С патешка походка мама се клатушка, ДЕКЕМВРИйчето расте и слушка ! {тема 8/2020}

• 32 618
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
Дани, стискаме палци! Ако трябва до края под наблюдение.

Днес мислих да почвам да пера, но го оставям за след сряда- четвъртък (тъкмо влизам в 45 дневния болничен тогава)да се оправи времето. Искам да се напекат на слънце. Дрехите, които имам са само за изписването и 5-6 бодита. Имам и едно панталонче. Нямам ританки и повечко бройки за преобличане, но ще изпера каквото имам. За начало стига. Като няма дрехи ще го завия с одеало и пращам баща му и кака му да му купят. Това, защото ММ държи да спра да купувам бодита, не било момиче, какви били тия бодита и ританки. Иди му обясни, че това е бебе и кръста трябва да му е облечен, не може от сега да е с панталон и блуза. Но ще го оставя той да купи хахаха. Няма да остане голо,все и бабите ще са накупили дрехи. Та така.
Купувам си по списъка останалото, което е за мен гармастан,цикатридина,желязо да пия и тнт. И приключвам. А най- много един пакет памперси ще взема да има. Вие 1-ца ли взехте ? От 2-5 кг. Гледам ги към 20 лв пакета на Памперс, във Вис Виталис е 17,40. По- нататък ще пробваме някои други марки по- на сметка. И одеало за изписването нямаме....

# 136
Добро утро Coffee, Даниела, стискаме ти палци, да няма усложнения!
Рейв, много интересен въпрос, даже не се и бях сетила, че ще ни трябва кош за бебешките дрехи Sweat Smile
Аз вчера пуснах изследвания, всичко е супер, хемоглобина ми си е все така висок - 140. АГ каза да пия аспирин 3-4 седмици, че бил прекалено висок за бременна и малко да се "разреди" кръвта, че и хематокрита е висок. Мисля да си взема днес Биозин мама, но до сега не съм го пила. Я споделете с него пиете ли и витамини или не?

# 137
Джена , Биозина не е витамин, той е за вируси, отделно и витамин пия) пиех. Сега съм го спряла Биозина, но ако се почувствам към разболяване го почвам.
Имаше преди седмица кош за пране в Лидъл за 5 лв така ме е яд, че не взех. Има в Пепко едни, в Юск може да има.....

# 138
Момичета, идея за кош за бебешките дрехи - аз си взех от Джъмбо като кутия от плат (мисля, че ги водят за играчки).

# 139
Ейййй щях да мра от болки в стомаха. Ядох за закуска мазна премазна домашна баница свекървишка. Ей не се научи да прави нещо ,все се лее мазнина. Ама аз съм си виновна, че я ядох. Вчера правила една и я изгорила ,тавата седи черна стъргала с тел, още я кисне, после правила втора, че днес са на година на роднина и да раздаде, оставила и на нас, то хубаво ама като съм лакома ,нагрухах се с три парчета. Мазни ама мазни...ММ псува из къщи и вика вещица, а после какво ще я прави незнам, ама аз съм виновна като я знам да я ям....
Помина ми сега ама чак тръпки ме избиха ,легнах и омаломощена не мога да мръдна от болка такова чудо....

# 140
Ох и мен снощи ме мъчиха едни киселини..
 Направо щеше да ми падне хранопровода... Sad а колкото до коша за дрехи.. Аз мислех да поръчам един да ми направят, засега съм си харесала ей този със слончетата, но не знам дали няма да ми е големичък

# 141
Дани, всички ти стискаме палци и ти и бебчо да сте добре. Щом си в болницата- не се тревожи, всичко ще е наред.

Джена, ние също се чудехме за люлеещия механизъм, но надделя визията на нещата от Икеа и си взехме цял комплект (гардероб, легло, скрин с повивалник). ММ нали все майстори нещо - щял да добави люлеещ се механизъм. Баба ми като чу обаче ми даде съвет да не слагаме въобще. С първото си дете (тетка ми) тя я е свикнала да се люлее и по цяла нощ е люшкала с един колан. Оставала без ръце. Като чувам, че и на някои от мамите тук не е помагал особено, почвам да се чудя заслужава ли си да влага труда за направата поне на първо време.
Иначе и аз тези дни съм на вълна проучване на педиатри, доколкото разбирам за големите градове от доста рано трябва да се уговори човек. А ако ти не си при някой лекар, които е и педиатър и ти е първо дете, трудно се съгласявали да те вземат. Друг вариант е за личен лекар да се избере човек, който не е педиатър и да се взимат направления за такъв (прочетох го в информационна книжка от болница Вита).

# 142
Дани, позитивни мисли и от мен. Лесно мама не се става Stuck Out Tongue Winking Eye Стискай ги тия крака поне до 34г.с.
Ив, страхотна идея за платненото кошче от Джъмбо. Ще те копирам да знаеш.
Днес с Мони сме цял ден на гости при моите родители. Те са щастливи, аз си лежа, а Мони ги изморява двамата доволно. Тя майка ми страда от безсъние,  но след един ден с Мони ми казва,  че вечерта няма проблем със спането Joy 
И аз съм със страхотни киселини. Снощи ядох Нутела и ноща бе тежка, та даже и днес още ми се облива хранопровода от киселините. Толкова ме хвана яд на себе си, че тази сутрин изхвърлих буркана в кофата.

# 143
Здравейте и в новата тема.
Деси аз се мажа от 3тия месец с лисиона на Palmers но ще видим дали действа след като родя живот и здраве. Четох добри отзиви. Мажа се помведнъж на ден след душ- крака, корем, дупе, като се сетя и гърдите. Има и олио от същата серия.
Относно леглото - ние взехме дървена кошара на 2 нива от Икеа. Нищо особено. Взехме и едно малко за хола на Чико - Next to me.
Утре влизам в 32 г.с. - усещам бебето много мнооогооо, а уж не върви едро. Някои ритници са страшно болезнени, превивам се понякога от болка. Болка, болка..сладка болка. При вас как е?  Имате ли тякива “спазми”?

# 144
  • София
Ив, има ли капак ?
Деси, аз съм голям фен на ръчната изработка. От къде ще си поръчваш ? Thinking

# 145
Daniela, дано всичко е наред и се погрижат така, че да издържиш 2 в 1 максимално дълго! В коя болница си? Ходих да чета какво е плацента превия.
Деси, аз мажа корема обилно с нещо мазно  - преди с олио на мустела, като свърши - с едно бебешко олио на хип. Засега нямам стрии по тумбака. За масажа на корема и гърдите четох, че също може да доведе до контракции, така че вече и за това внимавам. Преди съчетавах мазането със зверски масаж на бедрата, ама сега бързам да полегна.

# 146
Ив, има ли капак ?
Деси, аз съм голям фен на ръчната изработка. От къде ще си поръчваш ? Thinking

От един сайт, имат и фб страница -  ligavniche.com
Гледам, че правят страшно много неща.. Метнала съм око на едни много сладки чаршафчета и на тези кошчета, те се водят за играчки, но ми се струват много  удобни за мръсните неща на бебче

# 147
Благодаря момичета, аз знам че лесно няма да е .Предния път беше проблема в бебето , а матката и плацентата бяха добре ,сега е обратното. Но този път очаквам само положителен край ,иначе кървенето вече спря пу-пу, дано така да си остане ,чувствам се добре, но ще пазя леглото до 9ти месец .Тези инжекций за дробчетата на бебето са доста болезнени ,15 минути ме боли после от тях 😁.Иначе съм в 1ва АГ Света София при Д-р БАЕВ,той ми е следващия, а иначе имам и акушерка позната ама то с моето секцио няма да ми е от полза 🤔.Хубав ден на вас и се пазете 😊😊

# 148
Даниела, имаш и от мен стиснати палци! Радвам се, че си по-добре. Подпирай леглото там и вярвам, че всичко ще бъде наред Heart
За люлеещия механизъм - ще взема кошарка, която има такъв, че даже и една с музика съм харесала, пък вече дали бебчо ще са му от полза никой не може да каже. Ама ще се презастраховам Grinning за кукуната съм чела само положителни неща, скъпа си е доста, ама май мисля да инвестирам в нея. Това за отделен кош за дрехите на бебчо изобщо не се бях сетила Worried
Иначе се мажа с лосиона на Palmers по гърдите, бедра, дупе и корем. Като на корема слагам и специалния за корем - tummy butter. Пу-пу, засега нямам нито една стрия на корема, на гърдите имам леки червени, ама те станаха още в началото като разбрах, че съм бременна. Те моите приятелки полудяха да растат тогава Joy дето ги мажа сега все ми се струва, че са поизбледняли на места, ама може и да си въобразявам.
За педиатър - чакам една приятелка на 21 е на консултация с нейното бебе, доволна е от нея, ще попита приема ли, надявам се да, и ако нещо веднага се записвам, че нито имам отзиви за други, нито ми се занимава и да тръгвам да търся.
Към момичетата, които са се насочили към Токуда - защо тези списъци с неща за носене? Знам, че там ти осугуряват всичко - нощници, превръзки, гащи, памперси за бебчо, дрехи. Нищо не трябва да си носиш освен кърпа, четка за зъби и твои принадлежности. Ама ще питам пак следящато ми АГ другата седмица.
Моят беборан не рита много в последно време, но се мести целият, изпъва ръце, крака, каквото си има Grinning

# 149
Аз понеже знам ,че ще родя малко бебе и cocoonababy беше първото нещо което купих още в 5 месец, много го препоръчват за недоносени бебета , а и в чужбина в неонатологията ги ползват много .Ще го ползвал хем за в хола ,хем и мога да си го местя докато спи навсякъде, лично аз много си го харесвам и нямам търпение да го изпробваме.Иначе и аз търся кошче за дрехите ,някоя мама беше качила от пепко едно, но не можах да го намеря в този магазин на ринг мола .

Последна редакция: сб, 17 окт 2020, 16:03 от Daniela Pehlivanova

Общи условия

Активация на акаунт