Януари бавно наближава, тогава бебе ще се гушка в мама!

• 14 342
  • 300
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте и от мен!
ninishte ти за сега си рекордъор по най-малко качени килограми.  Grinning Да си призная, благородно ти завиждам, аз до сега съм +3кг.
Относно гъбичките, мисля, че нямам, но аз не зная какво е това нещо, а и изследвания не са ми правени. Моят лекар още в началото на бременността ме предупреди, секс само с презерватив, не ми обясни защо, но може да е заради гъбите или по-точно с цел да предотврати появата им.
Аз в събота ще ходя на преглед и се надявам вече да узная пола  Flutter крайно време е.
Пазете се и си почивайте.  Simple Smile

# 151
  • София
3D за 200 лв в Св. Лазар???   Shocked Sick Боже, що за пари на вятъра са това! Такъв ехограф има на доста места и доколкото знам не струва повече от 70-80 лв., а на мен ми струваше 30 лв защото го правих там, където ще раждам! Направо не е за вярване, бях чувала легенди за ''прехваления'' пет-звезден хотел Св. Лазар, но това е просто върха! Crazy

За косата - личното ми мнение е, че не е необходимо да се занемаряваме само защото ще ставаме майки. Твърдо съм ''за'' всякакво подстригване + безамонячно боядисване! Що касае връзката с Космоса - будистките монаси са дори с голи глави... Не смятам, че тази връзка се обуславя от косата.

# 152
  • София
ejkajujka, информацията, която даваш за 2Д и 3Д е неточна! Не е вярно, че 3Д-то струва 200 лв.  Naughty Да, сигурно в Св. Лазар струва толкова, но във Фемина струва 40 лв!
Доц. Томова е специалист по пренатална ехокрадиография, а не е педиатър!  Naughty Също така множество пъти съм писала и съм цитирала доц. Кременски, завеждащ клиниката по генетика в МД София, че за правилното диагностициране на евентуални отклонения и малформации на плода се изисква 2Д ехограф!

Няколко са лекарите в София, които имат славата на добри пренатални диагностици - това са Томова, Мазнейкова, Спасов, Димитрова, Марков. От тях само Марков и Димитрова имат международни сертификати за уменията си, но това не означава, че другите не са добри или че хората, които са обучили, не са достатъчно добри. Факт е, че в МД София са струпани патологичните случаи на бременни и новородени не само от София, но от цяла България. Нормално е да се очаква, че лекарите там, особено от патологията, ще са най-добрите диагностици. Мазнейкова също е израстнала в МД. В бившата 3-та градска пък има много добре кардиолози, специалисти по пренатална диагностика на вродени сърдечни проблеми.

С риск сега да ме оплюете и да ми скочите - моля ви, когато давате съвети за лекари, цени и изследвания не обобщавайте, ако не сте сигурни! 200 лв звучи безумно скъпо за стандартите на БГ аз 3Д ехограф. Да, глезотия е, но може да ти струва и 40 лв. Извинявам се за изблика си, просто това го коментираме във всяка тема!  ooooh!

Milenita, ако желаеш ще издиря и писмото на доц. Кременски, което ми беше изпратил и ще ти го пусна на лични, за да не занимавам за пореден път аудиторията с него. А за лекарите - повечето момичета тук са се доверили на изброените лекари за второ мнение. Много момичета са избрали да се доверят единствено на гинеколога си, което също не е страшно. Ако те гледа редовно, имаш му доверие и нямаш други показания (напр. лош резултат от БХС) можеш да избереш и да пропуснеш феталната морфология и 3Д-то, особено ако цените ти идват нанагорно. Всеки сам решава! Аз съм избрала за второ мнение и паралелни прегледи МЦ Фемина и съм писала множество пъти защо, така че няма да повтарям.

Извинявам се още веднъж за изблика си!

# 153
моят предишен лекар казваше че спермата предизвиква контракции може би И заради това - секса по време на бременност трябва да е с презерватив.
Относно косата - в началото така ми смърдеше в фриз. салон че се отказах а после реших че е време и без това да я пусна - да мога да си връзвам затова сега ходя като разплетена дамаджана - ХАХАХА

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 11:18 от ninishte

# 154
  • София
dobito, честита ти мома! Добре дошла в отбора!  Heart Eyes  Wink Представяш ли си вече роклички, панделки и финтифлюшки?  Laughing

Сексът с презерватив не знам защо са го препоръчали!  newsm78 Сещам се само за това, че ако имаш гъби, можеш да ги предадеш на партньора! Както и другите вагинални неразположения и (недай боже) инфекции.

Косата си я режа и хич не ми пука. Спрях да я боядисвам, защото така или иначе цветът ми беше почти като моя и сега съм я оставила да израсте. Просто не мога да се реша какъв цвят искам да съм. Бях руса, минах през меденото, бях тръгнала към червеното, ама нещо се разубедих. Така или иначе като родя ще имам достатъчно време да ме хванат бесовете и да се боядисам "пембена" примерно. Аз това го правя само като ми писне тотално, а сега явно съм много спокойна и малко неща ме ядосват и явно не достатъчно, че да се боядисам отново!  Joy

Нинище, не те ли е срам бе, жена!?!  Crazy 1 кило за 5 месеца! Браво!  Grinning

# 155
  • София/Варна
Вече можете да ми слагате синьо щъркелче. Напук на моите вътрешни усещания, днес доктора ми каза, че вероятността за малък мъж е много голяма. Не смее да се ангажира категорично, че в практиката му се е случвало момче да излезе накрая момиче и обратно:).

Колкото до ехографията, _Ним_ е права - цените за 3Д в реално време в повечето клиники се движат между 40-70лв. При Щерев, където ходя аз, е 50лв заедно със записа. Иначе засега лекаря ми не е сметнал, че се налага да правим фетална. Всеки път ме гледа с добра техника, следи развитието на сърцето, стомашната кухина, гръбнак, крайници.

# 156
Здравейте   bouquet

Аз току що разбрах, че DURAN DURAN ще идват в София на 20.10.06 и така се радвам и нямам търпение да си взема билет  
newsm44 newsm44 newsm44

Да питам нещо - колко време трябва, за да станат готови изследвания за спин и хепатит? Аз дадох кръв на 31.08.06 и досега нямам резултат - казаха ми 3 работни седмици  newsm78, не знам кои са неработни  Whistling. Кога да чакам да станат?  bouquet

# 157
  • София
Хей, дами, моля да ме имате предвид за утре за у-ще!  Hug Ще дойдаааааа!!! Hug Кой друг???  Rolling Eyes

Днес и аз бях на преглед и докторката ме изгледа мълчаливо като и разказах за номера със содата, пръста и гъбичките...  Laughing Само малко ме притеснява концентрацията на сода в/у марлята, но ще рискувам, дано лигавицата ми ''издържи''.  Иначе съм съгласна с доки на Нинище, даже във форума имаше едно мнение, че глобулите влияели на черния дроб на бебето, та за това не всички лекари бързат да ги изписват. Мацката била здраво гъбясала, но в някаква частна, италиянска клиника я отсвирили за лекарства, дали и шампоанчета... Вече се помешах.... Rolling Eyes #Crazy Crazy

# 158
  • София
KayRenn, ха честито! Като се сетя какви сметки правеше за ову-то и момичето, пък то явно е имало оживели спермчовци момченца!  fertilization  smile3532

toni_ls, вече съм позабравила колко време отне, ама май СПИН-а ми стана за около седмица, пък за хепатита май чаках около 2. Спешни ли са ти? На мен изследванията ми отиват първо при гинеколожката и после тя ме информира, та не съм сигурна точно в кой ден са били готови, ама там някъде беше. 3 седмици ми се вижда малко множко, ама знам ли!  newsm78

Ивонска, утре и аз съм на линия. Може ли без мен, вечното присъствие!  Joy

# 159
  • София; Дружбето
А добро утро. Цяла сутрин се разсънвам и сега чакам малко гости, да се покажа на хората бомбоубежището tooth Утре съм на линия, къде без мен също smile3521
А относно ехографа и аз да се изкажа, че във Фемина е 40 лв 3Д, на места съм чувала, че е 70 , а това с 200-те ми е ново инфо newsm78 Въпросът е, че за 40 лв те преглежда д-р Марков, който е супер специалист и също така отлично обяснява какво гледа, което е достатъчно според мен за всяка бъдеща мама - отношение и квалификация newsm10 Айде спирам, че почвам си губя мисълта newsm53
KayRenn честит младеж smile3525
А аз отивам да се правя на домакиня smile3532

# 160
Не, че са ми спешни, просто се чудя какво е работна седмица и защо толкова много - аз си ги давам в Шейново и те мисля там си ги правят... Просто ми е притеснено. Тези болести са страшни и не се знае от как и от къде можеш да се заразиш  Thinking

# 161
  • София/Варна
_Ним_, не е смешно, свеки ще бъде много разочарована - при трима синковци, така й се искаше да има една внучка Wink. Сега моя баща ще се радва на внук Wink

# 162
  • София
_Ним_, не е смешно, свеки ще бъде много разочарована - при трима синковци, така й се искаше да има една внучка Wink. Сега моя баща ще се радва на внук Wink

Хайде, хайде! Важно е ТИ какво искаш, а не свекърва ти!!! Тя по-добре да се радва и помага!  Peace

От мен: Добре дошла в мъжката лига!   bouquet С момите ще се разпишем при второто раздаване!!!  newsm47

# 163
  • В офиса
Момичета, само набързо свирвам че вече съм си тук и ви чета. Честито късметче на узналите пола. За секса с презерватив Нина е права. В спермата се съдържат простагландини. А простагландинът влияе и на състоянието на шийката и на контракциите. Сигурно знаете, че за предизвикване на раждането се слагат простагландинови таблетки. Така че сексът без презерватив е идеален за деветия месец, когато ще имаме нужда от много простагландини Simple Smile За сега може би само доктор може да прецени рисковете в зависимост от общото състояние.
Тони, 3 седмици ми се виждат ужасно много време. Къде ги пусна тези изследвания?  Обади се директно в коя да е лаборатория и питай за колко време правят тестовете. С първата си бременност не съм чакала резултати повече от 3 дни. Специално тези нямам спомен за колко време станаха.
Ним, и аз съм на същото дередже с косата. Не мога да реша какъв цвят искам. И аз тръгнах от руса, минах през медна, после червена, а сега съм я оставила естествено кафява. Мислех да повторя цикъла и да си направя руси кучури, но фризьорката ме разубеди, че точно сега щяла да изсъхне много и да ми се заплита. Като съм родила, тогава да съм се обновявала.

# 164
 Здравей!Доцент Томова наистина е много добра.Обаче работи с 2Д ултразвук,който,по нейните думи,и позволява да види всичко необходимо при бебето(цената е 50 лв.).Тя разглежда и дава оценка на всичките му органи.Томова е педиатър и преценява нещата от педиатрична гледна точка.А ние точно от това имаме нужда,като отиваме на ултразвук,да разберем повече нюанси за бебчото ни.
ejkajujka,
Имаш ли координати на тази докторка? Мерси пак!

Няколко са лекарите в София, които имат славата на добри пренатални диагностици - това са Томова, Мазнейкова, Спасов, Димитрова, Марков.
Ним, тези доктори всичките ли са от Майчин дом?

Общи условия

Активация на акаунт