С патешка походка мама се клатушка, ДЕКЕМВРИйчето расте и слушка ! {тема 8/2020}

• 32 603
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Джена, той Минев дали ще изражда нормално? Обича операциите.....иначе е добър избор като специалист, вдъхва доверие и спокойствие....

Малечка, много ме разсмя сутринта, мъжа вика кво се смееш......
Ама и аз нищо не им разбирам на ехографите им, викат ми ето пери пишката, ама и аз не я виждам хахахахха

# 91
И на мен ми беше смешно по едно време как седя и се пуля в екрана и нищо не разбирам от това, което гледам. Успях да му различа само гръбначния стълб като ми показа. Ама като ми каза как се вижда едното око и как мига и аз мигах, мигах, ама тц😂

# 92
Момичета, и аз да се отчета, щях да раждам в Тина Киркова, но по стечение на обстоятелствата реших да раждам с Олга Дукат в Свети Лазар, та вчера бях при нея на преглед за първи път. Тъй като съм 30 седмица, тя каза, че може да направим запис на тоновете вече, така че правихме за първи път, а малкия реши да бъде активен за събитието, така че излязоха супер 😊
Също така ме разведе из болницата, показа ми стаите за раждане, стаите за настаняване, всичко изглежда супер. Няма да се налага да нося почти нищо, хавлии, чехли, дори нощница, както и всичко за бебо - памперси, мокри кърпички, дрешки, одеалца - всичко ми го дават от болницата, което бая ще ме улесни. Но за тази цена, както каза ММ, трябва после да ди останат за мен нощниците и хавлиите и дрехите за бебчо 😄 Шегата настрана, наистина си е скъпо, но много държа на Олга Дукат, пък и условията наистина са добри.
В този ред на мисли, някоя мама, която ще ражда в различна болница от тази, в която се следи, може ли да сподели какви документи точно ще ми трябват за раждането? Освен всички изследвания, които са ми правени през бременността, какво друго?

# 93
Би следвало на сайта им да има списък за самата болница. За МД например има и всичко е описано..

# 94
Момичета,  днес свърших многоооооо важна работа. Уговорих се с педиатър. Страхотна жена, поне на първа среща. При нея декември месец ще прехвърля и Мони. Значи казвам какво ми обясни тя: Деня преди изписването й се обаждам, за да се разберем на следващия ден следобед да дойде в къщи за прегледа и консултацията. Ще струва 30лв . До 15 дни след раждането излиза акта за раждане на бебо и вече с него, една бланка от книжарницата за първичен избор на личен лекар и нов картон пак от книжарницата, го записвам при нея. Хубавото е че тя е със специалност Педиатрия,  пред кабинета й няма възрастни хора ( лекува само деца), работи от 9 до 18 ( не е на смени, което е прекрасно), като в интервала 14-16 часа не приема болни деца, а е само за ваксинации на здрави такива.  Предупреди ме, че държи на кърменето, което е добре.

# 95
Skrubi - това сигурно е от горните точки в списъка важни неща за правене преди раждането - честито. Аз се чудех каква е процедурата и кога точно трябва да дойде, че една позната ми беше казала, че първите 10 дена сме щели да сме под грижите на докторите от болницата, в която ще раждам (Токуда) и чак тогава ще се срещаме с педиатъра - малко се усъмних дали е точно така...

Малечка90 - при нас беше смешно, защото ММ на първите няколко прегледа не виждаше нищо по снимките, докато на една не хванах и да му очертая, че вижда главичка с раменца - а той си мислел, че вижда цялото бебе и хич не разбирал кое какво е Smile SmileSmileSmile много му се смях, ама като не ги пускат на прегледите и после по въображение не му се беше получило. Да не казвам, че ще ми се разсърди, че за тия почти 8 месеца не запомни на коя точно дата е термина SmileSmileSmileSmileSmile (а той помни дати като слонче и какво му/ни се е случвало всеки ден през изминалите десетки години).

# 96
Момичета, това с търчането по педиатри отсега не е ли рано? Едва в 8 месец сме влезнали, невежа съм по въпроса и ми е странно. Чак такъв ли бум има на заети лекари още на този етап?

# 97
  • Варна
Здравейте,
Благодаря за прекрасната тема!
За педиатрите: Да, голям е зор да се вредиш при добър, особено в големите градове. Трябва задължително с уговорка от рано. Аз още в петия месец питах нашата на децата. Преди няколко години исках и аз и ММ да се местим при нея, но тя отказа. Нямала как да поеме повече. Но за бебето каза: разбира се. А нови пациенти не приема!
Така, че мой съвет ако нямаш, тръгвай да обикаляш!

# 98
skrubi къде е тази вълшебна педиатърка.. 😅

# 99
Здравейте момичета,
Днес беше последната морфология (31+4дни), бебка вече е 2100гр., главично е и ми казаха че върви с 10-на дни напред. Всичко изглежда наред, плацентата е с 0 степен на зрялост, предна, висока. Околоплодните води са в норма, шийката е 35мм.
Като бонус получих и усмивка от бебка. ❤️

# 100
Liinaa, страхотна снимка, красиво личице, да е жива и здрава Heart

# 101
  • София
Ето ме и мен. Flowers Jack O Lantern
Да ни е честита новата тема. Yellow Heart

Аз съм добре, благодаря че питате. Blush
Тръпна в очакване на мебелите и количката и усещам как плана ми да съм готова в началото на ноември, няма да се осъществи... Ама каквото такова, опитвам се да не се ядосвам.
Вчера купихме матрак, така че ще поръчам чаршафите. Ще са ръчно ушити и с ластик. Само се чудя колко броя.
Вчера взех и еднократни ароматизирани торбички за мръсни памперси от ДМ.
Тези еднократни бикини на Always обаче наистина ги има само онлайн. Ще ги поръчвам, няма как. По аптеките ме гледат като гръмнати.

Аз педиатър съм избрала още в 4ти месец.
Не е лошо да мина да я подсетя жената, че може и да е забравила,
че ми е обещала. Grinning
скруби, как 30 лв., аз знам, че е безплатно първото посещение. Дали и второто не беше в рамките на месец не съм сигурна... Ама първото със сигурност е.

# 102
.
Тези еднократни бикини на Always обаче наистина ги има само онлайн. Ще ги поръчвам, няма как. По аптеките ме гледат като гръмнати.
rave, момичета от тази група препоръчаха еднократните бикини от ДМ. От тях взех и изглеждат добре.

# 103
  • София
Хепи, кои са ?
Аз вчера гледах там на Канпол, но не са абсорбиращи. Тоест трябва да сложиш и превръзка и малко се обезсмисля.
Други не видях да има.
А на Always си попиват, затова търся тях...

# 104
Rave, къде поръча чаршафите?  На мен ми дадоха за ползване малко креватче, което може да се долепи до спалнята (до около 6 месечна възраст) с матраче около 43/90 см и се чудя какви компкекти да търся. Евентуално ще са стандартни, но не знам дали ще е удобно така с оглед мини размера.

Общи условия

Активация на акаунт