Дълга връзка без развитие и промяна в отношенията

• 11 639
  • 236
  •   1
Отговори
# 90
“Скъпи, омъжи се за мен и ще поема своята отговорност” Simple Smile О, ужас!
Всеки има право да интерпретира нещата, както му позволява собствения светоглед. Това, че ти го разбираш по този начин, е единствено и само твой проблем. Твой проблем са и постоянните ти коментари на контра - във всяка тема, по всякакви въпроси и към всички потребители. Важното е да си на въпреки.

# 91
Аз нямам против брака. Непрекъснато чета за себе си и някаква контра Simple Smile

# 92
Дренката като разтение по презумпция си е контра. При разтройство веднага удря контрата 🤣 Защо трябва да е като всички?
Сори, не се сдържах! Нищо лично.

# 93
Калина, за тези ти терзания кой какво ще наследи и прочее, има едни хора наричани нотариус.
По останалата част кой какви пари би се набутал, защо и как ... е, това вече си е въпрос на лични възгледи.
Подобни сделки не правя. Един мъж или те иска за съпруга и градите нещо заедно, или не. Молби, намеци, ултиматуми, нотариуси, предбрачни договори, айде няма нужда. Може да съм модерен човек, ама чак толкова модерна не съм. Нещата или се случват по естествен път, или просто са обречени. За мен един мъж, който иска брак, е мъж, сигурен в избора си и мъж, готов да поеме отговорност към съпруга и деца. Мъже, които бягат от брак като от чума направо ми крещят " Сега съм с теб, ама не се знае докога, щото може да се появи нещо по-изгодно и ако се случи,  не желая да имам отговорност към теб, а да си хвана чорапите под мишница безпроблемно".

Стрина Калина, абсолютно споделям мнението ти!
За мен мъж, бягащ от брак е мъж, бягащ от отговорност. Хайде стига с този феминизъм, оставете мъжете да бъдат мъже, а не с всичко да се справяме сами - от издръжка на семейство до изхранването му. Истината е, че ние жените ги правим такива мъжете.

Винаги съм смятала, че да отгледаш и възпиташ син е огромна отговорност, защото от това зависи дали като стане на 30 това момче ще има смелостта, силата, убедеността, ценностната система да бъде мъж, т.е. да поема отговорност.

# 94
  • France
Явно хич ме няма в романтизмите, защото на брака гледам като на една юридическа рамка със своите силни и слаби страни. И която като всичко останало може да бъде разтрогната.
Това кой, къде и пред кого заявил, нещо не мога да го чатна.

# 95
Това кой, къде и пред кого заявил, нещо не мога да го чатна.
И аз не чаткам разликата, ама .. силата на внушението.

# 96
За мен брака някак е символ на съюз с половинката, в който си влязъл искрено и с чисто сърце. Отдал си се, без никакви скрити тънки сметки. Макар че, е пълно с бракове по сметка, водени от някаква корист, просто проформа, от които наистина няма смисъл и са само някакво листче хартийка с подпис. Именно може би заради такива бракове, много хора са загубили вяра в институцията брак, и за тях е само за пред закона, а дефакто я няма чистата любов и това им е отблъскващо.

# 97
Здравейте, ivadp!
Приятелят ви някога споменавал ли е думата "брак", без вие да сте повдигала темата? Имам предвид негови размисли за брака. Оттук може би ще може да разберете какво му е в главата.

Моят съвет - не слагайте каруцата пред коня. Първо по някакъв начин изяснете брачния въпрос.

Всичко добро!

# 98
  • София
Ех, а колко женени мъже са си хванали гащите и са зарязвали и жена и деца... За голяма несигурност ми говори това желание да вържеш някого, да не може да помръдне, уж. Ами, ако не сте женени, а мъжът си те обича и сте заедно 20 години? След тия 20 години пак ли няма да те обича? Ако се ожените може още след година да се разведете. Не ги разбирам тия неща.

Не ги разбираш, защото не ги осмисляш.
Бракът не е само подпис, а и отговорност, която се поема черно на бяла занапред.
Това "черно на бяло" носи задължения, но дава и права на двамата в съюза, каквито права двойките, живеещи на семейни начала, нямат.

В брака има сигурност и за децата, които са заченати.
Няма начин мъжът да си хване гащите и да зачезне, оставяйки бременна жената и непризнавайки детето.
Няма начин да я изгони от жилището им, ако се разведат.
Ако с единия родител се случи нещо лошо, другият го наследява.
Ако стигнат до пенсионна възраст, преживелият получава и част от пенсията на починалия.
Приносът на жената в семейството не се принизява, когато не е работила, а е гледала децата, и всичко купено е СИО.

ПП. Проблемът на днешното време е, че още преди да се е стигнало до брак, почва да се мисли какво ще стане като се разведат.
С такава настройка, подписът е безсмислен.

# 99
"Аз не съм те заявил пред света и пред Бог. Ти нямаш нищо общо с мен, с моят живот, с моите пари, с моите роднини. И ако умра, няма да сме заедно във вечността. Не съм се свързал с теб по никакъв начин. И детето, което ми родиш е заченато в грях. И ако аз умра докато си бременна,  кой ще го признае ? То няма да е мой наследник пред закона и Бог."
Извинявай, ама това все едно от някоя секта излезе...

# 100
А, голяма работа. То членуването в секти може да донесе пълното щастие... на някои.

# 101
Няма лошо, само да не осъмнеш под моста само с гащите върху себе си.

# 102
За мен брака някак е символ на съюз с половинката, в който си влязъл искрено и с чисто сърце. Отдал си се, без никакви скрити тънки сметки. Макар че, е пълно с бракове по сметка, водени от някаква корист, просто проформа, от които наистина няма смисъл и са само някакво листче хартийка с подпис. Именно може би заради такива бракове, много хора са загубили вяра в институцията брак, и за тях е само за пред закона, а дефакто я няма чистата любов и това им е отблъскващо.

Това горното не ми се връзва съвсем с това долу :

Аз никъде не съм написала, че съм уверена, самостоятелна и силна жена, която може да се справя успешно сама в живота !
Аз винаги съм търсила мъж, който да ми бъде опора, да ме вдига, когато падам, да ме "пренесе" през живота, да ме храни и да осигури мен и децата (материално), ако недай си Боже нещо се случи или се разделим. Това е бил единственият вариант за мен, тъй-като съм страхлива, чувствителна, истерична, слаба, абе с 2 думи лесно чуплива. Брака ми дава донякъде тази сигурност.

Значи все пак и ти си правила сметка, вкл финансова, с кого да се събереш и на кого да родиш. Това за мен не е "с чисто сърце". Очакваш той да прави определени неща за теб и децата ви и чак тогава си сключила "договора". В което няма нищо лошо, но нека оставим тоя кух романтизъм.
Защото бракът в същността си, изобщо причината да съществува понятието брак, е точно легална. Не е "аз ти обещавам вечна и безкористна обич" и прочие тралала, насадени от епохата на романтизма преди 100 и кусур години. А предложенията с диамантени пръстенчета са маркетингова кампания на Де Беерс. Бракът е съществувал до преди това само и единствено, за да се знае кой на кого е наследник и къде отиват парите. Бракът е загубил смисъл на днешно време за много хора, просто защото дори съжителството (и особено общи деца) са в голяма степен по някакъв начин законово регламентирани и дават някаква юридическа сигурност.
Не разбирам нито хората, които се страхуват от брак, нито тези, които мислят, че той нещо много специално им гарантира.

# 103
  • France
Когато един мъж признае едно дете, той става отговорен за него по същия начин като при брак. Бракът те задължава да си солидарен с половинката и тази солидарност е в двете посоки. При развод, всякаква юридическа връзка се къса между вече бившите съпрузи. И това е нормално. Никой възрастен не може и не трябва да е отговорен за друг възрастен.
Голямата разлика при сключен брак идва при смърт на един от партньорите. Живият партньор има право на част от пенсията му и на част от наследството. Като това последното може да бъде решено със завещание и без брак

# 104
Нищо не свързва 2ма души както общото дете. Може да се разведете, но детето няма да изчезне.

Общи условия

Активация на акаунт