Отговори
# 90
Бърборанке, аз отказвам да сваля розовите очила. Все си напомням, че това е романтична комедия. Явно не съм единствената, на която гадните завои в другите дизита са се отразили така, и сега съм на тръни при тези сълзи по фраговете, и все търся под вола теле. Но...До тук се справя страхотно Айше Кутлу. Все успява да ме изненада, и то приятно. Дано продължи така и за напред. Та нека бъдем оптимисти. Серкан ще постъпи по най-добрия възможен начин. Рейтинга няма как да се вдигне до 8 след влизането на драмите и допълнителните сериали, които ще се включат в нашия ден, но те това го знаят. Дано интереса към другите влизащи сериали е кратък, след което да се завърнат част от нашите фенове. Дано не падаме в рейта под 4. Дано Фокс поразчисти от другите си сериали, за да се успокоим, че няма да свалят от ефир нашите любимци. Както казах аз се зареждам с розови мисли, не само очила. Добре че ви има, момичета

nrgmama, Hug благодаря и на теб за линковете

# 91
GeriSezoni, Sprinter, Bobbi84, alexaata, благодаря ви, мили момичета, за превода, който прави нас щастливи!

Бъдете здрави, обичани и сбъднете всичките си прекрасни мечти! Gift HeartFlowers RoseFlowers HibiscusSparkling Heart

druon, много благодаря за превода и линка към блога, от който е този разкошен анализ, който споделям напълно! Впечатли ме: "Историите процъфтяват в конфликта, който възниква от невъзможни ситуации, а след това красoтата се състои в това как двамата влюбени се ориентират в такава ситуация, за да намерят пътя си един към друг."

Моят сценарий е, че Серкан поисква раздяла без да каже на Еда истинската причина, защото изпитва страх, че така ще я загуби завинаги. Опитва да се дистанцира от нея, но безуспешно. Ревнува я още по-силно и страда до болка от липсата на цветното, красиво момиче в своя и без това тъжен и самотен живот.

Еда първоначално отблъсква с гняв Серкан заради разбитото си като стъкло на малки парченца сърце, но след това силния характер на Еда побеждава тъгата и унинието и тя започва да разследва с помощта на приятелките си какво се случва. Еда много пъти повтори, че вярва в неговата любов. Когато разбира истината, проумява жертвата на любимото си роботче и се втурва при него, за да излекуват заедно наранените си сърца и души. Любовта ни прави по-добри, а да простиш е божествено и изключително благородно.

Ще последва кратко щастие и на хоризонта ще се появи новия конфликт, който ще задвижи действието в друга посока.

Ще ми бъде много интересно дали ще позная! Много ми харесва дотук как пише Айше Кутлу!

Приятно гледане на епизода с български субтитри!

# 92
https://vk.com/video-132999259_456246945
нещо свежо и от мен, сладурите зад кадър

# 93
  • Плевен / София
Имаме преведен епизод - № 13  Gift Heart
https://askim-bg.com/video/XMW2GUK9WDKH/POChUKAY-NA-VRATATA-MI-sck-EP13-BGSUB
https://ok.ru/video/1967475067575
https://waaw.to/watch_video.php?v=SEY5N1EwY25lMkhmZE93M3hKRFJSel … =OTUuNDIuMjMwLjU2
Големи благодарности на момичета от групата на ASKIM Flowers Hibiscus
GeriSezoni, Sprinter, Bobbi84, alexaata , страхотни сте! Flowers Hibiscus
Здравейте момичета
Влизам в темата, за да благодаря, че има къде да обсъждаме робота Селкан Болат и..... имаме превод....Благодаря от HeartHeartHeartHeart на целият екип
На домакинята на къщичката....благодаря, че успяваш да ни насмогнеш на темпото с което се движим...
за теб...
Скрит текст:
Отивам да се насладя на серията отново....
Така де....заслужава си да видя как се възроди вярата в любовта за Мело и как подреденият Серкан казва, че "хаоса ни прави по силни"...и после ми кажете, че любовта не променя човека....Слава богу, че Серкан се променя, а не Еда...

# 94
druon, благодаря за текста, който си качила някои хора наистина са много талантливи да изразяват писменно разсъжденията си, да пресъздадат емициите, които всички чувстваме, но аз лично изобщо не мога да пиша.

Благодяра на момичета за труда, който полагат да превеждат епизодите и да ни радват. Бъдете много щастливи и обичани, ние от тази прекрасна тема ви обожаваме! Flowers Hibiscus

Сега като изгледам епизода със субтитри нядявам се да разбера по добре това, което гледах като картинки...

# 95
Здравейте, мили момичета!

Отдавна не съм писала, но за мен е изключително удоволствие и чест да бъда с вас. Отговорно ви споделям, че вие сте причината дните ми да бъдат по-усмихнати, а нощите  - по-мечтателни.
          Преди да коментирам последния епизод искам да отбележа изключителната игра на Биге в 12 епизод. Макар и ден преди сватбата, Селин бе категорична и искрена в решението си да започне нов живот. Уверена и щастлива в сватбения си ден, а също така и много красива Селин/Биге, въпреки перушинестата си рокля. Дали щеше да и се получи ако Ферхат бе казал "да", е друг въпрос. Както Еда каза: "понякога само любов не стига".
          По вашите постове съдя, че 13 епизод е разбунил духовете. Това говори, че екипа на този филм си знае работата. Стана въпрос за особеностите на турската дизи индустрия, за предпочитанията и вкуса на турския зрител, за времето за заснемане на епизодите. Отчитайки и отговорността към огромния екип от сътрудници и актьори на които осигуряват работа и хляб, продуценти, сценаристи и режисьори имат трудна задача. Да намериш баланса задържайки зрителския интерес и прокарвайки идеята си без да я променяш в дижение си е изкуство. 

"Влюбих се до полуда в теб!"  "Ако си ти - си само ти!"  " Ако съм с теб - съм само с теб!"  "Сега нас ни свързват невидими белезници. И затова не мога да се разделя с теб. Можеш да ми вярваш!" "Без теб не бих могъл да дишам. Ти си моят въздух." "Не мога без теб!"

По 13 епизод : сцените с Айфер и Айдан - и двете интуитивно усещат болката и трудностите през които трябва да преминат децата им. Всяка иска да защити своето гардже и екипно заработиха за раздялата им. Кръстих си ги Боен клуб " Твойта мама". Ще ми се екипната им работа да има обратен ефект. Къде през сълзи, къде през смях, опознавайки се, взаимно да спечелят доверие и уважение и застанат твърдо зад  любовта на децата си.
           Сцената с воалите/ или както някой я бе нарекъл: Серкан срещу пердетата/ - мечтание, превърнало се в реалност. Много чувствена, много нежна и ефирна, общо дихание и обожание. Дъх в дъх. Мисля си, че за да я усетя завършена ми трябваха още няколко секунди от това обожание.
           Въпреки пристрастеността си към сериала отчитам като недостатък работата на монтажистите. Някои сцени са ми късички /става въпрос за секунди/, други някак претупани или спуснати от нищото.
           Сцената със закуската сутринта след заДвоалираната вечер - взаимност и уют, сякаш са заедно от 100  години. Поредната малка/ в случая - голяма/ изненада от един недодялан,но много влюбен мъж. Спонтанната радост и огромна благодарност на една много влюбена жена. Мила картинка на щастието.
           И последната сцена - най-силната в епизода. Кривите сенки от миналото на баща му застигат настоящето и са на път да задушат най-истинското и най-красиво нещо в живота на Серкан.
           Не знам кой какви претенции има към играта на Керем, но на мен така ми подейства, че ревнах преди него. Толкова болка, толкова безнадежност, толкова самота и тази тапа в гърлото... Отново без въздух. 
            Какво ми се иска да гледам в следващите серии: една силна, красива и отстояваща се любов. Въпреки болезненото минало, въпреки грешките на близките им, въпреки всички и всичко. Преодоляваща капаните на съдбата и възраждащата се по-силна. Моята наивна до глупост душица си иска красивата приказка.
           И ... вярата в силата на две прости изречения: Обичам те! Вярвам ти!

Пак стана много дълго. Няма да се сърдя, ако ме прескочите.

С пожелания за хубава вечер и някой, който да ви шепне тези две изречения!

# 96
  • София

Какво ми се иска да гледам в следващите серии: една силна, красива и отстояваща се любов. Въпреки болезненото минало, въпреки грешките на близките им, въпреки всички и всичко. Преодоляваща капаните на съдбата и възраждащата се по-силна. Моята наивна до глупост душица си иска красивата приказка.
           И ... вярата в силата на две прости изречения: Обичам те! Вярвам ти!
Изчетох те и то на един дъх. От всичко написано цитирам именно тези редове, защото точно така се чувствам и аз - това ми се гледа и на мен. А дано! Hands Pray

Благодаря ти и за пожеланието, да ти се връща! Kissing Heart Hug

Не съм вярвала, че един филм може толкова да повлияе на ежедневието ми. Както се казва - “наистина съм яко във филма”. В случая и буквално, и преносно. Тръпна в очакване на всеки епизод, съпреживявам всичко с ГГ, постоянно съм логната тук в темата и трудно издържам дори час без вас. Отварям си постоянно Инстаграма - сещате се чии профили преглеждам. Пиша сценарии, моля се на бога на рейтингите и какво ли още не. А сряда... сряда се превърна в любимия ми ден от седмицата. И вече всички знаят - от 20 до 00 часа никой не ме закача. Пренесла съм се в страната на чудесата и това са си моите любими 4 часа от седмицата, които споделям с нашите герои и с вас, момичета.

Сипвам си сега една чашка домашно вино от арония и си пускам епизода с превод. Време е за Еда и Серкан. Време е за любов. За мечти. За красота. И за розови сънища след това. Ако не пиша преди лягане - до утре, момичета! Purple Heart

И една снимчица за чао от мен:

# 97
Heart Eyes Мили, прекрасни момичета!

Благодаря за всичко, което помествате!
druon, много хубав превод на анализа за сериала! Kiss
Бърборанка, blue, s...v, mira, всички, които пишат ... с нетърпение чакам вашите включвания, за да ме разсмеете или разплачете - няма значение, това са емоции, които пречистват душата!

Heartbeat Обичам ви за това, че споделяте своите мисли! Карате ме да преживявам написаното, запълвате ежедневието ми с чувства, които не се изпитват всеки ден в живота!

Heart Decoration Влизам в темата и знам, че сте там, с красивите си постове, с мечтите и сценариите, със снимки, клипчета и интересна информация! Давайки нещо от себе си, вие запълвате липсващото в душата на другите около вас!

Това е нещо безценно! Също като вас!

Memo Излезе превода на епизода, включвам батерията на зареждане!

Nature Sparkler Приятна и споделена вечер, писателки! ( Къде са тези издателства, да влезнат тук и да видят какво значи бестселър?! )

# 98
Здравейте момичета,
s...v, много хубав пост 😍.
neorum, 🤗.
Радвам се, че анализът ви е харесал ❤.
Бърборанке, като разглеждам и чета блога на авторката си мисля, че се занимава само с писане.
Това е за теб и за всички други почитателки на Фуркан, анализът й на Навсякъде ти:
https://www.mh-musings.com/post/her-yerde-sen-series-analysis
https://www.mh-musings.com/post/her-yerde-sen-series-analysis-1

Този анализ за турската драма също е много хубав:
https://www.mh-musings.com/post/turkish-drama-the-power-to-heal

И за последно една статия как турските сериали набират популярност в Испания по време на пандемията:
https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-tv-series-boost-morale … g-pandemic-158954

Сега ще доизгледам епизода с бг превод. Специални благодарности на момичетата от Аskim за превода. Гледам сериала и с английски, руски и испански субтитри, но бг преводът е най-добър, защото момичетата много хубаво хващат нюансите и хумора. Много се смях как са превели Serkancim със Серканчо 😂😂😂. Aма много, много му отива.
И малко снимки от днес:

Ханде в еп.13

Явно Еда сади растения на терасата в офиса.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 00:22 от druon77

# 99

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 00:47 от nansi_@

# 100
Привет, изгледах епизода с превод.

Не ме линчувайте, но разговора между Селин и Ферит в офиса беше страхотен. Ферит много ми хареса как я постави на място Селинката, да ужасно е това, което й се случи, но тя самя си го търсеше.

В сряда след епизода, не се чувствах много добре, но сега като го изгледах отново и то с превод го видях по друг начин.
 Тръпна в очакване какво ще прави Серкан. Възможно ли е да се откаже от холдинга как мислите? Възможно ли е да не иска да види повече баща си? Той отново му съсипва живота, но сега Серкан не е онова малко беззащитно момченце.
 Има един момен от новия фраг на тересата в офиса мисля , Серкан стои с гръб Еда идва и го прегръща - там ми изглежда доста сериозен и тревожен сякаш. Остава да чакаме.

Много ми хареса Серкан когато Селин беше учедена колко спокойно е реагирал на продажбата на акциите и той отговори, че Еда го прави по добър или нещо такова.

Лека и спокойна нощ!

# 101
За да надцака Серкан, Ефе трябва да се пребори за акциите на Селин по някакъв начин, да я спечели на своя страна - дали с изнудване, дали със заплахи, дали пък с добри думи и неустоимо предложение - да разделят Серкан и Еда.
В момента обаче Селин и Ферит не се понасят, и Селин стои твърдо до Серкан и го подкрепя безрезервно.

Докато Серкан държи полвината контрол всичко ще е ок с холдинга. Но може да загуби контрол над холдинга, ако загуби Селин.
От друга страна и от емоционална гледна точка може да се  объркат нещата, ако скъсат с Еда, това ще го разконцентрира. Може да почне да допуска грешки. 
Селин може да се опита да си го върне, като се възползва от раздялата с Еда.

Стана ми тъжно на сцената с момичетата:

"Ние дори не можем да изживеем любовта си, Фифи. Положението е зле. Баща му е с влошено здраве, холдингът му се изплъзва. Енгин го няма. Любовта отстъпва на работата. Може да се каже, че и леля ми го заплаши. И на всичко отгоре и Селин е намесена. Знаех, че тя е важна за него, но не предполагах, че до такава степен."

# 102
  • София
За да надцака Серкан, Ефе трябва да се пребори за акциите на Селин по някакъв начин, да я спечели на своя страна - дали с изнудване, дали със заплахи, дали пък с добри думи и неустоимо предложение - да разделят Серкан и Еда.
В момента обаче Селин и Ферит не се понасят, и Селин стои твърдо до Серкан и го подкрепя безрезервно.

Докато Серкан държи полвината контрол всичко ще е ок с холдинга. Но може да загуби контрол над холдинга, ако загуби Селин.
От друга страна и от емоционална гледна точка може да се  объркат нещата, ако скъсат с Еда, това ще го разконцентрира. Може да почне да допуска грешки.  
Селин може да се опита да си го върне, като се възползва от раздялата с Еда.

Стана ми тъжно на сцената с момичетата:

"Ние дори не можем да изживеем любовта си, Фифи. Положението е зле. Баща му е с влошено здраве, холдингът му се изплъзва. Енгин го няма. Любовта отстъпва на работата. Може да се каже, че и леля ми го заплаши. И на всичко отгоре и Селин е намесена. Знаех, че тя е важна за него, но не предполагах, че до такава степен."

Това е точно така и е напълно възможно такова развитие на сюжетната линия, но това означава Айше Кутлу, която всички ние пишещи в темата харесваме (в смисъл харесваме сценария, който ни поднася) да ни вкара в едно от най-популярните клишета в турските сериали! Главните герои по някаква причина се разделят и веднага на сцена, на секундата се появява бившата!

Много се надявам, да не ни вкара Айше Кутлу в такъв сюжет, защото ще бъде много изтъркано да ни поднесе стериотип, който нито зрителите в Турция, нито тези по света ще посрещнат с одобрение! Тази вечер имах малко свободно време да прегледам коментарите в интернет пространството на езиците, които ползвам и бях впечатлена от това колко много задълбочени изследвания, проницателни разбори, подробни анализи и основателни критики има отправени към сериала! Разбира се има и много положителни мнения и оценки, някои от тях написани изключително професионално! Въпреки че съм нова в темата, следя от години продукциите на  сериали (не само турски) и мога отговорно да кажа, че не всеки турски сериал има такъв отзвук в момента на излъчването си и такава огромна маса от фенове и аз се надявам, че както екипа от сценаристи и режисьори, така и екипа от актьори ще се постараят да не изгубят феновете си (особено след резкия спад на рейтингите в сряда!)! Искам вече да виждам по-рядко красивите очи на Еда печални и нажалени, пълни със сълзи, искам да ги гледам грейнали от щастие и любов!

Надничам в тази тема толкова често, чета с огромно доволство и наслада, пиша с радост и удоволствие и  започвам да се опасявам, че май и аз се пристрастявам и имам нужда от чифт розови очила!

Спокойни сънища момичета!

P.S. druon77, искрени благодарности за интервюто на Керем Бурсин на английски (жалко само, че не е цялото, а само откъси от него!)! Изключително интересно четиво, точно това имах предвид когато писах преди малко поста си! Имаме прекрасен екип в този сериал! Един млад, изключително талантлив, почти всестранно надарен, интелигентен главен актьор (и актриса естествено!) и екип от също толкова умни, способни и успешни актьори, сценаристи и режисьори! Трябва да вярваме (колкото и да се ядосваме понякога!), че няма да ни разочароват! Много неща имам да напиша за интервюто, но това ще стане утре, ако намеря време!

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 04:15 от nrgmama

# 103
Превод на английски на интервюто за GQ Turkey:

Сладки сънища, kizlar 😘.

# 104
Извинявам се, ако сте го коментирали...
0.37секунда 😂😂😂 пусках го три пъти, за да съм сигурна, че чувам правилното име 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт