Януари бавно наближава, тогава бебе ще се гушка в мама!

• 14 330
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Здравей!Доцент Томова наистина е много добра.Обаче работи с 2Д ултразвук,който,по нейните думи,и позволява да види всичко необходимо при бебето(цената е 50 лв.).Тя разглежда и дава оценка на всичките му органи.
ejkaujka,
Имаш ли координати на доктор Томова? Може и на лично съобщение да ми ги пратиш. Мерси!!!

Няколко са лекарите в София, които имат славата на добри пренатални диагностици - това са Томова, Мазнейкова, Спасов, Димитрова, Марков.
Ним, всичките ли са от Майчин Дом? Само там ли преглеждат или имат и частни кабинети. Въпроса е къде записването би било по-лесно, дори и да струва повече...Мерси!

# 166
На мен сега ми се обадиха, че имам много вискок риск на БХС и трябва да ми правят амниоцентеза. Много ме е страх  newsm45 , какво може да стане? Дали е защото съм на 32? newsm45 newsm45 newsm45

# 167
  • Willebroek, Belgium
Ним представям си и още как Hugкато видя розова дрешка или въобще бебешка се разтапям.нямам търпение ве4е ooooh!
KayRenn 4естит ти мъж  bouquetмного да те радва

# 168
  • София
На мен сега ми се обадиха, че имам много вискок риск на БХС и трябва да ми правят амниоцентеза. Много ме е страх  newsm45 , какво може да стане? Дали е защото съм на 32? newsm45 newsm45 newsm45

Горе главата, бейби, и аз съм на 31 г...
А БХС-то е СТАТИСТИЧЕСКИ метод, риск да си единицата при възможните например 1,000 случаи винаги има! (при резултат 1:1,000)

Ще се изследваш и ще видиш, че всичко е наред! Само спокойно!  love001

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 12:30 от ivonska

# 169
  • Варна
toni_ls не се тревожи, какъв е риска, потърси и второ мнение.В крайна сметка никой не може да те принуди, но все пак лекарите си знаят работат, а и за твое успокоение ще е по-добре. Ние сме с теб   bouquet каквото и да решиш.

# 170
 Hug благодаря за подкрепата! Много сте мили. И какво ще стане, ако е положително - има ли оправяне или трябва да се прави аборт??? И струва 150 лв!!!!

# 171
  • София/Варна
toni_ls, ти в Шейново ли се следеше?
Ако да - вече си 4-та или 5-та мама от моите познати, която е пращана на амниоцентеза. Вече започва да ми стават подозрителни.

# 172
Да, в Шейново KayRenn, и баща ми каза, че някаква измама и докторите взимали комисионна ако те пратят......от кой взимат, какво взимат - тати каза, да не го правя, но мен ме е страх! Казаха ми и да си взема направление №7 от личният лекар - тогава защо да плащам 150 лв??? И как да поискам второ мнение - изследванията са при тях, трябва да си ди взема ли?
Твоите познати мами какви резултати имаха след това?

# 173
toni_ls, само се успокой. Моя приятелка в 7-ия и бяха изкарали акъла по подобен начин. Тя се консултира с д-р ДИмитрова от МД, която спокойно и е разяснила за какво може да става въпрос. Оказа се, че проблаема е идвал от плацентата и се е оправил в последващите няколко месеца. Тя все пак не направи амниоцентезата.
Затова потърси друго мнение. Както знаеш това изследване затова много мами не го правят- фалшивите резултати са адски много. Пожелавам ти успех!
KayRenn честит момък (аз съм Цвети).

# 174
  • София/Варна
toni_ls, при всички мами се оказа, че проблем няма и сега се радват на здрави и хубави дечица. И аз бих те посъветвала да се консултираш с друг лекар, който да няма интереси в Шейново. Тия 150лв. можеш да ги добавиш в бюджета за обличане и подготовка на бебчо.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 13:35 от KayRenn

# 175
и аз ходя във Фемина при д-р Румен Димитров и съм много доволна.
3-д струва 80 лв. но ако не дай боже има някакъв проблем с теб или с бебето няма как да се подмине или да не се види и съответно всичко се оправя.
успех момичета!
м/у другото не хуркам поне за сега и имам гъби, които за сега не ги лекувам.
дайте идея за крем против стрии, вече ми свършва този с който се мажа до сега и искам да го сменя. какво ще кажете за mustela, колко струва и къде го продават?
благодаря!

# 176
  • София
toni_ls, не те ли консултира генетик за резултатите? Бих потърсила и второ мнение. Даже може да потърсиш доц. Кременски от Майчин дом, лошото е, че не знам при какъв режим приема и консултира. При всяко положение обаче трябва да се успокоиш, доколкото ти е възможно естествено.  Heart Eyes Освен това непременно провери за цената на амниоцентезата Знам, че беше безплатна при висок риск. Обаче от 1 юли тази година ЗК оряза 50 клинични пътеки измежду които и при патологична бременност, та не съм сигурна дали все още е безплатно това. Но непременно потърси второ мнение, най-добре отиди лично в Майчин дом в генетиката. С теб сме!

Milenita blue, Мазнейкова си има клиника! Томова преглежда на различни места. Останалите, които изброих, са лекари от МД, но преглеждат и в частни кабинети. Един такъв център е МЦ Фемина. Знам, че Марков има и друг частен кабинет, но не съм сигурна къде. Ивонска е ходила там и може да те светне.
Боже, хора, накрая някой ще реши, че взимам процент за реклама на тия доктори!  #Crazy Ама всяка тема го обсъждаме това!  ooooh! Пусни една търсачка и ще ти излязат и координатите и телефоните и адресите на всички изброени лекари.

rumy77, във Фемина 3Д и 4Д струват 40лв. Но са ти взели още 40, защото са ти направили и фетална морфология (която е 40лв) и в допълнение са ти пуснали 3Д и 4Д функциите на апарата. Ако отидеш и кажеш, че искаш само 3Д, ще ти струва 40 лв. Записът е 10 лв допълнително, но на мен незнайно защо не ми го таксуваха записа.  newsm78 А аз и не се натисках да ми го таксуват де  Crazy

# 177
tony_ls,
стига глупости всичко ще е наред и аз сам на 30 пък не са ме пращали на такива изследвания.
не се притеснявай предварително.
явно искат да ти вземат парите, но всичко е ОК.

УСПЕХ И ГОРЕ ГЛАВАТА МОМИЧЕ!
ПИШИ КАТО ИМАШ РЕЗУЛТАТ Simple Smile

# 178
Мамчета благодаря  Hug

Досега говорих по тел с една лекарка или акушерка от МД - точно за това. Жената ме записа за амниоцентеза във вторник. Нищо не струва, само ако иглата е малка, трябва аз да си я купя - струва 22 лв. Шейново няма договор с НЗОК. Дават ти и 3 дни болнични. Каза ми да не се притеснявам и много ме успокои.....Почвам да се замислям дали да не сменя болницата.....така и така в Шейново досега платих само 80 от 280 лв, а си направих 3 пъти кръв (всичко пълно), 5 ехографа, БХС и т.н. Подразни ме отношението. Можеха да микажат, че има как и да не плащам 150 лв.....
 Hug

# 179
Момичета, изпратих мъжо в командировка и днес и утре ще съм сама. На връщане от аерогарата минах през моя магазин (в Дианабад - много хубави неща има и съм решила за дрехи от тук да пазарувам) и купих някой неща, много ми харесаха. Ще ги снимам и ще ги пусна в албумчето. Сега ще поизчистя къщата, че е доста мръсно, ще измия и някой прозорец.

Утре съм на линия, чакайте ме и ми пазете място, може да закъснея!

А за "Свети Лазар" да кажа, че е напълно възможно 3Д да струва 200 лв.,  smile3521 аз бях там за установяване на бременността и прегледа на обикновен ехограф ми струваше 80 лв., но тогава много исках да ме видят на добър ехограф а и клиниката е много близо до вкъщи и с мъжо отскочихме набързо. Имат страхотна апаратура и много добри специалисти. Много мой познати са ходили там и са страшно доволни. Но цените са си височки и аз затова се отказах от техните услуги, иначе мъжо беше готов да плаща абонамент за проследяването, но аз го отказах. Naughty За тези пари ще купя много неща на бебо.

А за изследванията това е някакво безумие 2-3 седмици. 2-3 дни да, но седмици е страшно много. Аз като дам кръв сутринта и на другия ден са готови, това е в клиника "Гургулят" и мисля, че и лабораторията им е там. Много съм доволна от тях и лекарката ми е супер готина и условията за много добри и работят със здравната каса. Аз в понеделник съм на преглед и вече нямам търпение, но док беше в отпуска и сега всички часове са заети.

Общи условия

Активация на акаунт