Мъж Козирог - 3

• 41 517
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
  • волно калдъръмче
Тя го е запознала с децата.
Което ... няма да коментирам.
Може и затова да е преместил и да се е дръпнал.

# 436
Не виждам нищо шокиращо в поведението на човека.
Подействал е дори ползотворно като е възобновил професионалното развитие.
Ако е предложил подкрепа и закрила - също е човешко.
Ясно е, че нещо го е отказало от идеята и планове за задълбочаване. Или го е отблъснало. Явно е показал и заявил, че нещо не му се нрави.
Дори е възможно да се е държал повече като спастител, а не като партньор. От описаното - приятелски е бил настроен. Не виждам чак такъв злодей в картинката.

Децата не са негови и не може да му се търси сметка, че не е подходил отговорно към тях. Това е задължение на родителите.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 10:00 от Аня

# 437
  • Бургас
Не е нормално, да я кани да живеят заедно, да се запознава с децата й, да й дава някакви надежди, а всъщност те и до  секса още не стигнали. Абсолютна инфантилщина от негова страна. ( ако всичко това е вярно)
Не е нормално, но хората с такова разстройство не са съвсем нормални по отношение на взаимоотношенята си с другите хора.При тях секса има по -особен статут. Не го знам какъв е този човек, но ако е такъв -напълно обяснимо е това, което става- и номерата, и липсата на интимност.
Нормален човек не би постъпил така, но все пак ние неговата версия не я знаем, съдим субективно по разказа на жената.

Впрочем, няма да се учудя ако се окаже, че върти още някоя жена по този начин с "платонична любов" и джентълменство и тя да му е "по-изгодна" в момента, по някакви си негови критерии.
Замисли се  /към питащата/ дали и от теб не е имал някаква изгода и вече да не му трябваш.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 10:20 от Галчудо

# 438
Нищо не е заявил и обяснил. Прекъснал е комуникацията и чак след избухване от нейна страна се е оправдал, че тя му е досадна.
Да сваляш усилено някой, да му уредиш работа, да го поканиш да живее с теб, да се запознаеш с децата му - и после просто да млъкнеш, не е адекватно поведение.

# 439
А колко е адекватно за живееш с някой, който ти е досаден или те е отблъснал с нещо? Задължен ли си?

# 440
Няма нищо неадекватно, когато схванеш, че совите не са това, което са…
За 6 месеца много съществени неща/детайли стават ясни.

Същото е като да започнеш работа и да разбереш след половин година, че не е това, което си очаквал и си си представял. Разбира се, че ще търсиш изход. И ще си аут.

Козирогът може и да е садист, но не не е мазохист.
Когато не му понася - се изнася (барабар с или без колците, до които е засадил зеленчуците…)

# 441
Нека прекрати връзката, но да й каже - няма да се получи, чао. А не да прекъсва комуникация и да се крие като мишка.

# 442
Да, всеки ден се срещат на работното му(си) място, на което дори я е амбицирал и помогнал именно той тя да се озове, но се крие като мишка…

# 443
Крие се като мишка от исканото от нея изясняване на оттеглянето му. Не буквално.
А и те са криели, че имат връзка на работното място, така че тя правилно не е инициирала разговор за изясняване там.

# 444
Бих му почернила живота, без да се замисля. И от работа бих го изгонила.
Жената е права, да получи поне обяснение за такова неадекватно поведение.

# 445
  • София
Само с каква лекота лепнахте етикет "нарцисист". Да се чуди човек. Даже психолозите, които се занимават с проблема имат нужда от 10 сеанса, за да поставят диагнозата. Ама във форума след 3 изречения на непозната жена вече е ясно.

И след като му е потърсено обяснение е дадено: "досаждаш много". Човекът й е намерил работа, държал се е добре с децата й! Нарцисистът е типаж, който подчинява психологически и ФИНАНСОВО жертвите си! Освен това ги разделя от семейство, роднини, приятели, за да държи пълен контрол!

Преживях връзка с нарцис и знам колко е трудно да се прекратят тези отношения и колко време и психологически консултации са нужни.

Да, човекът има определени маркери на психопат, но нека не съдим, без да знаем другата гледна точка.

И никой мъж никога няма да даде 100% вярно обяснение, ама НИКОЙ. Контактът е прекъснат, каква нужда има от обяснения? Напред и толкова...

# 446
  • Тра-ла-ла
Нарцисистът е типаж, който подчинява психологически и ФИНАНСОВО жертвите си! Освен това ги разделя от семейство, роднини, приятели, за да държи пълен контрол!
Не е задължително да има целият набор от познати манипулации, за да наречем някого нарцис. Казвам го като жена, магнит за такива идиоти 😂.  Вариации има всякакви.

Но в този случай той е инициирал раздялата на тази жена със съпруга й, официализирането на събитията пред деца и роднини, приказки за съвместен живот без дори да са имали пълноценна връзка. И е изчезнал. И не е нелогично нарцис да помага, да чертае красиво бъдеще и т.н. Нали трябва да зариби жертвата?!

# 447
  • София
Ми всъщност самата жена е инициирала запознанство с децата й, а брака е свършил отдавна доколкото разбрах. Нека не съдим, защото нямаме цялата картинка. Липсват части.

Не е ок неговото поведение, но нейното също не е на висота.

# 448
  • София
Здравейте.Виждам,че се заформи сериозна дискусия кой крив ,кой-прав.Не съм дошла тук на другарски съд.За протокола -Днес го нямаше на работа .Продължавам да не разбирам .

# 449
  • София
Козирозите никак не са по приказките и обясненията. И точно така наказват - чрез киселеене, сръдни, игнор или скандали.
Ето това ме интересуваше .Вероятно аз съм сгрешила някъде ...Не знам.Мисля върху това.Но ,все пак,зодия или не,май е въпрос на култура  в края на краищата ...

Общи условия

Активация на акаунт