Частни училища-информативно-дискусионна тема 43 - back to school

• 41 677
  • 810
  •   1
Отговори
# 75
Красна поляна си е запад, но въздухът е мръсен не заради завихрянето. А заради братята от Факултета, които застудее ли започват да горят всевъзможни гадости. И въздухът в околните Красна поляна, Разсадника, Овча купел, Западен парк е ужас.
Другите западни квартали всъщност са с доста по - чист въздух отколкото витошката яка, в която спира пелената от смог и захлупва всичко. А и там също има доста жилища на твърдо гориво.
Принципно обаче в София няма квартал, който да наречем такъв с чист въздух. Може би Банкя, Божурище...от този тип.

Кажете коя е сградата на Питагор де?

# 76
  • софия
някаква бивша сграда по облекло илинещо подобно. Някой в предната тема беше написал, но не помня много добре

# 77
  • София
Ако адресът, който някой пусна в темата тази сутрен е верен, това е бившият техникум по битова електротехника, точно на булеварда, а до него има едно голямо пространство с нещо като трамвайно депо или нещо такова. Когато го написах в гугъл това ми изкара.

https://www.google.com/maps/place/%D0%9F%D0%93+%D0%BF%D0%BE+%D0% … 2790808,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x40aa8532cf2b7f0b:0x3eb98ec7a09db02c!2z0LHRg9C7LiDigJ7QndC40LrQvtC70LAg0JzRg9GI0LDQvdC-0LLigJwgMTQ3LCAxMzMwINC2LtC6LiDQmtGA0LDRgdC90LAg0L_QvtC70Y_QvdCwIDMsINCh0L7RhNC40Y8!3b1!8m2!3d42.6922218!4d23.2812695!3m4!1s0x40aa9acd4ab0d7bd:0xbd1b6d1b5b58b426!8m2!3d42.6922625!4d23.2812493

# 78
  • София
То щото в другите квартали е планински въздух:)
Това несъмнено е вярно, но Красна поляна е от кварталите, които винаги светят в червено на картата за чистота на въздуха. Точно поради описаните от Фенси причини.

Еха, сега видях линка на Андариел - сградата изглежда много голяма. Интересно дали планират да я напълнят само с питагорчета или ще преместят и ПЧМГ там в някакъв момент.

# 79
От адреса който дадоха изглежда да е тази която е от страната на трамвайното депо. Но срещу нея точно, от другата страна на булеварда има друго училище, та не знам пък да не е то.

Редактирам си поста.
Значи трябва да е това от долната страна, до депото. Бивша гимназия по електротранспортна техника.

# 80
Ами като знам кой им е наемодател на Руски паметник, много вероятно тенденцията е да наемат цялата сграда във времето. Тя предполагам си е общинска, което предполага възможности за диверсифициране на наема.  Поне според мен това ще е разумното. Но на този етап вероятно стартират с поетапен ремонт и преместване.

# 81
  • София
Не могат да наемат всичко на Руски паметник, защото там има цяло читалище  на последния етаж - Райко Алексиев, а още едно читалище има няколко стаи - Бачо Киро. Така че няма какво да наемат, защото собствеността е на общината, но е на читалищата, тях къде да ги преместят?

# 82
  • в страната на чудесата
Факултета не е ли срещу люлин. В красна поляна са другите цигани.
и двете сгради са кофти локация заради тях

кой е наемодател на руски паметник, мислх, че е шалом... каква е връзката с красна поляна?

# 83
  • София
Не могат да наемат всичко на Руски паметник, защото там има цяло читалище  на последния етаж - Райко Алексиев, а още едно читалище има няколко стаи - Бачо Киро. Така че няма какво да наемат, защото собствеността е на общината, но е на читалищата, тях къде да ги преместят?
На Руски паметник собствеността е на Шалом, а не на общината

# 84
Казах ви аз в предната тема, къде ще бъде училището.... Влъчкова се прехласваше като обясняваше колко е хубаво училището ..... Сградата, доколкото съм я заглеждала, е наистина хубава, масивна стара сграда, строена за училище. Но си иска ремонт. И то сериозен. Отделно от това, там въздухът е много мръсен, наистина има ТЕЦ в близост.... Не знам, но Влъчкова е във възторг. Не чух обясненията, защото си тръгнах, а и не ме засяга персонално. Говореше за ремонт. Така че със сигурност ще използва максимално предимствата на сградата и терена. Но как ще компенсира локацията и мръсния въздух - това не знам.

# 85
Но как ще компенсира локацията и мръсния въздух - това не знам.
E как? По-възможно най-добрият начин и мечтата на всеки родител,
намаляне на годишната такса с 3.14 процента Grinning

# 86
  • София
Говоря за читалищата, а не за Шалом. Читалищата са общински.

# 87
  • Отвъд алеята зад шкафа
А това преместване от кога ще е факт? Сградата тепърва ли ще се ремонтира? Защото това означава минимум 1 календарна година в ремонт.

# 88
А това преместване от кога ще е факт? Сградата тепърва ли ще се ремонтира? Защото това означава минимум 1 календарна година в ремонт.
Трябва да са готови за новата учебна година 2021/2022.
Обявен е прием за 60 места - ПУК, и 60 места - 1ви клас.  Което значи, че ще направят и невъзможното възможно, за да започнат новата учебна година от 2021 в новата сграда.

# 89
  • София
Красна поляна си е запад, но въздухът е мръсен не заради завихрянето. А заради братята от Факултета, които застудее ли започват да горят всевъзможни гадости. И въздухът в околните Красна поляна, Разсадника, Овча купел, Западен парк е ужас.
Другите западни квартали всъщност са с доста по - чист въздух отколкото витошката яка, в която спира пелената от смог и захлупва всичко. А и там също има доста жилища на твърдо гориво.
Принципно обаче в София няма квартал, който да наречем такъв с чист въздух. Може би Банкя, Божурище...от този тип.
Божурище е с много гаден въздух - топлят се на печки с въглища и дърва, и често има мъгла, без вятър.

Скрит текст:
град Божурище - не е квартал на София

При нас в Бояна въздухът е горе-долу добре, защото духа много (ама наистина много - нищо общо със стария ни квартал, който беше до Южния парк). Стига да не отидеш в Бояна на Панорамен път (или на някой друг голям път), където въздухът е ужасен от колите.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 16:26 от Аш

Общи условия

Активация на акаунт