С патешка походка мама се клатушка, ДЕКЕМВРИйчето расте и слушка ! {тема 8/2020}

• 32 612
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
На първата кошара, имахме люлеещ механизъм, не съм го ползвала, даже в началото ми казаха, че е вредно чак...а за първия преглед, на другия ден, като ви изпишат от болницата е безплатно.

# 121
На мен люлеещия механизъм ми вършеше чудесна работа ... сега пак взехме такава кошарка , но по-малка от предишната . Децата бяха сравнително спокойни , но при нужда си се люшкахме и благодарение на това , не съм друсала на ръце . Ето тази избрахме :

# 122
Август 2018 прегледа си се плащаше,скруби е обяснила.
Аз съм казвала люлеех доста и количката  "друсах"  и люлеещ механизъм допълнително слагахме на кошарата ,когато смъкнахме нивото,просто като залюлеехме и се унасяше пак.На ръце съм приспивала....зависи от детето,просто знам да не казвам за нищо никога.
Доста съм заитригувана за гнездото ще инвестирам в него,като знам какви колики и нестабилен сън имаше баткото,ще опитам всичко.
За гащите еднократните ги хвърлих на първия час.С дълбоките памучни гащи и нощни превръзки ми беше добре,никой не ми е казал нищо,вагинален преглед ми направи доктора на 40-я ден,едно от малкото предимства на секциото.Само гледаха шева и на 3ия ден се къпех.Който както му е удобно,така.

# 123
Мина ми контролния преглед днес. Излязох от там три пъти по-притеснена и объркана. Още не мога да си събера мислите.
Кръвния поток е вече в граници и онова съпротивление в пъпната връв го няма. Опита се да ми направи снимка на беба, но не беше в удобна позиция. И тръгна да приключва прегледа, но аз по итах и колко тежи. Мери разни неща и каза 1.393 кг и си приключи с гледането. Да ама съм я засичала, че качва около 200 гр за 10 дни. От последния преглед минаха 9 и тя беше 1.380 кг. И попитах как така само 13 гр за 9 дни!? Първо докторът каза, че сигурно предния преглед е бил на стария му апарат. Показах му бележките и видя, че не е. После ми каза "Не са ли ви казвали, че върви със седмица назад." И аз пак казвам не щото тя си вървеше както трябва. После търси предишната фетална морфология и там видя, че не е от изоставащите и накрая просто каза "Ами ще дойдете пак в началото на ноември."

Питах и кога е добре да отида за консултация с анастезиолог в тамошната болница... За какво ми било... После ми разясни, че се предлага само спинална и че на колегите анастезиолози не им се занимавало и не правили епидурална... Та сега вече съм още по-объркана. От тук нататък нямам идея към коя болница да се насоча. Тази ни е на час път. По-добра наблизо няма. Трябва да е на повече часове път. Как се пътува толкова с контракции?

Офф... Трябва да си събера мислите.

# 124
Мамита, а с какви мазила се мажете? Излезнаха ли ви стрии вече.. Аз имам две малки на едната гърда и на дупето /аз на дупето и преди това си имах стари/ , та сега не ми правят впечатление новите, освен че са лилави хаха.. Да ви кажа, че много добре ми понася утайка от кафе заедно с Бадемово масло под душа 😁

# 125
Филми, как ще раждаш, как не правят епидурална, нормалното раждане не го ли обезболяват? А за апаратите, някои дават много сериозни отклонения, първата ми дъщеря, казаха, че ще е 3-3.5кг, роди се 2.70кг, така, че не им вярвам, даже вече и не питам, не се филмирай!

# 126
  • Sofia
Филми, как ще раждаш, как не правят епидурална, нормалното раждане не го ли обезболяват? А за апаратите, някои дават много сериозни отклонения, първата ми дъщеря, казаха, че ще е 3-3.5кг, роди се 2.70кг, така, че не им вярвам, даже вече и не питам, не се филмирай!
Някъде правят спинална анестезия за нормално раждане, но пак не разбирам с какво занимавката е повече при епидурална спрямо спинална?!

# 127
Относно дебата за люлеещия се механизъм на креватчетата - поредния пример как едни деца го харесват, а други не. Сигурна съм, че всяка от нас, включително и аз, ще направим покупки, които ще са много сполучливи и такива,  които бебо няма да одобри. Едно бебе би харесало шезлонг с вибрации,  друго би почервеняло от рев в него и още такива примери.
За упойките: Аз бях с епидурална......боднаха ме веднъж и ми изкараха едно маркуче на рамото ( катетър). Чрез него три пъти ми сложиха анестетик, без да се налага три пъти да ме бодат в гръбнака. При спиналната си се иска бодене всеки път, но явно защото хваща по-бързо,  обезболява по-силно и по-голям сегмент от гръбначно-мозъчни нерви я предпочитат.

# 128
Ние имахме люлеещ се механизъм и на двете легла - дървеното и сгъваемото. Мисля, че има ефект само с случаите, когато бебето леко промърка, но не и когато започне сериозен и продължителен плач.
Мнението ми е - по-добре да го има, но не очаквайте чудеса.

# 129
Fillme наистина обезпокоително. Досега не беше ли събрала мнения за болницата. Къде е това всъщност?
Бих отишла на место въпреки, че са ми казали, че не ползват епидурална. Някои АГ не разграждат с епидурална по- специфично е явно ли незнам. Питай на место.... Освен.

Мен след епидуралната си ме боли гръбнака вече цял живот дето се вика, ама то си е и до годинки, но определено си оказват влияние тез упойки. Без нея обаче не бих се решила....
После ще правим йога за раздвижване на гръбнака хахах

Ние взехме такава люлка/ кошарка, може и да се застопорява, ако не искаш да се люля. Преди бяхме с кошара без люляне  и съм друсала бебе до откат да заспи. Не съм имала ни за час помощник, сега поне се надявам като имаме кака поне да мога да влезна да се изкъпя.....

# 130
Момичета, иска ми се да поръчам отнякъде ленти за главичката на беба за новородено но не намирам за толкова малко бебче а за 6 месеца и нагоре. Вие виждали ли сте някъде наскоро( онлайн най-добре, но може и физически магазин).

# 131
  • София
Добро утро. CoffeeCookie

Да започна деня с един жиииизнено важен въпрос. Grinning
Какви кошчета за пране за бебешките дрешки взехте ?
Гледам, гледам и нищо не ми харесва. Unamused

# 132
Добро утро и от мен ,аз да се "похваля" с моето експресно приемане в болницата ,снощи тъкмо сложих масата и викам да отида до тоалетната преди това да се оправя, че цял ден все ми е мокро бельото и без да съм очаквала, като си забърсах егати и кръвта .Нямам болки нито  контракций, а си тече кръв като за първи ден цикъл ,оправих багажа и ме приеха ,всичко е наред с шийката,водите, бебето ,само се моля да не се отлепи плацентата,защото тогава ще трябва да го извадят.Сега съм на системи,даже ми биха и инжекция за дробчетата на бебето ,но се надявам да поизчака още малко ,още не съм готова и не съм се настройла за секцио. Да поясня ,че съм с плацента превия 32г.с и от там идва кървенето, а вчера цял ден съм лежала нещо не ми се правеше ,това кървене ми дойде като в шок .🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️

# 133
  • Sofia
Дани, стискам палци 🌺

# 134
Добро утро!
Дани не се плаши, щом си в болница значи всичко е наред, но попринцип с плацента превия се започват тези кръвоизливи някъде към 32 г.с. явно при всички. За раждането не го мисли, то с такава плацента друг вариант освен секцио няма. А сега се отпусни почини си и започни да хапваш храна богата на желязо, може и да ги питаш в болницата  дали да ти вземат Тотема, че да възстановите хемоглобина. И се настрои за лежане, ама само до WC. Една приятелка роди Август  беше с такава плацента, още отначалото имаше леко кървене и беше на легло в тях, а от 32г.с.  до 37г.с.  имаше по един кръвоизлив  поне на седмица, но и тя и бебето са добре. Важното е ако ти предложат да останеш в болница да не се дърпаш, защото там си в доста по сигурни ръце. Иначе трябва да има все някой с теб в вас  
УСПЕХ  И МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ ОТ МЕН!
Rave аз още не съм копувала нищо освен едно комплектче за изписване дето се чудя дали няма дай е огромно 🤣🤣🤣
Но пък си мисля, че е важно само да си го харесаш на външен вид и да ти пасне на интериора. Иначе една мацка преди време беше споделила едно кошче от Пепко и изглеждаше много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт