Как да разпознаем фалшиво богати хора

• 34 902
  • 1 349
  •   1
Отговори
# 1 065
Жребчо, не говорим за повечето, а за истински богатите.
Много добре различават истинския зехтин от фалшивия.

# 1 066
Богатите духовно са над такива прозаични, повърхностни неща като битовизми, манджи и коли. А някои от тях са богати и материално.
Айде и аз да ви тролна малко, но от сърце.

# 1 067
Само да вметна нещо по адрес на личния шофьор. Това е доста полезна екстра от гледна точка на безопасност. Винаги може да стане нещо на пътя, с жертви и пострадали, но в този случай отговорността е на шофьора. А ако е лека катастрофа шофьорът остава да се разправя, а бизнесменът си отива на срещата. Може да пие, а и да е трезвен, онзи е професионалист. Да не говорим, че задната седалка е по-безопасна по принцип. Може и да работиш докато висиш в задръстванията. Абе, много ползи има, само мачовци като Бойко напират сами да си карат.

# 1 068
  • Пловдив
Жребчо, не говорим за повечето, а за истински богатите.
Много добре различават истинския зехтин от фалшивия.
Темата не е за истински богатите. Wink Много хора си купуват евтин "зехтин", макар и по-скъп от олиото, мислейки си, че така се хранят по-здравословно и скъпо, само дето често се оказва, че в такъв случай дори може да употребяват някаква кофти смес, която е по-вредна от евтиното олио.

Само да вметна нещо по адрес на личния шофьор. Това е доста полезна екстра от гледна точка на безопасност. Винаги може да стане нещо на пътя, с жертви и пострадали, но в този случай отговорността е на шофьора. А ако е лека катастрофа шофьорът остава да се разправя, а бизнесменът си отива на срещата. Може да пие, а и да е трезвен, онзи е професионалист. Да не говорим, че задната седалка е по-безопасна по принцип. Може и да работиш докато висиш в задръстванията. Абе, много ползи има, само мачовци като Бойко напират сами да си карат.
Почти никой модел няма въздушни възглавници на задните седалки (рядко има странични такива и още по-рядко са челни отзад, излизащи от гърба на предните седалки). Повечето пъти возещите се на задните седалки не слагат колан (особено богаташите, возени от нает водач). Колите винаги са с повече заздравявания на А-колоните на челното стъкло, отколкото страничните колони зад задните врати. При избухване на резервоара (който е под задните седалки) пътниците отзад го отнасят най-зле. Отпред е по-опасно предимно при забиване с висока скорост в друго превозно средство челно (наблягам на "челно"), в дърво или във високо ремарке на камион. В останалите случаи колата може да се завърти настрани, по таван или по друг начин, а тогава отзад е не по-безопасно. За безопасността на задните седалки можем да видим и какво се случи с принцеса Даяна. Единственият оцелял се оказа наетият водач. И при много други катастрофи оцеляват предимно водачите, а пътниците го отнасят...

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 10:03 от Жребчe

# 1 069
Цар Борис III също е управлявал сам автомобила си. Често пъти е ползвал кабриолет. Тоест не се е страхувал от атентати. Негова е фразата:"Аз имам седем милиона телохранители." (Тогава България е наброявала седем милиона души.) Бил е земен човек и често е общувал лице в лице с поданиците си по села и паланки. Всъщност Борисов май се опитва него да копира. Но не му се получава.
Първата електрическа крушка в България е била инсталирана в мините в град Перник и едва след това в двореца на Цар Фердинанд. Монархът въпреки че е бил богат е гледал да уреди първо поданиците си,а след това себе си.

# 1 070
  • София
Забелязал съм я тази закономерност. Но вместо шофьор, можеш да ползваш такси.
Точно това съм си мислел, ако отиваш на изпит, среща, операция и тн.
Миналата зима отивах на операция с моята кола. Нарязах гумата си на една дупка. Трябваше да зарежа колата там, на пътя (е, разбира се, преместих я 2 пресечки и я паркирах), и продължих с такси.
После пък се оказа, че не била спешна работата. В болницата ме мотаха целия ден. На обяд ме пуснаха за 2 часа. Върнах се, смених гумата и прибрах колата. Колкото си по-стресиран и бързаш за нещо важно, толкова по-вероятно е да ти се случи нещо.

Също, с толкова много доставки, съм се замислял, вместо да ходиш до някакъв магазин, да гориш бензин, да хабиш време, и да рискуваш инцидент, плащаш си 5-10лв доставка, и те си рискуват и хабят време.

# 1 071
  • София
Зехтинът е само за салати. Не и за пържене.
И тъй като не съм голям фен на салатите, почти не ползвам зехтин. Ям тук там, но мога и без.

Фалшивият зехтин няма как да е вреден, но едва ли е толкова полезен, колкото другия. Впрочем, само в България съм чувал за фалшив зехтин.

# 1 072
Вече човек не знае на какво да вярва, честно. И аз срещнах информация зя зехтина, че си бил ок за готвене. Страхувам се, че един ден ще се събудя и ще прочета: ШОК! От водата се умира 🤣 Имаше и твърдение, че ние у БГ  не е хубаво да ядем авокадо например, щот не било характерно за нашите географски ширини.

# 1 073
Аз пържа с кокосово масло..))

# 1 074
  • Mediterraneo
Зехтинът е само за салати. Не и за пържене.

Друг път.

# 1 075
Естествено, че става за пържене.

# 1 076
За зехтина няма категорично мнение, но като цяло е добре да не се използва за пържене. Както и много други олиа. Всяко олио има различна точка на опушване, неслучайно в азиатската кухня, в която има много силно запържване за кратък период от време, не използват зехтин. Инфо тук - много е просто и ясно.

Забелязал съм я тази закономерност. Но вместо шофьор, можеш да ползваш такси.
Точно това съм си мислел, ако отиваш на изпит, среща, операция и тн.
Миналата зима отивах на операция с моята кола. Нарязах гумата си на една дупка. Трябваше да зарежа колата там, на пътя (е, разбира се, преместих я 2 пресечки и я паркирах), и продължих с такси.
После пък се оказа, че не била спешна работата. В болницата ме мотаха целия ден. На обяд ме пуснаха за 2 часа. Върнах се, смених гумата и прибрах колата. Колкото си по-стресиран и бързаш за нещо важно, толкова по-вероятно е да ти се случи нещо.

Също, с толкова много доставки, съм се замислял, вместо да ходиш до някакъв магазин, да гориш бензин, да хабиш време, и да рискуваш инцидент, плащаш си 5-10лв доставка, и те си рискуват и хабят време.

Виждам, че имаш предвид друг тип ситуации, но само искам да вметна, че в дългосрочен план личен шофьор и таксиджия не са заместители в никакъв случай. Единият ти знае навици и привички и кара внимателно. Другият ти надува главата с простотии (ако помолиш учтиво да не ти се говори, си надут; остава ти опцията да се държиш видимо дръпнато, за да не те занимават), кара трошка (в общия случай, тъй като колите на таксиметровите шофьори в Бг най-често са техни собствени и предвид смешните цени на превоза, не могат да си позволят по-хубави), бие рязко спирачки, въобще никакъв шанс да свършиш нещо смислено в тази кола. И последно по ред, но със сигурност не и по важност - състоянието на колите отвътре и масовата липса на зимни гуми.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 10:37 от bambinnah

# 1 077
А и хората с шофьор карат коли, направени за да се вози пътник отзад. Не карат обикновени коли. Пък нека в тези коли задната седалка да е по-опасна Wink

# 1 078
В момента времената са следните:
бедните ядат пържоли, богатите глухарчета.
Ема, да кажем, че детето отиде да учи в Холандия /хипотетично де/, тогава за да го издържам, а имам и още едно дете /то също има желания/, ще трябва да се примиря с доста по-нисък стандарт, за това обожавам теми за пестене на пари /как се живее с мин. работна заплата/. Казвам ви пак, мразя да харча и ако мога да мина евтино, винаги го правя. Ако някой ме почерпи, никога не отказвам. Това достатъчно ли е.
За мотора сте прави, но става въпрос за скутер и всички деца при нас карат. Че е забранено, така е.

Simple Smile Никой не те пита защо пишеш в еди кои си теми. Констатираме - множествено число, понеже виждам, че не съм само аз, - липсата на една версия. Честно казано не помня някой някога да те е питал за тези хиляди подробности от живота ти, инициативата винаги е твоя. Има други потребители, които виждам, че ги питат, подпитват, провокират понякога грубо, за да получат отговор, но при теб по някаква причина не е така.
---------------------------------------------------

За розовия домат и богатите, които си го поръчват - на тези цени е ясно кой може и кой не може да си го позволи. Дайте пример с нещо евтино, което му е всекидневна храна - най-евтината имитация на млечен продукт, пилешко с хормони, свинско от държавния резерв на Полша от 50-те. Обаче моите впечатления никак не са такива.

# 1 079
Време ли е да посъветвам авторката да прочете "Папагалите от площад Арецо" на Е.Е. Шмит? Не че там е дадена рецепта как да отличаваме фалшивите от реалните, макар че ако четеш с разбиране,  ще намериш, каквото ти трябва, но се разказва за животите на богатите хора, населяващи най-луксозния квартал в Брюксел, за контраст има бедни, разбира се. Поне ще прочетеш за истински богатите, техните занимания, душевност и проблеми, а не за бай Ганьо депутат и бизнесмен.

Общи условия

Активация на акаунт