ОСМИ клас 2020/2021 - "С къса клечка или не, ОСМОКЛАСНИКЪТ e все добре!"

• 27 531
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Не, на много места пишат, че така ставало https://krasota.rozali.com/kosa/obezcvetiavane-na-kosata-sus-soda-bikarbonat.html
Аз си се примирих, че трябва да живея с това тъмно нещо на главата известно време.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 15:32 от Amanda.D

# 691
Да, и аз това си мисля, че след такава повреда и ремонт вече всичко ще могат да минават под тоя общ знаменател и да отказват следващи ремонти под гаранция.
Идеята за Теленор е интересна, да се провери колко може да дадат. Иначе питах в един от предложените от вас сервизи, много любезен мъж беше на телефона, 200 лв ще струва смяната с оригинален дисплей. Човекът дори се опита веднага да ме откаже, като ме посъветва да не го ремонтирам въобще, но после разбра, че телефонът е само на месец.

# 692
Не, на много меса пишат, че така ставало https://krasota.rozali.com/kosa/obezcvetiavane-na-kosata-sus-soda-bikarbonat.html
Аз си се примирих, че трябва да живея с това тъмно нещо на главата известно време.
Кое "тъмно нещо"? Какво ти има?
Моята коса е черна и ако содата обезцветяваше, вероятно би ми проличало. Smile
Сега аз не я боядисвам още, цветът ми е естествен. Да не би да се обезцветяват боядисаните - това не знам.
На сина също няма изобщо подобен ефект. Вече дни наред третира, а косата си му е съвсем наред. Пърхотът изчезна, но продължава така, както казах, профилактично. Още поне седмица ще се мие без шампоани и сапуни. За после - не знам дали да не му взема специален шампоан, който да предотвратява пърхот. Но поне това, което видяхме миналата седмица по главата му, вече го няма.

Да, и аз това си мисля, че след такава повреда и ремонт вече всичко ще могат да минават под тоя общ знаменател и да отказват следващи ремонти под гаранция.
Идеята за Теленор е интересна, да се провери колко може да дадат. Иначе питах в един от предложените от вас сервизи, много любезен мъж беше на телефона, 200 лв ще струва смяната с оригинален дисплей. Човекът дори се опита веднага да ме откаже, като ме посъветва да не го ремонтирам въобще, но после разбра, че телефонът е само на месец.
Затова се ориентирахме да си ги сменяме сами у нас.
Първите бяха на децата. Мъжът ми се учи по едни подробни обяснения в клипове на руснаци - много подробно и нагледно показват как и с какво се прави. Дисплеите си станаха още в началото чудесни.
На позната последният път точно се мъчеха да я накарат да си купи нов апарат - счупен гръб и стъкло на камерата имаше, нямало да може да прави снимки след ремонта. Ми нищо такова - прави чудесни снимки след смяната. И то за никакви пари.

# 693
  • София
Баце току що нареди да разпишат супер точно кога да се носят маски на открито.

# 694
Judi,
Когато ти сам си увредил устойството е ясно, че ремонтът е за твоя сметка. Но в сервиза на оператора се попълват едни документи свързани с типа ремонт и какво се случва с гаранцията. На база това се решава как да се процедира за бъдещи повреди.
Давам пример:
Чупя си дисплея. Нося го в лицензиран сервиз и е ясно че си плащам. Проблемът се описва в документ. След 3 месеца изниква софтуерен проблем. Нося телефона и тогава ремонтът е за сметка на Телекома.
Ако обаче телефонът преди това е отварян в сервиз, който не е лицензиран и двете повреди са за сметка на клиента.

Благодаря. Някъде по форумите четох една мацка, която разказваше, че никога не си е изтощавала толкова много косата като след маска със сода.... Пробвала да се обезцвети, затова се притесних.
Правила съм си маски на лицето със сода и мед и си спомням, че действаха добре...

Пробвала да се "обезцвети"? Със сода? Готварска сода? Нещо не е наред с информацията й.
Да не е опитвала по-скоро с кислородна вода и амоняк?
Не бих ползвала содата точно за обезцветител за коса. Слагала съм на моята срещу сърбеж - цвят никога не се е променял. Като малка се поразих обаче с амоняк и кислородна вода.

Betty L,
Тъй като съм работила почти 20 години в този бранш ето какво мога да те посъветвам:
Ако телефонът е в гаранция задължително се връща към оператора. И от там те го изпращат към лицензиран сервиз. Срок за ремонт-30 дни. Питайте дали не могат да ви дадат оборотен за този период.
В магазина може да ви кажат приблизителна цена на ремонта.
Не ходете в други сервизи, защото ако след ремонта устройството даде по-сериозен дефект от операторът няма да зачетат гаранцията.
Сетих се още нещо. Теленор имат услуга стар за нов. Може да проверите за колко биха го взели така и ако добавите парички да вземете нещо ново на детето.

Благодаря ви, момичета, за съветите и мненията за проблема с нашия телефон!

Той без друго не я зачита, ако дефектът е механичен - счупването на дисплей си го отчитат точно така. И то най-често е така - изпускане на апарата, което не е производствен проблем.
Откази за поемане на гаранциите при такива повреди съм виждала купища.

# 695
  • София
Аз съм доволна от уча.се, но много ме дразни политиката им да си дръпват автоматично пари от картата за новия абонамент. Това е огромна черна точка за тях. При регистрация, някъде там със ситен шрифт има отметка, която човека лесно може да пропусне. След една година само получих смс на телефона, че са ми дръпнали такса за подновяване на едногодишен абонамент Rage  Мразя такива "номера".

можеш да отмениш автоматичния повторен абонамент в настройките на профила си.

# 696
  • Между гори и планини
Моите мъже у дома си мият косите с Хед енд Шоудърс. Пърхот няма никой. Аз използвам Здраве с хинин и балсам също. Косата ми това лято е пораснала с 10см и нови кичури горе растат. А моята коса е чуплива и бавно расте. Никога не съм се боядисвала, кестенява е и сега ще правя отвара от орехова шума. Дава  много хубав кафеникав блясък и оцветява леко.

# 697
Наредбата щяла да е с примери - караш колело:МОЖЕ, ходиш пеш сам - МОЖЕ.  Без коментар съм.....

# 698
Наредбата щяла да е с примери - караш колело:МОЖЕ, ходиш пеш сам - МОЖЕ.  Без коментар съм.....

Ох, не, от глупост все на по-голяма глупост....
Това е извън възможностите на обикновените творци на глупости вече.

J
Цитат
udi,
Когато ти сам си увредил устойството е ясно, че ремонтът е за твоя сметка. Но в сервиза на оператора се попълват едни документи свързани с типа ремонт и какво се случва с гаранцията. На база това се решава как да се процедира за бъдещи повреди.
Давам пример:
Чупя си дисплея. Нося го в лицензиран сервиз и е ясно че си плащам. Проблемът се описва в документ. След 3 месеца изниква софтуерен проблем. Нося телефона и тогава ремонтът е за сметка на Телекома.
Ако обаче телефонът преди това е отварян в сервиз, който не е лицензиран и двете повреди са за сметка на клиента.

Аз обсъждам това, за което говорихме до сега - ремонта на  дисплея.
Винаги се попълват документи, когато се занесе телефон - много ясно е това.
При установяване на "механична повреда", както е по общи условия, гаранцията се отказва.
До тук за това говорим.
Иначе ако телефонът е гаранционен, за да се избегнат бъдещи усложнения, породени от други повреди - хубаво да се иде на сервиз. Тогава човекът ще си сметне дали му изнася да си плати прескъпо една такава услуга или не - зависи колко време му остава до кая, каква е цената на телефона, колко му искат за ремонт и т.н.
Ние и софтуерни проблеми вече си оправяме сами. Писнало ни е от сервизи и в тази насока. Т.е. не "ние", а мъжът ми. Хоби му е и покрай него видях за какво печелене на пари от такива услуги става въпрос от страна на сервизите.

Моите мъже у дома си мият косите с Хед енд Шоудърс. Пърхот няма никой. Аз използвам Здраве с хинин и балсам също. Косата ми това лято е пораснала с 10см и нови кичури горе растат. А моята коса е чуплива и бавно расте. Никога не съм се боядисвала, кестенява е и сега ще правя отвара от орехова шума. Дава  много хубав кафеникав блясък и оцветява леко.
Как я правиш ореховата шума?
Аз не съм опитвала, само съм чувала. И понеже не боядисвам и аз още коса ми е интересно какъв е ефектът.

# 699
  • о`майна лунна нощ е

Ох, ох, ох ...  Практиката показва, че колкото повече хипотези вкарваш, толкова повече врати за повратно тълкуване, прилагане и  контрол отваряш. Тотално, абсолютно невъзможно е да се изброи, но нека бъдат смели и опитат.
Цитат на вожда:
"Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание“, категоричен бе премиерът Борисов.

Аз искам да изкажа гордостта си като майка на осмокласник. Донесе шестица детето. По изобразително изкуство - практическо изпитване. Баща му се умили много. Върна се в спомените си от гимназията и ни припомни как на една контролна по история изкарал тройка. Предал празен лист с имената си и нарисуван охлюв. Красив охлюв. Като им ги върнали бил безкрайно учуден от спестената двойка, но преподавятелят обяснил - в другия клас някой бил нарисувал врабче, но охлювът бил по-готин.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 15:10 от `ТуиГ

# 700
  • у дома...
Ани има вече две шестици - при нейтив учителката и на презентация по ИТ. Ей, появи се светлина в тунела.

# 701
Моят днес е с шестица по философия. Не съм го виждала да отваря точно този учебник.

# 702
  • Между гори и планини
Цитат на: sssani link=topic=1259490.m

[quote author=Доня Дафина Черешова link=topic=1259490.msg41590643#msg41590643 date=1603271846
Моите мъже у дома си мият косите с Хед енд Шоудърс. Пърхот няма никой. Аз използвам Здраве с хинин и балсам също. Косата ми това лято е пораснала с 10см и нови кичури горе растат. А моята коса е чуплива и бавно расте. Никога не съм се боядисвала, кестенява е и сега ще правя отвара от орехова шума. Дава  много хубав кафеникав блясък и оцветява леко.
Как я правиш ореховата шума?
Аз не съм опитвала, само съм чувала. И понеже не боядисвам и аз още коса ми е интересно какъв е ефектът.

Листа, вода, вариш и правиш запарка като чай. Измиваш косата и поливаш с топлата запарка. Концентрация едно към гьотере 😉

# 703
"Концентрация едно към гьотере 😉"

А, тези най-много ги харесвам.

# 704
  • София
Аз съм доволна от уча.се, но много ме дразни политиката им да си дръпват автоматично пари от картата за новия абонамент. Това е огромна черна точка за тях. При регистрация, някъде там със ситен шрифт има отметка, която човека лесно може да пропусне. След една година само получих смс на телефона, че са ми дръпнали такса за подновяване на едногодишен абонамент Rage  Мразя такива "номера".
Аз изключих тази опция още като прочетох, че я въвеждат.

Общи условия

Активация на акаунт