ОКТОМВРИйки 2020 - тема 7

• 39 025
  • 544
  •   1
Отговори
# 120
futuremami, честит син! Да е жив и здрав и да не ти изпитва търпението чак толкова в бъдеще 😃 Радвам се, че звучиш удовлетворена от раждането въпреки премеждията! Кой беше твоят лекар? Извинявай ако вече си споменавала ама тия дни помня колкото златна рибка.

# 121
futuremami, честит син! Да е жив и здрав и да не ти изпитва търпението чак толкова в бъдеще 😃 Радвам се, че звучиш удовлетворена от раждането въпреки премеждията! Кой беше твоят лекар? Извинявай ако вече си споменавала ама тия дни помня колкото златна рибка.

Здравей, доктор Велева ме изражда, доктор Нашар се присъедини малко по късно ☺☺☺

# 122
Здравейте, момичета! Днес и аз бях на преглед. Околоплодните води не са намалели, плацентата ми е със зрялост 2 и бебето си се движи активно, което ознсчава, че си му е добре там. Вече съм 39 г.с. +4 дни. Измериха го 3800гр. Питах за зачервяването, за което и вас ви питах и ми казаха, че било нормално предвид опъването на корема, големината му и изтънялата кожа в тази част. Но просто снощи беше като пламнал в червено кръг и се притесних, сутринта вече се беше успокоил.
Относно бенките, моите са се уголемили, и то не само в зоната на корема, а и на гърдите, даже смятам, че имам и нови. Но по темата съм чела, че било нормално, не знам дали обаче ще се върнат в старите си размери после.

# 123
futuremami честито бебче!🍼🧸🍼 Пожелавам Кристиян да бъде здрав, да расте смел и силен ! Бързо възстановяване на мама и скоро да сте вкъщи! 🍀🍀🍀

# 124
  • София
Към вече родилите мами, а и останалите-- какво адаптирано мляко ползвате или ще ползвате първоначално, в случай на необходимост?

# 125
  • Пловдив
vili123, цеди се не се отказвай. Аз започнах с цедене 10-15 мл, най-много стигнах до 90. Масово 30-40 като се мъчих през 3 часа. И 60 като беше по-разредено времето.
Бях си купила чай Хип, след като ми го похвалиха, след него на мен почти ми спря и малкото...Георги засука от раз на 13 този месец /роди се на 21.09 и до тогава беше като твоя усети ли зърно агресивен рев и дърпане/. Като се прибрахме от болницата не го мъчих много да го слагам на гърда.

Evelinka33, моя е на сухото на ДМ био, харесва ми, че не го запича и не се сменя /с порастването само увеличаваш дозата/. Съставът е почти същия като на Аптамил /като установих, че палмовото масло фигурира и в двете и спрях със сравненията/.

# 126
Аз ползвам Babylove от DM. Сега сме на единицата, състава му е като на Аптамил и Лактана био, а цената почти наполовина. Моника не се запича от него, вече сме изцяло на адаптирано.

# 127
Малкият Кристиян да расте здрав и щастлив ! Прекрасно име ! Heart Беше ми фаворит, но таткото предпочете Даниел Simple Smile

Ние не можем без адаптирано мляко, кърмата ми е нормално количество, но ако не се цедя редовно, гърдите се втвърдяват, даже се получават нещо като топчета нагоре, това също дразни бебето, защото ареолите не са мекички и лесни за захващане (то какво ли не го дразни) и отказва да суче. Налага се да цедя, а бебето е най-добрата помпа по принцип. Винаги прибягваме поне по 1-2 пъти на ден и до АМ. Препоръчаха ни Лактана био, но още не сме го купили. Ще ми се да се цедя по-често, ама ме боли, а и нямам чак толкова много. Иначе със сигурност при кърмата- колкото повече, толкова повече ! Добре, че ни дадоха електрическа помпа.
За повече кърма чай Лактеса, аз го купих от обикновена аптека, както и семена от сминдух от билкова. Дали действат, още не мога да кажа.

С какво ще си мажете белега от секциото и дали Кело-кот помага ?

И най-голямата ни драма са коликите. Голям рев, голямо чудо, никакви друсания и тактики не помагат вече. Даже залъгалките любими си изхвърля като много го боли. Много отрано ни хванаха колики. От вчера даваме някакви капки, но дали ще се получи чудото...
Всякакви кожни неща изникват засилено през бременността и се уголемяват и това е нормално. Разбира се, ако някоя по-страшна бенка се променя, консултацията с дерматолог е задължителна.

# 128
  • София
Живи и здрави да са Кристиян и Даниел. Да носят много радост и усмивки. Бързо възстановяване на мамите.
И аз забелязвам по някое ново петънце по кожата, ама съм решила в момента да не се вторачвам в това, достатъчно усилия влагам за превенцията на стриите.
Dagny, тези дни се усеща липсата ти. Надявам се всичко да е наред.

# 129
Поздравления за новите бебенца и техните майки! Живи и здрави и с много късмет в живота да бъдат!!!
Част от нас още не са родили, но темичката постепенно се превръща в дискусия покрай новородените бебоци.
Та в този ред на мисли искам да попитам вече родилите, а и останалите мамчета какво мислите за къпането вечер.
Аз първото си дете съм го къпала всеки ден. Сега някои предпочитат, а и се препоръчва от педиатри, през първите месеци да не се къпе всеки ден новороденото. Така се запазва нежната кожа от прекалено изсушаване, а и потните жлези на бебето не функционират в началото/така бях чела някъде/.
Какво мислите по въпроса? Аз със сигурност козметика няма да използвам на всяко къпане, но още се чудя дали да пропускам или къпането да си е като ритуал преди заспиване Thinking .

# 130
Преди все си мислех, че бебетата нямат нужда от ежедневно къпане и все още вярвам в това. Но като виждам нашата госпожица как се кефи във водата, супер релаксиращо и действа. След банята правим леко масажче и наистина спи като къпана.
При всяка смяна на памперс я мия на чешмата, твърдо против съм постоянното ползване на мокри кърпи, взела съм за спешни случаи и за навън само.
За белега ми изписаха Контрактубекс след 20- тия ден да мажа.

# 131
  • София
Здравейте аз съм депресандо от няколко дни. Чета ви ама хич не ми се споделя.
Ей са точно преди час ме приеха пак в Шейново заради кръвното и ще си изкарам остатъка от бременността тук най-вероятно, така че ви чакам неродилите.
Радвайте се на свобода си максимално и не бързайте да идвате Heart

# 132
  • София
Честито на родилите!
И двете деца се къпят всеки ден, като баткото си мие косата два пъти седмично.
Белега пръскам с Цикатридина и другата седмица почвам да мажа с Дерматикс.
На първата консултация ще взема да питам педиатърката за това мляко на ДМ.
Dagny, малко остана, не унивай.

# 133
Dagny Hug
Аз я къпя всеки ден на душа, защото не е паднало пъпчето. Има напредък, все по-малко реве, даже няколко пъти беше спокойна докато е гола и си риткаше. Чакам с нетърпение да падне клампата и да пълним ваната. Мисля, че ще й хареса, защото дори като реве, като усети топлата водичка, млъква. За коликите давам от два дни осанит - хомеопатично е. Първите два дни се дават по 5 хапченца, след това по две. Като цяло няма тежки колики, от време на време присвива крачетата и проплаква. Големият ми имаше няколко момента с тежки колики и тогава сешоарът ме спаси - затопляне на коремчето, но от по-далеч, за да не се претопли

# 134
  • София
Честит да е Кристиян! Heart
Dagny, още малко остана и ще гушкаш малкото човече!

За АМ ние даваме ХИП bio combiotic, добре му понася на малкия сега. В родилното веднъж дадоха Аптамил, ама явно нещо не му хареса и остави половината, а другото едвам го изпи.

За коликите дори не ми се говори. Нещо почнаха да се засилват и голям рев пада, нищо не го успокоява Frowning1
За белега от време на време пръскам цикатридина и се чудя дали да не взема и още нещо да мажа следващите седмици.

Аз да ви кажа как само чакам свекървата да си ходи. От понеделник е в нас и само ми внася нерви и стрес. Нищо не казвам на ММ, за да не стават конфликти, но едвам издържам. Уж дойде да помага, ама повече ми пречи. Чак кърмата ми намаля от това напрежение и едвам му събирам за едно ядене на малкия. Очаквам с нетърпение да тръгне днес и малко да влезнем в ритъм. Онази вечер към 23:00 ми се навря в спалнята, малкия тъкмо беше се унесъл да спи и тя му висна на главата. Ей боже 1 час тая жена не се усети да се разкара, че не е удобно да влиза така и да стои, аз избеснях вътрешно и само си повтарях да не вдигам скандали. Как някои хора нямат малко усещане, че са на чужда територия не знам...

Общи условия

Активация на акаунт