ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 609
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
  • София
За ФВС, подозирам, че това е т.нар. "модул". Това са часове, над тези, които са в програмата със ЗП. Те са нещо, като допълнителен спорт. Почти във всички училища се взимат обаче не седмично, а накуп. Обикновено се сещат за тях в края на срока, ако ме разбирате. Bowtie
За математиката и комбинаториката, до края на 8 клас няма повече от този материал. В 9 клас обаче, продължават с тях. Добре е да са поставили прилични основи.

# 61
  • Между гори и планини
Сега чета новините на Нова - отпускат 14 милиона за компютри на учители и ученици. И това, ако не е подготовка за онлайн обучение...

# 62
Малко късно, но и аз да се включа.
Рецепти за курабии търсете от Бисето. Жестоки са и мини щолените, които като ги направиш на сплескани топчици минават за маслени курабии.

Благодаря за темата. Мони, заглавието е един път.

# 63
Този глупав модул по ФВС при нас си го карат чинно всяка седмица. Малкият съм го освободила с бележка от спортния клуб, че е състезател и по това време на дена е тренировки и т.н.  Наборът се сърди, че не съм взела и на него такава бележка, а че няма на какво основание да му взема, хич не го интересува.
Учителката им по математика им казала, че работят много задружно и поради тази причина на предстоящото контролно всеки ще си е с индивидуално листче със задачи 🤣 Беше им прибрала и тетрадките за проверка - писано в час, домашни. Някои били доста начервени при връщането. За първи път след четвърти клас учител им събира тетрадките по математика, за да проверява домашни.
По английски, нали втора седмица са със заместници, основно гледат филми на английски.

# 64
  • софия
В момента, който не е поискал пари, той не ги е получил. Харчи се с размах.

Да ви хвърля в друга тема - вашите деца вярват ли още в дядо Коледа? Не се смейте. Аз с моя мрън не мога да разбера точно. От много малка с баща ѝ всяка Коледа пишем и оформяме писмо от стареца. Миналата година вече си мислех, че знае, че не съществува, питах я дали ще получи писмо и тя съвсем искрено ми каза "Да." А на нас вече яко ни е писнало и все си викаме "Тази година е за последно." Rolling Eyes Има един жесток сайт, в който правиш персонализирани клипчета. И такова правим.
Току-що поръчах и адвент календари. И тях си ги търси. Като за 14 годишна тийн, поръчах с някакви мазила в приемливи цветове. Не съм я забелязала да проявява интерес към гримиране, но реших, че с малки разфасовки може да опита. Не да ходи гримирана на училище де, но да е запозната.
Само онази история с непослушните елфи не съм я внедрила, но си признавам, че миналата година разбрах за тях Laughing

Рибок и Биси, не се стискайте с рецепти, а ги давайте.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:16 от zvаnchе

# 65
  • София
С тези курабийки, за които пишете, се присетих, че съм обещала на дЯцата да им правя "бухалчета". Да мине тупордията с ремонта на кухнята и ще взема да си изпълня обещанието.
Нашите имат някаква група в Инстаграм и като се прибере вечер, след училище, нон стоп му звъни телефона. Отделно ни гони с баща си да ни показва разни Тик ток видеа... От стария клас имаше двама авери и продължават да си поддържат връзка (из майнкрафт сървърите).

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:14 от green_dawn

# 66
  • о`майна лунна нощ е

Ама ти почти си построила комунизма у вас и все още Пуберът те слуша. То и моя дава вид на заиннересован, гледа разбиращо, а накрая ...

..., днес замина от 10.30 за тази простотия със спорта. ...
Ей за това доста се караме. Употребата на "простотия". Това било простотия, онова било простотия ... Кипна ми чайникът един ден и го награбих, че "простотията" си я прави сам. Животът е многослоен и всеки си намира мястото, интересите и заниманията. А измежду тях са и задълженията, които трябва да се изпълняват.

А тия хайвани, на които бабалайките им не млъкват и по цял ден плещят из нета, просто им се чудя откъде имат енергия да бълват толкова много и в същото време да не казват нищо. Абсолютно бял шум са ми, равен на рекламите. Това е и една от причините да не следя никой ютуб канал, да нямам инстаграм. Всички ми изглеждат кухи, колкото и да се пънат да обясняват истините за живота и каква дълбока душевност притежават.

# 67
По повод Дядо Коледа, днес точно прочетох следния статус:

# 68
Давайте рецепти
Моят много дълго вярваше, но мисля вече не. Приятно ми е да приготвям дребна изненада за Коледа, нещо много лично и желано Wink Мисля,че вече е уловил правилно духа на Коледа, и дядото е излишен.
Тази година за рождения ми ден за пръв път получих и избран и тайно закупен от него подарък, и то такъв, който много ми подхожда- помислил беше Simple Smile Изненадата беше изключително приятна, мисля че и той вече усети удоволствието да подариш и зарадвал някого Simple Smile
"Простотия" със спорта е мое творение. Досега бях чела за такива извънредни часове,но не сме имали. За сефте е. Неприятно е да си в училище от 10,30 до 18,30. Същевременно домашни вечерта и т.н.

# 69
  • София
Момчетата знаят, че няма дядо Коледа, но пазят тайна за пред сестра си Simple Smile Тя искаше дядо Коледа да й донесе Барби и наборът, понеже ме познава и знае, че аз Барби няма да купя, започна да я убеждава, че дядо Коледа прави много хубави плетени кукли и по-добре да си поръча такава.

# 70
И в къщи сме почитателки на авент календарите. Звънче, ти от кои ще поръчваш? Последните години кухуваме от Дъглас.

А, ама моите са меденки с канела, не са курабийки🙂 Харесват се на децата. Може вътре да се сложи парченце ябълка, стафиди и т.н. Ако искате да са меки, слагате ги в кугия с резанчета ябълка, за да омекнат. А може и с лимонови корички( от Лидл бях взела, не са лоши).
Ако има интерес, ще пусна рецептата.

Хепи, няма нищо по- хубаво( поне за мен) от това да доставиш радост на специален човек с подходящо подбран подарък.
Хубаво е, че и децата мислят в тази посока🤗

# 71
Влизам вчера в Лидл и пълно с коледни сладки, влизам днес в темата и хоп рецепти за коледни сладки .. Имайте милост +8кг съм спрямо миналата есен, а ми предстоят още дни на хоум офис

# 72
Няма да казвам какво се случи с бутерките, които не се побраха в кутията. Лошо ми е...

# 73
Няма да казвам какво се случи с бутерките, които не се побраха в кутията. Лошо ми е...
Дръж се, Мария! Ти си 007, няма да се даваш!
С теб сме😀

# 74
  • софия
И в къщи сме почитателки на авент календарите. Звънче, ти от кои ще поръчваш? Последните години кухуваме от Дъглас.
Мислех за Дъглас, но мразя да пазарувам в последния момент и поръчах от Амазон.
Сега видях, че още не са си взели парите. В Дъглас по-хубави ли са?

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:30 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт