона навън, защото за разлика от други, аз не ги умея тези неща да кисна цял ден вкъщи да пиша във форума, заключен между 4 стени. Пустата работа ми разпокъсва деня и не мога постоянно да съм навън, но сигурно и затова не съм забогатял. Не ѝ се отдавам напълно. Smiley

# 584
  • София

Колкото до образованието, някои известни гурута в бизнесите си на стари години се дипломираха и не ги досрамя, нито развяха "какво като нямам диплома, ама притежавам милиарди", само тук голямото подритване на дипломите, все едно нищо не означават. Тук все голямата работа - като изкарвам пари за какво ми е диплома.  Царе на подценяването!
Ами нищо не означават.
Въобще 2020 никой не ги цени тези дипломи, и много хора изкарват много големи пари без такива.

Интелигентността също не зависи от наличието на дипломи между другото.

Аз имам де, досега не ми е потрябвала за нещо.

Общи условия

Активация на акаунт