ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 725
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
Синът също е започнал сбор на вектори по математика.
Събота и неделя просто ще порешава от сборника задачи.
Много време отделя за езика, там ги натискат доста - думи, граматика, текстове за учене, разказване, постоянни изпитвания - писмени и устни. Но той е наясно, че тази година ще е така, а и заради това е отъшил. Дажи си учи по своя инициатива. Ама съвсем посвоя. Laughing

# 331
Спешен въпрос, кои премети се включва като балообразуващи от дипломата за стипендия за успех?Избираемите влизат ли ?
Ако ПС е взело решение стипендиите да са по успех от 7 клас, а не по бал - влизат всички предмети, вкл. ИУЧ.

# 332
  • Между гори и планини
Да ви покажа, какво е писал моя на учителката по физика в Тиймс, само да отбележа, тая година физика няма! Редовно пък по Месинджър тормози учителката по биология, какво бил прочел, гледал и др. Жената отговаря редовно. Постоянно му пише, че щастлива, че бил любопитен. Ама като го изпитват устно, едвам говори завалията.

Здравейте Госпожо Генова, вие знаете ли колко силна трябва да е една звукова вълна да отблъсне или забави една волейболна топка с бързина около 2/3 mph, и колко волта (Volt) трябва да е батерията която го захранва с електричество?

# 333
  • София
Дикси, стискам всички пръсти и на ръцете, и на краката да потръгне в новия клас и да се чувства добре адашчето на моя синковец! Няма нищо по-хубаво от това детето ти да се чувства добре в училище.
Звънче, дружката на твоята може и да е в нашия клас евентуално. Наистина нямам представа колко думи са взели, защото Митко не си ги номерира, но наистина са много.
Просто майка, ако и пропея на френски цена няма да имам Simple Smile

# 334
  • Варна
Вече 8 оценки по НЕ, сред които само една отлична, 3 четворки и останалите петици. Чудесна, харесвана преподавателка, но детето силно се разстройва от пропуските си. Учи съвестно, мисли обаче, че е голямо натоварването и все мрънка, а аз, напротив - виждам, че с минимални усилия се подготвя прилично и може повече да задълбае. Не ми допада това по-късно започване на занятия - от 8ч., така обикновено приключва в 14:30 и около 15 е у дома, като че деня ѝ е ограбен...
 Другите интереси, също изискват време. Май това е най-големият проблем, липсата му и съзнаването, че ще става все по-сложно.

# 335
Скрит текст:
Момичета, малко настрани от темата😊 Къде според вас е причината детето да излиза като настоящ ученик в Школо в две училища  (старото  и новото) - в старото  училище, в регистър в МОН или в Школо?
    Казали са на децата да се свържат със старите си училища за да бъдат отписани. Нещо не го усещам така проблема🤔
При мен от старото училище от около преди месец изчезна профила за 2020 г. И затова си мисля, че от старото следва да ги деактивират.

# 336
Е как при мен го има стария профил, та даже и този от 4ти клас в 32ро и нямам проблем да имам профил и във фег?

# 337
Старият го има с данни, само ако се избере стара година.

# 338
  • sofia
Fifiana незнам, днес се обадих в старото училище, преди мен и друг родител по същия проблем е отишъл, бяха много отзивчиви и се свързаха двете училища да се уточнят. Както очаквах, бележката не им трябва и  детето не се води при тях като осмокласник, но нещо от Школо е спънката.Но аз най-малко мога да помогна☺️

# 339
  • гр.София
При нас изрично казаха без ИУЧ да смятаме стипендията,но не знам в крайна сметка какво е станало, С.  си копира бележника,класната е заверила заявлението.
Дикси,да издам четата-значи  с Елвинг сте в един клас (синовете,де)
Аз следя сагата със свободните места в техния клас,т.к имаме едно момиченце,приятелка на моето, която има голям проблем с 33 ЕГ. От форума пък разбрах,че и друго дете има драма с това училище.Та си търсят училище,но няма места. А в127-мо явно си ги въртят вътрешно.

# 340
  • Между гори и планини
Току що Школото покани моя син на класно по английски средата на декември 😁 Ха да ни е честито на всички които изучаваме интензивно! По логика трябва да пуснат и по компютри, защото моя има колкото математика, толкова и тях. Весело ще е преди Коледа с класните и след ваканцията с оценките 🤪

# 341
Как е новата работа?
Добре е. Първа, втора, първа, втора и една неделя в месеца Joy (как ми липсва зеленият емотикон от старата версия). Мечтая си вече да не ходя с кола на работа. Имам известни надежди за новите две метростанции, които уж предстои да заработят януари.

По повод това, за което всички се надяваме, децата да се чувстват добре в училище, не мога да не похваля директорът на 127-мо. Без много излишни обяснения, от моя страна, разбра за какво говоря и ми благодари, че съм дошла да разговарям с него.

Бланк, да, в един клас ще ни бъдат момчетата. Ще се разнообрази женското царство, хаха. Моят съвет е майката да отиде да говори с Лазаров. Нищо не губи. Изключително приятна комуникация имах аз с него.

Но пък за брат му на Митко съм спокойна. Въпреки притесненията ми, че той като отявлен интроверт, ще има трудна адаптация в новия клас, се оказа, че съм се лъгала. Чувства се много добре, намери бързо сродни души, даже този уикенд вече ще е на рожден ден на съученик. Харесва 38 ОУ, харесва учителите, децата...пу-пу!

# 342
Току що Школото покани моя син на класно по английски средата на декември 😁 Ха да ни е честито на всички които изучаваме интензивно! По логика трябва да пуснат и по компютри, защото моя има колкото математика, толкова и тях. Весело ще е преди Коледа с класните и след ваканцията с оценките 🤪
От наредбата за оценяване:
(2) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2019 г., в сила от 10.09.2019 г.) Класна работа се провежда при обучение за придобиване на общообразователна подготовка по:
1. български език и литература и по математика - в прогимназиалния етап и в двата етапа на средната степен на образование;
2. чужди езици - в двата етапа на средната степен на образование
(3) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2019 г., в сила от 10.09.2019 г.) Класната работа по математика се провежда за един учебен час.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 71 от 2019 г., в сила от 10.09.2019 г.) Класната работа по български език и литература и по чужд език се провежда в два слети учебни часа.

# 343
  • Пловдив
Мария, благодаря за горното инфо, чудех се защо класната по БЕЛ ще е 2 часа, а то явно така си трябва.
Нас вече и на вектори ни изпитаха, а гледам има някъде още и комбинациите не взети. Вчера набора имаше малко за учене, та му отворих учебника по философия, беше си в опаковката, нищо не е чел още, прочетох първите 4 урока и докато ми мрънкаше на главата, му казах най-важното. Даже му направих и теста след тези 4 урока, та се надявам ьако някога ги изненадат с изпит, да изкара повече от 2. По философия нищо не правят, говорили за вулкани И Адам и Ева, даже само учителя говорел, даже и дискусия няма, според набора щял да им пише на всички или само 6 или само 2,без да изпитва. Не си го представям и за това реших поне да го запозная с учебния материал. Много ми беше интересно, всичко запомних, даже мен може да изпитат, хахахаха. Не е важен предмет, но е нещо, което на него би следвало да е интересно, жалко, че нищо не отваря. Както му каза днес мъжа ми - Ти си с две леви ръце (в неговия случай с две десни) и ще трябва да работиш нещо с приказки. Та, може философията да е твоето нещо. Няма да разберем. 🤣Съдба.

# 344
  • София
На родителската среща в ТУЕС ни уведомиха, че класните са след зимната ваканция. Ще има спокойни празници Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт