Шестокласници през 2020/2021

• 28 161
  • 810
  •   1
Отговори
# 480
ra2, писах ти на ЛС.

# 481
За коя имунизация са Ви извикали? Да не е дошла ДТК ваксината?
Сега те да си я слагат като не се натуткаха цяло лято, когато беше празно в поликлиниката.

# 482
Благодаря

# 483
ra2, хубаво, че си пазиш учебниците Simple Smile
И моят спомен е такъв - уроци от по 4-5 страници, е малък формат, но все пак в пъти повече текст от този в сегашните учебни недоразумения.  Като бонус и винаги съм имала разкошни учители точно по история.
Сега, учебниците не стават, синът ми го е страх от учителката по история. И аз не знам защо. Тя преподаваше и на големия точно в шести клас и той много я харесваше. Защо се страхува малкият, не знам. Питам го - Какво толкова може да ти направи? Най-много да получиш някоя двойка (имаше такава миналата година), тя не яде деца. На което той многострадално и с неописуемо изражение на лицето ми отговаря - Яде 🤣

# 484
Хора, в тази тема ли, или в съседна някой хвалеше водите на Ина Есеншълс?

# 485
  • София
И аз да питам за коя имунизация иде реч. Хич не ми се ходи баш сега в поликлиниката. Те не спряха ли плановите операции дори, какви имунизации ги гонят? Съвсем се обърках вече Joy

# 486
Запазла съм единични учебници, които намерих преди 2г като разчиствахме тавана. Харесвах историята като малка. Имам повече истории, химии и биологии, последните за гимназиален курс.
Прави ми впечатление, че сегашната програма повтаря тази от едното време- в пети клас антична история, в шести средновековие.

# 487
  • Майничка
И слава Богу, че преди беше пълен бълвоч - в 6 клас - следосвобожденския период, с все обединение, македонски въпрос, Първа световна и всички смени на правителства.

# 488
Ама после в седми вече има разминаване. Аз навремето в седми клас учих главно революции и спряхме някъде на втората половина на XIX век. В осми продължихме нататък и с двете световни войни.
Миналата година големият в седми клас за една година изучи революциите, световните войни и най-новата българска история. Та можете да си направите сметка дали въобще нещо е научил. Той поне има силна памет, ама наборчето, дето нищо що е факт, не помни повече от няколко дни, ще закъса здраво догодина по история.

# 489
  • София
Хора, в тази тема ли, или в съседна някой хвалеше водите на Ина Есеншълс?
Май не е било в тази тема, но може и да съм забравила.
У нас се ползват. Щерката ползва от време на време лавандуловата вода, маже лицето си, но тя няма още нито пъпки, нито черни точки, нито ѝ се омазнява кожата, така че не мога да кажа дали "работят". Харесвало ѝ как мирише и се маже вечер преди лягаме. Всъщност на мен ми похвалиха водата за уста (има отвратителен вкус) и мога да кажа, че съм доволна от нея - по принцип ми излизат афти, кървят ми венците доста често. Имам големи разстояния между някои зъби и на обяд ако ям нещо с месо, влиза там и още докато ям ми се подува венеца. Конците за зъби не излизат от чантата и пак не смогвам. А ако отхапя ябълка, директно ми се подува над горните предни зъби. Жабуря със смрадликата, за афтите не е чудо, но венците се успокояват почти веднага. Ако бях и по-сериозна, вероятно дори щеше да отшуми ама много ми е неприятна на вкус и не мога да се насиля ей-така да си я ползвам. Само при нужда.
Лятото ползвахме и водата от лайка за успокояване на кожата след слънчево прекаляване (ама не чак тежко изгаряне), след ухапвания от комари (пак си сърбят) и един лек обрив мазахме. Успкоява.
Като цяло съм доволна Hands V

# 490
Имат съседен карантиниран клас и лаптопът е зает. Няма ДО днес, поне засега. Не знам как ще е по-нататък. Да ги включат към карантинирания може би ще е най- лесно, но засега нищо.
Мандаринка, откакто започнах да ползвам паста за зъби Поморин венците ми много се успокоиха. Едни хронични отоци и възпаления се махнаха след сериозно почистване с четчици и поморина. Въртя ги, едип път класик, после антипериодонтитна паста и мога да ям даже пържола!

# 491
Днес контролно по ЧП - стискайте палци!
Теорията бива, но задачите ни мъчат. Ами то на практика няма как с по две задачки на урок да се научат нещата. Много се препуска през материала, без да има време за упражнения.
С нова учителка сме по ЧП тази година. Дано да е сносна!

Моята щерка също все още няма проблеми с кожата на лицето, но задължително ползва мицеларна вода вечер и също едно измиващо гелче на Микса /мирише мн приятно/.

Гледам за пасти за зъби си говорите - аз най-много харесвам от типа на Лакалут, Пародонтакс. Имам чувството, че другите пасти не мият така добре като тези. И много доволна останах от пастите за зъби на Хималая.
При проблем с венците ползвам Сандрин, много е ефикасно.

# 492
gargamela Вчера получихме уведомление по Shkolo, че в класа има дете с положителен тест. Но нищо все още дали класът ще се карантинира. Чакаме информация от РЗИ. Според класната нямала право да каже кое е детето. Децата са провели "разследване" във viber и всеки отрича. Не мога да разбера защо е тази секретност.
Да е в Пушкин случайно? Защото и ние горе-долу по това време получихме.

Голяма пародия ми се вижда цялата работа, аз в четвъртък видях уведомление, но понеже вирусът явно не работи в почивните дни от днес са в карантина...тя моята даже не беше на училище по семейни причини и е под въпрос колко е била контактна. Сега не знам дали няма да ни търсят от РЗИ, че и не живеем на постоянния адрес, голяма каша се получи.

Стон, поздравления и от мен, много е добър младежът!

# 493
При нас няма карантинирани до този момент,не се споменава и за вариант ДО.Учители липсват и днес от 7часа са имали 3:confused:
Утро,успех на контролното!При нас не са решили нито една задача,ни били паралелка природни науки и било излишно,но пък държи да се знаят определенията и да се даде по някой пример.Там чакам оценка,както и по мат.По бел и англ.език има 5-ци.

# 494
При нас са пуснали анкета дали искаме ДО, вероятно из цяла София де, не е само при нас. Интересно ми е дали е за цяла България. От другите градове получихте ли я?

Общи условия

Активация на акаунт