Шестокласници през 2020/2021

• 28 151
  • 810
  •   1
Отговори
# 570
Аз мойта няма да я пратя утре на училище.
Това е някакъв геноцид, който ни прилагат.

Класната още мълчи и не казва за положителното дете. Казала на друга майка, че нали били четири дни във ваканци и не били контактни!!!

# 571
Какво да ви кажа, в класа на сина ми има поне две деца, които са споделили, че майките им са с положителен тест за Ковид. Споделили са децата, а родителите - не. Тези деца са спрели в някакъв момент да посещават училище, това добре, но не ми е ОК като цяло. Едното дете е стояло на един чин със сина ми, когато майката вече е била болна. Колко да са отрицателни тези деца, като майките им са +? Вече се случва и да нямат часове по определен предмет, заради болни учители. А училището си упорства за присъствено обучение... Дано има централизирано решение вече.

# 572
  • Русе
Ние сме от понеделник дистанционно. Алелуя!
Вчера ЛЛ говорил с наш тати и му казал, че градът е пламнал от коронавирус и в никакъв случай да не пускаме детето на училище, а ние много да се пазим. Каза какъв тест за антитела да си купим от аптеката и да си го направим вкъщи (аз се жертвах - отрицателна съм). И така днес дребосъчето не беше на училище, като аз ще ѝ напиша извинителна бележка. На съучениците са им казали да си изпразнят шкафчетата утре и часовете ще бъдатт намалени.  Чудя се дали да не я пусна утре, при положение, че все пак това шкафче трябва да се изпразни.

# 573
  • в очите на дъщеря ми
Това с криенето си е живо престъпление! Тони човечеството отдавна живее с тази "мечта", но както казваше майка ми "майките , за това побеляват"....всъщност да живеят боите за коса и "розАвите хапченца".

# 574
Момичета бясна съм, такъв двоен стандарт да има че направо нямам думи, днес учителката по мат. дала надецата с двойките от теста да си ги поправят, мойта и още едно момче попитали дали може и те да решат задачата/ите за да си оправят тройките и тя им казала че може, е който успял да ги реши вярно двойката е поправена, а на мойта и на момчето само врътнала главата уж че ги гледа и до там, никаква поправка, не ми е за поправката или за оценката, обачеее едната девойка от двойка на четворка а другата от двойка на тройка, а и двете ги решили вярно, мойта ми вика ми как няма да и пише четири като и тя се водеше отличничка, пък аз и викам - че то и ти беше ама какво станаа и на теб няма промяна, после се сещам че може да е решила уч - ката да изглежда така сякаш децата са минимум до средно ниво и да се покаже че уужж знаят.
Иначе уч - ката по музика все още я няма става месец, дали не е свързано с вируса, ама като няма как да разберем сме в невидение за ситуацията.

# 575
  • София
А като са ви пуснали ДО, казаха ли за колко време?

# 576
  • Русе

Казали са. За 2 седмици.

# 577
  • София

Казали са. За 2 седмици.

Това е официалната версия. Първи срок няма да стъпнат повече ...
Някак ми се искаше да затворят първо ресторанти, заведения, да спрат джаз фестивали, тенис турнир предстои ....

# 578
  • София
Някак ми се искаше да затворят първо ресторанти, заведения, да спрат джаз фестивали, тенис турнир предстои ....
пфф, ти пък! Още в онази заповед, с която затвориха гимназистите, именно турнирът беше специално "изваден" от ограничителните условия. Да не се притесни някой, че няма да се проведе Close
В залата за тренировки засега не се планира спиране, даже за следващата събота са си предвидени т.нар. им "огледи" и "нива" (имат някакъв термин, дето все не го запомням). Ще се изтупка ръководството, всички терньори, деца по трика, родители отвън на гроздове, защото за тях по принцип достъпът в такива моменти е ограничен. Присъствието е абсолютно задължително. Ще види какво ще стане...

Контролни валят на килограм. Вчера от трите блока и в трите са правили контролни/тестове/писмени изпитвания. История, математика и...музика Joy Ритъм, метрум, синкоп, триола, паузи, ноти. Чакам да видя средния успех на класа, даже на випуска, по музика Joy
Днес контролно по БЕЛ в първия блок, но има още време и още предмети, може да подобрят вчерашния рекорд

# 579
Какво да ви кажа, в класа на сина ми има поне две деца, които са споделили, че майките им са с положителен тест за Ковид...

А новата информация е, че от шестте паралелки, три са в карантина (нашата не е). Ама нищо, важното е, че децата учат присъствено...

# 580
  • София, Дървеница
Здравейте,
Класът е карантиниран до 10.11.
По БЕ  - Относителни местоимения
Литература - Започват "Моето семейство и други животни"
Мат - Обем на призма

# 581
  • София
Контролни валят на килограм. Вчера от трите блока и в трите са правили контролни/тестове/писмени изпитвания. История, математика и...музика Joy Ритъм, метрум, синкоп, триола, паузи, ноти. Чакам да видя средния успех на класа, даже на випуска, по музика Joy
Добре, че учителката по музика е дала на децата да направят по една презентация. Иначе ако карат само на контролни... може и под 2 да паднат.

# 582
  • София
Момичета, много хора са си болни баш от Корона с типична симптоматика, но нямат ПСР-тест. Няко имат антиген тестове, но те не се приемат за официални нито от РЗИ, нито от училищата. Да не би случаите да са такива? Аз имам 3 болни приятелки. Обаждат се по телефона, казват: "Болна съм от Корона" и чак на 3-4 - тото изречение споменават: "Не съм правила ПСР".

# 583
При нас бащата е правил тест, който е положителен. Резултатът е от вчера.
Детето е с температура от понеделник. Ами в случая  и без тест е ясно, че е ковид.

Иначе е ясно, че има много, дето не си правят тестове.

Всъщност вече се знае достатъчно за симптомите на короната и ако човек има няколко симптома, много вероятно е да е точно това.

# 584
Щом така ги юркат с тези тестове явно се готвят за ДО, ние утре по география и история, при някои гледам имат доста блок часове, нашата програма си е съвсем нормална както и преди короната, само по три предмета са нацвъкани по два часа едно след друго.
Мойта днес не я е изпитала тая по немски, за сметка на това други две ги изпитала за втори път, мойта пък се зарадвала че я е пропуснала защото ми каза че не била в кондикция.

Надявам се скоро да вземат окончателно решение за обучението на децата, с тази игра на котка и мишка вече не могат да му хванат края, хората все по - болни а мерките са на парче, за едни ги има за други не. Да спрат с експериментите.

Общи условия

Активация на акаунт