Шестокласници през 2020/2021

• 28 176
  • 810
  •   1
Отговори
# 450
Ползвахме Уча се три години някъде. Миналата есен не поднових абонамента след като изтече. Уж и двамата да го ползват, но не би. Големият така и не го хареса, Дреб го ползваше по мое настояване, но с нежелание. Реших, че няма смисъл да давам толкова пари като няма да се ползва. По математика на мен ми харесва Khan academy. Хубаво е и безплатно. Има и уроци по химия, физика, които ще ползва догодина. По БЕЛ съм накупила помагала, по математика има сборници.

# 451
ston, Браво на младежа, пожелавам му и в понататъшните изяви да е победител.

Като казвате за подаръци мойта изобщо не се е сетила да каже какво иска или изобщо дали иска подарък, то и без това си ги получава почти всекидневно. Като се сетя за конкретни и направо ми иде да отворя склад за такива. Каквото и се вземе до седмица - две макс изтрайват, понякога още същия ден се случва да не става за нищо, ако взема да смятам колко пари съм дала сигурно ще изкарам сума за един нов телевизор от по - скъпичките или някое ново устройство. По едно време мрънкаше за хоувърборд но се отказа заради цената, пък и поддръжката си е скъпа, като иска нещо от този сорт гледаме да е нещо евтино и с евтини части за подмяна, в нашия град трудно се намира подходящо място за каране на такива неща.

Уча се го погледна един път когато го пуснаха безплатно и до там, нещо не я кефи да гледа уроци в нета.

# 452
Аз снощи реших да подпитам за евентуален подарък какво би искал, а той изтърси - маска Smiling Imp
Думи нямам. Не знам какво да измислям, че да се хареса. По споменатите ховърборд и подобни не си пада. Преди лятото му взехме ново колело, всъщност с негови събирани пари от РД няколко месеца по-рано - да го е карал два пъти за цялото лято. Така да ме е яд. Не знам, не знам....
Септемврийче е и той, дадох му пари, тъй като пак не можа да измисли какво иска. Ама за Коледа няма как. А и за другите от семейството трябва да мисля. Следя една тема тук за идеи за коледни подаръци, но нищо като за нас не ми попада.

# 453
гледам децата от квартала обикалят за лакомства, казвам на мойта - ти не искаш ли ( на шега ), а тя - а много ми трябва, да пипна корона вирус а и това не е наш празник, аз празнувам само нашите.

# 454
  • Майничка
Моята е навън, с компанията й си правят страшни снимки в двора на училището, но каза, че няма да обикалят. Иначе друга групичка от махалата вече мина, нейни съученици, с по-малки братя и сестри и една майка - доброволка (предни години и аз съм "дежурила" 😉). Разбираме се предварително къде да звънят и къде - не, децата остават доволни. И аз си начесах крастата - отворих да почерпя като някакво забрадено привидение с маска, черни цайси и пончо, само коледните чорапи не бях догледала да сменя.🤣

# 455
Здравейте.
Първо да похваля Малчо, че стана вицешампион на кон с гривни на ДП вчера.
  https://youtu.be/cKEh7LjOwzo
Относно училището. Във вторник се връща присъствено. Последните две седмици в тяхното училище учиха дистанционно. Той пропусна последните дни заради състезанието. Сега има три почивни да учи и наваксва. Ще имат и контролно по математика в петък. Ще видим във вторник колко деца ще са присъствено и колко ще са решили да се обучават електронно. Той не иска да учи от къщи, аз също не искам. Батко му е в осми клас и нещастен, че още две седмици трябва да учи онлайн. Както казах, ние сме така от 15.10 някъде.
За подаръците. Имаше рожден ден септември, на който не получи нищо. Уговорката е за рождения ден плюс Коледа и плюс неговите спестявания да купим нов компютър. Старият все още върши работа, но брат му си купи нов с наша помощ и решихме, че и малкият заслужава нова мощна машина.
Ховърборд и той искаше преди години. Разубедихме го тогава и купихме уейвборд. Караха го много и двамата тогава. Сега по-рядко. Аз пък си счупих ръката с това чудо.
Вкъщи имаме и куче и котка. Голяма забава е и не бих се лишила от тях въпреки грижите.

Браво на младежа. Пожелавам  му много успехи и титли занапред.
И ние в къщи сме с котка и въпреки, че е доста  болнава, е толкова деликатна и гушлива и обичлива, че не мога да си представя живота без нея.

# 456
ston Браво на младежа!

gargamela Вчера получихме уведомление по Shkolo, че в класа има дете с положителен тест. Но нищо все още дали класът ще се карантинира. Чакаме информация от РЗИ. Според класната нямала право да каже кое е детето. Децата са провели "разследване" във viber и всеки отрича. Не мога да разбера защо е тази секретност.

В класа на дъщеря ми миналата седмица от сряда има положително дете, което ни беше казано кое е. Класът беше до вчера - 10 дена под карантина и беше ДО. Положителното дете е карантината до 2 ноемери. На нас никой не ни се обади да каже, че детето ни е под карантината. На положителното дете са се обадили от РЗИ едва тази сряда - една седмица след положителния тест.

# 457
  • Майничка
От училището не могат да кажат име заради GDPR протокола. Вече ако родителят прецени, може да позволи или дори да информира останалите родители.
На места РЗИ действат доста бавно, претоварени са. Понякога се обаждат и инструктират само по телефона, а протокола пристига едва след няколко дни.

# 458
От училището не могат да кажат име заради GDPR протокола. Вече ако родителят прецени, може да позволи или дори да информира останалите родители.
На места РЗИ действат доста бавно, претоварени са. Понякога се обаждат и инструктират само по телефона, а протокола пристига едва след няколко дни.

В класа  е дошла  директорката и е казала на децата, че еди кое си дете е с положителен тест и те да изчакат родител да дойде да ги вземе и да си тръгват, защото са  под карантина.

# 459
  • София

В класа  е дошла  директорката и е казала на децата, че еди кое си дете е с положителен тест и те да изчакат родител да дойде да ги вземе и да си тръгват, защото са  под карантина.
Кое е училището защото при моя син е идентична ситуацията. Влиза директорката съобщава и ги изпраща да си ходят, който си ходи сам или да чакат родител.

# 460
145-то, София.

# 461
  • София
Явно всички действат еднакво, моя е в 55-то

# 462
  • Mars Hotel
Ston, честито! Нека да има детето много и по-големи успехи занапред и много поводи за гордост за вас!

# 463
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ston прекрасен младеж! Много успехи му желая!
6г?

# 464
  • София
Ston прекрасен младеж! Много успехи му желая!
6г?
Мдаааа

Общи условия

Активация на акаунт