Дълга връзка без развитие и промяна в отношенията

• 11 636
  • 236
  •   1
Отговори
# 75
Родих МУ... Ма раждайте ги тия деца заради вас си, не на НЕГО, по-гот е!

# 76
Родих МУ... Ма раждайте ги тия деца заради вас си, не на НЕГО, по-гот е!
Той така твърди. Казва, че съм МУ родила две деца.

# 77
Мъжът може да твърди всичко, най-вече това, което ни се ще да чуем Simple Smile
За мен е много по-важно аз как се чувствам, отколкото какво ми твърдят или отричат.
Ти споделяш, че усещаш сигурност и т.н в брака, което е ок, щом това те удовлетворява. Обаче да се разправя, че мъжът не ще да се жени, щото не обичал достатъчно - това са пак негови думи, които ти приемаш и за себе си, щото той така ти бил казал Simple Smile

# 78
За голяма несигурност ми говори това желание да вържеш някого, да не може да помръдне, уж.
Дали ще се чувства вързан зависи от него. На мен ми говори за несигурност пък упоритото избягване на всичко, което предполага по-сериозен ангажимент, сакън да не се почувства вързан. В крайна сметка никой не му е опрял пищов в главата да седи в някакви отношения, та тоя плач ми е безпредметен.

# 79
Мъжът може да твърди всичко, най-вече това, което ни се ще да чуем Simple Smile
За мен е много по-важно аз как се чувствам, отколкото какво ми твърдят или отричат.
Ти споделяш, че усещаш сигурност и т.н в брака, което е ок, щом това те удовлетворява. Обаче да се разправя, че мъжът не ще да се жени, щото не обичал достатъчно - това са пак негови думи, които ти приемаш и за себе си, щото той така ти бил казал Simple Smile
Точно така. Ми, то всъщност хората се събират горе-долу на този принцип. Имат съвпадение по повечето важни въпроси. В случая, той е изрекъл това, което аз съм бленувала да чуя. Затова си е моят човек. Ако го беше казал на теб например, ти сигурно изобщо нямаше да го отразиш и щеше да си го пуснеш покрай ушите, както се казва. 😉 Затова ти си с някой друг, който пък допълва теб и така.

# 80
Абе уж сте много над тези неща, ама едва ли ще сте навити да си вкарвате парите в едно жилище, което той е придобил преди брака, ама в състояние тотал щета (примерно). Аз лично не съм хич ок с такива неща. И представете си в един момент нещо се случи с него, нямате деца, кой ли ще наследи всичко, което е създадено с общи пари. Същото важи и в обратния вариант. Аз лично не бих позволила на някой, с който нямам брак да влага пари в мое жилище. От което следва, че цял живот ще сме си гадженца, което мен не ме устройва хич. От там връзката е обречена, защото няма как да има някакво единство и чувство за едно цяло. Искам като ще прекарвам живота си с някой, ако някой ден нещо се случи с мен, този човек да е спокоен, че всичко мое му принадлежи по закон, а не да стои на тръни кой кукав роднина ще предяви претенции към нещо.

# 81
На мен ми е любопитно какви са тия уточнения зя всичко, разговори, па питай го, кажи му, дали ще се навие и там каквото...Би трябвало всичко да се случва спонтанно, освен ако няма изрична договорка преди съжителството. Като си заживял с някой да правиш семейство е естествено да имаш деца, ма много страхливи тия момци,бе тцтц.

# 82
Аз пък на спонтанно не разчитам чак толкова. Повечето хора не вършат нещата наистина спонтанно и от сърце, а защото приятел/к/ите им така направили, семейството така очаквало, в обществото е така прието или защото просто не знаят въобще какво вършат.
Спонтанно забременяване например си звучи като непланирана бременност. Не, че е лошо нещо, ама е хубаво малко от малко да бъде обмислено.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 10:47 от Анонимен

# 83
Е то е хубаво да си обмислил нещата преди да започнеш за му переш чорапите. А започнеш ли, трябва да си сигурен, че си струва. За секс туризъм не е нужно съжителство.

# 84
Калина, за тези ти терзания кой какво ще наследи и прочее, има едни хора наричани нотариус.
По останалата част кой какви пари би се набутал, защо и как ... е, това вече си е въпрос на лични възгледи.

# 85
Точно една непланирана бременност е катализатор. Ако му мрънкам за дете и се навие от зор - айде нема нужда.

# 86
Калина, за тези ти терзания кой какво ще наследи и прочее, има едни хора наричани нотариус.
По останалата част кой какви пари би се набутал, защо и как ... е, това вече си е въпрос на лични възгледи.
Подобни сделки не правя. Един мъж или те иска за съпруга и градите нещо заедно, или не. Молби, намеци, ултиматуми, нотариуси, предбрачни договори, айде няма нужда. Може да съм модерен човек, ама чак толкова модерна не съм. Нещата или се случват по естествен път, или просто са обречени. За мен един мъж, който иска брак, е мъж, сигурен в избора си и мъж, готов да поеме отговорност към съпруга и деца. Мъже, които бягат от брак като от чума направо ми крещят " Сега съм с теб, ама не се знае докога, щото може да се появи нещо по-изгодно и ако се случи,  не желая да имам отговорност към теб, а да си хвана чорапите под мишница безпроблемно".

# 87
А жената каква отговорност поема?
На “избраната” ли?

# 88
А жената каква отговорност поема?
На “избраната” ли?
Същата, Дренке, същата. Семейството, грижата и граденето на по-добро бъдеще не са едностранно задължение.

# 89
“Скъпи, омъжи се за мен и ще поема своята отговорност” Simple Smile О, ужас!

Общи условия

Активация на акаунт