С патешка походка мама се клатушка, ДЕКЕМВРИйчето расте и слушка ! {тема 8/2020}

• 32 604
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, честно да ви кажа тази работа с еднократните бикини въобще не сработи при мен. С първото раждане пробвах и абсорбиращите на always и другите на които се слага превръзка. За мен нямаше по-удобно от разтегнатите бикини, които носих като бременна с нощни превръзки. Този нетъкан текстил няма еластичност, а ластиците на always ми дразнеха ужасно.

# 106
Малага, във Вис Виталис в Пловдив има такива комплекти.... От там се връщам. Взех на Лорели комплект за люлката включва чаршафче, възглавничка, олекотено с цип сваля се и се пере, обиколник, балдахин....62 лв- на сладки облачета сиво. Има комплекти различни размери и цени с и без олекотено. Без олекотено само чаршаф, плик и калъфка имаше за 28 лв за тези  размери-люлки/ кошарка...
Напазарих доста неща и пак останаха доста за довзимане, ужасно бавно става ей....
Одеало за изписването не мога да харесам във Вис Виталис са ужасни и по 28 лв..... Ще видя другаде....
Взех две шишета на Авент, подложки за кърмачки, мокри кърпи, Павловича мас, на Бебо тампони за бебето за попиване/ почистване, те незнам за какво са ми, май ще взема някакви от Лидъл като тампони за очи за почистване на очи/ пъпче....

И най- голямата работа дето свършихме е че поръчахме плочки за банятааааа. Мн.трудно избрахме. От месец обикаляме. Направиха проект и чааак другата събота ще ги доставят. Ужас просто....
В понеделник съм на АГ да се видим и мерим шийка.
И аз смятам да пропусна разни оскъпяващи,,лиготии,, бикини си имам широки, изпрани и са в чантата готови. Слагаш лигнина/ нощни превръзки и си готов. Може би да взема още 2 чифта да имам от Пепко ги взимах....
 Остана да взема памперси 17,40 са пакета на Памперс 1-ца.....,и от аптека неща за мен, одеалото, още дрехи, термометър. Джунджирии но си се събира сума. И след това започвам да пестя за раждането, как ще стане незнам де. Най- малко 1400 лв трябва да съберем.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 16:41 от изгубен

# 107
rave, Jessa pants от DM са. Взех един размер по-голям от моя, за да са ми свободни.
С вградена превръзка са. На мен ми ги искат по списък от Токуда.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 17:20 от HappyRSmile

# 108
rave, Jessa pants от DM си взех. Взех един размер по-голям от моя, за да са ми свободни.

На това пише ли някакви килограми или обиколка?
Изгубен тези дни гледах някаква лекция за хигиената на бебче, че за очетата може да се ползват и обикновени тампони за грим, а за пъпчето клечки за уши бебешки( потапяш в спирта, забърсваш между кожата на коремчето и пъпния остатък, после с друга клечка и от долната страна на пъпчето и готово) ще потърся клипчето и ще едит-на коментара ако го намеря.
Някой вземал ли е кошче за памперси? Гледам едни на Томи Типи и им се чудя дали да взема или да си ползвам обикновения кош.
https://youtu.be/fTpDHSd8e1I
https://www.facebook.com/mamaznaenaidobre/videos/371484333974495/
 ето и клипчето

# 109
HappyRSmile, и аз ще раждам в Токуда, но за момента се водя по списъка който са сложили в тяхната страница и там няма включено подобно еднократно бельо. Твоят списък от лекарката ли го взе дали ще може да го споделиш Blush

rave, Jessa pants от DM си взех. Взех един размер по-голям от моя, за да са ми свободни.

# 110
Мацки, какъв размер бебешки дрешки купувате?
Сега ми дойде поръчката от HM, уж избрах 56 р-р, та да са по-големи, а те от малки по-малки ми изглеждат! Пък за 50 размер, да не говоря - и на кукла няма да стане. Хич няма да ги показвам на ММ. Simple Smile
Иначе днес отметнах прегледа при офталмолог.

# 111
За Токуда гледам от този списък. Пише Бельо (препоръчваме Ви за еднократна употреба), после превръзки. Май сама съм ги съчетала 2 в 1 😀
Вие от него ли се водите? Да няма друг?
https://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/the-th … ring-for-delivery

Fifana, аз взех от 50 само 1-2. Другите са 56-63. Казаха ми, че ако е голямо бебчето, тези 50 ще са му за една седмица или дори малки. А точният размер не се знае до самото раждане.

# 112
  • София
Хепи, мерси.
В този ДМ, в който бях вчера, със сигурност нямаше такива... Ще търся другаде. Hands V
Като цена как са ?
Фифи, аз съм взела малко бройки 50, другото ми е 56 и 62...
То зависи от производителя - някои са умалени, а други - уголемени.

Ето и торбичките, които взех.
100 бр. за 3 лв.
Пари за специални кошове за памперси... Абсурд.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 17:36 от rave

# 113
По същият списък се водя и аз просто съм взела двете отделно вместо 2 в 1, но мисля за всеки случай да купя и от тези ако ги намеря Grinning

Иначе на мен ми препоръчаха тези на Chicco:

Скрит текст:

За Токуда гледам от този списък. Пише Бельо (препоръчваме Ви за еднократна употреба), после превръзки. Май сама съм ги съчетала 2 в 1 😀
Вие от него ли се водите? Да няма друг?
https://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/the-th … ring-for-delivery

Fifana, аз взех от 50 само 1-2. Другите са 56-63. Казаха ми, че ако е голямо бебчето, тези 50 ще са му за една седмица или дори малки. А точният размер не се знае до самото раждане.

# 114
Деси, педиатърката е в Младост от 25 ДКЦ.
Рейв, и с първото дете съм си платила първата визитация. Така е, защото реално детето няма ЕГН и не е записано все още при нея и лекарката идва на домашно посещение на добра воля и това не й се заплаща от касата. Аз нямам против да си платя.  Радвам се че си я намерих,  че с тази корона доста лекари отказват нови пациенти.
Може да е рано за избор, ама като гледам как се покачва броя на заразените с корона,  ще вземат да ни затворят след месец, а аз държах да видя лекаря наживо.

# 115
Ох като ви чета мисля, че е време и ние малко да напреднем с покупките скоро.. До сега само дрешки и количка имаме, а накрая ще станат много неща наведнъж. Мисля тези дни да кажа на ММ да вземем легълцето. Харесват ни на Икеа, обаче нямат люлеещ се механизъм, по-опитните мами какво ще кажат, ползвали ли са люлеенето или може да минем и без него. Просто като модели най-много ми допадат, най-изчистени са.
От вчера след 2та прегледа бебка така се е разбушувала. Цяла нощ и цял ден яко ме ръчка, а горката така си е свила крачетата като жабче горе в корема. Странното е, че усещам повече движения долу, явно с ръчички мърда, на крачетата им е тясно да ритат. Много хубаво ми стана да я видя, такива сладки бузки има, нямам търпение да ги нацелувам.

# 116
  • Sofia
Джена, може и без люлеещ се механизъм. За мен това е търговски трик, да не говорим, че сглобяването на такова легло е много по-трудно и времеемко. Едно бебе ревне ли - никакво люлеете не може да го успокои Simple Smile Това е моя опит, разбира се. Ние сме вече без легло изобщо.

# 117
Ех.. Погледнах ги тези гащи на джеса и не взех.. Аз имам на чико еднократното бельо и на jane, но взех на canpol превръзки за родилки и едни нощтни на джеса.. Предупредиха ме, че тези за родилките са без крилца и е мазало с тях, та за това взех 🤷‍♀️

# 118
  • София
Аз много държах да има люлеещ се механизъм.
По-добре да го има, отколкото да го няма и да се чудиш дали с него ще е различно...
А и винаги можеш да го застопориш, ако не ти върши работа.

# 119
Жанинче, за пореден път каквото казваш от твоя четирикратен опит е валидно и за моя скромен опит като мама. Взехме си легло с люлеещ механизъм, който не само не я успокояваше,  ама я нервираше още повече . Накрая го застопурих кревата.

Общи условия

Активация на акаунт