Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми.Преди,сега и в бъдеще /Тема 43/

• 35 231
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета Flowers Hibiscus
Желая ви един прекрасен ден!
Лятно настроение Simple Smile

Бърборанке, туитваш името на сериала и хаштага на епизода. (колкото ти позволява, защото има ограничения, при мен всеки път е различно - някога ми позволява - много, а миналата седмица ме блокира на 10-то туитване с хаштага Simple Smile)

# 346
Много е красива таз Ханде. Възхищавам и се. Много хубава двойка са с Керем. Нямам търпение за новия епизод - ще си го кръстя "Отмъщението на Еда". Искам да я видя как се вихри.
Момичета, имам туитър от много време, незнам как да туитвам и само си зяпам.

П.с Изгледах 1-ви епизод на Неверният с бг суб. Хареса ми. Прекрасна Джансу Дере. Ама няма да е кой знае какво. Бързо ще му падне рейтинга.

# 347
  • Кърджали
С Туитър и аз не се разбрах нещо. Имам го, но не го ползвам.
Ханде ми е много красива и нежна. Дано се запази такава.  Чаровна екранна двойка са.

# 348
Днес са снимали на това място - Sahil Kamp Istanbul 

Милите, в този студ дано не си докарат някоя болест, че времето на къмпингите приключи вече.

В чисто човешки план, поведението на Ефе ми е адски изкуствено и подчертано антагонистично спрямо Серкан, така че изобщо не ги виждам как могат да си сътрудничат. Предложението към Еда само ще налее масло в огъня, което се надявам да нахъса Серкан още повече да държи под око наглия съдружник и да разкрие подмолната му игра Smiling Imp

Като видях снимките и аз си помислих, че сигурно е студено и не е за къмпингуване вече.... Thinking
Освен това някак си не си представям Серкан, Ферит или Селин на къмпинг - те обичат лукса и хубавите хотели. Hotel
Ако ще ходят на къмпинг - идеята сигурно е на Ефе, дори не знам дали Серкан би отишъл. Ходенето за Серкан в Анталия си беше по-скоро заради работата, той не е много много по почивките. Satisfied
А може би само посещават мястото във връзка с някой проект без да остават да нощуват там?

Дано Серкан се нахъса и държи под око Ефе. Още ми е пред очите сцената от ресторанта - където Ефе представи проектът за еко-хотелът като салфетка, която сгъна и сложи под неговата идея за пейзажен шедьовър. Омаловажавайки първоначалната идея за функционалност и отнемайки/присвоявайки цветето ("проектът"), който Серкан подари на Еда.

# 349
  • София
Добро утро и от мен! Flowers Cherry Blossom

Druon, страхотен анализ си споделила с нас. Благодаря ти! Heart

mi_si, за съжаление не ползвам и нямам Туитър, но се замислям дали да не си направя, само за да подкрепя нашия сериал. Simple Smile

След като прочетох анализа на американската блогърка, както и вашите коментари, се замислих над следното - в този филм няма черно и бели характери. Човек не е само добър или само лош, само щастлив или само нещастен. Обикновено характерът на човек е пъстър. Животът му предоставя различни възможности и ситуации. И човек реагира различно. И можем да съдим за него според различните ситуации и гледни точки. Например, в една ситуация може да се прояви като лош - но за кого? За някого. За другиго може да е добър. И обратното. В друга ситуация може да е лош, но за Иван, а за Мария да е добър. Това се опитвам да обясня и за нашите ГГ, и за Селин, и за Ефе. Всеки има своя история, свой път. Изградили са характери, които им помагат да се справят с предизвикателствата на собствения си живот, но, въпреки че хората казват, че характерът и навиците се изграждат в първите 7 години и после е невъзможно или много трудно да промениш човек, това не е вярно. Стига човек да е отворен за нея и да иска промяната, тя настъпва. А понякога настъпва неусетно, в следствие на обстоятелствата. Затова и Серкан се промени покрай Еда. Ще се опитам да направя един кратък анализ на характерите на Серкан, Селин и Еда. Ефе още не се наемам да го тълкувам, много ми е рано на този етап от филма и не знам достатъчно факти за него. Simple Smile

Серкан е имал трудно детство:
- чувствал се е пренебрегнат заради брат си - любимият, предпочитаният, добрият син;
- после брат му умира, което нанася травма на всеки член на семейството;
- вследствие на това Серкан е изпратен далеч от родителите си да се справя сам с живота, със загубата. Да, подсигурен е финансово, но е далеч от близките си, лишен е от обичта им.
Тази история дотук го научава да се справя сам с проблемите в живота. Зощото не може да разчита дори на родителите си в тежък момент. Научава се да се бори сам, да се справя сам, да бъде сам. С такава травма в детството е трудно на човек да се довери на някого вбъдеще. Неслучайно Серкан обвини Еда в кражба. Неслучайно не допуска хора близо до себе си и има толкова малко приятели, с които също си поставя граници и не ги допуска прекалено близо. Всичко това му гарантира, че няма да бъде наранен и изоставен отново. Но го обрича в живот на самота. Може ли да бъде Серкан щастлив въпреки това? Видяхме, че може. Той се влюби в момиче, пълна противоположност на него самия и беше щастлив. Видяхме, че започна да се променя - в някои случаи неусетно, в други съвсем съзнателно. В крайна сметка обаче отново беше наранен. И оттам това “най-добре съм си сам”. Да си сам е едновременно трудно и лесно, но тогава поне сам определяш правилата, кое може да те нарани, кое ще допуснеш да ти влияе и как. Когато си влюбен и отдаден на друг човек, неговите проблеми, болки и радости в живота, стават и твои. Всичко, написано досега, прави ли Серкан лош? Не. А добър? Може би. Всъщност Серкан е и добър, и лош. За себе си. За другите. Но е и много други неща.

Първо ще коментирам Еда, преди да направя едно важно обобщение, касаещо и двамата. Еда е расла в семейство, пълна противоположност на това на Серкан, но не съвсем. Тя е била отглеждана в сплотеното семейство на родителите си, които са я дарявали с обич, грижи и закрила. Но е знаела, че баба й не приема майка й и затова никога не е била близка със собствената си баба. След това родителите й умират, което е голяма травма в живота за всяко дете. (Както виждаме - травми в деството има и при двамата ГГ, но те се научават да се справят по различен начин с тях, вследствие и на изборите на възрастните около тях, разбира се.) Еда е отгледана от леля си и отделена от баба си по собствена воля. Расте с жена, която я учи да бъде независима, свободомислеща, смела и силна. От една страна това е хубаво, от друга - не съвсем. Леля й я оставя да бъде себе си, да взима сама решенията в живота си, но въпреки това се опитва да й влияе, както видяхме в ситуацията със Серкан, както и със стипендията - успешно или не в случая не е от значение. Еда расте обичана, в спокойна среда и заобиколена от приятели. Но липсата на близост с баба й оставя следа в нея. Еда вече е жена. Влюбва се. Щастлива е. Но продължава да реагира като малката Еда в някои ситуации - сърди се, гневи се, взима импулсивни решения. Еда е емоционална. Което от една страна й позволява да живее живота истински, да изпитва най-различни емоции, но от друга страна й пречи да разсъждава трезво и разумно. Еда реагира първосигнално. Понякога това е добро решение, друг път - не. И тук стигаме до любимото ми “монетата има две страни”.

Еда е пъстроцветна и това го виждаме още на пръв поглед. Но сред цветовете има и тъмни, и мрачни, просто трябва да се разровиш по-надълбоко. Серкан е 50 нюанса сиво (не визирам филма), но вглеждайки се откриваш и бяло, и жълто, и зелено, и т.н. В началото на сериала харесвах повече Еда. Но към момента любимец ми е Серкан. Защото е емоционално по-интелигентният от двамата. В началото ни показаха един затворен мъж, един отдаден на работата човек, един “безчувствен робот”, но всички видяхме какво се крие под тази обвивка. Разбрахме и как се е стигнало дотук. Да, не одобрявам решението му за раздяла, но откривам смисъл и логика в него. Каквото и решение да беше взел, то щеше да има последствия - добри, лоши, всякакви. Еда обаче ме разочарова с течение на епизодите. Както някоя от вас беше писала, всеки път скача като “джинка”. Така беше с проекта за 24 часа. Така беше с кражбата на Каан. Така е и сега. А и нека се върна на момента, в който тя осъзна, че е влюбена в Серкан - призна ли си? Не съвсем. Какво направи? И тя се оправдаваше с договора. Тласкаше Серкан към Селин. Дори призна за договора на Селин и й каза, че Серкан е влюбен в нея. Защо, след като усети странни сигнали от Серкан, не поговори с него директно? Нали е смела и свободомислеща. Тя каза “мисля си, че той може би ме харесва, но след това прави или казва нещо, с което съсипва всичко”, ами това се отнася и за нея. Серкан неслучайно си мислеше, че тя няма търпение договорът да приключи и да излезе от живота му, неслучайно очакваше шамар след целувката. При Еда липсва последователност заради инпулсивността й. Решимостта също й куца. Отново заради инпулсивния й и емоционален характер. Еда има добро сърце, но не винаги постъпва добре. Затова смятам, че Еда има още много да расте в емоционален план и да се променя. Серкан от своя страна също има нужда от промяна. Неговата промяна идва с любовта и макар той доброволно да се отказа от нея предвид обстоятелствата, има нужда тя да го разтърси отново и отново. Ще намерят път един към друг и заедно ще бъдат по-добри. Дали ще израстнат заедно, изживявайки любовта си, или поотделно, страдайки заради любовта си, е въпрос на сценарий. Но и двамата трябва да научат уроци, които ще им бъдат полезни в живота занапред. Simple Smile

За Селин не остана време. Дълъг пост стана. Друг път ще пиша за нея. Wink

Усмихнат ден, момичета!!! Hug

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 10:22 от Бърборанка с розови очила

# 350
Здравейте! Напълно съм съгласна с написаното от американката.Тя е обобщила всичко, което ние поотделно  коментираме. Искрено се надявам на емоционалното  израстване на Еда, породено от раздялата със Серкан бей, чувствата , които ще породи у нея неговото състояние и разбира се любовта ѝ към него.Надявам се да няма детинщини от нейна страна, които биха наранили и без това опустошеното сърце на Серкан.Вярвам , че когато
човек обича истински, не може да понесе, обекта на неговата любов да се чувства зле.
  Благодаря ,че Ви има и успешен ден на всички!:beetle:Flowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom

# 351
Birthday Днес ALICAN AYTEKIN (Селфи) има рожден ден! Cake Balloon

# 352
Здравейте , аз най-накрая успях да изгледам епизода, ще гледам да бъда съвсем кратка , тъй като вече всичко  е обсъдено и да не се повтарям много.
1. Бяха ми странни коментарите ви за Ефе , честно бях решила, че нещо сте пристрастни,  но след като изгледах  епизода се съгласявам  абсолютно,  много изкуствено и видимо  лицемерно поведение  от Ефе през цялото време Rage поледите му , жестовете,  по всичко личеше , че се присмива  на Серкан и го провокира нарочно , същевременно опитвайки се да се сближи с всички останали от екипа му. Ефе, Ефе...следкато Еда разбере,  че си свързан с баба й , лошо ти се пише , направо си представям как му забива един шамар/юмрук в лицето  Joy
2. Тъжният поглед на Серкан беше виден  и за слепец, и аз през цялото време бях с буцата в гърлото , чакайки финала , но не мога да отрека, че имаше и доста забавни моменти, с глас се смях на сцената с Робот Болат. Бяха се опитали някак да балансират епизода.
3. Започнах да симпатизирам на Селин.  Радвам се,  че не е злобно настроена към Еда , защото тя наистина не виновна за нищо. Сцената между Еда и Селин в дома й  беше много хубава , надявам се Селин наистина да е осъзнала, че със Серкан няма да са щастливи ,дори да се съберат..
4. Ядосана съм на продуцентите , че така ни подведоха за фрагмана , в събота писаха , че ще го пуснат до края на седмицата  , в неделя писаха " вероятно утре ". Видях публикациите им в туитър , не са от фалшиви профили..отдолу е пълно с гневни коментари.  От друга страна е по-добре , че няма втори фраг, нека ни изненадат малко , но не трябваше тогава да ни хвърлят кокалчето Joy и моля ви , спрете да давате финалната сцена във фрагмана Hands Pray , не че ще ме чуе някой Joy
5. Отново съм с мъж в командировка и утре съм с вас за онлайн гледане Hands Punch Heart Eyes

# 353
Според мен, Серкан няма право да беснее от ревност...

Без да убива любовта си, трябва да е сдържан и да се държи наистина дистанцирано и възможно най-спокойно...

Нали той реши да "замрази" любовта си, за да предпази Еда от кошмарната истина...

Аз отдавна предрекох, че Еда ще разбере, че бабата е платила стипендията и че няма да замине за Италия, но въпреки, че много иска да завърши, още повече иска да е покрай Серкан и да успее да разбере защо той постъпи така с нея...

Не мога да измисля как е разбрала за стипендията, очаквам елементарно да чуе нечий разговор случайно или неслучайно...

# 354
Минавам и заминавам... Разбра се, че фраг няма да има за да ни обърква още повече и да ни кара да пишем сценарии... Ако 14 еп беше епизода на Керем, то следващия би трябвало да е на Ханде- отмъщението на отхвърлената.... Звучи ми зловещо, макар да  се съмнявам да е така. Ефе бей, скоро може и билет за Италия да си купи, с фиксирана дата, без подмяна и като екстра еднопосочен... Попитана Айше хамъм мълчи по този въпрос...

Оплела се в своята " независимост" и наивност очаквам скоро Еда пак да е със Серкан .
Хубав ден!

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 12:59 от Slawena

# 355
Ново от сета:

И от продуцентите:

https://twitter.com/i/status/1318491288350633985

# 356
Не мога да измисля как е разбрала за стипендията, очаквам елементарно да чуе нечий разговор случайно или неслучайно...
Според мен ще се обади до университета, защото тя сама замрази стипендията с 2 месеца, за да я възстанови, но тогава ще и кажат кой я е дал и бързо идеята ѝ за Италия ще се изпари + че ще се скара с Айфер...това ще я тласне към Ефе, демек пак при баба Wink Само Серкан преди време попита Еда кой ѝ е дал стипендията и защо приема от друг, а от него - не. Дано Робо успее да си отговори и на въпроса защо този Ефе толкова напористо се вклини в холдинга.

# 357
  • Кърджали
https://www.instagram.com/p/CGj2Nx_j90k/?igshid=1v35zzbfu4jp1
Юай не успях да го пйблккувам направо да се покаже. Една от сцените на Ханде била снимката отблизо от Керем.
А

Текста от една от снимките, кокто mi_siе публикувсла, много ми хареса.
И оптимизма цъфри като роза в парка. Има отминали дни, които се забравят. Има бъдещи дни, които ще се изживеят. Има такива дни, повярвай.

# 358
Привет, момичета! Hug

Най- после успях да се добера до лаптопа и хоп - веднага в темичката ни.
Благодаря най- искрено на всички Вас. Flowers Hibiscus
С удоволствие ви чета, хубаво ми е, когато съм тук.

Много ми хареса последния епизод. И аз като Вас не можех да се нарадвам на хубавите моменти, защото знаех какво ни предстои. Великолепна игра на всички, особено тази на Керем. Възхитителен беше. Очите му все пълни със сълзи - Серкан Болат беше разбит. Отново от семейството му, за жалост...
Трябваше да каже истината на Еда, но не искаше да я разбие на парченца. Макар че и неговото "битти" я разби.

Разбирам защо Еда ще постъпва така в следващия епизод.
Нейният Серкан, който й каза, че е лудо влюбен в нея, сега я остави, не я иска. Тя не можа да повярва, няколко пъти пита Серкан дали наистина иска да се разделят. До последно не вярваше на думите му. Именно затова го накара да я погледне в очите и да й каже, че всичко за него е приключило. Серкан го направи. Как да не му повярва Еда?! Трябваше да му се моли и да продължава да плаче ли? Реакцията на Еда беше много на място, лично според мен. Серкан я разби, предаде я. Как сега ще обяснява на леля си, на приятелките си защо са разделени със Серкан. Тя летеше, а сега крилата са й счупени. Чувства се предадена, но ще последва още един удар, именно от леля й - визирам бабата и стипендията. Това допълнително ще нарани Еда, ще се чувства предадена от най - скъпите й хора.
Ситуацията, в която се намира Еда, спрямо нейната гледна точка, е следната:
 - Серкан не я иска и се раздели с нея.
- Леля й се е свързала с бабата, за да иска помощ, без знанието на Еда.
- Няма как да замине за Италия.
- Няма работа.
- Не може да отиде и в цветарницата, защото е обидена на леля си.
Много неща й се събраха и на нея...И се появява Ефе, който "иска да й помогне". Еда ще се съгласи именно заради тези причини и обстоятелства. Добра и наивна, дори няма да предположи, че Ефе има други мисли.
Но аз не му се ядосвам толкова на Ефе, защото именно той ще събере Еда и Серкан на едно място.
Та исках да кажа, че много добре разбирам действията на Еда. И двамата със Серкан допускат много грешки по пътя си един към друг, но им прощавам и на двамата. С нетърпение очаквам миговете им на щастие.Heart Eyes

Да ви кажа, че май е по - добре да няма втори фрагман. Сега наистина не знам какво да очаквам в следващия епизод. Доста неща разкрихме, но същината предстои да видим утре вечер.
Има една снимка на Ердем, Лейля и Пъръл с тоалети като за официален повод. Може би ще видим поредното фирмено събитие и Еда тогава ще облече роклята, подарък от Серкан. Thinking Много въпросителни има, но така е много по- добре.

И друго ме тормози - рейтингът! Дано се вдигне. Не искам постоянно да се безпокоим за него. Hands Pray
Някой гледа ли "Неверник". Аз преди малко много набързо хвърлиих едно око и не ме впечтали особено...

Хубав ден, дружки!
До после. Heart

# 359
На мен не ми допада сюжета на Неверен и не мисля да го гледам засега. Гледах Seref sozu с Толгахан , мястото , където са снимали и пейзажите като цяло са страхотни,  но не съм впечатлена от историята. Не знам и аз какво очаквах   , но не го получих Joy прегледах епизода с доста превъртане на сцените със злобната свекърва Joy главният герой има  детенце, което е с изоставане в развитието, има някакви умствени дефицити , но излезе информация,  че детето си е съвсем наред и се преструва пред всички , интересно ми е как ще развият тази линия,  ще гледам по диагонал да видя какво ще стане с детето Grinning

И за да не е съвсем спам качвам стара снимка на нашите сладури Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт