С патешка походка мама се клатушка, ДЕКЕМВРИйчето расте и слушка ! {тема 8/2020}

• 32 596
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
Ние ще продължим при нашия педиатър. Иначе миналата година, когато търсехме педиатър, аз лично проучих всички в района, в който живеем, обадих се на тези с най-много препоръки, да ги питам записват или не записват пациенти. С тези, които имаха места се срещнахме и след това се записахме при този, който ни се стори най-адекватен. Най-много ме впечатли, с това че по време на пандемията провеждаше домашна детска консултация, за тези, които искат без допълнително заплащане за тази услуга.

# 76
Ох, звънях на няколко, но си пиша и с разни мами от квартала, които и те казват, че никой не приема, та общо взето ако ти е първо бебче никой не те иска..  Мисля края на месеца да прозвъня останалите и да почвам да ходя от врата на врата.. Моята, която е общопрактикуваща и педиатър не я харесвам грам и тя ми е последен вариант..

# 77
Подредих дрехите в шкафа. Тук нямам никакво място,  но до март месец ще е така. Имам 16 бр. бодита с дълъг ръкав , 14 бр. ромпърчета, 17бр. бодита с къс ръкав, 5 бр. комплекти ританки с блузка, 4бр. само ританки, плетени елеци, ужасно много чорапи и 7бр. шапки......всичко набутано в това малко пространство от снимката......и 8 бр. пелени. Нямам място за спалното чувалче, олекотената завивка и комплекта за количката (втората снимка).

# 78
Този въпрос с педиатрите е много "наболял". Не стига, че са малко по различните квартали в София, ами и няколкото налични не приемат, просто не знам. Една позната каза, че са намерили някакъв, за да имат и за ваксините, а иначе си ходят на частно...
Paradigma - честити придобивка. На тази ваничка доста й се чудя и гледах из ибей, ама второ употреба май не ми се взема - как ти се струва на живо. Иначе си хванах едно Cocooonababy гнездо пак на търг, сега като дойде ще търся фирма, която пере матраци, да го поизперем, за мое спокойствие (ако не ме хване лудото и да се откажа от него Smile , че слушах една лекция и казаха матрачетата и подобни да не са втора употреба, че не се знае кой как ги е съхранявал, то и на друга казаха за помпите да не се вземат чужди - не, че бебето не заслужава всичко да му е новичко, ама тия "улеснения" и "глезотийки" за майки са си голям алъш-вериш и мятане по върбите).
Skrubi - ти ме разби, аз си мислех, че с по 5 броя от дрешки ще минем... дори се върнах на първа страничка да видя дали тези дрешки не са за близнаци. За себе си съм като отвързана с тия дрехи и затова сега реших за бебе да купим (по желание на таткото като се роди - той ще ходи да купи) по-малко бройки и ако трябва нещо повече на момента да вземаме - иначе съм като "луд с картечница", както казва ММ.

# 79
Между другото с по 5 от всичко, от личен опит казвам, трудно бихте се справили. Аз с лятно бебе ползвах бая повече неща, та със зимно не ми се мисли. Дъщеря ми беше с рефлукс и връщаше постоянно, преобличахме се 100 пъти на ден. Запасила съм се стабилно, каквото остана от каката - и накупихме още, че с прането и съхненето не ми се мисли....

# 80
Кети, никога не бих купила толкова дрехи. Това е от сестра ми.....тя пазаруваше като луда за племенничката ми. А това колко трябват е индивидуално- моята не е повръщала и аз й сменях дрехите веднъж сутрин и веднъж вечер......и при мен както казваш пет от всичко бе достатъчно. Ето Лени е имала бебе с рефлукс и явно е сменяла след всяко ядене. 
За Надежда, аз нямам притеснение кой ще ме изражда. Всичките са готини.
Утре и аз ще ходя до едно педи да видя дали ще ни вземе. Имам три лекарки в предвид. Надявам се една от тях да се съгласи.

# 81
Запасила съм се стабилно, каквото остана от каката - и накупихме още, че с прането и съхненето не ми се мисли....
С пералня и сушилня е лесно. Simple Smile

# 82
Кати, Кокуната е много странна. Практически бебето остава във въздуха като на хамак и има допълнителна подложка, която повдига крачетата. Освен чаршафчето отдолу има и нещо като протектор, който също изпрах. Честно казано нямам притеснения за нея, защото знам, че тя я купи нова юли и я ползва досега. Тя твърди, че благодарение на нея нейния младеж спи на интервали 5-6 часа нощем. Другото, което нямам търпение да пробвам са groswadlle, които са чувалчета за повиране без пристягане на тазобедрените стави. Те потискат рефлекса  на Моро и пак допринасят за дълъг и спокоен сън. С кошмарно спящо първо дете и до днес съм готова да пробвам всичко.
Иначе ваничката ми се вижда много качествена и компактна, има си и подложка за новородено отделно. В същото време е и достатъчно голяма, днес баткото на 6 г.  си взе вана в нея и се събра седнал Joy. Има си и тапа за източване. Не знам дали ще ми е удобна. Преди ползвах обикновена ваничка от Икея с хамак за къпане и ми беше супер удобно, но в сегашната баня нямам масто за такива екстри.  Но хамакът, който пазя не пасва на сгъваемата вана, така че не е вариант.

Този въпрос с педиатрите е много "наболял". Не стига, че са малко по различните квартали в София, ами и няколкото налични не приемат, просто не знам. Една позната каза, че са намерили някакъв, за да имат и за ваксините, а иначе си ходят на частно...
Paradigma - честити придобивка. На тази ваничка доста й се чудя и гледах из ибей, ама второ употреба май не ми се взема - как ти се струва на живо. Иначе си хванах едно Cocooonababy гнездо пак на търг, сега като дойде ще търся фирма, която пере матраци, да го поизперем, за мое спокойствие (ако не ме хване лудото и да се откажа от него Smile , че слушах една лекция и казаха матрачетата и подобни да не са втора употреба, че не се знае кой как ги е съхранявал, то и на друга казаха за помпите да не се вземат чужди - не, че бебето не заслужава всичко да му е новичко, ама тия "улеснения" и "глезотийки" за майки са си голям алъш-вериш и мятане по върбите).
Skrubi - ти ме разби, аз си мислех, че с по 5 броя от дрешки ще минем... дори се върнах на първа страничка да видя дали тези дрешки не са за близнаци. За себе си съм като отвързана с тия дрехи и затова сега реших за бебе да купим (по желание на таткото като се роди - той ще ходи да купи) по-малко бройки и ако трябва нещо повече на момента да вземаме - иначе съм като "луд с картечница", както казва ММ.

# 83
Smile
Между другото с по 5 от всичко, от личен опит казвам, трудно бихте се справили. Аз с лятно бебе ползвах бая повече неща, та със зимно не ми се мисли. Дъщеря ми беше с рефлукс и връщаше постоянно, преобличахме се 100 пъти на ден. Запасила съм се стабилно, каквото остана от каката - и накупихме още, че с прането и съхненето не ми се мисли....
Ние само като за начало и ако се наложи ще се докупува. Пък и като видиш колко са сладки някои боденца. Дори на George ги продават по 5 или 7 броя...

Skrubi - напълно разбирам сестра ти. При нас ММ е минималист и затова ще започнем с "малко бройки" Simple Smile

Paradigma - аз затова ги харесах тези гнезда, а дори един близък приятел, татко от година ми го похвали много. Мен по-скоро ме притеснява, че го взех на търг от "някакви" хора в Англия, иначе ако беше от мои приятелки хич нямаше какво да го мисля. Но то може да се ползва от бебето до към 3-4 месец, не повече, обаче за цената, за която го взех - все едно ми го подариха.
Ох, сега ще ме накараш да се замисля още повече за тия ванички, има невероятни оферти в ибей - нея поне мога да си я изчистя хубаво. Или ще издебна на Черният петък от някъде да я намеря.
Чувала съм за тези чувалчета, ние сме били в точно 3 магазина тук в София и не съм виждала никъде такова чудо.
Еххх Sparkling Heart една приятелка ми се обади и ми каза, че ще ми изпрати някакви дрешки от нейните юнаци - и съм доста щастлива =) Една приятелка ми обеща на заем кай тай слинг - Smile
ММ като не дава да се купува нищо и ми се губи голяма част от щастливите моменти да се порадваш на тези малки неща. Но днес ми разказаха (защото аз попитах) за доста неприятна случка и ми стана доста тъжно, хормоните явно се проявиха доста и чак сълзи ми потекоха, и на мен ми се отщя да купувам каквото и да е докато малчо не се роди (живот и здраве).

# 84
Запасила съм се стабилно, каквото остана от каката - и накупихме още, че с прането и съхненето не ми се мисли....
С пералня и сушилня е лесно. Simple Smile
Ние пералня имаме, но сме на квартира и сушилня нямаме,  та сушим по стария метод на терасата или на сушилка.

# 85
Здравейте, момичета, да дам и аз отчет след прегледа. И двамата Аг днес измериха малката мишка 1400гр, върви по-голяма за 29 г.с. ама и с таткото сме си високи. Обърнала се е главично, дано не се завърти до края наобратно, а да си остане така. Много харесах новият доктор, май при него ще избера да раждам, болницата повече ми харесва, от тази, където ходя на ЖК. За първи път бях при него, така подробно огледа бебка, направо си ми направи ФМ, а платих нормален преглед. Видя всички органи, измери всичко. Плацентата е окей. Шийката също е добре, въпреки, че каза, че е скъсена, но малко и не е притеснително. Измери я вагинално и ме прегледа и мануално. Като цяло съм много доволна.
За сгъваемата ваничка на stokke бях писала и в предишната тема. Парите според мен си заслужават и ще е изключително удобна. Де да имаше и на мен кой така да ми даде такива хубави неща.. ама уви, малко мои приятели са с деца, а тези, които имат са от минималистите и нямат кой знае какво за даване Grinning

# 86
Джена, издай кой е доктора ?

# 87
Да се разпиша от днес. Минах ЖК в 32гс. общо взето много смотана работа е при мен с тоя преглед. Кръвно, килограми и поглеждаме бебо на един умрял 2д ехограф, вика виж тука му главата, ето я пишката, ето тука се вижда едно оче как мига... Е нищо не разбрах от тия картини на един екран 10х10см(а пък и разделен на две на всичко отгоре и показва 2 картинчици едновременно) , че и никакво замерване не прави на малкия. Ама още малко, добре че във вторник съм на ФМ, та да го видим по-нормално. Иначе всичко изглежда добре, седи си главично от 2-3 седмици (дано не се врътне наопаки до края) Каза ми, че нямам показания за секцио и да си се настройвам за нормално, ама аз й нямам много вяра. Дано не се появи причина за секцио де.
Отидохме днес с мм до джъмбо, че съм ходила до сега само в едно и исках да видя в друго как са нещата, дали няма нещо по-интересно. Ужасно беше подредено(това на Ботевградско), но поне си взех едни памучни пелени да не сме капо.
Аз се чудя как да нагласи на бебо къпането. Не мисля, че е нужно в първите месеци да се къпе обстойно всяка вечер(гледах една лекция с Ася Демирева и там обясни защо и какво) и мисля, че едно бързо миене на мивката първоначално ще е достатъчно, но пък ни е плитка мивката, с нисък смесител и се чудя как да се оправя сама да мия дупето  ако се наложи, а не да чакам някой да ми помага всеки път.

# 88
Джена, издай кой е доктора ?
Изгубен, бях при Минев, очарована съм, страхотен преглед беше.

# 89
  • Sofia
Малечка, моята гинеколожка по каса гледа на същия ехограф и ми е казвала някои неща , които са ми потвърждавали на морфологиите после Simple Smile така че големият екран не е гаранция за читав преглед. Както казват - важно е кой го гледа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт