С патешка походка мама се клатушка, ДЕКЕМВРИйчето расте и слушка ! {тема 8/2020}

• 32 645
  • 778
  •   1
Отговори
# 165
Даниела, стиснати палчета и от мен!
Сега и мен ме хвана страх, нали и аз съм с плацента превия Disappointed

Гледай само да лежиш и ще бъде наред всичко. На мен ми дават само до тоалетната да ходя и вчера ми беше спряло кръвотечението .Ама сутринта трябваше да давам урина и реших да се измия преди това ,то с тая система не мога да се изкъпя още и от клякането може би пак прокървих  след това ,засега нещата се овладяха и спря,важното е да не се засили .Но дори и да ме изпишат тази седмица ми казаха само да режа и нищо да не вдигам освен чинията за храна .А ти как си с близнаци пази се повече ,по принцип с тази плацента кървят още от 15г.с ,така че съм доволна че стигнах до тук без проблеми  сега ще се пазя пък до където стигна 😊😊

# 166
Даниела, Тонет, стискайте, още малко остана Flowers Four Leaf Clover
Някоя от вас момичета дали има списък с покупки за бебето, който иска да сподели. Решила съм идната седмица да седна и сериозно да направя план за покупките, но не съм сигурна какво точно ще ни е необходимо.
Мен днес нещо ме наболява гърлото, то с това шантаво време, сутрин и вечер студено, на обяд жега.. човек да се чуди как да се облича. Сутрин излизам с 3-4 неща облечена и после постепенно ги оставям в колата през деня. Най го мразя това време, прехода от топло в студено.. Взех и биозин мама да пия за всеки случай.

# 167
Значиии.. Относно списъка 😅
Дрешки почти не съм взимала аз, майка ми изкупи магазините като цяло.. От всичко да има хаха.. Пелени имам тензух, муселин и бархет по около 3/4 от всяка. Имам една тънка пеленка тип одеалце и едно пухено, като мисля да взема още едно. Две зимни чувалчета за сън съм взела и 3 чаршафчета долни..
Космонавтчета - 2
Ръкавички - 3/4бр
Чорапки съм на взела доста хаха
Помпа електрическа/ръчна
Активна гимнастика
Шезлонг /люлка
3 хавлийки
Шапчици - 4/5
Повивалник
Легълце
Протектор за нашия матрак и за на бебо
Стерелизатор
Корито със стойка
Термометър - вода, въздух, бебе /взехме си за стаята готин електрически на cangaroo, има часовник, влагометър, термометър и аларма 😅/
Компект хигиена / нощичка, пила, гребен, четка, нокторезачка, аспиратор/
Четка за шишета с препарат
Стерелизатор
Залъгалки - 1/2

Естествено това е много индивидуални.. Аз доста от нещата ги взех от приятелка и доста спестихме, но гд съм написала по спомен какво що 😅 със сигурност забравям нещо, някой да подсеща, моля!

Ааа за мен съм взела една нощница с къс ръкав халат дебел, джапанки за баня, еднократни чаршафи, еднократно бельо, превръзки за родилки и нормални, подложки за кърма, дадоха ми герастан, но мисля ако ми потрябва да взема лансилох. Само да отбележа, че от другата седмица в лидл ще пускат топло чехли, та мисля да взема и едни за болницата и едни нощници с дълъг ръкав и на пръв поглед с копчета отпред, та и с такава мисля да се сдобия, да си знаете!

# 168
Джена стискам, нямам друг начин.

Даниела, лежа. ММ готви, чисти, аз само с показалеца Grinning, днес малко го изнервих Grin
С абокат е гадничко, нищо не може да правиш като хората. Зависи и къде е поставен. Моите ги слагат над китката, че на другите места вече не ги намират. А там пък много ми се пукат вените и е много болезнено.
Гледай да не клякаш че си е напън, не се и навеждай много.
Каквото зависи от нас ще го правим, пък другото от лекарите.

# 169
Момичета, купихте ли / възнамерявате ли да купувате помпи за кърма и, ако да, какви?

# 170
Мен ми дадоха авент ръчна и медела електрическа

Момичета, купихте ли / възнамерявате ли да купувате помпи за кърма и, ако да, какви?

# 171
Момичета, минавам да оставя това тук.

# 172
Момичета,  тези два дни съм много ама много зле с дискомфорта в стомаха. От всичко, което ям ми става много лошо. Накрая реших, да пробвам и глутен.....хапнах една филия хляб и сега вече съм нок даун. Сега пратих ММ за лимони, да видя дали киселото ще тушира бурята. Върнах се в първи триместър направо. Само люта дъвка оправя до някъде ситуацията. Благодаря, че изтърпяхте неделно-вечерното ми мрънкане.

# 173
skrubi, не, че ще ти е голямо успокоение, но и аз съм така цял ден. Гади ми се ужасно, преди малко и аз помолих да ми направят вода с лимон, нищо не искам да ям в момента, защото ще ме изпрати директно да го повърна. 🤢

За първа нощ откакто съм бременна, не можах да мигна. Може и от това да ми е лошо, но днес съм като парцал.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 21:17 от SilviaP

# 174
1. Дрехи:
– 5 бр. бодита
– 5 бр. ританки
– 2 бр. шапчици за новородено
– 5-6 чифта чорапки
– 2 чифта ръкавички
– 2 жилетки
-- 2 плюшени гащеризончета
– Космонавт
– Комплект пелени – бархетни и памучни по 3 бр.

2. Препарати и санитарни материали:
– Перилен препарат за кърмачета
– Пакет памперси от 3–6 кг
– Подложки за преобуване
– Мокри кърпички
– Бебешки сапун
-- Кош за дрехите на бебето

3. Спално бельо:
– 3 големи памучни одеяла
– 2 комплекта чаршафи
– 2 хавлийки
– Обиколник за креватчето
– Матрак
– Протектор за матрак
– Чувал за спане

4. Хранене на новородено бебе
4.1. Ако кърмите:
– Много лигавници
– Помпа за изцеждане на кърма
– Контейнери или пликчета за съхранение на мляко
– Сутиен за кърмене
– Тампони за гърди
– Лосион за възпалени зърна

4.2. Ако сте на адаптирано мляко или давате кърма от шише:
– Поне 3 шишета
– Стерилизатор???
– Четка за шишета
– Препарат за бебешки съдове
– Кутия Адаптирано мляко
– Термос за вода
– Уред за затопляне на вода и храна
– Съд за преваряване на вода
– Уред за готвене на пара

5. Козметика за новородено бебе:
– Крем против подсичане
– Лосион за тяло/олио
– Душ гел за бебе

6. Аксесоари:
-- Залъгалка
– Четка за коса
– Нокторезачка
– Термометър
– Спирт от 70 и 90 градуса за пъпче
– Стерилни марли
– Памук
– Клечки за уши за бебе
– Пудра за пъпче (при предписание от педиатър)
– Физиологичен разтвор
– Ампули или спрей със солеви разтвор за нос
– Аспиратор за нос
– Капкомер
– Панадол бебе (при нужда)
– Чай Копър или анасон/капки против колики

7. У дома:
– Кошарка
– Повивалник
– Нощна лампа
– Музикална играчка за креватчето
– Термометър за въздух
– Корито с шезлонг за къпане
– Ергораница/слинг
– Бебешка гимнастика
– Бебешки шезлонг–люлка

8. На разходка с новородено бебе:
– Количка
– Чадърче
– Дъждобран
– Столче или кош за транспортиране в кола
– Чанта за бебешкия багаж
 -- Порт бебе
Джена това е списъка по който основно се водя аз, разбира се има неща които поне за сега няма да взимам, други които съм си добавила, но като основа не е зле, погледнете го. 😊 Принтирах го и си отбелязвам закупените неща. ✔️
 Ох, с моя нисък хемоглобин, както и очаквах, започвам желязо, което разбира се ми раздразни стомаха, но няма как, ще се пие- малко остана.

Silvia Купих помпа за кърма на NUK Jolie механична, надявам се да се "разберем" с нея, все ще се наложи да се изцеждам понякога. 🍼

П.С. Черпя ви виртуално с една домашна баничка. 🐮🥚🧀

# 175
Тонет, Дани момичета дръжте още малко!
И аз да се включа с мрънкане,адските киселени каквото и да ям,диафрагмата ми се е качила,даже и повърнах,не бях повръщала до сега.Гладна не мога,лошо ми става и пък и лакома съм.И да и аз се изпускам по някой капка урина.С предишната бременност нямах такива проблеми.От горе,от долу ....купон.Какво да се прави ще търпя,не остана много.Дано тази вечер се наспя,пожелавам ви лека и спокойна.

# 176
  • Sofia
Аз следобяд съм с контракции. Пих магнезий, сега две но шпа и лягам. Имала съм такива дни и с другите , ама човек никога не знае.

# 177
Ей, Жанинче, рано е още. Пий магнезий и почивай...
Някой слага ли все още утрогестан без серклажите които сме? Утре съм на АГ и вече ще питам Докогааааааа???? Писна ми и магнезий и утрогестана и всичко.
Днес влизам в 33 г.с. не останало.
ММ боядиса тази сутрин парното и вкъщи е адска миризма. Утре втора ръка и да съхне и да се измирисва ...после стените ще минем да се освежат.
Възможно ли е тези, които сте с киселини и повръщане да е от косичката на бебетата, мисля че и от това се получаваха накрая Wink

Утре смятам да махам етикети и да пера във вторник. Ще прочистя шкафчето за дрешките и така....полека лека. Нямам пликове да ги вакумирам, надявам се да не пожълтеят.

Лека нощ, пазете се Wink

# 178
  • Sofia
Пих днес диаспорал от 400. Честно казано ми свърши преди седмица и все отлагах да си взема пак..Утре съм 33+4 , има си време.

# 179
Някой слага ли все още утрогестан без серклажите които сме? Утре съм на АГ и вече ще питам Докогааааааа???? Писна ми и магнезий и утрогестана и всичко.
Аз слагам от около две седмици. Всичко изписано слагам и пия, само и само да нямам от болезнените контракции и втвърдявания.
Всъщност магнезият може ли да се предозира?
Че имам 3 вида и доволно се черпя от него напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт