Априлски мами 2021 - тема 2

• 51 849
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Моят хемоглобин беше 107 октомври и от тогава съм на Малтофер. Първата седмица на декември ще ми пуска изследвания лекарката пак и каза, че може и да спра желязото ако е достатъчно закрепен, ще видим.
За желанието, и при мен никакво го няма, защото не се чувствам добре. Често ме боли главата, имам киселини от месеци вече, които не минават и не минават. Като хапна ми става толкооова тежко, а вече ми тежи малко и без да съм хапнала. Абе, не се  чувствам добре просто. На това отдавам липсата на желание, а като сложим и хормоните... Мъжът е тъжен, ама ще търпи, така се е случило... Joy

# 496
Аз съм с контракции още от втория месец, на последния преглед даже АГ ги видя на прегледа а аз не усещах нищо тогава, след приема на но шпа 4х1, утрогестан вечер по2 и алеракт 2х1 затихната, но пак ги има. АГ каза че ако не се повлияе ще ме вкарат на системи, а на мен изобщо не ми се иска. Интимността е мираж, с първата бременност имах голямо желание, с тази никакво но и бременността не е толкова лека

# 497
И моята втора бременност изобщо не е лека като първата.  Имам контракции от около две-три седмици,  предимно вечер, изразяващи се в стягане и втвърдяване на корема . Засега съм само на магнерот, не ми се ще да пия но шпа,  но ако усетя и болки със сигурност ще взема. И ние от страх не правим секс, за тези 5 месеца само един път в 4 месец, тогава имах желание, а колкото ми пораства коремчето, толкова желанието намалява. Взех детето да спи при мен в спалнята  , а мм е в детската стая, така е по-лесно 🙂 Днес в близката аптека нямаха магнерот и поисках магнерич. Чак като се прибрах вкъщи видях, че са ми дали магнерич плюс, което освен, че е с добавен витамин б6, е с друга форма на магнезия.  Някой с повече познания може ли да каже дали можем и е безопасно да го пием или утре да обикалям за магнерот.

# 498
На мен за втори път ми се обадиха да ми отложат часа за ФМ отново за след две седмици, но тогава вече ще бъда в 22 седмица, а разбрах, че е хубаво в 20 седмцица да се направи. Има ли случайно някой от Варна тук, който да е минал прегледа или да не е, но да има актуална информация и да препоръча доктор за ФМ освен Балев?
Красимира Желязкова и аз не успях да отида при Балев .. болничен е човека , дано да е добре . Записах си час за утре в 20 седмица , много мои приятелки са ходили  и са доволни от нея.

# 499
Един малко интимен въпрос 🙄 Как е интимният ви живот? Навсякъде чета как желанието се засилвало през този период... А при мен не само че намаля, а и при опит за интимност изпитвам дискомфорт отдолу, все едно съм се "затворила" и не се получава 😔 Дали има някой с подобен проблем?
Да, аз съм абсолютно по същия начин. Май повечето познати, които съм питала не са имали повишено сексуално желание. Много ми е неприятно пред мъжо, ама той влиза в положение. Все пак пробваме, както и алтернативи. Wink

# 500
  • Мадрид
Един може би малко тъп въпрос ама... В какво се изразяват тези контракций  и всички ли трябва да ги имаме? Защото аз честно казано мисля, че не съм усещала до сега да ми се втвърдява корема и разни такива неща. Нормално ли е да нямаш такива контракций?

# 501
Много хубаво ,че нямаш или не ги усещаш.Аз съм в 17 седмица и съм с контракции,миналата седмица бях в болница и сега вкъщи.Контракциите продължават ,но така било ,пия нош па и магнезий ,но минават за малко и после пак.Малко ми е притеснено ,но лекарите казват ,че няма проблем,ако станат силни или прокървя да ходя в болница пак.Искам да ви питам някой правил ли си е ФМ в Фемина ,казват ,че имат по добри апарати от Майчин Дом.При доц Карагьозова правихв МД ,но сега втората незнам дали да не отида във Фемина ,а и цената незнам.Моля ако имате наблюдения пишете.

# 502
Момичета, наистина ли съществува твърдение, че ФМ е добре да се направи в 20 седмица, и ако да - защо? Аз съм под карантина, за съжаление ще се наложи да отложа прегледа си малко. Ще мога да отида в 22 седмица, проблем ли е? Доколкото ми е известно трябва да се направи между 19 и 23.

# 503
  • Мадрид
Моята ФМ е назначена за 20+6 г.с.. До колкото знам в периода от 18-23г.с. Се прави. Оптимално 20-22г.с. Не мисля, че е верно това твърдение. Не се притеснявай и си отиди във 22г.с.

# 504
  • ...
На мен ми казаха, като си запазвах час, че 21ва е най-добре, една седмица по-късно/рано не вярвам да е проблем.

# 505
И моята е насрочена за 22 г.с., не мисля, че има значение 20 или 22 г.с. Да попитам нормално ли си вършите домакинската работа, защото на мен доста започва да ми тежи. Днес чистих основно банята и след това усещах тежест в корема, след чистене с прахосмукачка се получава същото.

# 506
Не се притеснявай и моята я отложиха за утре ,а вече съм 22седмица, надявам се всичко да е наред . Относно прегледа при Карагьозова бях при нея февруари небременна платих 140лева незнам за фм дали е същата цена.

# 507
Моята е за 20+0 и при предната бременност тогава беше, но знам, че се прави около тази седмица- повечето  или по време или седмица, две след нея. Не мисля, че има нещо притеснително.

# 508
И моята е насрочена за 22 г.с., не мисля, че има значение 20 или 22 г.с. Да попитам нормално ли си вършите домакинската работа, защото на мен доста започва да ми тежи. Днес чистих основно банята и след това усещах тежест в корема, след чистене с прахосмукачка се получава същото.
Домакинската работа ми е много изтощаваща в момента, имаме  мини шпиц и косми хвърчат навсякъде. От 2 дни обаче съм горда собственичка на прахосмукачка робот (казвам й Консуела) и е нещо невероятно добро. Сутринта се шегувахме с една приятелка,че Керанка (пералнята ) ми изпра, Мичето(сушилнята) суши, а Консуела вече изчисти. Хахах. Готвенето не ми тежи, аз обичам да готвя,най  ми е неприятно навеждането.

# 509
  • ...
И аз съм оборудвана с прахосмукачка робот и не знам как съм живяла преди без Simple Smile само и уред за чистене на прозорци и баня ми липсва. Надявам се след някоя друга година да има и такива на пазара Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт