Отговори
# 75
Scream - Значи тази сцена на терасата в офиса все пак ще е краят на епизода и ще има да гадаем какво ще се случи след като Серкан иска да скъсат с Еда.

# 76
  • Кърджали
Не изглежда зле. Серкан ще е бесен на баща си, рова ясно... Обаче накрая или щеми каже какво е научил, или ще се раделя... И в двата случая ще има рев (аз съм казала, каквото и да направи ще ми е разбрираемл и няма да се ядосвам много)

# 77
Аз като ги видя тези ребуси, се чувствам така: Sunglasses

Феновете на сериала в Туитър разгадават емотиконите по този начин: (на английски е, затова ще го сложа в скрит текст, имаме гости и няма време да го превеждам Simple Smile)
Скрит текст:

# 78
Аз като ги видя тези ребуси, се чувствам така: Sunglasses

Феновете на сериала в Туитър разгадават емотиконите по този начин: (на английски е, затова ще го сложа в скрит текст, имаме гости и няма време да го превеждам Simple Smile)
Скрит текст:

Не е лош сценарии, особено ако завърши с предложението за женитба! Wear Ring

# 79
Този сценарии ми допада много! ❤
Днес ли очакваме фраг или утре?

# 80
Доста добри тълкувания на английски и на мен ми допадат.

Тук да кажа това детектив ли е? Ако е детектив може би Айдан и Сейфе ще успеят да се доберат до по-съществена информация за Еда.
За гръмотевицата пишат, че може да се спомене името Йълдъръм. Ако е така - може би в крайна сметка бабата ще се появи на хоризонта или поне ще разберат, че Еда има и баба.
Това с бинтованото човече - пак ли ще има някой болен? Head Band Серкан и Алптекин вече бяха болни, сега е ред на някой друг? Може този път да е лелята, а може и Айдан да е в шок? Вероятно Айдан ще говори след това с Айфер.

За финалната сцена, мисля си в крайна сметка Серкан има 3 опции Scream
1) да разкаже истината на Еда и да я остави да избира дали иска да са заедно - това ми се струва по-малката вероятност, но я искам повече, предпочитам да и каже всичко
2) да не и каже за вината на Алптекин, а да я нарани с роботски оправдания, че заради работа, холдинг и т.н. нямат бъдеще заедно и иска да прекратят връзката си, за да може тя да следва мечтите си и да бъде щастлива
3) да одрежат сцената и чак в следващият епизод да разберем

Но каквото и да стане имам надежда, че ще трябва да отидат двамата някъде по работа и пак ще почнат да се затоплят отношенията между тях, все пак работят заедно.

Това с къщата, аз не го тълкувам като предложение да се премести при него или предложение за женитба.
Мисля си, че една от сцените в трейлъра показва, че Серкан се връща от някъде, на летището и Еда го посреща с прегрътка. И по-скоро го виждам като пристигане у дома.

# 81
А дали мускулчето не е прословутият бокс 🤔
А шокираното накрая да е, че Еда разбира за леля си и нейните тайни обаждания...

# 82
  • София
Момичета, много сте писали! Не знам откъде да започна...

Есенна магия, според мен няма да имаме втори фраг. Ако пък имаме - ще е утре или в понеделник.

neorum, ти си знаеш! Purple Heart Нямам търпение за следващия ти пост. Blush

Харесва ми ребусът. Но не се наемам да гадая по него. Сценарият на тези от Туитър ми допада.

Нямам търпение за епизода в сряда. А и предчувствам добър рейтинг, така че усмивките ни ще са гарантирани през цялата следваща седмица. И все пак не сваляйте розовите очила, дръжте дори втори чифт до вас, защото след всяка разрешена драма ще идва нова криза. Айше няма да ни остави намира, не е дошло време за финал още. Hug

Кратка ще бъда сега, ако ми дойде музата по-късно, ще си излея душата едно хубаво... в момента хвърча по задачки и с едно оче надничам тук. Kissing Heart

# 83
Здравейте, момичета,
Наскоро открих един блог на една американка, която пише страхотни анализи на епизодите.
Преведох няколко откъса от анализа за последния епизод. Съжалявам, че не успях да преведа всичко, но преводът е доста трудоемък, защото Google преводач помага, но трябва и допълнително изпипване, за да се предаде страхотния тон и нюанс на оригиналния текст на английски.
Мисля, че ще ви хареса❤.
https://www.mh-musings.com/post/sen-cal-kapimi-episode-13-review-nefesnefese
Прокълнати сродни души
Изявлението на Еда „понякога любовта не е достатъчна“ предвещава това, което им предстои. Въпреки че Серкан казва, че хаосът е хубаво нещо и може да ги направи по-силни, той го каза, уверен, че знае какъв може да бъде хаоса. Но неизвестното е това, което се случва и ни принуждава да достигнем дълбоко в себе си, за да разберем къде са нашите истински граници.
В света на Серкан и Еда, любовта им е невинна и чиста. На фона на смекчаващи обстоятелства, те намериха своята сродна душа един в друг и пътуването им към това признание е представено прекрасно. Те се виждат един друг като способни да излекуват раните на другия. Това се пропука с последното разкритие в този епизод, когато Серкaн разбра, че семейството му е отговорно за смъртта на родителите на Еда, която променя завинаги детството и живота й. Да научи, че той неволно е причината за самите рани, които иска да излекува, разбива невинността на любовта им по непоправим начин. Те могат и все още ще намерят начин да бъдат заедно, но чистотата на връзката им до момента е завинаги помрачена.
Керем впечатляващо пресъздаде измъчения Серкан, когато осъзнава, че невинната им любов е загубена и това вероятно означава, че трябва да пусне Еда. Мъжете, които плачат по турската телевизия, не са новост; някои хленчат неконтролируемо в пълно противоречие с тяхното иначе мачо пoведение. Керем има контролиран метод, който говори за личността на Серкан. Този, който не е склонен да изразява чувствата си, но чиято дълбочина на чувствата е поразителна. Този, който е бил самотен през по-голямата част от зрелия си живот и не намира покой в обятията на родителите си. Този, който най-накрая се е хванал за някого като спътник за цял живот, само за да открие, че тази опора е на път да изчезне. Този, който внезапно осъзнава, че, както каза Еда, понякога любовта може да не е достатъчна. Макар и сърцераздирателна сцената е направена толкова убедително, че за мен е най-силната в този епизод.

Препятствия в любовта
Очаквахме пречупването на връзката EdSer веднага след като в 11ти епизод беше разкрито, че Аплтекин е косвено отговорен за смъртта на родителите на Еда. Историите процъфтяват в конфликта, който възниква от невъзможни ситуации, а след това красoтата се състои в това как двамата влюбени се ориентират в такава ситуация, за да намерят пътя си един към друг.
Сега, когато знае истината, 1) Серкан или ще сподели истината с Еда и ще прекара остатъка от живота си, опитвайки се да я направи цяла, или 2) той ще се дистанцира от нея и ще я пусне, за да не живее сред хората, отговорни за най-дълбоката й загуба. И двете ще причинят болка на Еда, но според преценката на Серкан коя ще бъде по-малкaтa от двете злини?
Литературната формула и личността на Серкан предполагат, че той избира втория вариант и той поема тежестта на истината, за да може Еда да изживее мечтата си в Италия. Това е реалистичен начин да се справим с такава ситуация, но се надявам, да ни покажат достатъчно интриги, които изграждат сценария така, че Еда да може да направи внимателен избор дали да бъде със Серкан или не.

NB: Междувременно авторката е пуснала и трети вариант в Туитър. Серкан нищо не казва, прекарва възможно най-много време с Еда докато събере смелост да я пусне. Преводът на първия туит е: В случай, че не съм била ясна в анализа си за еп.13. Мечтата на живота на Серкан: да е начело на холдинга, който се основава на силни принципи. Новият му източник на живот: Еда. Да открие, че първото е разрушило живота на второто създава по-голяма криза на идентичността от тази да бъдеш син на баща си.

Докато всички възрастни и Серкан крият истината в опит да предпазят Еда, нека тя да не се обрисува като толкова крехка, че да не може да асимилира истината и след това да направи своя избор да си тръгне или да остане. Това е възможност за борбената Еда отново да се появи и да установи, че обича Серкан заради човека, който е, а не заради наследството на семейството му. Бъдещите епизоди все още имат много потенциал историята да продължи да се развива положителнo.

Брандиране и позициониране на пазара
На този етап от сериала, публиката на SCK вече не се растe скокообразно. Тъй като сериалите се връщат или нови излизат в ефир, борбата е да се запази съществуващата аудитория все още отдадена и подкрепяща сериала, с известен нарастващ ръст от членове на аудиторията, които могат да бъдат разочаровани от конкурентни сериали. Когато продуктовият цикъл достигне етапа на намаляваща възвръщаемост, т.е. в края на своята крива, трябва да започнеш да мислиш по отношение на конкурентно позициониране, като същевременно останеш верен на основните си ценности. В този случай, как може SCK да остане верeн на елементите, които са привлекли публиката към тази история на първо място?
Както се очакваше, тази седмица Kuruslus Osman засенчи всички останали със завръщането на втория си сезон и дори повторението му се представи по-добре от SCK. Това е разбираемо, тъй като публиката се опитва да освежи паметта си за сериала. Sadaketsiz също имаше страхотна премиера, защото кой не иска да гледа овластяващата история на „ В ада няма такава ярост като тази на съсипана жена“. Следващата седмица Show TV ще направи премиерата на Seref Sözü в сряда, поредното дългоочаквано шоу. Както предупредих през последния месец, точно на кръстопътя, когато SCK трябваше да намери новаторски обрат в своята история, той попадна в добре утъпкания коловоз от други турски летни ромкоми, които започват да се въртят по това време. Екипът работи през цялото лято, уморени са и нямат готови епизоди в резерв. И без това натовареният график се пренатовари допълнително от метеорологичните проблеми, изтласквайки претоварения екип до краен предел, докато конкурентите му са свежи и имат няколко епизода в резерв или добре предначертани. Какви опции имат?
Тук споделям някои основни принципи в маркетинга и конкурентната стратегия. Златното правило в брандирането е просто: Правете с другите, тава което бихте направили с вас. Когато имате запленена аудитория, начинът да запазите и увеличите дяла аудитория е чрез уважителен ангажимент към тази аудитория. Публиката на Sen Cal Kapimi е съпричастна и с проницателен вкус. Колкото и забавни да са сцените зад кулисите и предаванията на живо по Инстаграм, причините за гледане на шоуто се крият в силата на сюжета и заложените очаквания. MF Yapim се опитва да зарадва публиката като дава нещо в края на всеки епизод, но то се оказва недостатъчно сравнено с шумa, който се вдига за изненадата.
1)  Не задавайте очаквания. Ние сме много по-доволни, когато истинскитe изненади идват без предизвестие. Обявената изненада в края на епизода разгневи фенoveте, защото нямаше нищо ново, което не бяхме виждали преди. Докато този неочакван клип, пуснат на следващия ден от оператора на дрона зарадва феновете без причина. И не винаги любовните сцени радват любящата публика.
https://www.instagram.com/tv/CGE2alCJ-Z7/?igshid=1hqjc4nz5lvbb
2)  Останете верни на обещанията. Ако сте показали дори секунда кадри в трейлърите, не ги премахвайте от епизодa. Предвид популярността на шоуто, феновете разглеждат трейлърите много внимателно и разбират кога сте променили курса, особено в сцените на Еда и Серкан.
3)  Избягвайте умората на публиката. Керем и Ханде се справят отлично със своите герои, но прекомерната експозиция може да доведе до разочарование. Виждаме снимки зад кулисите или сцени с почти всичките им тоалети, носени през целия епизод, което ни позволява да възстановим голяма част от нишката на сериала преди време. Запазете някои елементи на изненада, които да открием по време на епизода.
4)  Съсредоточете се върху една централна идея. Публиката непропорционално се интересува само от историята на Серкан и Еда. Останалото е запълващ материал и докато комедията или реализмът в тези допълващи се линии се оценяват, фокусът не може да се измести от връзката Серкан- Еда и начините, по които отношенията им се разрастват. Този епизод даде смесени сигнали, които се опитах да подчертая в разделите по-горе.
5) Разграничаване. печелившата стратегия на SCK  засега се крие в разграничаването й от начина, по който са разказани други романтични комедии, богати на литературни препратки и емоционално осъзнаване от главните герои на аурата на другия. И двата елемента липсваха в този епизод, докато пък имаше често срещаните сценаристични похвати с досадни родители и ревност. За публиката, която е толкова отдадена на сериала, тези фини промени не минават незабелязани.
Kато жанр, SCK е единствената романтична комедия, която през последните няколко седмици беше в топ десет на предаванията за седмицата. Очевидно турската аудитория предпочита драматичните сериали и новаторството на някои от новите сериали. При тази заплаха, докато качеството на продукцията е сходно в различните жанрове, начинът, по който SCK поддържа своя дял аудитория, е отнасяйки се към своята запленена публика с благоговението, което заслужава. Ако Серкан и Еда се разделят за продължителен период от време тогава публиката драстично ще намали. Това, което тази публика иска да види, е Серкан и Еда да се борят за любовта си, докато възприемат начините, по които съдбата ги е изиграла. Както Руми казва: „Раната е мястото, където светлината влиза във вас“ и в съответствие с историята на надежда досега, публиката иска да види как Серкан и Еда се учат да позволят на светлината да влезе, когато животът ги е оставил с толкова много рани.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 03:42 от druon77

# 84
Ново от Керем:

# 85
Сцените с воалите и ти си моя въздух зад кулисите:
https://www.instagram.com/p/CGK0AaDJcAh/?igshid=15m8zecye1ey0

# 86
Имаме преведен епизод - № 13  Gift Heart
https://askim-bg.com/video/XMW2GUK9WDKH/POChUKAY-NA-VRATATA-MI-sck-EP13-BGSUB
https://ok.ru/video/1967475067575
https://waaw.to/watch_video.php?v=SEY5N1EwY25lMkhmZE93M3hKRFJSel … =OTUuNDIuMjMwLjU2
Големи благодарности на момичета от групата на ASKIM Flowers Hibiscus
GeriSezoni, Sprinter, Bobbi84, alexaata , страхотни сте! Flowers Hibiscus

# 87
Имаме преведен епизод - № 13  Gift Heart
https://askim-bg.com/video/XMW2GUK9WDKH/POChUKAY-NA-VRATATA-MI-sck-EP13-BGSUB
Големи благодарности на момичета от групата на ASKIM Flowers Hibiscus
GeriSezoni, Sprinter, Bobbi84, alexaata , страхотни сте! Flowers Hibiscus
Миси, Hug благодаря за линка. Огромно благодаря Heart и на момичетата, които превеждат.
druon77, Hug и на теб благодаря за линка, много интересно е ревюто. Дано го четат Айше и компания

# 88
  • София
druon, прекрасен текст си споделила с нас. Благодаря ти! Интересно е тази жена с това ли се занимава или за първи път е решила да анализира по такъв начин някой сериал. Наистина е вляза много надълбоко. Хареса ми колко добре е обяснила всичко. Надявам се обаче развитието на героя Серкан да не бъде в посока “изкупителна жертва”. Защо? Защото отново ще повторя - той вина няма. Дори Алптекин няма пряка отговорност за случилото се. Да, семейство Болат посредством холдинга е замесено в този ужасен инцидент. Но Серкан ще й причини още повече болка, изоставяйки я. Каквато и причина да й даде. За мен това е проява на слабост. А Серкан не е със слаб характер. Научил веднъж истината, за мен той е длъжен да й я разкаже. Да й бъде подкрепа. Да я обича още повече и да е там за нея, когато тя има нужда от него. Тя ще реши съдбата им. Може да се отдръпне, може да остане. Просто той трябва да й покаже, че него го има. Че той не се отказва от тяхната връзка, от любовта им. Защото Серкан Болат не се отказва от хората, на които държи. Видяхме го с Лейля. Видяхме го и със Селин. Как би се отказал точно от Еда? За мен ще е истинско предателство да я напусне, без да й признае истината. Еда не заслужава подобно отношение. И отново - Серкан не е страхливец. Айше пише историята, ние я гледаме и разсъждаваме. Но до момента тя ни показва един много оригинален сценарий на една иначе клиширана история. Наистина е изумително нейното иноваторство. С това печели публиката. Сигурна съм, че зрителите ще останат доволни, ако видят признанието на Серкан пред Еда и последвалата й реакция. Както и ако станем свидетели на развръзката на отношенията им след това. Въобще не допускам клиширан сценарий, в които той я изоставя, убеден, че така е най-добре за нея. Това е истински булшит. Не знам... така мисля аз. Може и да не изляза права. Ще гледам и ще споделя впечатления отново, след като видя какво са измислили сценаристите. Simple Smile

# 89
  • София
Аз влизам за малко, само за да ви дам още линкове към преведения епизод и за да изкажа своята благодарност към преводачите!

https://ok.ru/video/1967475067575
https://vk.com/videos252262912?section=album_5&z=..
https://askim-bg.com/video/XMW2GUK9WDKH/POChUKAY-NA-V..
https://waaw.to/f/3TpWSN3cKWXG

Приятно гледане!

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 19:43 от nrgmama

Общи условия

Активация на акаунт