Априлски мами 2021 - тема 2

• 48 116
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Честито, Mara123 и безпроблемна и щастлива бременност ти желая!
bibi_777 правилно е написала за прегледите. Аз бих се ориентирала към друг гинеколог.

# 151
Ако имате нужда от повече прегледи било то за спокойствие или за друго, то според мен трябва да намерите гинеколог, който да ви отдаде необходимото внимание или да ходите на  частно. Аз лично не бих се примирила, ако няма да се чувствам спокойна, а това е най-важното!
Пожелавам ви успех 🙏

# 152
Объркала съм в писането,всеки месец исках да кажа ,но в свикнах в началото в репродуктивната клиника ме гледаха всяка седмица или на 10 дни.Ще се опитам да я убедя на две седмици ако може.

# 153
Объркала съм в писането,всеки месец исках да кажа ,но в свикнах в началото в репродуктивната клиника ме гледаха всяка седмица или на 10 дни.Ще се опитам да я убедя на две седмици ако може.
Моето мнение е че веднъж месечно е напълно нормално, щом всичко е наред 🙂 успех 🍀

# 154

Ако сте по Здравна каса, Ви се полага по един преглед месечно. Не е въпрос до убеждаване.
Ако желаете може да си платите на частно за допълнителни прегледи.

# 155

Ако сте по Здравна каса, Ви се полага по един преглед месечно. Не е въпрос до убеждаване.

Ако наистина се води рискова бременност, по ЗК й се полага преглед два пъти месечно, а не един.

# 156
Здравейте, мами! Да ви се пожалвам, цяла нощ съм с ужасно главоболие, просто мислех вече, че няма да дойде утрото, челото ме боли отпред, преди бременноста също си имах чести главоболия но чак така не беше задълбочавало, но и тогава си пиивах хапченца и нямаше проблем, а сега просто не съм на себе си не съм мигнала, мисля даже да изпия един аналгин, но не съм пила, защото парацетамола не ми помога и няма смисъл да го пия изобщо, някой имал ли е подобен проблем, как се справяте???

# 157
Здравейте, мами! Да ви се пожалвам, цяла нощ съм с ужасно главоболие, просто мислех вече, че няма да дойде утрото, челото ме боли отпред, преди бременноста също си имах чести главоболия но чак така не беше задълбочавало, но и тогава си пиивах хапченца и нямаше проблем, а сега просто не съм на себе си не съм мигнала, мисля даже да изпия един аналгин, но не съм пила, защото парацетамола не ми помога и няма смисъл да го пия изобщо, някой имал ли е подобен проблем, как се справяте???
Аз преди няколко дни бях с главоболие, толкова силно, колкото не съм имала никога през живота си. Оказа се че имам и температура 37,5. Та изпих 1 парацетамол и си правих компрес с оцет на челото. Може бибот парацетамола се повлия и постепенно отслабна и ми мина.

# 158
Аз от 17-годишна имам силни мигрени, с повръщане и със зрителни и други неврологични симптоми при криза. През първия триместър зачестиха много - ако преди истинска криза имах 3-4 пъти годишно и я пресичах за час, то сега бяха веднъж в седмицата. Преди бременността ги контролирах с антиепилептици за превенция, а при криза слагах свещички профенид и пиех спазмалгон и суматриптан, за час бях като нова.

Първия триместър ми разказаха играта, последният пристъп беше почти 48 часа и накрая имах спукани кръвоносни съдове в очите и по лицето от повръщането "на сухо".

Парацетамол не помага, а и има скорошни изследвания, че има връзка между ADHD и парацетамол. При мен ефект имаше имигран таблетка в комбинация с лидокаин 10% назално, докато подейства суматриптана. Ефектът не беше толкова добър, колкото коктейла, който пиех преди бременността, но облекчава в известна степен, колкото да се търпи. Лидокаин назален спрей (какъвто в България няма, спрейовете ни са в алкохолен разтвор, който не е подходящ за носна лигавица) масово се ползва в чужбина при мигренозни пристъпи на бременни и се счита за по-безопасен от парацетамола. АГто ми беше категорична, че втори такъв мигренозен пристъп, който продължава повече от 8 часа, не бива да допускам и че еднократен ибупрофен е далеч по-малко опасен от 48 часа повръщане.

Ибупрофен го дават за нискорисков през втория триместър, ако вече си влязла. Аз планирам да ползвам ибупрофен 4-6 месец, не повече от веднъж на две седмици, при нужда в комбинация пак със суматриптан и лидокаин.

Съчувствам на всички със силно главоболие, отвратително е.

# 159

Ако наистина се води рискова бременност, по ЗК й се полага преглед два пъти месечно, а не един.

Съвсем не. Свалете си Информационна брошура за бъдещите майки и се информирайте какво допълнително има при рискова бременност. Пример - ако е рискова бременност, поради възраст над 35 години - се полагат 2 допълнителни ехографии за цялата бременност + серумен скрининг, който се прави между 15 и 19 седмица.

# 160
Аз също съм със мигренозно главоболие от преди бременноста и тогава си приемах Ацефейн, Параковдал и се повлиявах добре, но сега немога да ги приемам и парацетамол изобщо и не пия, защото е без смислено, консултирах се със гинеколога и ми разреши Аналгин и мога да кажа, че се чувствам отлично в момента, сръвнение със ноща, лошото е че миналата седмица отново имах такъв пристъп, който трая 3 дни, защот аз нищо не взех, но сега реших, че по-добре таблетка Анлгин отколкото да продължава. Надявам се да не се повтаря отново, найстина е нечовешка болка...

# 161
Тези от вас които работят, притеснявате ли се от ръста на заболелите от Ковид, и не само, сега си е сезона на гриповете и настинките....възнамерявате ли да излезете болничен по-рано? Аз в момента съм вкъщи, но се двоумя какво да правя. Работим много хора на едно място, кой киха, кой кашля... Вие как се предпазвате?

# 162
Тези от вас които работят, притеснявате ли се от ръста на заболелите от Ковид, и не само, сега си е сезона на гриповете и настинките....възнамерявате ли да излезете болничен по-рано? Аз в момента съм вкъщи, но се двоумя какво да правя. Работим много хора на едно място, кой киха, кой кашля... Вие как се предпазвате?
Аз лично работя в много рискова среда във спешно отделение, притеснявам се и съм в готовност всеки момент да изляза болничен, чувствам се добре и искам да го отбутна колкото може повече но е голям риск. Иначе приемам БиозинМама и Цитровит.

# 163
Сега пък Парацетамола бил вреден Unamused
Нали уж само него можем да пием по време на бременност?!Аз също съм с чести главоболия.Преди ми минаваше само от Беналгин,сега само веднъж ми се случи да не успея да издържа на болката и пих Парацетамол.Бях спокойна,че при нужда мога да го вземам,защото със сигурност ще се случи отново да ме заболи глава.

# 164
След консултация с няколко доктора, не само АГ ми казаха, че може да се пие само парацетамол и нош па и било безвредно за плода.

Общи условия

Активация на акаунт